38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Bruno Fernandes (© AFP)

United přetlačili Fulham, sezónu završili na třetím místě

Man Utd porazil ve 38. kole Premier League Fulham 2:1. Svěřenci kouče Erika ten Haga tak zvládli poslední utkání, prodloužili domácí neporazitelnost na 29 utkání v řadě a sezónu nejvyšší anglické ligy zakončili na třetím místě.

Již v 8. minutě využil pěkný centr na hranici velkého vápna Mitrović, jeho následná střela však skončila o chloupek nad břevnem. O tři minuty později pálil na druhé straně z podobné pozice Rashford, ale jeho pokus bravurně zneškodnil Leno.

Úvodní minuty se obecně hrály ve vysokém tempu a oba týmy působily hodně ofenzivně. V 19. minutě už se na každý pád skóre měnilo, hostující Tete si naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkou poslal balón nechytatelně k levé tyči. Ve 25. minutě se stav mohl měnit opětovně. Do Mitroviće totiž zajel Casemiro, rozhodčí okamžitě pískl pokutový kop, k tomu se postavil právě srbský kanonýr, nicméně střelou k pravé tyči branku nevstřelil a jen nechal vyniknout gólmana de Geu.

Ve 39. minutě se dostal v odraženému balónu v pokutovém území zcela volný Sancho a v ideální pozici zamířil přesně k pravé tyči. Ve zbytku prvního poločasu měli navrch Rudí ďáblové, ale žádnou vyloženou šanci si už neuměli vypracovat.

V 51. minutě Palhinha zajel do protihráče a sudí to ihned ocenil žlutou kartou. A v 56. minutě šli už United do vedení, když Fred krásně vysunul přihrávkou Fernandese za obranu a ten prudkou střelou k pravé tyči upravil skóre na 2:1.

V 78. minutě to s agresivitou přehnal Mitrović a rozhodčí ho odměnil žlutou kartou. V 87. minutě obdržel výbornou přihrávku střídající James, jeho pohotový jedovatý pokus ale de Gea zneškodnil nádherným zákrokem. O několik sekund později nešetrně zfauloval jednoho z hráčů hostů McTominay a sudí znovu musel sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. V první minutě nastavení mohl pojistit vítězství domácího týmu Weghorst, zblízka ovšem brankáře nepřekonal a velkou šanci promarnil.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele