38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Oslavující Kamaldeen Sulemana (© AFP)

Southampton obral v posledním kole o body silný Liverpool

Poslední Southampton se s anglickou Premier League rozloučil ve velkém stylu, doma na St Mary’s Stadium sehrál vyrovnanou partii s Liverpoolem a do tabulky si připsal poslední bod za remízu 4:4.

Po čtrnácti minutách šel Liverpool do dvoubrankového vedení zásluhou Joty a Firmina, ještě před poločasovou přestávkou ale dokázal Southampton prostřednictvím Warda-Prowse a Sulemany vyrovnat. Ve druhé půli si Sulemana připsal druhou ztrefu a skóroval také Armstrong, avšak na konečných 4:4 pak skóre upravili hostující Gakpo se Jotou.

Favorité z Liverpoolu vstoupili do posledního zápasu sezóny velmi aktivně, domácí brankář McCarthy se zaskvěl několika skvělými zákroky. A za svou aktivitu se nakonec hosté dočkali zasloužené odměny. Vysoký presink Kloppových svěřenců dělal domácím obráncům velké problémy, což se potvrdilo v desáté minutě, kdy v rozehrávce ve vlastním vápně udělal obrovskou chybu Rómeo Lavia, čehož využil Diogo Jota, a prudkou střelou z první rozvlnil soupeřící síť.

O tři minuty později to už bylo o dva góly. Trent Alexander-Arnold vymyslel krásnou průnikovou přihrávku na Fabinha, který přiťukl míč Robertu Firminovi. Brazilský útočník, pro kterého to mimochodem bylo poslední utkání v dresu The Reds, se zbavil několika bránících hráčů a následně šikovně prostřelil vyběhnuvšího McCartyho.

Dvoubrankové vedení hostům nevydrželo ani pět minut. V 19. minutě se k míči dostal Carlos Alcaraz, který si líbivě zakombinoval s Walcottem a následně křižným pasem našel kapitána Jamese Warda-Prowse. Ten si se svou šancí příliš nelámal hlavu a prudkou střelou k tyči překonal Kellehera.

Ve 28. minutě uměl Southampton, k překvapení mnohých diváků, srovnat. Rómeo Lavia obral o balón Curtise Jonese a vyslal do možnosti Thea Walcotta. Ten našel za obranou Liverpoolu rychlonohého Sulemanu, který technickou střelou překvapil Kellehera. Srovnáno, 2:2.

Na začátku druhého poločasu přišla další ztráta míče, další rychlý protiútok a další přesný zásah Kamaldeena Sulemany. Ten převzal merunu ještě na polovině Southamptonu, následně přešel přes několik bránících hostujících obránců a prudkou střelou bez problémů překonal Kellehera. Southampton najednou šel do překvapivého vedení.

V 57. minutě se nadobro rozloučil se svou kariérou v dresu Liverpoolu střídající Roberto Firmino, a tak už jen z lavičky sledoval další úder domácího celku. Jen po minutě pobytu na hřišti se totiž prosadil Adam Armstrong, takže se Southampton ocitl v dvoubrankovém trháku.

Kamaldeen Sulemana byl i nadále při chuti a o pár chvil později mohl dovršit hattrick, tentokráte však stál proti Trent Alexander-Arnold, který na brankové čáře zaskočil za Caoimhína Kellehera.

Z následného protiútoku Liverpool posléze snížil na rozdíl jedné branky. Na konci velmi líbivé kombinace stál právě Alexander-Arnold, jenž poslal před soupeřící svatyni prudký střílený centr. Ten si našel Cody Gakpo a z bezprostřední blízkosti skóroval.

A o necelou minutu později vytahoval McCarthy balon ze své sítě už počtvrté. Domácí přišli o míč na polovině hřiště, do svého držení jej přitom dostal Mohamed Salah. Egyptský křídelník poté vyslal do samostatného úniku Dioga Jotu, který chladnokrevně zakončil pod břevno a podruhé v zápase se zapsal do střelecké listiny.

Další gól již v zápase nepadl, a tak se oba týmy rozešly smírně. I přes druhou ztrátu v řadě se Liverpool udržel na páté příčce, a v příští sezóně si tedy zahraje minimálně skupinovou fázi Evropské ligy. Naopak Southampton skončil v lize poslední, příští rok jej zkrátka uvidíme jen v Championship.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Good bye Bobby!

stejně jako v posledním domácím zápase tak i v posledním venku se rozloučil gólem.

Jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, ne-li nejvíc oblíbený za poslední dekádu.

Symbol Kloppovy éry.

Chybět mi také samozřejmě bude téměř nestárnoucí chlapík, neskutečnej dříč, univerzál a pracant, Jaaaaames Milner...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele