Premier League - preview 27. kola

22.02.2019, 08:33, aktualizováno 24.02.2019, 08:37
Previews
Arsenal se může případným vítězstvím nad Southamptonem alespoň dočasně posunout mezi nejlepší čtveřici Premier League, o poznání větší pozornost ale bude následně upřena šlágru mezi Manchesterem United a Liverpoolem. Druhý jmenovaný celek se může vítězstvím vrátit na špici pelotonu, avšak Red Devils s jistotou nedají svoji kůži bez boje...
Arsenal FC - Southampton FC  (neděle 15:05)
Po úspěšně zvládnutém představení v evropských pohárech nyní londýnský Arsenal obrací pozornost zpět na domácí soutěž, kde na Emirates Stadium přivítá sestupem ohrožený Southampton. Přestože jsou Kanonýři jednoznačným favoritem, což na domácí půdě ve vzájemných ligových zápasech se Saints každoročně potvrzují, není radno soupeře podceňovat. Svěřenci Ralpha Hassenhüttla ostatně Arsenal doma porazili a v posledních týdnech se těší i dobré formě na hřištích soupeřů.

Již čtyřikrát v řadě Southampton ve venkovních střetnutích Premier League nepoznal přemožitele, ovšem poslední kolo si za rámeček nedá. V přímém boji o záchranu totiž Saints před svými fanoušky selhali proti Cardiffu a značně si zkomplikovali situaci, neboť dramatická porážka 2:1 v závěrečných minutách je odsunula na první sestupové osmnácté místo o bod právě za Cardiff.

Také Arsenal měl z minulého týdne co napravovat, když si v prvním vyřazovacím kole Evropské ligy z běloruského Borisova odvezl jednogólovou porážku, ovšem v domácí odvetě tým Unaie Emeryho přece jen potvrdil svou dominanci a výhrou 3:0 postoupil do osmifinále, kde jej čeká francouzské Rennes, bývalý klub Petra Čecha, který právě v této soutěži plní roli brankářské jedničky, zatímco ligová klání přísluší Berndu Lenovi.

Jediným negativem čtvrteční výhry nad Borisovem bylo vynucené střídání kapitána Laurenta Koscielného, jehož zranění by nemělo být nijak vážně. V základní sestavě však lze po boku Shkodrana Mustafiho očekávat spíše Sokratise Papastathopoulose. Do hry by se naopak měl po absenci z posledních dní vrátit Ainsley Maitland-Niles, jenž se již stihl zotavit z nemoci, a slušnou šanci na druhý start v základní sestavě za sebou má také Mesut Özil, jenž by měl podporovat smrtící útočné duo Aubameyang-Lacazette.

Na straně hostů zůstávají mimo hru Mario Lemina a Danny Ings, ovšem Stuart Armstrong s Michaelem Obafemim se po předešlých absencích objevili na zápasové soupisce. Přinejmenším z lavičky náhradníků by se měl šance dočkat také Charlie Austin, jenž se proti Arsenalu dokázal střelecky prosadit ve všech pěti předešlých vzájemných zápasech.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Torreira, Guendouzi, Xhaka - Özil - Lacazette, Aubameyang
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Valery, Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Betrand - Armstrong - Redmond
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.66 - 6.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Liverpool FC  (neděle 15:05)
Souboj druhého se čtvrtým. Manchester United přivítá na Old Trafford Liverpool a bude se jednat o nejsledovanější zápas tohoto kola Premier League. Souboje Red Devils s Reds nejednou přinesly památné momenty. Půjde nejen o body, které oba týmy nechtějí ztratit, ale i o čest.

To o jak důležitý zápas se jedná, dokládají slova trenéra Kloppa, který o víkendu prohlásil, že jeho tým se pokusí zajistit si vítězství za jakoukoliv cenu. Ačkoliv se Liverpool momentálně nachází na druhé pozici v tabulce, má stále oproti vedoucímu Manchesteru City zápas k dobru.

V týdnu Liverpoolu nevyšel podle představ úvodní zápas osmifinále Ligy mistrů doma proti Bayernu Mnichov. Po bezbrankové remíze internet zaplavily posměšné příspěvky namířené vůči klubu od řeky Mersey.

Vzpruhou pro The Reds určitě je, že na rozdíl od zápasu s Bayernem budou mít k dispozici hvězdného obránce Van Dijka. Nizozemský stoper se pyšní fantastickými statistikami a pro chod týmu je klíčový. Klopp se ale bude opět muset obejít bez dvojice Lovren, Gomez. Z tohoto důvodu se tak objeví po boku Van Dijka s největší pravděpodobností Matip. Dlouhodobě mimo hru je pak Oxlade-Chamberlain.

Jestli se internetoví hateři opřeli kvůli duelu v Lize mistrů do Liverpoolských, tak domácí Red Devils dostali dvojnásobnou nálož posměšných komentářů. Jejich domácí utkání s PSG se změnilo v blamáž. Rudí Ďáblové inkasovali dvě branky, aniž by jedinou vstřelili, přišli o Martiala s Lingardem z důvodu zranění a v závěru utkání kvůli druhé žluté kartě i o Paula Pogbu. Vyhlídky na postup jsou zahaleny hustou mlhou a pro manažera Solskjaera tak bude velice důležité napravit si u fanoušků reputaci v nedělním šlágru kola.

Dost možná bude muset se sestavou experimentovat, i když zdroje uvádějí, že Martial i Lingard by mohli být k dispozici. Klíčovým faktorem pro případný úspěch United bude obrana. Čtveřice statečných bude čelit úkolu, který nezvládne jen tak někdo. Uhlídat trojici Mané, Firmino, Salah je stále jeden z nejtěžších úkolů, se kterými se může defenzíva kteréhokoliv týmu v Premier League potkat.

United zvládají na Old Trafford utkání s Liverpoolem více než uspokojivě. V posledních devíti zápasech třikrát brali plný počet bodů. I statistika posledních zápasů v lize hovoří spíše pro ně. Reds prohospodařili část nadějného náskoku na čele tabulky a v roce 2019 se zatím tak trochu hledají.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea -Shaw - Smalling - Lindelof - Young - Pogba - Matič - Herrera - Martial - Mata - Rashford
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Robertson - Van Dijk - Matip - Alexander-Arnold - Fabinho - Henderson - Wijnaldum - Mané - Firmino - Salah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.53 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Tottenham nadále živí naději na zisk titulu. Na hřišti Burnley ho však nebude čekat snadná práce, neboť domácí celek se rozjel do skvělé formy a drápe se ze sestupové zóny.

Burnley je jedním z mnoha klubů, které se po novém roce snaží vzepřít osudu a zachránit se co nejdříve v Premier League. V nejvyšší soutěži se Clarets mohou chlubit výtečnou formou. Hořkost porážky poznali naposledy 26. prosince. Od té doby si na své konto připsali čtyři vítězství a tři remízy. Naposledy slavili na půdě Brightonu po zásazích útočníků Wooda a Barnese.

Manažer Burnley Sean Dyche věří, že jeho svěřenci mohou po Manchesteru United, na jehož hřišti vybojovali bod za remízu 2:2, zaskočit další silný celek. "Jeli jsme na Old Trafford a předvedli silný výkon proti silnému týmu. Nyní chceme udělat totéž, protože Tottenham je taktéž silný tým. Osobně si myslím, že by měli a jsou nyní považováni za kandidáta na titul," uvědomuje si manažer Clarets sílu londýnského soupeře.

Jeho slova opravdu nejsou daleko od pravdy. Kohouti i letos potvrzují výkonnostní vzestup z posledních let a z aktuálního třetího místa ztrácí jen pět bodů na vedoucí duo Manchester City a Liverpool. Méně úspěšní byli Spurs ve dvou domácích pohárových soutěžích - FA Cupu a Ligovém poháru. Vše si ale Tottenham kompenzuje v milionářské Lize mistrů, kterou má zatím dobře rozehranou. V prvním osmifinálovém zápase zdolal německý Dortmund jasně 3:0 a do odvety si nese slibný náskok.

Dobrou zprávou je také návrat kanonýra Harryho Kanea do tréninku. "Harry je zvíře a chce být připraven, co nejdříve to bude možné. V posledních deseti dnech byl fantastický a mít ho zpět je skvělé povzbuzení pro všechny. Chce hrát od samého začátku. Mám rád, když hráči uvažují tímto způsobem, že můžou hrát každý jednotlivý zápas a vždy se cítí připraveni hrát. Ale naší zodpovědností je vést je co nejlépe," řekl manažer kohoutů Mauricio Pochettino.

Kromě Kanea se po zranění vrací i levý bek Ben Davies. Nepravděpodobný je naopak start dalšího obránce Dannyho Rose a mimo hru zůstává Dele Alli. Burnley se zase musí obejít bez záložníka Stevena Defoura. Uzdravit se již naopak stihli Robbie Brady a Johann Berg Gudmundsson.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, Brady - Wood, Barnes
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Sissoko, Winks - Lucas, Eriksen, Son - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.85 - 4.04 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Málokdo má v Premier League takovou formu jako Wolverhampton. Svěřenci Nuna Espirita Santa neprohráli v lize a FA Cupu už sedm utkání v řadě a je v jasné pole position v boji o sedmé místo. To by mohlo v určitém případě znamenat účast v příštím ročníku Evropské ligy, a právě o tu se Wolves uchází. Teď potřebují body z Bournemouthu.

Náramně vyšel Wolves hlavně přelom ledna a února, kdy přestříleli Leicester, West Ham i Everton. O to větší překvapení bylo, když v posledním kole doma jen remizovali s Newcastlem - a to ještě nejspíš neregulérním gólem Bolyho z nastaveného času. To však Vlkům nezkazilo náladu do FA Cupu, kde přes Bristol před týdnem postoupili už do čtvrtfinále.

Neves, Jiménez a spol. mají opravdu dobrou formu; teď ale vyjíždí na samý jih Anglie, kde sídlí jeden z těch nevyzpytatelných týmů Premier League, Bournemouth. Tým, který je schopen porážet týmy z top šestky, ale za týden ze stejnými soupeři dostat pět, šest gólů. V kombinaci s tím, jakým Robinem Hoodem je letos Wolverhampton, se můžeme dočkat zajímavé vřavy.

Viz předchozí odstavec se Cherries zachovali v posledních týdnech. Suverénní výhra 4:0 nad Chelsea, kterou Eddie Howe označil za jeden z nejlepších výkonů v historii klubu, do budoucna nic neznamenala. Za pár dní totiž Bournemouth prohrál v Cardiffu a nakonec dostal naloženo i od Liverpoolu.

Velké starosti dělá mančaftu absence Calluma Wilsona a Davida Brookse. Snad bude fit aspoň Junior Stanislas, který bude čelit fitness testu kvůli stehennímu svalu. Naproti tomu Wolverhampton má k dispozici kompletní kádr - Matt Doherty je totiž plně zdráv.

Oba týmy se za poslední roky zas tak často nesetkávají. Před loňskými Vánocemi Vlci doma Bournemouth porazili 2:0, na tento mač se však čekalo přes tři roky. V Championship v sezóně 2014/15 se dvakrát radovali Cherries. Tyto duely už ale v psychice týmů velkou roli hrát nebudou.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, S. Cook, Aké, Smith - Stanislas, Gosling, Lerma (Surman), Fraser - Solanke, King
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.30 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Přestože do konce tohoto ročníku Premier League stále zbývá odehrát rovný tucet kol, v případě Huddersfieldu jde do tuhého již nyní. Loňský nováček se totiž krčí na beznadějně posledním místě se čtrnáctibodovým odstupem od záchrany, a právě na tomto bodovém zisku se drží sobotní soupeř Terriers z Newcastlu. Hosté do zbytku sezony vkládají velké naděje do své lednové posily z Charltonu, Karlana Granta.

Dvoumilionová akvizice z Charltonu se již dočkala kuriózního prvního gólu v anglické nejvyšší lize, když Huddersfield uspěl s žádostí o přezkoumání původně uděleného vlastence Seada Kolašinace v zápasu s Arsenalem, a manažer Jan Siewert nyní může jednadvacetiletému forvardovi dopřát plnohodnotný debut v základní sestavě.

"Rozhodně ho to nakoplo," poznamenal nástupce Davida Wagnera ke zmíněnému gólovému incidentu. "Hned po zápase za mnou přišel se slovy ‚trenére, to byl můj gól‘ a já mu pověděl, že jsem to viděl. Nyní je to již všechno potvrzeno, díky čemuž je nahoře a je to vidět i na tréninku. Okamžitě potvrzuje, proč jsme jej koupili. Z League One (třetí nejvyšší soutěže) je to sice velký skok, ale dokazuje, že je namístě, aby jej absolvoval."

Grant je jedním z mála pozitiv, k nimž se Terrier mohou upínat, neboť jejich výsledky z posledních měsíců jsou více než žalostné. Sérii třinácti zápasů bez vítězství tvoří drtivých dvanáct proher a pouhá jedna remíza, přičemž mimo domácí půdu Huddersfield nedokázal skórovat již více než šest hodin čistého času.

Ani Newcastle však není v pozici, kdy si může dovolit další zaváhání, neboť se od sestupu drží jen s jednobodovým náskokem. Dobrou zprávou pro tým Rafaela Beníteze je uzdravení Jonja Shelveyho po vleklé sedmitýdenní absenci, navíc se do hry vrací i Ki Sung-Yueng a prvního startu v novém dresu by se mohl dočkat Miguel Almirón, nejdražší posila v klubové historii. Právě na St. James‘ Parku Magpies v posledních týdnech excelují, což potvrzují triumfy nad Cardiffem a Manchesterem City, a tak by vzhledem k rozpoložení obou týmů bylo cokoli jiného než výhra domácích překvapením.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Lascelles, Lejeune - Yedlin, Hayden, Longstaff, Ritchie - Pérez, Atsu - Rondón
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Jorgensen, Lowe - Bacuna, Hogg, Mooy - Diakhaby, Grant, Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.38 - 4.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Crystal Palace  (sobota 18:30)
V rámci 27. kola Premier League dojde na střet dvanáctého s třináctým, oba týmy jsou však v naprosto odlišném rozpoložení. Domácí Leicester City je absolutně z formy a místo možného boje o Evropu klesl, naopak Crystal Palace se několika povedenými zápasy přiblížil k záchraně.

Lišky si od novoročního vítězství v Goodison Parku připisují jeden nezdar za druhým. Ze šesti utkání pětkrát prohrály a jednou braly alespoň bod. Nutno podotknout, že kromě prvních dvou střetnutí s Newportem a Southamptonem šlo o samé složité zápasy. Porážky přišly s Wolverhamptonem, Manchesterem United a Tottenhamem, remízu vydolovaly na Anfieldu. Příčinou nezdarů je z části i zhoršená domácí forma Vardyho, který na King Power Stadium vstřelil v této sezóně pouhé dvě branky, celkově je na osmi. Dalším problémem Foxes jsou vstupy do utkání, neboť osmnáctkrát inkasovaly jako první. Absentovat navíc mohou Maddison a Chilwell, na druhou stranu Mendy se po absenci se Spurs vrací do sestavy.

Leicester možná v brzké době opustí Kasper Schmeichel, o čemž promluvil Claude Puel. "Měli jsme s Kasperem diskuzi, nejen o tom, ale i o dalších věcech. Rozhovor mě potěšil, protože vím, že se na něj mohu spolehnout, neboť rozumí našemu projektu a tomu, kde se momentálně nacházíme. Je šťastný, že může v našem projektu pokračovat," řekl francouzský manažer.

Forma Crystal Palace má naopak stále rostoucí tendenci, Eagles prohráli jen pět z posledních sedmnácti zápasů. Pětkrát v řadě nyní odešli neporažení. V FA Cupu se jim povedlo přejít přes Tottenham i Doncaster, v ligové soutěži udolali Fulham a remizovali s West Hamem a Southamptonem. Svěřenci Roye Hodgsona, který se stane nejstarším mužem koučujícím v utkání Premier League, se mohou spolehnout na pátou nejlepší defenzivu v lize a také Wilfrieda Zahu, který se po dlouhém gólovém půstu prosadil nyní dvakrát v řadě. Orlům se také daří více mimo svůj stadion, kde získali více než polovinu bodů a vstřelili dvě třetiny branek. Hosté se musí obejít bez Wan-Bissaky a Martina Kellyho, po trestu se na trávníku znovu objeví Wilfried Zaha.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Maguire, Evans, Chilwell - Ndidi - Ghezzal, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Tomkins, Sakho, van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Townsend, Benteke, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.37 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - Fulham FC  (pátek 20:45)
Naposled to bylo v červnu, kdy Manuel Lanzini obul kopačky a zaryl kolíky do trávy s vidinou účasti v soutěžním duelu. Déle než osm měsíců se pak argentinský záložník zotavoval z vážného zranění kolene, které si přivodil na tréninkovém kempu reprezentace před mistrovství světa. Teď je konečně zpátky a mohl by získat první minuty. Příležitost k tomu má naprosto ideální.

Domácí zápasy s Fulhamem jsou totiž pro ofenzivní fotbalisty hotovým rájem. Cottagers tedy brání mizerně i na svém stadionu, ale jakmile vyjedou ven, je to ještě větší legrace. Ve třinácti zápasech inkasoval 32 branek, což je dva a půl gólu na utkání. Je asi zbytečné připomínat, že v Premier League nikdo tolik zásahů nezpřístupnil.

Nejen Lanzinimu, i celému West Hamu by se tuze hodilo toho využít, nasypat do kabátů fulhamských nějaké další broky a konečně zase jednou zvítězit. Na ten opojný pocit čekají Kladiváři už pět soutěžních klání, což čekal málokdo. Narážím tím na onen poslední úspěch, kdy Pellegriniho skvadra porazila v půlce ledna Arsenal. To měla být předzvěst lepších dní.

Jenže houby. Sága kolem Marka Arnautoviće zanechala v psychice Hammers hluboké šrámy - dá-li se mírná krize svést právě na Rakušanovo trucování a snahu vymrčet si přestup do Číny. Teď už je vše při starém, ale štěstí na olympijském stadionu stále nepanuje. Posledně byl West Ham tuze rád za jeden bod ze hřiště Crystal Palace, a tak se definitivně usadil v klidném středu tabulky. Nic víc.

Co by za to ale dal Fulham, to je fakt. Ani příchod kouzelníka Claudia Ranieriho nepřinesl zlepšení, od Italova návratu do Premier League dokázali Cottagers vyhrát pouhé tři zápasy ze čtrnácti. Horší byl v tomhle období jen naprosto zoufalý Huddersfield. Teď čekají Fulham dva venkovní zápasy, po West Hamu vyjede na jih do Southamptonu. Pokud nezíská jediný bod, může se pomalu chystat na druhou ligu.

Pozitivem je aspoň prázdnící se marodka, na níž zůstává jediný stoper Alfie Mawson. Timothy Fosu-Mensah je fit a k dispozici jsou taky lednové posily Lazar Marković a Havard Nordtveit. West Hamu se kromě Lanziniho vrací taky vyléčený Samir Nasri.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Rice - Antonio, Noble, Snodgrass, Felipe Anderson - Arnautović
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Odoi, Marchand, Ream - Christie, Seri, Chambers, Bryan - Schürrle (Cairney), Mitrović, Babel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.56 - 3.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Watford FC  (pátek 20:45)
Cardiff se v posledních zápasech rozjel a dělá vše pro záchranu v nejvyšší soutěži. Také Watfordu se daří a pokračuje ve výborně rozehrané sezóně.

V metropoli Walesu dělají vše pro to, aby udrželi příslušnost v Premier League i pro příští sezónu. Cardiff se sice v uplynulých týdnech vyrovnával (a stále vyrovnává) s těžkou ránou v podobě tragického úmrtí útočníka Emiliana Saly, i tak se ale Bluebirds vybičovali v posledních dvou kolech k výborným výkonům, za které vždy brali tři body. Svěřenci zkušeného manažera Neila Warnocka se tak alespoň na nějakou dobu vyškrábali se sestupových pozic.

Watfordu se v únoru prozatím daří jen o chlup hůře než jeho velšskému sokovi, stále však na Vicarage Road převládají úsměvy nad dosavadním působením sršňů v právě probíhajícím ročníku. Žlutočerný soubor se nadále drží v první polovině tabulky. Aktuálně okupuje osmé místo a nechává za sebou i takové ambiciózní družiny, jakými jsou například lišky z Leicesteru, kladiváři z West Hamu či karamelky z Evertonu.

Domácí doufají, že záložník Victor Camarasa stihne vyléčit zranění lýtka. Chybět naopak stále bude Sean Morrison, který podstupuje rekonvalescenci po operaci. Na straně Hornets se po zranění vrací trio Roberto Pereyra, Isaac Success a Sebastian Prödl. Jediným hráčem, který bude manažerovi Javi Graciovi chybět, tak zůstává Kiko Femenia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.29 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Manchester City  (středa 20:45)
Dvě nečekané ztráty Liverpoolu a Manchester City má hned o co hrát. Svěřenci Pepa Gurardioly dnes předehrávají 27. kolo - a to z jednoho prostého a velmi příjemného důvodu. V tentýž termín totiž změří síly s Chelsea ve finále ligového poháru, a tak si zápas Premier League musí odkroutit jindy. Je však důležité zbystřit - pokud Man City v Goodison Parku vyhraje, dostane se na první místo tabulky.

Jeden týden umí být ve fotbale hodně dlouhá doba. Minulou středu Liverpool promarnil šanci uniknout na čele ligy na propastných sedm bodů. Dnes může být kolem jedenácté hodiny dokonce druhý. A pravděpodobnost není nejmenší, protože Manchester City po šokující porážce s Newcastlem nabírá zase výtečnou formu.

Zápas proti Magpies byl ryzí výjimkou potvrzující pravidlo. Šest zápasů předtím vyhrávali Citizens bez inkasované branky, rok 2019 pro ně byl procházkou po kolonádě. Vyšla navíc i reakce. Ani ne týden po prohře nasázel Agüero hattrick Arsenalu - a nebýt vynikajícího Lena, byl by to debakl - a ne poměrně umírněně vyhlížející výsledek 3:1.

Jak rozdílnou náladu mají nyní v Evertonu. Marco Silva zažívá další neuspokojivou štaci a kolem jeho osoby se začíná vznášet obláček nejistoty. Kdyby liga odstartovala na začátku prosince, byli by Toffees na sestupových pozicích. Z posledních devíti zápasů jich hned šest prohráli, a to třeba i doma s Leicesterem, Wolverhampatonem nebo Tottenhamem, od nějž Everton schytal potupnou "šestku".

Situace je velmi problematická a Everton se nepropadá tabulkou jen zásluhou mimořádně vyrovnaného středu - o poslední pohárové sedmé místo se regulérně přetahuje minimálně šestice klubů. Dnes si však Karamelky asi pozici nevylepší - třeba i proto, že Silva poslední dva zápasy s Guardiolou prohrál dohromady 0:9.

Těšit se může aspoň na levého obránce Lucase Digneho, který se po jednozápasové stopce vrací do sestavy. Totéž platí pro Idrissu Gueyeho, byť ten hlásí zpátečku po zranění. To hosté se po téměř čtvrt roce mohou dočkat ligového startu pro Benjamina Mendyho. Jeho koleno už je snad v pořádku.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gomes, Gueye - Lookman, Bernard, Richarlison - Calvert-Lewin
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Danilo (Mendy) - B. Silva, Fernandinho, Gündogan - Sterling, Jesus, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.43 - 6.22 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC25195156:1562
2.Manchester City25192466:2059
3.Tottenham Hotspur25190651:2457
4.Chelsea FC25155545:2350
5.Manchester United25146549:3548
6.Arsenal FC25145651:3647
7.Wolverhampton Wanderers25115933:3238
8.Watford FC2597933:3434
9.Everton FC25961036:3633
10.AFC Bournemouth251031237:4433
11.Leicester City25951130:3132
12.West Ham United25951131:3832
13.Brighton & Hove Albion25761227:3627
14.Crystal Palace25751326:3326
15.Newcastle United25661321:3324
16.Southampton FC25591127:4224
17.Burnley FC25661326:4624
18.Cardiff City25641522:4622
19.Fulham FC25451625:5517
20.Huddersfield Town25251813:4611
Zbývající zápasy
24.02. 13:00Chelsea FC - Brighton & Hove Albion (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1087)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele