Premier League - souhrn 38. kola: Everton slaví, Leicester s Leedsem smutní

28.05.2023, 19:32
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Evertonu (© AFP)

Everton doma nejtěsnějším možným způsobem skolil Bournemouth, a uchránil tak svou prvoligovou příslušnost. Sestupujícímu Leicesteru tedy nebyla výhra nad West Hamem nic platná. Lišky o patro níže doprovodil Leeds, který doma padl s Tottenhamem. Osm gólů padlo v Southamptonu, Arsenal si hravě poradil s Wolverhamptonem, šampióni z Manchesteru City venku nestačili na Brentford...

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 5:0

28.05.2023 17:30

Góly: 11. Granit Xhaka, 14. Granit Xhaka, 27. Bukayo Saka, 58. Gabriel Jesus, 78. Jakub Kiwior

Utkání posledního ligového kola sezóny 2022/23 mezi londýnským Arsenalem a Wolverhamptonem Wanderers skončilo jasnou výhrou Gunners. V prvním poločase se dvakrát střelecky prosadil klub opouštějící Granit Xhaka, před přestávkou navýšil vedení Bukayo Saka. Ve druhé půli se ještě prosadil Jesus a svůj střelecký účet v dresu Arsenalu si otevřel také Jakub Kiwior.

Domácí měli ještě před úvodním hvizdem o svém osudu rozhodnuto. Po mnoha letech se konečně kvalifikovali do Ligy mistrů a v konečné tabulce jim bude patřit druhé místo. I přesto vstoupili do utkání velmi aktivně, byť se za body tolik hnát nemuseli, a po deseti minutách neustálého tlaku se nakonec dočkali prvního gólu.

Gabriel Jesus převzal míč na pravém kraji hřiště, došel s ním až k hranici pokutového území a následně odcentroval před branku Josého Sá. Na centr přesně naskočil Granit Xhaka a hlavou poslal Arsenal do vedení.

Švýcarský záložník, pro kterého se jednalo o pravděpodobně poslední utkání v dresu Gunners, se o pár chvil později dočkal druhého zápisu do střelecké listiny. Po zmatcích v defenzivě Wolves se propracoval k odraženému míči a bez problému jej doklepl za záda Josého Sá.

Ve 28. minutě se hráčům Wolverhamptonu dýchalo ještě hůře, to když se po krásné kombinaci uvolnil Bukayo Saka, který si pak pohrál s Maxem Kilmanem a následně technickým pokusem překonal hostujícího brankáře.

V závěru první půle převzali otěže hostující hráči, neuměli se nicméně procpat k žádné brankové příležitosti, a tak se šlo do šaten za stavu 3:0.

V 50. minutě se na každý pád fanoušci Gunners radovali už ze čtvrtého gólu v síti Wolves. Posléze ale u nich zavládlo také zklamání, neboť branka Thomase Parteyho nebyla pro útočný faul na brankáře Josého Sá uznána.

Netrvalo však příliš dlouho a domácí příznivci se další trefy přeci jen dočkali. Trossard ve sprinterském souboji přetlačil Nelsona Semeda, poslal na zadní tyč nadýchaný centr přesně na hlavu Gabriela Jesuse, který už neměl těžkou práci.

Další navýšení vedení přišlo na řadu v 78. minutě. Pas Fábia Vieiry od rohového praporku si ve vápně našel mladičký stoper Jakub Kiwior, jehož první pokus byl sice sražen, z následné dorážky již ovšem zacílil za Josého Sá - 5:0.

Závěrečné minuty letošního ročníku anglické nejvyšší soutěže další branku nepřinesly. Hosté se snažili alespoň kosmeticky upravit výsledné skóre, jenomže střely Nevese či Adamy Traorého žádné nebezpečí pro bránu Ramsdala neznamenaly.

Arsenal ve finále udržel čisté konto a zvítězil vysokým rozdílem. V konečné tabulce si tak Gunners upevnili druhou příčku, zaostali mimochodem pět bodů za prvním Manchesterem City. Wolverhamptonu náleží konečná třináctá pozice.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Brighton & Hove Albion 2:1

28.05.2023 17:30

Góly: 8. Douglas Luiz, 26. Ollie Watkins - 38. Deniz Undav

Aston Villa zvítězila ve 38. kole Premier League 2:1 nad Brightonem. Výhrou v posledním kole se Villans po třinácti letech dostali do evropských pohárů.

První poločas odstartovala velkou aktivitou Aston Villa. Hned ve 4. minutě nastřelil Watkins z hranice pokutového území levou tyč. V 8. minutě však už domácí hráči slavili, krásnou přihrávku obdržel Douglas Luiz a tvrdou ranou k pravé tyčce poslal Villans do vedení. Ve 20. minutě se sice Brightonu podařilo snížit po brance Undava, ale video následně odhalilo ofsajd, a tak gól nemohl být uznán.

O šest minut později se dostal do vyložené šance Watkins a zakončením doprostřed brány zvýšil na 2:0. Ve 32. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Enciso, jeho prudkou střelu však Martínez fantasticky zneškodnil.

Ve 38. minutě se znovu na hostující straně trefil Undav, video i tentokrát zkoumalo jeho gól, ale rozhodčí již ve druhém případě žádný prohřešek neobjevili, a branka Brightonu tak platila.

V 55. minutě mohl srovnat Mac Allister, jeho pokus kousek za vápnem však těsně minul bránu. V druhém poločase se obecně hra hodně uklidnila, žádný z týmů se zbytečně nikam netlačil a na hřišti se spíše bojovalo ve středu pole, což s sebou přineslo několik ostřejších zákroků. A ty byly posléze oceněny žlutou kartou.

V 83. minutě spálil obrovskou tutovku Douglas Luiz, jenž z bezprostřední blízkosti o kousek minul kýžený prostor třech tyček. Villans každopádně těsný náskok uhlídali a v posledním zápase sezóny nakonec získali potřebnou výhru k účasti v pohárové Evropě.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Manchester City 1:0

28.05.2023 17:30

Góly: 85. Ethan Pinnock

Brentford porazil v závěrečném kole Premier League Manchester City 1:0. Hosté už měli zisk titulu jistý, a tak je porážka nemusí mrzet. Domácí končí devátí a jako letošní nováček musí být spokojení.

Už ve čtvrté minutě Citizens zahrozili. Přihrávka Phila Fodena prošla mezi stopery na Cola Palmera, který se vydal proti bráně domácích. Na hranici šestnáctky se štěstím zdolal stopera Jörgensena a vypálil po levé ruce domácího brankáře, který zasáhl. O pár minut později podnikl nebezpečný protiútok i Brentford. Na pas od Rica Henryho si naběhl Yoane Wissa, který z levé strany postupoval na Edersona a jeho obstřel skončil na vzdálenější tyči. Případný gól by ale zřejmě nebyl uznán, jelikož Wissa vybíhal z ofsajdové pozice.

Ve 36. minutě se domácí dostali do šance po dlouhém autu Mathiase Jörgensena. Míč si na přední tyči zpracoval Ben Mee a z otočky pohotově vystřelil. Ederson vytasil kvalitní zákrok a vyrazil balon na roh. Bees hrozili i ve druhé půli, když nejprve nedokázal zakončit Mee. Poté se k míči dostal Rico Henry, který střílel do středu brány a Ederson balón zkrotil.

Domácí celek se ale nakonec v 85. minutě dočkal vedoucího gólu. David Raya rozehrával standardní situaci z vlastní poloviny. Míč nakopl doprava, odkud ho Kevin Schade zatáhl dopředu. Poté odcentroval na zadní tyč, kde se nacházel Bryan Mbeumo. Ten balón sklepl pod sebe na Ethana Pinnocka, jenž se nemýlil.

Hostující Citizens ještě mohli v 90. minutě srovnat. Phil Foden našel na levé straně naběhnutého Riyada Mahreze. Ten nahrával před bránu Coleovi Palmerovi, který střílel do bránícího Pinnocka. Míč se odrazil zpátky k Mahrezovi, jenž i podruhé našel Palmera. Ten tentokrát pálil z malého vápna, v obrovské šanci však trefil před brankovou čarou stojícího stopera Meeho.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 1:1

28.05.2023 17:30

Góly: 27. Kieran Trippier (vl.) - 9. Anthony Gordon

Chelsea na závěr ligové sezony remizovala s Newcastlem United 1:1. Pro Blues se letošní ročník nesl ve znamení neúspěchu a končí dvanáctou pozicí. Naopak Magpies ze čtvrté pozice postupují do příštího ročníku Ligy mistrů.

Jestli fanoušci Chelsea čekali v posledním kole nějaké vzedmutí svých oblíbenců, tak dostali hodně rychle studenou sprchu. Newcastle se totiž už v desáté minutě prosadil. První trefa přišla po přesné přihrávce, ze strany od Andersona se k míči po zemi dostal Anthony Gordon a střelou do spodní části překonal Kepu. Ten se jen vyčítavě podíval po svých spoluhráčích, jak se to mohlo stát.

Po půlhodině hry se však Blues dočkali s trochou štěstí vyrovnání. Po rychlé rozehrávce z přímého kopu šla hra na Raheema Sterlinga, ten vyslal lehčí střelu a Kieran Trippier si ji srazil ve snaze balonu zabránit do vlastní sítě.

V závěru prvního poločasu si ještě připsali po jedné šanci na obou stranách. Jako první hosté, když z levé strany na pravou dostal přihrávku Miguel Almirón, dobře zamířil, ale Kepa byl na svém místě a akci zastavil. Na druhé straně zakončoval Sterling po dobré šanci, míč do rohu brány vytěsnil výborným zákrokem Martin Dúbravka, následnou dorážku vyrazil ještě jeho spoluhráč z obrany.

Na další náznak šance se na Stamford Bridge poté čekalo až do 69. minuty. To Hall z levé strany poslal hru před bránu, tam míč našel Sterling těsně za malým vápnem, odkud ale zamířil mimo.

O deset minut později se znovu k zajímavé ráně dostala Chelsea a opět byl jejím autorem Sterling. Jeho pokus však ani tentokrát z dobré pozice nemířil mezi tři tyče. Bývalý křídelník Manchesteru City poté poslal do šance Christiana Pulisice, ale slovenský gólman Dúbravka ji dokázal vyrazit mimo. Hráči Newcastlu se tak mohou těšit, že si na St. James Parku zahrají na podzim základní skupinu Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Nottingham Forest 1:1

28.05.2023 17:30

Góly: 66. Will Hughes - 31. Taiwo Awoniyi

Crystal Palace na závěr letošní Premier League remizoval s Nottinghamem Forest 1:1. Eagles tak končí na jedenáctém místě, jejich poslední sok se se sezonou loučí jako šestnáctý.

V Selhurst Parku to muselo být prvních třicet minut docela nuda. Ani jeden z celků se totiž do žádné větší šance nedostal. Pak však nastala 31. minuta a hosté se ujali vedení. Taiwo Awoniyi ideálně načasoval náběh za průnikovou přihrávkou Gibbse-Whitea a v samostatném protiútoku vyrazil k brance Johnstonea. Nigerijec elegantně vymíchal Andersena a zleva uklidil míč dovnitř domácí brány. To však bylo v prvním poločase kromě tvrdého zákroku Gibbse-Whitea na Ezeho, za který viděl žlutou kartu, vše.

Domácí po přestávce začali mít nad utkání převahu a po hodině hry měli držení míče 66 procent. Chvíli na to se také nakonec zaslouženého vyrovnání Eagles dočkali. Eze poskytl míč na pravý kraj k Olisemu, který poslal krátký centr před malé vápno. Will Hughes otřel svou hlavičku o Bolyho a Wayne Hennessey na tečovaný míč nedosáhl.

V nastaveném čase ještě ne Ezeho mířil nádherný křižný pas z vlastní polovinu, který si výtečně sklepl hrudí. Poté se oddělil od Worralla a tvrdou ranou prověřil Hennesseyho. Oba celky tak budou pravděpodobně s letošním ročníkem spokojení, domácí se středem tabulky a hosté se záchranou.

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth 1:0

28.05.2023 17:30

Góly: 57. Abdoulaye Doucouré

Rozhodující utkání 38. kola anglické Premier League mezi Evertonem a Bournemouthem skončilo výhrou domácích 1:0, kteří si tak zajistili účast v příštím ročníku anglické nejvyšší soutěže.

Na první brankovou příležitost si diváci v Goodison Parku museli počkat až do 31. minuty. Po krásné kombinaci domácích se k míči dostal zkušený středopolař Idrissa Gana Gueye, s jeho prudkou střelou si však dokázal, s řádnou dávkou štěstí, poradit hostující brankář Mark Travers.

V závěru první půle poprvé zahrozili také hráči Bournemouthu, kdy křídelník Brooks unikl soupeřícím obráncům a následně přihrál pod sebe, kde stál osamocený Solanke, ten však v dobré pozici trefil jen vyběhnuvšího Pickforda.

Ještě před přestávkou vytasil dva skvostné zákroky brankář Travers, a tak se do šaten šlo za nerozhodnutého stavu.

V 51. minutě spálili hráči Evertonu obrovskou možnost. Po nedorozumění mezi stopery Cherries se dostal k míči v malém vápně Demarai Gray, jeho slabá hlavička ovšem gólem neskončila, neboť reflexivním zákrokem zasáhl hostující brankář Travers.

O pět minut později se však Toffees přeci jen veledůležitého gólu dočkali. Na hranici pokutového území se do balónu vší silou opřel Abdoulaye Doucouré a zamířil přesně k tyči. Irský gólman byl tentokráte bez šance - 1:0.

V 69. minutě měl na své hlavě vyrovnání Dominic Solanke, jenže s jeho hlavičkou si poradil brankář Pickford, a míč pak do bezpečí odkopl stoper Coady. Následovala potyčka domácích stoperů se Solankem, ze které si všichni zúčastnění odnesli trest v podobě žluté karty.

Everton k záchraně nutně potřeboval zvítězit a vážné ohrožení jeho vedení přišlo ve čtvrté minutě nastavení, kdy vyslal zpoza vápna nepříjemnou střelu Matías Viña. Nicméně brankář Pickford si s jeho pokusem poradil. Bournemouth se k další vyložené šanci již nedostal, a tak v Goodison Parku propukly oslavy ze záchrany.

Více informací k zápasu

Leeds United - Tottenham Hotspur 1:4

28.05.2023 17:30

Góly: 67. Jack Harrison - 2. Harry Kane, 47. Pedro Porro, 69. Harry Kane, 90+5. Lucas Moura

Leeds United prohrál v závěrečném kole Premier League s Tottenhamem Hotspur 1:4, a loučí se tak s ligovou příslušností. Domácí totiž ve finále skončili předposlední. Hostům naopak ani vítězství nepomohlo do pohárové Evropy a končí osmí.

Spurs věděli, o co hrají. Museli ovšem doufat ve ztrátu Aston Villy, aby se dostali do pohárové Evropy. Ta však nakonec vyhrála. Na půdě Leedsu se mimochodem už ve druhé minutě ujali vedení. Hostům se povedla akce po pravé straně, v jejímž závěru Son posunul míč na volného Harryho Kanea, a ten ránou k tyči nedal Roblesovi nejmenší šanci zasáhnout. Domácí měli první výraznější šanci až ve 39. minutě. Po centru Aylinga si balón před brankou našel Liam Cooper, ten ale hlavičkoval těsně vedle hostující branky.

Stejně jako v úvodím poločase, i do toho druhého vlétl Tottenham jako uragán a ve 47. minutě navýšil své vedení. Harry Kane si ve středu hřiště parádně obhodil soupeře, pak přihrál rozběhnutému Pedru Porrovi, jenž přesnou ránou pokořil Roblese. Domácí se nicméně teoretické šance na záchranu nechtěli vzdávat a v 67. minutě se jim povedlo snížit na 1:2. Jack Harrison u pokutového území převzal přihrávku od Ruttera, navedl si merunu na pravačku a přesným zakončením pokořil Forstera.

Jenže pak se domácím stala nejhorší možná věc, o dvě minuty později totiž znovu inkasovali. A Spurs opět vedli o dva góly. Při brejku do otevřené obrany Pedro Porro posunul míč k Harrymu Kaneovi, který se dostal před Roblese a naprosto jednoduše jej obstřelil. Domácí gólman pak výtečně zakročil proti ráně Richarlisona, jenž pálil ke vzdálenější tyči. Robles tam ovšem byl včas a tentokrát střelu soupeře vyrazil.

Tottenham se pak dokázal prosadit ještě jednou, a to v závěrečné minutě zápasu. Lucas Moura převzal balón u středové čáry, podnikl individuální průnik do pokutového území kolem několika soupeřů, završil ho přesnou střelou podél Roblese a rozpoutal obrovskou radost hostů.

To však ještě netušili, že Aston Villa porazila v souběžně hraném utkání Brighton 2:1. A je to tak celek z Birminghamu, který si v příští sezoně zahraje Konferenční ligu. Pro Tottenham tedy sezona skončila po nekvalifikování se do evropských pohárů velkým neúspěchem. Může ho těšit snad jen druhá příčka Harryho Kana v tabulce střelců.

Více informací k zápasu

Leicester City - West Ham United 2:1

28.05.2023 17:30

Góly: 34. Harvey Barnes, 62. Wout Faes - 79. Pablo Fornals

Leicester City porazil v posledním kole Premier League West Ham United 2:1, přesto si nejvyšší soutěž minimálně na rok nezahraje. Everton totiž zvítězil také. West Ham končí čtrnáctý, ale ještě jej čeká finále Konferenční ligy.

Na první zajímavější moment si diváci na King Power Stadium počkali do 27. minuty, ale stálo to za to. Barnes zkraje vápna poslal míč k zadní tyči na Maddisona s Iheanachem, přičemž druhý jmenovaný hezkou ranou jen těsně minul vzdálenější spojnici londýnské brány. O sedm minut později už ale domácí fanoušci mohli jásat. V tu chvíli to totiž znamenalo opuštění sestupového pásma. Harvey Barnes pronikl do šestnáctky a narazil si míč s Iheanachem, přičemž následně bezmocného Fabiańského překvapil pěkným zakončením ke vzdálenější tyči.

V 52. minutě musela mít alespoň polovina fanoušků Foxes malý infarkt. Bránící Evans Cresswellův míč od praporku málem poslal do dolního rohu domácí svatyně, balón se odrazil jen těsně vedle. Chybělo pár centimetrů a byl z toho ukázkový vlastní gól. Zanedlouho napřáhl Siad Benrahma a trefil tyč domácí brány.

Jenže v 62. minutě domácí celek své vedení navýšil. Tielemans ze standardky od postranní čáry nasměroval míč přesně do šestnáctky, kde si na něj naskočil Wout Faes a pěknou tečí nasměroval míč za záda polského brankáře ve službách West Hamu.

West Ham se však nevzdával a o sedm minut později si vypracoval zajímavou akci. Iversen nepříjemnou střelu Bowena vyrazil na volného Ingse, ten ale pak nasměroval balón pouze nad břevno. A v 79. minutě se Hammers snížit podařilo. Na střeleckou listinu se zapsal Pablo Fornals, kterému "Lišky"nechaly trochu moc prostoru na pravé straně a hostující borec se jim za to odměnil přesnou střelou z hranice vápna. Foxes už své těsné vedení uhájili, ale následně zjistili, že Everton porazil Bournemouth 1:0, což mu k záchraně stačilo. Leicester se proto s Premier League loučí a zahraje si League Championship.

Více informací k zápasu

Manchester United - Fulham FC 2:1

28.05.2023 17:30

Góly: 39. Jadon Sancho, 55. Bruno Fernandes - 19. Kenny Tete

Man Utd porazil ve 38. kole Premier League Fulham 2:1. Svěřenci kouče Erika ten Haga tak zvládli poslední utkání, prodloužili domácí neporazitelnost na 29 utkání v řadě a sezónu nejvyšší anglické ligy zakončili na třetím místě.

Již v 8. minutě využil pěkný centr na hranici velkého vápna Mitrović, jeho následná střela však skončila o chloupek nad břevnem. O tři minuty později pálil na druhé straně z podobné pozice Rashford, ale jeho pokus bravurně zneškodnil Leno.

Úvodní minuty se obecně hrály ve vysokém tempu a oba týmy působily hodně ofenzivně. V 19. minutě už se na každý pád skóre měnilo, hostující Tete si naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkou poslal balón nechytatelně k levé tyči. Ve 25. minutě se stav mohl měnit opětovně. Do Mitroviće totiž zajel Casemiro, rozhodčí okamžitě pískl pokutový kop, k tomu se postavil právě srbský kanonýr, nicméně střelou k pravé tyči branku nevstřelil a jen nechal vyniknout gólmana de Geu.

Ve 39. minutě se dostal v odraženému balónu v pokutovém území zcela volný Sancho a v ideální pozici zamířil přesně k pravé tyči. Ve zbytku prvního poločasu měli navrch Rudí ďáblové, ale žádnou vyloženou šanci si už neuměli vypracovat.

V 51. minutě Palhinha zajel do protihráče a sudí to ihned ocenil žlutou kartou. A v 56. minutě šli už United do vedení, když Fred krásně vysunul přihrávkou Fernandese za obranu a ten prudkou střelou k pravé tyči upravil skóre na 2:1.

V 78. minutě to s agresivitou přehnal Mitrović a rozhodčí ho odměnil žlutou kartou. V 87. minutě obdržel výbornou přihrávku střídající James, jeho pohotový jedovatý pokus ale de Gea zneškodnil nádherným zákrokem. O několik sekund později nešetrně zfauloval jednoho z hráčů hostů McTominay a sudí znovu musel sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. V první minutě nastavení mohl pojistit vítězství domácího týmu Weghorst, zblízka ovšem brankáře nepřekonal a velkou šanci promarnil.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Liverpool FC 4:4

28.05.2023 17:30

Góly: 19. James Ward-Prowse, 28. Kamaldeen Sulemana, 48. Kamaldeen Sulemana, 64. Adam Armstrong - 10. Diogo Jota, 14. Roberto Firmino, 72. Cody Gakpo, 73. Diogo Jota

Poslední Southampton se s anglickou Premier League rozloučil ve velkém stylu, doma na St Mary’s Stadium sehrál vyrovnanou partii s Liverpoolem a do tabulky si připsal poslední bod za remízu 4:4.

Po čtrnácti minutách šel Liverpool do dvoubrankového vedení zásluhou Joty a Firmina, ještě před poločasovou přestávkou ale dokázal Southampton prostřednictvím Warda-Prowse a Sulemany vyrovnat. Ve druhé půli si Sulemana připsal druhou ztrefu a skóroval také Armstrong, avšak na konečných 4:4 pak skóre upravili hostující Gakpo se Jotou.

Favorité z Liverpoolu vstoupili do posledního zápasu sezóny velmi aktivně, domácí brankář McCarthy se zaskvěl několika skvělými zákroky. A za svou aktivitu se nakonec hosté dočkali zasloužené odměny. Vysoký presink Kloppových svěřenců dělal domácím obráncům velké problémy, což se potvrdilo v desáté minutě, kdy v rozehrávce ve vlastním vápně udělal obrovskou chybu Rómeo Lavia, čehož využil Diogo Jota, a prudkou střelou z první rozvlnil soupeřící síť.

O tři minuty později to už bylo o dva góly. Trent Alexander-Arnold vymyslel krásnou průnikovou přihrávku na Fabinha, který přiťukl míč Robertu Firminovi. Brazilský útočník, pro kterého to mimochodem bylo poslední utkání v dresu The Reds, se zbavil několika bránících hráčů a následně šikovně prostřelil vyběhnuvšího McCartyho.

Dvoubrankové vedení hostům nevydrželo ani pět minut. V 19. minutě se k míči dostal Carlos Alcaraz, který si líbivě zakombinoval s Walcottem a následně křižným pasem našel kapitána Jamese Warda-Prowse. Ten si se svou šancí příliš nelámal hlavu a prudkou střelou k tyči překonal Kellehera.

Ve 28. minutě uměl Southampton, k překvapení mnohých diváků, srovnat. Rómeo Lavia obral o balón Curtise Jonese a vyslal do možnosti Thea Walcotta. Ten našel za obranou Liverpoolu rychlonohého Sulemanu, který technickou střelou překvapil Kellehera. Srovnáno, 2:2.

Na začátku druhého poločasu přišla další ztráta míče, další rychlý protiútok a další přesný zásah Kamaldeena Sulemany. Ten převzal merunu ještě na polovině Southamptonu, následně přešel přes několik bránících hostujících obránců a prudkou střelou bez problémů překonal Kellehera. Southampton najednou šel do překvapivého vedení.

V 57. minutě se nadobro rozloučil se svou kariérou v dresu Liverpoolu střídající Roberto Firmino, a tak už jen z lavičky sledoval další úder domácího celku. Jen po minutě pobytu na hřišti se totiž prosadil Adam Armstrong, takže se Southampton ocitl v dvoubrankovém trháku.

Kamaldeen Sulemana byl i nadále při chuti a o pár chvil později mohl dovršit hattrick, tentokráte však stál proti Trent Alexander-Arnold, který na brankové čáře zaskočil za Caoimhína Kellehera.

Z následného protiútoku Liverpool posléze snížil na rozdíl jedné branky. Na konci velmi líbivé kombinace stál právě Alexander-Arnold, jenž poslal před soupeřící svatyni prudký střílený centr. Ten si našel Cody Gakpo a z bezprostřední blízkosti skóroval.

A o necelou minutu později vytahoval McCarthy balon ze své sítě už počtvrté. Domácí přišli o míč na polovině hřiště, do svého držení jej přitom dostal Mohamed Salah. Egyptský křídelník poté vyslal do samostatného úniku Dioga Jotu, který chladnokrevně zakončil pod břevno a podruhé v zápase se zapsal do střelecké listiny.

Další gól již v zápase nepadl, a tak se oba týmy rozešly smírně. I přes druhou ztrátu v řadě se Liverpool udržel na páté příčce, a v příští sezóně si tedy zahraje minimálně skupinovou fázi Evropské ligy. Naopak Southampton skončil v lize poslední, příští rok jej zkrátka uvidíme jen v Championship.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
38
28
5
5
94 : 33
89
2
Arsenal FC
38
26
6
6
88 : 43
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58 : 43
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68 : 33
71
5
Liverpool FC
38
19
10
9
75 : 47
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72 : 53
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51 : 46
61
8
Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70 : 63
60
9
Brentford FC
38
15
14
9
58 : 46
59
10
Fulham FC
38
15
7
16
55 : 53
52
11
Crystal Palace
38
11
12
15
40 : 49
45
12
Chelsea FC
38
11
11
16
38 : 47
44
13
Wolverhampton Wanderers
38
11
8
19
31 : 58
41
14
West Ham United
38
11
7
20
42 : 55
40
15
AFC Bournemouth
38
11
6
21
37 : 71
39
16
Nottingham Forest
38
9
11
18
38 : 68
38
17
Everton FC
38
8
12
18
34 : 57
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51 : 68
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48 : 78
31
20
Southampton FC
38
6
7
25
36 : 73
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele