38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Chelsea na závěr remizovala s Newcastlem

Chelsea na závěr ligové sezony remizovala s Newcastlem United 1:1. Pro Blues se letošní ročník nesl ve znamení neúspěchu a končí dvanáctou pozicí. Naopak Magpies ze čtvrté pozice postupují do příštího ročníku Ligy mistrů.

Jestli fanoušci Chelsea čekali v posledním kole nějaké vzedmutí svých oblíbenců, tak dostali hodně rychle studenou sprchu. Newcastle se totiž už v desáté minutě prosadil. První trefa přišla po přesné přihrávce, ze strany od Andersona se k míči po zemi dostal Anthony Gordon a střelou do spodní části překonal Kepu. Ten se jen vyčítavě podíval po svých spoluhráčích, jak se to mohlo stát.

Po půlhodině hry se však Blues dočkali s trochou štěstí vyrovnání. Po rychlé rozehrávce z přímého kopu šla hra na Raheema Sterlinga, ten vyslal lehčí střelu a Kieran Trippier si ji srazil ve snaze balonu zabránit do vlastní sítě.

V závěru prvního poločasu si ještě připsali po jedné šanci na obou stranách. Jako první hosté, když z levé strany na pravou dostal přihrávku Miguel Almirón, dobře zamířil, ale Kepa byl na svém místě a akci zastavil. Na druhé straně zakončoval Sterling po dobré šanci, míč do rohu brány vytěsnil výborným zákrokem Martin Dúbravka, následnou dorážku vyrazil ještě jeho spoluhráč z obrany.

Na další náznak šance se na Stamford Bridge poté čekalo až do 69. minuty. To Hall z levé strany poslal hru před bránu, tam míč našel Sterling těsně za malým vápnem, odkud ale zamířil mimo.

O deset minut později se znovu k zajímavé ráně dostala Chelsea a opět byl jejím autorem Sterling. Jeho pokus však ani tentokrát z dobré pozice nemířil mezi tři tyče. Bývalý křídelník Manchesteru City poté poslal do šance Christiana Pulisice, ale slovenský gólman Dúbravka ji dokázal vyrazit mimo. Hráči Newcastlu se tak mohou těšit, že si na St. James Parku zahrají na podzim základní skupinu Ligy mistrů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele