6. kolo
23.09.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Luton ukořistil proti oslabeným Vlkům premiérový bod. Do historie klubu se zapsal Morris

Fotbalisté Wolves remizovali v šestém kole Premier League na hřišti Lutonu 1:1, a odvezli si tak vzhledem k vývoji utkání cenný výsledek. Vlci totiž od 39. minuty hráli bez vyloučeného Jean-Ricnera Bellegarda, i přesto se na startu druhé půle ujali vedení zásluhou Pedra Neta. Nováček soutěže ovšem po hodině hry početní převahu využil a díky trefě Carltona Morrise z penaltového puntíku ukořistil historicky první bod mezi anglickou elitou.

Luton od startu sezony splňoval papírové předpoklady a o žádné větší pozdvižení se dosud nepostaral. Ze čtyř utkání mezi anglickou smetánkou nedokázal ani jednou bodovat, přičemž měl společně s Evertonem nejhorší útok ligy s pouhými dvěma vstřelenými góly. Jeho šance na zisk prvních tří bodů byli tentokrát o něco vyšší, jelikož na domácí půdě přivítal Wolves. I Vlci se po odchodu trenéra Julena Lopeteguiho trápili, o čemž svědčila pouhá jedna výhra a hned čtyři porážky.

Domácí fanoušci na Kenilworth Road již po 10 minutách téměř slavili gól, pumelice Morrise z hranice vápna ovšem k jejich nevíře pouze orazítkovala tyč. Před bránou Vlků pak za ligového nováčka zahrozil Jacob Brown, jeho hlavička ale postrádala potřebnou razanci a José Sá s ní neměl problém. Wolves se poté probrali a sami začali podnikat výpady na bránu The Hatters. Ofenzivní aktivitu ovšem utnul Bellegarde, který za svůj kop do slabin protivníka viděl naprosto zaslouženě červenou kartu. K tomu na konci první půle hosté obrovskou chybou nabídli Lutonu možnost ke skórování, tou ovšem domácí trestuhodně pohrdli.

Ať už hráči Lutonu čekali na startu druhého poločasu cokoliv, rozhodně to nebyl famózní individuální průnik Neta, po kterém se oslabení Vlci radovali z nepravděpodobného vedení. To navíc mohlo být ještě vyšší, po rohu ale podržel naděje domácího mužstva skvělým dvojzákrokem Thomas Kaminski. Na druhé straně pak zahrál Joao Gomes v pokutovém území rukou. K penaltě se postavil Morris a v 65. minutě srovnal stav utkání. Nováčka Premier League vstřelený gól nastartoval k drtivému tlaku, který kulminoval v poslední desetiminutovce. Minutu před koncem základní hrací doby dokonce dokázali skórovat, euforii domácích tribun ale rychle uťal zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Luton tak dokázal na domácí půdě získat první bod v anglické nejvyšší soutěži. Na dobrý výsledek se pokusí navázat 30. září v dalším ligovém klání proti Evertonu. Vlci změří ve stejný den síly s Manchesterem City.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele