Premier League - preview 27. kola

06.03.2021, 08:39, aktualizováno 08.03.2021, 08:39
Previews
Stamford Bridge (© AFP)
Dvěma zápasy bude dnes dohráno 27. kolo anglické ligy a v obou případech se bude hrát na stadionech v Londýně. Chelsea se od 19 hodin střetne s Evertonem, o dvě hodiny později pak začne duel West Ham - Leeds United...
Chelsea FC - Everton FC  (pondělí 19:00)
Manchesterské derby rozhodně neznamená adieu pro šlágry 27. kola. V pondělí totiž na sebe narazí čtvrtá Chelsea a pátý Everton. Obě mužstva se nachází ve výborné formě, zvlášť domácí si pochvalují proměnu pod novým manažerem.

Německé pometlo na trenérské židli nadále úspěšně hledá zaprášené kouty, které s precizností sobě vlastní odstraňuje od nežádoucích nečistot. Stále krátké působení Thomase Tuchela v Chelsea lze jen a jen chválit. Často výstřední stratég vrátil Blues potřebné sebevědomí, které na stadionu Stamford Bridge ještě na začátku kalendářního roku absentovalo. A rázem vypadá celek z Londýna k neporažení.

Je tomu skutečně tak, Tuchel od svého přestěhování do Anglie nepoznal hořkost porážky. Své svěřence úspěšně provádí Premier League, FA Cupem i Ligou mistrů. Dosavadních deset duelů pod německým lodivodem sice nepřineslo bůhvíjaké střelecké hody, to ale zároveň znamená, že defenziva Chelsea připomíná nedobytnou skálu. Obranu Blues překonali od konce ledna pouze hráči Sheffieldu United a Southamptonu - a vždy pouze jednou.

Naposledy borci z Londýna dokonale vymazali Liverpool, který porazili díky jedinému přesnému zásahu Masona Mounta. "Jsem rád za každou výhru a každý výsledek, protože vím, jak je obtížné neustále vítězit bránit a držet čistá konta. Vím, co je potřeba, a vím, že náš tým se aktuálně nachází v dobré formě. I proto jsem velmi šťastný," uvedl Tuchel po dalším úspěšném zápase.

Díky výkonnostnímu vzestupu se Chelsea vrátila do boje o Ligu mistrů, v němž se překvapivě drží rovněž Everton. Také "Karamelky" si prošly jistými výpadky, ovšem poslední tři kola jim vyšla na jedničku. Svěřenci manažera Carla Ancelottiho postupně zdolali městského rivala Liverpool, Southampton i West Bromwich. Toffees přitom ani jednou neinkasovali a vyšvihli se na pátou příčku hned za londýnské Blues.

Po šedivých letech jde o příjemnou změnu, kterou si užívá také Ancelotti. "Myslím, že vítězství nad Liverpoolem bylo klíčovým momentem, protože jsme se při něm oklepali z domácí porážky s Fulhamem. Výhra nad Liverpoolem nám dodala sebevědomí a důvěru," prohlásil spokojený manažer, který v minulosti sbíral úspěchy také v Chelsea.

V pondělí nicméně Ancelotti dost možná bude postrádat špílmachra Jamese Rodrígueze, nejisté jsou též starty pravého beka Seamuse Colemana se záložníkem Tomem Daviesem. Na marodce nadále zůstávají stoper Yerry Mina se středopolařem Fabianem Delphem.

Marodka Chelsea je naopak téměř prázdná, navíc i donedávna absentující obránce Thiago Silva by se proti Evertonu rovněž mohl vrátit do hry. Stejně tak se spekuluje nad zdravotním stavem Tammyho Abrahama, vynechal poslední dvě utkání.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - James, Kante, Jorginho, Alonso - Mount, Giroud, Werner
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Godfrey, Keane, Digne - Doucoure, Allan, Davies - Sigurdsson - Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.09 - 6.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Leeds United  (pondělí 21:00)
West Ham byl o minulém víkendu zastaven v rozletu, proti Leedsu tedy půjde londýnským "Kladivářům" o to, aby znovu nahodili motory. Hosté však mají po porážce s Aston Villou obdobné choutky.

Aston Villa, Sheffield i Tottenham. Všechny uvedené celky dokázal West Ham v únoru porazit. Kladiváři rovněž bodovali v duelu s Fulhamem, až těsně pře koncem měsíce jejich série skončila. Na hřišti vedoucího Manchesteru City však Hammers odhodlaně bojovali a favorit utkání se nakonec musel spokojit s vítězstvím o jednu branku.

I po posledním nezdaru zůstává West Ham v boji o pohárovou Evropu. Na svou šanci číhá ze šesté pozice a v pondělí může využít případného zaváhání Chelsea či Evertonu, kteří vzájemný duel sehrají jen o dvě hodiny dříve. Poté se však Hammers budou muset plně soustředit na svůj výkon, neboť pečení holubi nelítají bez snahy přímo do huby.

Leeds totiž umí potrápit v podstatě kohokoliv. Svou kořist si svěřenci trenéra Marcela Bielsy nevybírají a nebojí se postavit sebevětšímu protivníkovi. Diváci přitom vždy mají záruku, že jim Whites nabídnou ofenzivní festival. Není proto náhodou, že United v probíhající sezoně nespočet branek vstřelili, avšak další myriádu gólů rovněž inkasovali.

Únor se ale Leedsu, který osciluje okolo desátého místa v tabulce, tolik nepovedl. Může za to i zaplněná marodka, na které figurují obránci Robin Koch s Gaetanem Beradrim, záložníci Kalvin Phillips s Ianem Povedou a Jamiem Shackeltonem a útočník Rodrigo. Zdravotní trable se navíc vyrojily také u středopolaře Pascala Struijka.

Nepříjemné starosti ovšem řeší také West Ham, jemuž vypadli brankáři Lukasz Fabiański s Darrenem Randoplhem. Mimo hru setrvávají taktéž zadáci Arthur Masuaku s Angelem Ogbonnou a křídelník Andrij Jarmolenko.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Lingard, Fornals - Antonio
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Cooper, Alioski - Raphinha, Struijk, Klich, Dallas, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.73 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Newcastle United  (neděle 13:00)
Oba aktéři úvodního nedělního zápasu jsou namočeni do sestupových bojů, West Brom ovšem podstatně více. Pokud teď nedokáže Newcastle porazit, bude to s ním už hodně nahnuté.

Rozdíl mezi devatenáctými Baggies a sedmnáctými Magpies činí devět bodů. Albion dělal v posledních týdnech vše pro to, aby se zmenšil tento rozdíl, a povedlo se mu to zejména díky zlepšené obraně. Z posledních čtyř utkání získal pět bodů, bohužel na to nenavázal ve čtvrtek proti Evertonu, kterému podlehl 0:1.

Naopak Newcastle je na tom dost bídně, i když tu úplnou krizi, která se táhla od poloviny prosince, už zřejmě překonal. Sérii jedenácti zápasů bez vítězství utnul na konci ledna proti Evertonu, poté ovšem získal už zase jen čtyři body v pěti utkáních, naposledy se doma rozešel smírně s Wolves. Skóre sice otevřel Lascelles, nicméně Neves dokázal vyrovnat.

Bilance vzájemných duelů je v poslední době nesmírně vyrovnaná. Z předchozích osmi střetů každý z týmů vyhrál třikrát, ve dvou případech to skončilo nerozhodně. V prosinci uspěli Magpies poměrem 2:1. Na Almirónovu trefu sice Furlong odpověděl, Gayleova branka už ovšem zůstala bez reakce.

Domácí budou pro utkání postrádat Dianganu, v ohrožení je i start Gibbse. Na straně hostí se nepředstaví Saint-Maximin, Wilson a Almirón, otazník visí na Fernándezem, Haydenem a Krafthem.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, O'Shea, Bartley, Townsend - Yokuslu - Pereira, Gallagher, Maitland-Niles, Snodgrass - Diagne
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Murphy, Lascelles, Clark, Lewis - Willock, Hayden, Shelvey - Fraser - Joelinton, Gayle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.17 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Fulham FC  (neděle 15:00)
Pět domácích porážek v řadě pro Liverpool znamená to, že se mu pomalu, ale jistě začínají vzdalovat pozice zaručující Ligu mistrů. O hodně bojuje i Fulham, ten je totiž na hraně přežití a sestupu.

Takovouto černou šňůru Reds nepamatují. Na Anfield Road totiž svému soupeři podlehli pětkrát v řadě, a to jen v součtu s jedním vstřeleným gólem. Ve čtvrtek proti Chelsea vystřelili jen jednou na bránu a po zásluze prohráli. Svou únorovou bilanci zachránili alespoň před týdnem v Sheffieldu, kde urvali velmi důležité tři body.

"Je před námi ještě dlouhá cesta a my zkrátka musíme sbírat body. Další zápas v neděli je velmi důležitý. Potřebujeme zase zvítězit na Anfieldu, trvá to už opravdu dlouho a je to pro tým velmi důležité. Snad se nám to podaří," věří útočník Diogo Jota, který se před nedávnem vrátil z listiny zraněných hráčů.

Cottagers se naopak v poslední době prezentují solidními výsledky, z posledních šesti utkání prohráli jen jednou, a to v týdnu proti Tottenhamu. Za tuto dobu v součtu získali devět bodů a inkasovali pouhé dvě branky, díky čemuž se výrazně přiblížili záchraně. Na tu momentálně ztrácí jedno vítězství.

Bilance vzájemných zápasů hovoří jednoznačně ve prospěch Liverpoolu, jenž vyhrál šest z předchozích sedmi duelů. Leč ten poslední prosincový byl výjimkou, na Craven Cottage domácí dokonce po Reidově zásahu vedli, nicméně v závěru z penalty srovnal Salah.

Červení by měli mít zase k dispozici stopera Phillipse, naopak v ohrožení je start jeho parťáka Kabaka. Ten se tak může na marodce připojit k dalším zraněným stoperům Gomezovi, Matipovi, Van Dijkovi a jejich potenciální záplatě Hendersonovi. Hosté jsou na tom co do absencí velmi dobře, postrádat by měli totiž jen Cairneyho a možná Rodáka.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Phillips - Robertson - Thiago, Wijnaldum, Keita - Salah, Jota, Mané
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Tete, Andersen, Adarabioyo, Aina - Reid, Reed, Anguissa, Lookman - Loftus-Cheek - Maia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.05 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Manchester United  (neděle 17:30)
Manchester City vyzve v duelu 27. kola Premier League svého městského rivala United. Zároveň půjde o střet prvního s druhým, jenže s velkým ale. Citizens mají na čele luxusní náskok čtrnácti bodů a pokud "Rudé ďábly" porazí, zřejmě už je nic v cestě za titulem nezastaví.

Manchester City míří za ligovým titulem a je rovněž na dobré cestě ke stanovení rekordní série 28 výher v řadě v historii profesionálního fotbalu. Už v tomto duelu může v případě zisku alespoň jednoho bodu vyrovnat klubový rekord 28 utkání bez prohry. City vítězí s přehledem, přičemž ve dvou třetinách z těchto 21 utkání vedlo už v poločase. Citizens rovněž v sedmi z posledních 14 vítězných případů vyhráli druhý poločas minimálně o dva góly. Z výhry se pak hráči radovali i v každém z minulých 20 případů, ve kterých se prosadili jako první.

Oboje Man City dokázal i během lednové výhry 2:0 nad United v poháru, ale ani hosté nejsou bez šance. V případě, že City inkasovalo jako první, dokázalo městské derby na domácí půdě vyhrát naposledy v lednu 2010. City vyhrálo od roku 2008, kdy se jeho vlastníkem stal šejk Mansour, tři z osmi ligových derby, ve kterých platil v poločase bezbrankový stav. Ilkay Gündogan vstřelil v průměru jeden gól ve druhém poločase posledních čtyř domácích ligových zápasů, ve kterých Citizens vyhráli s čistým kontem a minimálně o dva góly.

"Dívám se na to jako na jakoukoli jinou velkou bitvu. Vždy je důležité hrát dobře proti vašim velkým soupeřům a samozřejmě víme, že je to velké derby a kdo vyhraje, může se právoplatně chlubit. Pro fanoušky je to opravdu důležité. Každý si je vědom, co je to za zápas," uvedla hvězda Manchesteru City Kevin De Bruyne pro klubový web.

Manchester United inkasoval na půdě soupeře více než jeden gól naposledy 26. prosince a pyšní se vlastním klubovým rekordem, neprohrál totiž už 21 venkovních ligových zápasů v řadě. V předchozích čtyřech případech ale ani nevyhrál a k vyrovnání ligového rekordu Arsenalu mu stále chybí šest zápasů. Celek z Old Trafford je na tom z hlediska vzájemných zápasů lépe, ale dal v nich jen o gól více než City.

"Rudí ďáblové" dali tři ze čtyř rozhodujících branek v minulých čtyřech vítězných zápasech už mezi 16. a 30. minutou hry a o poslední dvě se postaral Anthony Martial. Bruno Fernandes dal 60 procent soutěžních únorových venkovních branek United. V předchozích čtyřech případech, kdy proměnil penaltu, padly v daném zápase alespoň tři góly a Red Devils vyhráli.

"Momentálně se zaměřujeme jen na tento duel, a ne na to, kolikátí na konci budeme v tabulce. Samozřejmě by bylo skvělé na tom být lépe než v minulé sezoně. City jsou před námi s velkým náskokem, takže to pro nás bude takový test proti vedoucímu mužstvu," řekl na tiskové konferenci hostující manažer Ole Gunnar Solskjaer.

Poslední vzájemný duel se odehrál v lednu na Old Trafford v rámci Ligového poháru, City vyhráli 2:0. Ve druhém poločase si branky připsali John Stones a Fernandinho. První ligový střet v sezóně skončil bezbrankovou remízou, oba celky vystřelily pouze dvakrát na branku.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Dais, Stones, Zinchenko - Silva, Rodri, Gündogan - Sterling, De Bruyne, Foden.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - James, Fernandes, Rashford - Greenwood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.42 - 7.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Crystal Palace  (neděle 20:15)
Nedělní program Premier League uzavře od 20:15 malé londýnské derby mezi Tottenhamem a Crystal Palace. Cokoli jiného než vítězství domácího celku by bylo překvapením, ovšem Eagles mají čerstvě za sebou vydřenou bezbrankovou remízu proti neméně favorizovanému Manchesteru United a mohou tak do dalšího kola nastoupit s náležitým sebevědomím, obzvláště s uzdravením svého nejdůležitějšího hráče...

Po měsíční pauze zaviněné svalovým zraněním se totiž do kádru Roye Hodgsona vrací Wilfried Zaha, jenž je s devíti ligovými zásahy suverénně nejlepším střelcem klubu, což jen dokládá bilance pouhých dvou vstřelených branek za uplynulých pět kol při Zahově absenci. Mimo hru naopak budou James McCarthy, stejně jako již dříve zranění Clyne, Ferguson, Tomkins, Sakho, Mitchell a McArthur.

I Tottenham však má před nedělním střetnutím důvod k optimismu. Ještě před dvěma týdny to se Spurs přitom vypadalo všelijak, neboť za sebou měli sérii porážek včetně čerstvé a bolestivé od dalšího londýnského i tabulkového rivala West Hamu United a pozice Josého Mourinha se rázem jevila méně pevná než kdy dříve.

Od té chvíle se však Spurs vzepjali k třem po sobě jdoucím výhrám, přičemž tou nejpůsobivější byla domácí demolice Burnley 4:0. Hlavním strůjcem tohoto výsledku byl Gareth Bale, jenž by však tentokráte mohl začít pouze na lavičce náhradníků s ohledem na důležité čtvrteční osmifinále Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb. Mourinho má momentálně rozhodně široký výběr možností, neboť i poslední zdravotní potíže v případe Sergeho Auriera a Giovaniho Lo Celsa jsou u konce a portugalský manažer má v plné tréninkové zátěži kompletní kádr.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Dier, Reguilón - Ndombele, Hojbjerg - Moura, Lamela, Son - Kane
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Cahill, Van Aanholt - Townsend, Riedewald, Milivojević, Eze - Zaha, Benteke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.26 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Arsenal FC  (sobota 13:30)
Sobotní program sedmadvacátého kola Premier League započne od 13:30 soubojem Burnley s Arsenalem. Ani jeden z klubů neprožívá vydařenou sezonu, ovšem v obou případech lze po katastrofálním vstupu do nového ročníku vidět markantní zlepšení, co výkonů i výsledků týče.

Hlavním problémem, s nímž se musí manažeři Sean Dyche a Mikel Arteta vypořádat, je skomírající ofenziva. Zatímco "Kanonýři", pověstní z éry Arséna Wengera svou útočnou kvalitou, nastříleli doposud pouhých čtyřiatřicet branek a platí až za jedenáctou nejlepší ofenzivu ligy, Burnley je s devatenácti zásahy po beznadějně posledním Sheffieldu United dokonce druhé nejhorší. I tento neduh se však lepší, což dokládá nedávná výhra Clarets 3:0 nad Crystal Palace či cenná remíza 1:1 proti favorizovanému Leicesteru, stejně jako na straně Arsenalu suverénní čtyřgólová a třígólová vítězství s Leedsem a shodou okolností rovněž otloukánkem z Leicesteru.

Poslední triumf Arsenalu na půdě Foxes navíc přinesl užitek i v podobě výrazně rotované sestavy, která znamenala odpočinek pro vytěžované tahouny Piérra-Emericka Aubameyanga či Bukaya Saku, kteří se nyní mohou s načerpanými silami vrátit zpět do základní sestavy. Pro Artetu je dobrou zprávou také nalezená forma křídelníků Pépého s Willianem a vůbec zdravotní stav celého kádru, neboť i zranění Emila Smithe-Rowea z minulého kola se ukázalo být jen drobným zádrhelem a mladý odchovanec Arsenalu by se dokonce mohl už nyní objevit i na zápasové soupisce.

To Burnley se musí vypořádat s o poznání větší marodkou. Mimo hru zůstává útočník Ashley Barnes a pravděpodobně také záložníci Gudmundsson s Bradym, k nimiž se dost možná přidá i středopolař Jack Cork, kterého trápí svalové potíže. Clarets si však mohou na svého sobotního soupeře i tak plně věřit, neboť na podzim překvapivě vyplenili po výsledku 1:0 Emirates Stadium a proti Arsenalu na Turf Moor neprohráli ani loni, když uhájili bezbrankovou remízu.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Brownhill, Westwood, Cork, McNeil - Vydra, Wood
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Holding, Marí, Tierney - Partey, Xhaka - Saka, Odegaard, Pépé - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.80 - 3.68 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - Southampton FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Sheffieldu United hostí ve 27. kole Premier League Southampton. Ačkoliv se už domácí zmohli k pár výhrám, stále jsou na posledním místě. Hosté jsou čtrnáctí, určitě by tedy rovněž rádi na lepší příčky.

Poslední Sheffield United ještě udržel mírnou naději na záchranu díky nečekané výhře nad Aston Villou 1:0. Poprvé v historii navíc United vyhráli v zápase Premier League, ve kterém dostali červenou kartu. Blades ovšem letos udrželi jen dvě čistá konta, což je nejméně ze všech. Už od října zde neskončilo žádné domácí utkání United remízou. Domácí ve všech třech vítězných případech vyhráli rozdílem jediné branky a před minulým duelem s Aston Villou zde ještě ani jednou nevedli v poločase.

Southampton vstoupil do nového měsíce osmou prohrou v posledních devíti zápasech, když nestačil 0:1 na Everton. Zraněními sužovaní Saints se tak budou upínat k bilanci posledních vzájemných duelů, v nichž vyhráli už třikrát v řadě. Z hlediska posledních pěti venkovních zápasů jsou hosté dokonce nejhorší v lize, Saints prohráli pětkrát v řadě na půdě soupeře poprvé od května 2015. Svěřenci kouče Hasenhüttla budou chtít lépe zvládnout úvod duelu, neboť v předchozích devíti venkovních střetnutích vedli v poločase jen jednou.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou Southamptonu 3:0, trefili se Adams, Armstrong a Redmond.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Ampadu, Jagielka, Bryan - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Brewster, Burke.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Walker-Peters, Vestergaard, Bednařík, Bertrand - Ward-Prowse, Diallo - Armstrong, Minamino - Adams, Ings.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.00 - 3.37 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - Wolverhampton Wanderers  (sobota 18:30)
Aston Villa vyzve v rámci 27. kola Premier League na domácí půdě Wolverhampton Wanderers. Domácímu celku patří devátá příčka, na své soupeře má však jeden či dva zápasy k dobru. Hosté jsou dvanáctí.

Aston Villa prohrála v týdnu na půdě Sheffieldu 0:1 i přesto, že většinu druhého poločasu hrála v početní převaze. Jednalo se už o její 12. letošní ligové utkání, ve kterém soupeř dostal červenou kartu. Šance na umístění na pohárových příčkách už jsou pro Villu velmi malé, ale tři výhry s čistým kontem v předchozích pěti domácích ligových zápasech dokazují, že hosté to ve Villa Parku nebudou mít jednoduché. Od památné výhry nad Liverpoolem 7:2 z úvodu sezóny zde ale Villans prohráli šest z předchozích deseti zápasů a ve všech šesti inkasovali minimálně dva góly. Domácí jsou ovšem jedním ze dvou celků, které letos vyhrály všechny zápasy na vlastním stadionu, ve kterých se prosadily jako první.

Wolverhampton Wanderers nastoupil v týdnu s osmi portugalskými hráči, což je rekord Premier League, ale podle očekávání s Manchesterem City prohrál. Pět z nich nastoupilo v základní sestavě, ale ani oni nedokázali zlepšit žalostnou bilanci Wolves, kteří nedali úvodní gól v šestnácti z předchozích sedmnácti ligových zápasů. Hosté se pohybují v klidném středu tabulky, čemuž odpovídá i jejich nevýrazná venkovní bilance od začátku ledna. Na půdě Aston Villy ovšem neprohráli už čtyřikrát v řadě a dvakrát vedli v poločase.

Poslední vzájemný souboj vyhrála Aston Villa, když se z penalty prosadil v nastaveném čase Anwar El-Ghazi.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Almohamady, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz - Traore, Barkley, El Ghazi - Watkins.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saids - Semedo, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, José, Neto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.19 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (sobota 21:00)
Leicester v honbě za Ligou mistrů poněkud sundal nohu z plynu. Sešlápnout pedál znovu až k podlaze chtějí "Lišky" na jihu Anglie, kde je vyzvou rovněž výsledkově se trápící Rackové z Brightonu.

Zmar Racků z posledních týdnů gradoval v minulém kole. Alespoň v to fanoušci Brightonu doufají, neboť cokoliv horšího než duel na hřišti West Bromwiche si snad ani nemohou představit. Svěřenci manažera Grahama Pottera totiž k tradičnímu pálení šancí přidali i dvě neproměněné penalty a pohodu rozhodně nepřinesl ani zmatkující sudí Lee Mason. Ve výsledku tak Seagulls nezvítězili počtvrté v řadě.

Lodivod Brightonu však věří, že vyznávaný ofenzivní styl povede k nalezení vítězné vlny. "Jsme toho schopni, věříme, že to dokážeme a nyní to taky musíme udělat. Musíme vstřelit o jeden gól více než protivník," prohlásil Potter, jemuž kvůli obnovenému zranění bude nadále scházet mladý zadák Tariq Lamptey. Na marodce setrvává též další obránce Adam Webster, z útočníků pak absentují Florin Andone s Aaronem Connollym, přičemž o startu druhého jmenovaného forvarda se teprve rozhodne.

Zdá se, že vypadnutí z Evropské ligy na úkor pražské Slavie zasáhlo Leicester citelněji, než Brendan Rodgers a spol. doufali. Lišky totiž posléze podlehly celou sezonu trápícímu se Arsenalu, následně proti Burnley uhrály pouze bod. Foxes nicméně mají štěstí. Podobně nevýrazně se prezentuje také konkurence a boj o pozice za suverénně vedoucím Manchesterem City tak zůstává zcela otevřený.

Na jihu Anglie by už ale Leicester měl zabrat. "Musíme si zkrátka umět vypracovat šance a předvést to nejlepší, hrát náš styl a věřit v sami sebe," řekl záložník Foxes Wilfred Ndidi. Marodka Lišek zůstává nadále celkem dost zaplněna. Se zdravotními trablemi zápasí obránci Jonny Evans s Jamesem Justinem a Wesem Morganem a záložníci James Maddison, Harvey Barnes, Denns Praet a Ayoze Pérez.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, White, Dunk, Burn - Bissouma, Groß - Jahanbakhsh, Lallana, Trossard - Welbeck
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Söyüncü, Fofana - Ndidi - Pereira, Tielemans, Mendy, Castagne - Vardy, Iheanacho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.23 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City27205256:1765
2.Manchester United27149453:3251
3.Leicester City27155746:3150
4.Chelsea FC27138642:2547
5.Everton FC26144839:3346
6.West Ham United26136740:3145
7.Liverpool FC27127847:3543
8.Tottenham Hotspur26126842:2742
9.Aston Villa251231038:2739
10.Arsenal FC261141134:2737
11.Leeds United261121343:4435
12.Wolverhampton Wanderers27971128:3734
13.Crystal Palace27971129:4334
14.Southampton FC26861231:4430
15.Burnley FC27781219:3529
16.Brighton & Hove Albion265111026:3326
17.Newcastle United26751427:4426
18.Fulham FC274111221:3323
19.West Bromwich Albion27381620:5617
20.Sheffield United27422116:4314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1356)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele