38. kolo
28.05.2023 17:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Douglas Luiz střílí první branku utkání (© AFP)

Aston Villa si výhrou nad Brightonem zajistila kvalifikaci Evropské konferenční ligy

Aston Villa zvítězila ve 38. kole Premier League 2:1 nad Brightonem. Výhrou v posledním kole se Villans po třinácti letech dostali do evropských pohárů.

První poločas odstartovala velkou aktivitou Aston Villa. Hned ve 4. minutě nastřelil Watkins z hranice pokutového území levou tyč. V 8. minutě však už domácí hráči slavili, krásnou přihrávku obdržel Douglas Luiz a tvrdou ranou k pravé tyčce poslal Villans do vedení. Ve 20. minutě se sice Brightonu podařilo snížit po brance Undava, ale video následně odhalilo ofsajd, a tak gól nemohl být uznán.

O šest minut později se dostal do vyložené šance Watkins a zakončením doprostřed brány zvýšil na 2:0. Ve 32. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Enciso, jeho prudkou střelu však Martínez fantasticky zneškodnil.

Ve 38. minutě se znovu na hostující straně trefil Undav, video i tentokrát zkoumalo jeho gól, ale rozhodčí již ve druhém případě žádný prohřešek neobjevili, a branka Brightonu tak platila.

V 55. minutě mohl srovnat Mac Allister, jeho pokus kousek za vápnem však těsně minul bránu. V druhém poločase se obecně hra hodně uklidnila, žádný z týmů se zbytečně nikam netlačil a na hřišti se spíše bojovalo ve středu pole, což s sebou přineslo několik ostřejších zákroků. A ty byly posléze oceněny žlutou kartou.

V 83. minutě spálil obrovskou tutovku Douglas Luiz, jenž z bezprostřední blízkosti o kousek minul kýžený prostor třech tyček. Villans každopádně těsný náskok uhlídali a v posledním zápase sezóny nakonec získali potřebnou výhru k účasti v pohárové Evropě.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele