38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Zklamaný Rodrigo (© AFP)

Leeds padá do Championship, Tottenham bez evropských pohárů

Leeds United prohrál v závěrečném kole Premier League s Tottenhamem Hotspur 1:4, a loučí se tak s ligovou příslušností. Domácí totiž ve finále skončili předposlední. Hostům naopak ani vítězství nepomohlo do pohárové Evropy a končí osmí.

Spurs věděli, o co hrají. Museli ovšem doufat ve ztrátu Aston Villy, aby se dostali do pohárové Evropy. Ta však nakonec vyhrála. Na půdě Leedsu se mimochodem už ve druhé minutě ujali vedení. Hostům se povedla akce po pravé straně, v jejímž závěru Son posunul míč na volného Harryho Kanea, a ten ránou k tyči nedal Roblesovi nejmenší šanci zasáhnout. Domácí měli první výraznější šanci až ve 39. minutě. Po centru Aylinga si balón před brankou našel Liam Cooper, ten ale hlavičkoval těsně vedle hostující branky.

Stejně jako v úvodím poločase, i do toho druhého vlétl Tottenham jako uragán a ve 47. minutě navýšil své vedení. Harry Kane si ve středu hřiště parádně obhodil soupeře, pak přihrál rozběhnutému Pedru Porrovi, jenž přesnou ránou pokořil Roblese. Domácí se nicméně teoretické šance na záchranu nechtěli vzdávat a v 67. minutě se jim povedlo snížit na 1:2. Jack Harrison u pokutového území převzal přihrávku od Ruttera, navedl si merunu na pravačku a přesným zakončením pokořil Forstera.

Jenže pak se domácím stala nejhorší možná věc, o dvě minuty později totiž znovu inkasovali. A Spurs opět vedli o dva góly. Při brejku do otevřené obrany Pedro Porro posunul míč k Harrymu Kaneovi, který se dostal před Roblese a naprosto jednoduše jej obstřelil. Domácí gólman pak výtečně zakročil proti ráně Richarlisona, jenž pálil ke vzdálenější tyči. Robles tam ovšem byl včas a tentokrát střelu soupeře vyrazil.

Tottenham se pak dokázal prosadit ještě jednou, a to v závěrečné minutě zápasu. Lucas Moura převzal balón u středové čáry, podnikl individuální průnik do pokutového území kolem několika soupeřů, završil ho přesnou střelou podél Roblese a rozpoutal obrovskou radost hostů.

To však ještě netušili, že Aston Villa porazila v souběžně hraném utkání Brighton 2:1. A je to tak celek z Birminghamu, který si v příští sezoně zahraje Konferenční ligu. Pro Tottenham tedy sezona skončila po nekvalifikování se do evropských pohárů velkým neúspěchem. Může ho těšit snad jen druhá příčka Harryho Kana v tabulce střelců.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Tak jsem zvědav na Harryho.

Buďto půjde cestou srdcaře alá Gerrard, Maldini atp... a zůstane věrný kohoutům.

Nebo je čas na změnu, když nebudou hrát poháry a ještě minimálně na 2-3 roky to zkusit ve větším klubu. Osobně si ale nemyslím, že by se chtěl stěhovat mimo Londýn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele