38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brentfordu (© AFP)

Man City se rozloučil porážkou, nestačil na Brentford

Brentford porazil v závěrečném kole Premier League Manchester City 1:0. Hosté už měli zisk titulu jistý, a tak je porážka nemusí mrzet. Domácí končí devátí a jako letošní nováček musí být spokojení.

Už ve čtvrté minutě Citizens zahrozili. Přihrávka Phila Fodena prošla mezi stopery na Cola Palmera, který se vydal proti bráně domácích. Na hranici šestnáctky se štěstím zdolal stopera Jörgensena a vypálil po levé ruce domácího brankáře, který zasáhl. O pár minut později podnikl nebezpečný protiútok i Brentford. Na pas od Rica Henryho si naběhl Yoane Wissa, který z levé strany postupoval na Edersona a jeho obstřel skončil na vzdálenější tyči. Případný gól by ale zřejmě nebyl uznán, jelikož Wissa vybíhal z ofsajdové pozice.

Ve 36. minutě se domácí dostali do šance po dlouhém autu Mathiase Jörgensena. Míč si na přední tyči zpracoval Ben Mee a z otočky pohotově vystřelil. Ederson vytasil kvalitní zákrok a vyrazil balon na roh. Bees hrozili i ve druhé půli, když nejprve nedokázal zakončit Mee. Poté se k míči dostal Rico Henry, který střílel do středu brány a Ederson balón zkrotil.

Domácí celek se ale nakonec v 85. minutě dočkal vedoucího gólu. David Raya rozehrával standardní situaci z vlastní poloviny. Míč nakopl doprava, odkud ho Kevin Schade zatáhl dopředu. Poté odcentroval na zadní tyč, kde se nacházel Bryan Mbeumo. Ten balón sklepl pod sebe na Ethana Pinnocka, jenž se nemýlil.

Hostující Citizens ještě mohli v 90. minutě srovnat. Phil Foden našel na levé straně naběhnutého Riyada Mahreze. Ten nahrával před bránu Coleovi Palmerovi, který střílel do bránícího Pinnocka. Míč se odrazil zpátky k Mahrezovi, jenž i podruhé našel Palmera. Ten tentokrát pálil z malého vápna, v obrovské šanci však trefil před brankovou čarou stojícího stopera Meeho.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele