38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Everton se díky výhře nad Bournemouthem udržel v Premier League

Rozhodující utkání 38. kola anglické Premier League mezi Evertonem a Bournemouthem skončilo výhrou domácích 1:0, kteří si tak zajistili účast v příštím ročníku anglické nejvyšší soutěže.

Na první brankovou příležitost si diváci v Goodison Parku museli počkat až do 31. minuty. Po krásné kombinaci domácích se k míči dostal zkušený středopolař Idrissa Gana Gueye, s jeho prudkou střelou si však dokázal, s řádnou dávkou štěstí, poradit hostující brankář Mark Travers.

V závěru první půle poprvé zahrozili také hráči Bournemouthu, kdy křídelník Brooks unikl soupeřícím obráncům a následně přihrál pod sebe, kde stál osamocený Solanke, ten však v dobré pozici trefil jen vyběhnuvšího Pickforda.

Ještě před přestávkou vytasil dva skvostné zákroky brankář Travers, a tak se do šaten šlo za nerozhodnutého stavu.

V 51. minutě spálili hráči Evertonu obrovskou možnost. Po nedorozumění mezi stopery Cherries se dostal k míči v malém vápně Demarai Gray, jeho slabá hlavička ovšem gólem neskončila, neboť reflexivním zákrokem zasáhl hostující brankář Travers.

O pět minut později se však Toffees přeci jen veledůležitého gólu dočkali. Na hranici pokutového území se do balónu vší silou opřel Abdoulaye Doucouré a zamířil přesně k tyči. Irský gólman byl tentokráte bez šance - 1:0.

V 69. minutě měl na své hlavě vyrovnání Dominic Solanke, jenže s jeho hlavičkou si poradil brankář Pickford, a míč pak do bezpečí odkopl stoper Coady. Následovala potyčka domácích stoperů se Solankem, ze které si všichni zúčastnění odnesli trest v podobě žluté karty.

Everton k záchraně nutně potřeboval zvítězit a vážné ohrožení jeho vedení přišlo ve čtvrté minutě nastavení, kdy vyslal zpoza vápna nepříjemnou střelu Matías Viña. Nicméně brankář Pickford si s jeho pokusem poradil. Bournemouth se k další vyložené šanci již nedostal, a tak v Goodison Parku propukly oslavy ze záchrany.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Pecka!

Tradiční rival a klub, který do PL prostě patří.

Postrádal bych Merseyside derby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele