38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Youri Tielemans a Wout Faes (© AFP)

Leicestru výhra nad West Hamem k záchraně nepomohla

Leicester City porazil v posledním kole Premier League West Ham United 2:1, přesto si nejvyšší soutěž minimálně na rok nezahraje. Everton totiž zvítězil také. West Ham končí čtrnáctý, ale ještě jej čeká finále Konferenční ligy.

Na první zajímavější moment si diváci na King Power Stadium počkali do 27. minuty, ale stálo to za to. Barnes zkraje vápna poslal míč k zadní tyči na Maddisona s Iheanachem, přičemž druhý jmenovaný hezkou ranou jen těsně minul vzdálenější spojnici londýnské brány. O sedm minut později už ale domácí fanoušci mohli jásat. V tu chvíli to totiž znamenalo opuštění sestupového pásma. Harvey Barnes pronikl do šestnáctky a narazil si míč s Iheanachem, přičemž následně bezmocného Fabiańského překvapil pěkným zakončením ke vzdálenější tyči.

V 52. minutě musela mít alespoň polovina fanoušků Foxes malý infarkt. Bránící Evans Cresswellův míč od praporku málem poslal do dolního rohu domácí svatyně, balón se odrazil jen těsně vedle. Chybělo pár centimetrů a byl z toho ukázkový vlastní gól. Zanedlouho napřáhl Siad Benrahma a trefil tyč domácí brány.

Jenže v 62. minutě domácí celek své vedení navýšil. Tielemans ze standardky od postranní čáry nasměroval míč přesně do šestnáctky, kde si na něj naskočil Wout Faes a pěknou tečí nasměroval míč za záda polského brankáře ve službách West Hamu.

West Ham se však nevzdával a o sedm minut později si vypracoval zajímavou akci. Iversen nepříjemnou střelu Bowena vyrazil na volného Ingse, ten ale pak nasměroval balón pouze nad břevno. A v 79. minutě se Hammers snížit podařilo. Na střeleckou listinu se zapsal Pablo Fornals, kterému "Lišky"nechaly trochu moc prostoru na pravé straně a hostující borec se jim za to odměnil přesnou střelou z hranice vápna. Foxes už své těsné vedení uhájili, ale následně zjistili, že Everton porazil Bournemouth 1:0, což mu k záchraně stačilo. Leicester se proto s Premier League loučí a zahraje si League Championship.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Jsem opravdu šťastný, že se nám podobný zápas v posledních kolech vyhnul.

Reagovat
OnlyWHU

Leicesteru jsme udělali radost, ale nebylo jim to nic platný. Z naší strany opět zbytečně pohodový zápas s Moyesovými zkušebními experimenty v sestavě. Srazily nás neproměněný gólovky a při prvním gólu zaváhání nevýraznýho Downese. Cuf opět přesvědčil, že patří do základu, úplnou absence Suka moc nechápu. Fornals opět přesvědčil, že když bude makat, patří na hřiště. Ings kromě lahůdkový přihrávce na gól opět nic neukázal. Cornet? Asi nic. Smutný loučení Rice? Bude moc chybět…

Tak to máme letos v PL za sebou a říkám: už nikdy takovou sezónu! Málem mě to stálo zdraví. COYI!!!

Reagovat
ian.rush

No škoda pádu Lestru do Champu, zazářili nám tady na pár sezon a ten titul už jim nikdo nevezme.

Bohužel, myslím, že se jen tak rychle do PL nevrátí.

No a veterána Vardyho jsme viděli tedy v PL nejspíš naposled.

Reagovat
OnlyWHU

...a taky výhra v FA Cupu a pak v superpoháru! Škoda tohoto tradičního klubu, padáka bych přál jiným. Přeju jim rychlý návrat, Championship je pro známý týmy pravý peklo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele