Premier League - preview 2. kola

19.09.2020, 08:27, aktualizováno 21.09.2020, 08:34
Previews
Dvěma zápasy bude dnes dohráno druhé kolo anglické ligy. Wolverhampton chce rovněž letos atakovat pohárové ambice a nyní se mu do cesty postaví soupeř z kategorie nejtěžších, a to Manchester City. Úvod se nepovedl Sheffieldu United, na ten čeká Aston Villa...
Aston Villa - Sheffield United  (pondělí 19:00)
Fotbalisté Aston Villy přivítají v rámci druhého kola Premier League Sheffield United. Pro celek z Birminghamu půjde o první ligový zápas sezony, úvodní střet s Manchesterem City je prozatím odložený. Sheffield se po prohře krčí ve spodku tabulky.

Poslední utkání, které Aston Villa sehrála, proběhlo v rámci Ligového poháru na půdě Burtonu. Favorit neponechal nic náhodě a po brankách Watkinse, Greaslishe a Davise vyhrál 3:1. Villans byli přes léto hodně aktivní na přestupovém trhu. Z Nottinghamu přišel za 19 milionů eur Matthew Cash, z Brentfordu za 32 milionů Ollie Watkins, za 17 a půl milionu Emilliano Martínez z Arsenalu a Bertrand Traoré za rovných dvacet milionů z Lyonu. "Jsme rádi, že se Bertrand rozhodl přestoupit k nám. Je to hráč s obrovským talentem, který skutečně zlepší ofenzivní varianty," uvedl na účet nejnovější posily kouč Dean Smith.

Sheffield už má jeden ligový souboj za sebou. Na domácí půdě však nestačil na Wolverhampton, když prohrál 0:2. Ani v Ligovém poháru nebyl důvod k oslavám. Blades vypadli s Burnley po remíze 1:1 a prohře v penaltách. Sheffield sice vedl po gólu McGoldricka, za domácí však ve druhé půli srovnal Matěj Vydra. "Určitě bych našel i nějaké pozitivní momenty. Pět hráčů debutovalo, i když nebylo příliš času na práci s nimi. Byl to však pro ně test proti hráčům z Premier League," komentoval poslední zápas manažer Chris Wilder.

Poslední vzájemný duel Aston Villy se Sheffieldem se odehrál v červnu v rámci 28. kola a skončil bezbrankovou remízou.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Konsa Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Douglas Luiz, Hourihane - Trezeguet, Watkins, Grealish.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Berge, Norwood, Fleck, Stevens - McBurnie, Sharp.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.32 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Manchester City  (pondělí 21:15)
Opět nadupaný kádr Manchesteru City vykopne další sezonu Premier League proti neoblíbenému Wolverhamptonu, který už má za sebou jedno úspěšné utkání. I přes nedávnou historii vzájemných zápasů a absenci klíčového střelce zůstávají Citizens favority duelu.

Jen pár týdnů zbývá Wolves do velice příjemného ročního výročí vzájemného klání s Citizens. Tehdy, přesně řečeno 6. října, šokovali manchesterský Etihad Stadium ukázkovým způsobem. Dvoubrankový vlčí expres Adama Traoré zajistil domácímu výběru v bleděmodrém nepříjemnou ztrátu, po níž obhájce titulu nabral dost možná fatální manko na později mistrovský Liverpool.

Uběhlo něco přes dva a půl měsíce a stejná mužstva na sebe po Vánocích narazila znovu, tentokrát ve vlčí jámě na Molineux. Hosté z Manchesteru byli odhodláni Wolverhamptonu nedávnou zkušenost oplatit a taky se dostali do dvougólového trháku. Jenže Wanderers se nevzdali a povedeným závěrem otočili skóre. Pokud by si Citizens mohli své soupeře vybírat, rozhodně by neukázali na Wolves.

Zmíněné porážky už jsou ale v současnosti neaktuálními, starými bolestmi, na které je třeba zapomenout. Svěřenci Pepa Guardioly vstupují do nové sezony s čistým štítem, Jejich cílem bude jistě návrat na anglický trůn i zlomení trápení v Lize mistrů. Prostoru na listování publikací "Naše slavné prohry" tedy nebude mnoho.

Zatímco Citizens měli v prvním kole ještě volno, Wolverhampton zahájil další účinkování v Premier League již minulý týden. A úspěšně. S překvapením posledního vydání soutěže Sheffieldem United si nebral servítky a již po dvou minutách vedl o dvě branky. Gólman Wanderers Rui Patrício ve zbytku klání udržel čisté konto a přispěl svému týmu k poměrně snadným třem bodům.

V pondělí už dres "Vlků" neoblékne Diogo Jota, jenž zkompletoval přestup do Liverpoolu. Na marodce pak zůstává Jonny Castro. Citizens může po uplynutí karantény po nálezu koronaviru pomoct křídelník Riyad Mahrez, to však neplatí pro stopera America Laporteho. Kvůli problémům s kolenem nadále schází Manchesteru také útočník Sergio Agüero.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Boly, Coady, Saiss - Traoré, Dendoncker, Moutinho, Marcal - Jiménez, Podence, Neto
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Gabriel Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.66 - 4.54 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Tottenham Hotspur  (neděle 13:00)
Těsnou porážkou 0:1 skončila utkání prvního kola pro oba aktéry nedělního zápasu v Southamptonu. Domácí tímto poměrem nestačili na Crystal Palace, Tottenham podlehl Evertonu.

Saints nenavázali na povedený závěr minulé sezóny, v němž zvítězili sedmkrát v řadě, a po brzkém Zahově gólu se ze Selhurst Parku vrátili s prázdnou. Náladu si nespravili ani ve středečním zápase Ligového poháru, to totiž na svém hřišti nestačili na Brentford a se soutěží se brzy loučí.

"Je to velká výzva, ostatně jako vždy. Minulou sezónu jsme spolu sehráli čtyři velmi těžké a skvělé souboje, totéž přitom očekávám nyní. Musíme předvést výtečné představení, abychom se s nimi mohli poměřovat. Mají velikou individuální kvalitu, takže musíme hrát více organizovaně, což není jednoduché," nabádá manažer Ralph Hasenhüttl.

Spurs proti Evertonu pro změnu inkasovali v úvodu druhé půle, kdy o konečném výsledku rozhodl Calvert-Lewin. Na rozdíl od nadcházejícího soupeře jim ale vyšel reparát, ve čtvrtek totiž přivezli postup do 3. předkola Evropské ligy z bulharského Plovdivu. O vítězství tam rozhodli v závěru Kane a Ndombélé.

Nedávná historie vzájemných střetů praví, že domácí prostředí hraje velkou roli. Z posledních devíti utkání bylo vlastní hřiště sedmkrát využito k vítězství, dva zápasy skončily remízou.

Southamptonu bude chybět čerstvě zraněný Redmond, naopak k dispozici by už mohl být Armstrong. Hosté budou postrádat indisponovaného Tangangu.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu - Smallbone, Djenepo - Ings, Adams
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Davies - Hojbjerg, Winks - Moura, Lo Celso, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.39 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Brighton & Hove Albion  (neděle 15:00)
Vydařený vstup do sezóny za sebou mají hráči Newcastlu, kteří na úvod získali tři body. Nyní je však čeká soupeř z kategorie neoblíbených, byť Brighton sezónu naopak nenačal úplně nejlépe.

Magpies totiž proti jihoanglickému celku příliš neumí. Od doby, co se pravidelně potkávají v Premier League, nedokázali ještě zvítězit, a přitom na to měli šest pokusů. V utkáních, která vždy zůstala daleko od gólových hodů, dvakrát zvítězil Brighton poměrem 1:0, zbylá čtyři skončila remízou, z toho třikrát bezbrankovou - to byl případ i obou střetů v minulé sezóně.

Vstup Newcastlu do nového ročníku můžeme označit za zdařilý. V prvním kole ligové soutěže zvítězil na hřišti West Hamu 2:0, když se gólově prosadili Wilson a Hendrick. Vítězstvím skončil po Fraserově trefě i zápas Ligového poháru proti Blackburnu. Magpies tak napravili nepovedený konec minulé sezóny, v němž šestkrát v řadě nevyhráli.

"Každý rád dobře odstartuje a nám se to povedlo nejlépe jak mohlo - jak výsledkově, tak začleněním nových hráčů. Máme šanci mít opravdu mimořádný start. Teď jde o to, jestli uděláme dobrý výsledek i proti Brightonu, jenž se proti Chelsea prezentoval dobře," říká manažer Steve Bruce.

Seagulls sice ve středu jednoznačným poměrem 4:0 vyřadili z poháru Portsmouth (prosadili se Mac Allister, Jahanbakhsh, Bernardo a Gyokeres), předtím ale doma podlehli Chelsea 1:3. Vyrovnávací gól za Racky vstřelil Trossard.

Newcastle bude postrádat zraněné Schära, Dúbravku, Matthewa Longstaffa a Dummetta, naopak Saint-Maximin by měl být k dispozici. Na straně hostí jsou v ohrožení starty Lallany a Whitea.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Manquillo, Lascelles, Fernández, Lewis - Hendrick, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin - Carroll, Wilson
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - White, Dunk, Webster - Lamptey, Lallana, Bissouma, Alzate, March - Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.16 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Šlágr kole se v neděli podvečer uskuteční na Stamford Bridge, kde posílená Chelsea přivítá mistrovský Liverpool. Půjde tedy o velmi zajímavou konfrontaci, ze které se pravda nebudou moci vyvozovat dalekosáhlé závěry, jistou výpovědní hodnotu o tom, jak na tom ale oba celky jsou, ale mít bude. Oba týmy v úvodním klání příliš nepřesvědčily, Liverpool si s nováčkem z Leedsu poradil až díky penaltě z poslední desetiminutovky, Chelsea byla zase na půdě Brightonu tím horším celkem, ale měla štěstí, že se jí tentokráte podařilo skórovat i z nenapádných pozic.

Chelsea vstoupila do sezóny úspěšně, nicméně herně vůbec nepřesvědčila. V dobrém světle se ukázal útočník Werner, který by svou excelentní akcelerací měl být pro obránce soupeře velmi těžkým oříškem. Nicméně další drahá posila, německý záložník Havertz, prožil velmi mdlý a nevýrazný debut a pravděpodobně mu nějaký čas zabere, než se v novém prostředí plně aklimatizuje a přizpůsobí se náročnosti anglické ligy. Co se dalších transferů týče, Chelsea by prý již měla být jen krůček od podpisu nového brankáře Mendyho z francouzského Rennes. Právě posílení na brankářském postu se po minulém klání stalo ještě nezbytnější, brankář Kepa totiž podal další ze série podprůměrných výkonů a vše korunoval inkasováním laciné branky zpoza pokutového území. Existuje tedy velmi reálná šance, že do 14 dní bude mít londýnský celek v sestavě zbrusu novou brankářskou jedničku.

Dlouho se diskutovalo o neaktivitě Liverpoolu na přestupovém poli, ta je ale definitivně pryč. The Reds se po náročném vyjednávání rozhodli zaplatit celkově 25 miliónů liber - 20 miliónů okamžitě a 5 v bonusech - za záložníka Thiaga Alcantaru, který se celé léto netajil touhou odejít z Bayernu Mnichov. A jelikož byl transfer tohoto hráče dokončen již ve čtvrtek, tak je možné, že si svůj debut připíše hned právě v klání na Stamford Bridge. Liverpool nelenil ani poté a jako blesk z čistého nebe přišla informace, že jsou Reds blízko podpisu útočníka Diogo Jota z Wolverhamptonu, za kterého se částka může vyšplhat až na 45 miliónů liber (41 původní částka a 4 milióny v bonusech). Velkou výhodou je pro úřadujícího šampióna ovšem splátkový kalendář, hoši z Liverpoolu totiž v prvním roce působení tohoto hráče na Anfieldu musí zaplatit pouze miliónů 5. Diogo Jota kvůli pozdní registraci do nedělního utkání nezasáhne, nicméně v průběhu sezóny by měl být pro Jürgena Kloppa velmi zajímavou alternativou do ofenzivní trojice.

Útočník Timo Werner si z minulého klání odnesl nepříjemného "koňara", k nedělnímu utkání by ale měl být připraven. Po karetním trestu se vrací také záložník Kovačič, nicméně čtveřice Hakim Zyiech, Christian Pulišič, Thiago Silva a Ben Chilwell do hry určitě nezasáhne. To na straně hostí je situace příznivější, k dispozici již bude nová posila Thiago Alcantara, krom toho Jürgen Klopp nehlásí žádné nové zraněné hráče. Kvůli pozdní registraci tak akorát nebude moci využít služeb nového útočníka Dioga Joty.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, Christensen, Zouma, Alonso - Kanté, Kovačič, Barkley - Havertz, Werner, Mount
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.85 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Burnley FC  (neděle 20:00)
Tři týmy jsou po sobotě stále bez odehraného zápasu. Jedním z nich je i Burnley, které patřilo mezi příjemná překvapení minulého ročníku. Totéž se dá říct o Leicesteru, který právě nyní Clarets přivítá.

Foxes na úvod ročníku zvítězili 0:3 ve West Bromwichi. V první půli přitom branka k vidění nebyla, po pauze ale skóroval Castagne a vítězství pečetil ze dvou penalt Vardy. Anglický reprezentační kanonýr tak navázal na uplynulou sezónu, v níž se se třiadvaceti zásahy stal nejlepším střelcem celé ligy.

Burnley má za sebou docela zdařilý závěr sezóny, když z posledních osmi zápasů prohrálo jen ten úplně závěrečný doma s Brightonem. Nový ročník načalo ve čtvrtek v rámci Ligového poháru v Sheffieldu, kde sice prohrávalo, avšak ve druhé půli srovnal Vydra a postup pak byl stvrzen v penaltovém rozstřelu.

"Leicester má za sebou dobrou sezónu a jedná se o velmi dobrý tým, který zároveň dobře zainvestoval. Musí se s nimi počítat, pravděpodobně pokukují po místech do Ligy mistrů," říká manažer Sean Dyche.

Bilance vzájemných zápasů je v poslední době vyrovnaná. Od návratu Clarets do Premier League skončila tři utkání v jejich prospěch, čtyřikrát se radovaly Lišky a jedno střetnutí skončilo bezbrankovou remízou.

Leicesteru bude chybět vykartovaný Evans, hosté zase budou postrádat zraněného Gudmundssona. Mimo hru jsou i Mee, Cork a Barnes, v ohrožení je start Tarkowského.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Castagne, Ndidi, Söyüncü, Justin - Mendy - Pérez, Tielemans, Praet, Barnes - Vardy
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Long, Tarkowski, Taylor - Pieters, Westwood, Brownhill, McNeil - Rodriguez, Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.22 - 6.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - West Bromwich Albion  (sobota 13:30)
Posílený Everton v prvním kole zazářil. Následně si Karamelky posílily sebevědomí i v ligovém poháru a v sobotu si nabrousí zuby na ligového nováčka. West Bromwich naopak hned na úvod ročníku dostal pohlavek na rozkoukání a ani proti Toffees se od WBA bodový zisk neočekává.

Zvýšená letní aktivita Evertonu na přestupovém poli vyústila hned v prvním kole nové sezony v úspěch. Karamelky si totiž vyšláply na silný Tottenham, jemuž na vlastním hřišti zůstaly jen oči pro pláč. Výhru Toffees zařídil jediným přesným zásahem duelu Dominic Calwert-Lewin, hodně však o sobě dala vědět také nová hvězda mužstva v modrých dresech James Rodríguez. Ten viditelně sršel aktivitou, neúnavně hledal spoluhráče přihrávkami a dostal se také k nebezpečnému zakončení.

Teď by měl Everton nečekaně nabyté bodové konto navýšit o proti staronovému účastníkovi Premier League West Bromwichi Albion. Baggies se návrat do nejvyšší soutěže nevyvedl úplně podle představ. Ambicioznímu Leicesteru vzdoroval Albion pouze v první půli, po změně stran už na kvalitu lišek nestačil a nakonec smečce manažera Brendana Rodgerse podlehl výsledkem 0:3.

Nic však není ztraceno. WBA čekají v soutěži důležitější klání, která rozhodnou, zda se jejich pobyt v Premier League prodlouží alespoň o jeden rok navíc. K tomu má dopomoci i čerstvá posila z ruského Zenitu Petrohrad Branislav Ivanović. Srbský zadák si jméno udělal především během dlouholetého působení v londýnské Chelsea, nyní se do Spojeného království vrací, tentokrát ovšem víc na sever Anglie.

Z prohlášení urostlého zadáka je cítit, jak moc mu ostrovní fotbal scházel. "Premier League je nejlepší liga na světě. Je to pro mě obrovská výzva a jsem na ni připravený," pronesl Ivanović.

Proti Evertonu však Baggies budou tak trochu bojovat s božími mlýny. V posledních jedenácti ligových střetnutích uspěli nad Karamelkami pouze jednou. S výlety na Goodison Park, kde Everton sídlí, to je ještě horší - jen dvě výhry z devatenácti návštěv pro WBA.

Hosté nicméně mohou využít problémů Toffees v defenzivě. Manažer Evertonu Carlo Ancelotti totiž vedle Masona Holgata nemůže čerstvě počítat ani s Jarradem Braithwaitem, jenž si přivodil zranění v utkání Carabao Cupu proti Salfordu. West Bromu ale ještě nepomůže Ivanović, jenž není zcela připraven. Naopak další nedávno příchozí Conor Gallagher ve středu pole nastoupit může.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Keane, Digne - Doucouré, Allan, Gomes - Rodríguez, Calwert-Lewin, Richarlison
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, Bartley, Ajavi, O'Shea, Gibbs - Pereira, Livermore, Sawyers, Diangana - Robinson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.06 - 5.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leeds United - Fulham FC  (sobota 16:00)
Druhé kolo nabídne také souboj nováčků, kdy vítěz loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže - Leeds United - na svém stánku přivítá postoupivší celek z play off, londýnský Fulham. Favoritem by vzhledem k síle kádru i předvedenému výkonu v prvním kole měl být jednoznačně celek Marcela Bielsy, Fulham si však určitě bude chtít po bídném představení proti Arsenalu rychle napravit reputaci.

Většina příznivců a vlastně i odborníků se na návrat Leedsu do Premier League pořádně těšilo - krom obnovení starých rivalit s sebou postup tohoto celku přinesl i možnost sledovat atraktivní a často i bláznivou postavu v podobě Marcela Bielsy. Tento renomovaný kouč vyznává atraktivní ofenzivní pojetí fotbalu spojené s nesmírně vyčerpávajícím presinkem a ostrou hrou ve vysokém tempu. Stačilo jen pár minut sobotního duelu s Liverpoolem a tuto charakteristiku mohl divák zřetelně vidět. Nováček soutěže se loňského mistra nezalekl, čelil mu s otevřeným hledím a hned na úvod soutěže předvedl parádní přestřelku, ve které jej o body připravila až penalta z poslední desetiminutovky. Pravda, zápas tak trochu naznačil, že defenziva zřejmě nebude patřit k nejsilnějším stránkám tohoto výběru, to by ale v konfrontaci s týmy ze spodních pater tabulky mohla vynahradit práce zálohy a nekončící presink - právě v těchto duelech totiž Leeds potřebuje sbírat body, aby si mohl zajistit prvoligovou příslušnost i pro příští ročník.

Naproti tomu Fulham v prvním kole ukázal přesně to, proč je podle předsezónních prognóz jedním z hlavních kandidátů na sestup. V konfrontaci s dalším londýnským celkem, Arsenalem, nepředvedli hoši z Craven Cottage prakticky vůbec nic. V defenzivě vládl místy opravdový chaos, stoper Ream se již po 8 minutách "blýskl” velkou chybou, kdy hostům namazal na úvodní gól střetnutí, zatímco směrem vpřed zase Cottagers připomínali krotké beránky. Neschopnost podržet míč a jakýmkoliv smysluplným způsobem se dostat do ofenzivní třetiny hřiště jistě nemohla manažera Parkera naplnit jakýmkoliv optimismem.

Domácím by se měl do sestavy vrátit kapitán Liam Cooper, který vynechal první duel kvůli zranění. Mimo hru však ještě zůstává Adam Forshaw. Dle slov manažera Scotta Parkera nemá Fulham žádné nové absentující hráče, svůj debut by si tak mohli připsat Alphonse Areola, Kenny Tete a Antonee Robinson, do hry by pak také již mohl zasáhnout bek Ola Aina.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Cooper, Dallas - Phillips - Hélder Costa, Hernández, Klich, Harrison - Bamford
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rodák - Tete, Hector, Ream, Bryan - Reed, Cairney - Kamara, Onomah, Cavaleiro - Mitrovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.85 - 5.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Crystal Palace  (sobota 18:30)
Fotbalisté Manchesteru United v rámci druhého kola anglické Premier League vyzvou na Old Trafford Crystal Palace. Tomu by mohla hrát do karet rozehranost, United totiž svůj zápas prvního kola neodehráli. Eagles jsou v neúplné tabulce osmí.

Manchester sehrál od semifinále Evropské ligy, kde vypadl se Sevillou, přátelské utkání s Aston Villou, které však prohrál 0:1. Forma Rudých ďáblů tak zůstává nejasná. Zápas prvního kola s Burnley je navíc odložený, Crystal Palace tak bude prvním ostrým testem. Hlavní přestupovou hvězdou letošního léta je pro United Donny van de Beek, který přišel z Ajaxu za 39 milionů eur. "Každý hráč je na tom nyní jinak. Psychicky ani tolik ne, ale fyzicky rozhodně. Díky tomu, že každý měl jinak dlouhou dovolenou, nyní musíme pečlivě zvážit, kdo už má na to nastoupit do ligového utkání a kdo ještě musí zlepšit kondici," uvedl manažer United Ole Gunnar Solskjaer.

Crystal Palace už má svůj první zápas sezony v lize za sebou. A úspěšně. Díky těsné výhře 1:0 na Southamptonem tak zapsal první tři body do tabulky. Jedinou branku vstřelil Zaha. Eagles už však jsou venku z Ligového poháru, když souboj s Bournemouthem skončil bezbrankovou remízou a o postupujícím tak musely rozhodnout penalty. Ty skončily poměrem 11:10 pro Bournemouth.

Poslední vzájemný duel se odehrál ve 36. kole loňské sezony v polovině července a United vyhráli 2:0 po gólech Rashforda a Martiala.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Pogba, Matic - Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Martial.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Dann, Mitchell - Townsend, McCarthy, McArthur, Schlupp - Jordan Ayew, Zaha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.13 - 8.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - West Ham United  (sobota 21:00)
Sobotní program druhého kola Premier League zakončí poněkud netradičně až od deváté hodiny večerní duel Arsenalu s West Hamem United. O favoritovi zde není sporu, neboť první jmenovaní mají za sebou nejen vítězné utkání Community Shieldu proti Liverpoolu, ale také úspěšné ligové vystoupení na půdě Fulhamu, zatímco West Ham naopak v prvním kole hrubě zaváhal.

"Kanonýři" zvládli první londýnské derby sezony na Craven Cottage bez jakýchkoli potíží a výhrou 3:0 potvrdili vzestupný výsledkový trend pod vedením Mikela Artety, jenž byl během mezisezonní přestávky oficiálně jmenován klubovým manažerem namísto dosavadního hlavního kouče. Bývalého španělského záložníka mohlo těšit, jak se okamžitě uchytily nové letní brazilské posily Willian s Gabrielem Magalhaesem: první jmenovaný měl prsty ve všech gólech a stoper Lille zvládl svůj debut v Anglii bezprostředně po příchodu z Lille včetně premiérového gólu v novém dresu.

To West Ham po vydřené záchraně ze závěru minulé sezony zůstává prozatím za očekáváním. Tým Davida Moyese nezvládl domácí střetnutí s Newcastlem, jemuž podlehl 1:2, a chuť si spravil alespoň úterním triumfem v ligovém poháru nad třetiligovým Charltonem. Hammers ve výrazně obměněné sestavě bez obvyklých členů základní sestavy vyhráli 3:0 především díky dvěma trefám Sebastiana Hallera.

Dobrou zprávou pro domácí je lepšící se zdravotní stav Davida Luize, jenž se na úvod sezony potýkal s nepříjemným poraněním krční páteře, ovšem severolondýnský klub již na svém webu oznámil, že se brazilský stoper vrátil do plné tréninkové zátěže. Jinak je marodka Arsenalu nezměněna a mimo hru stále zůstávají další obránci Mustafi, Sokratis, Marí i Chambers, stejně jako mladý forvard Martinelli.

Na straně West Hamu je v mírném ohrožení start kapitána Marka Noblea, jenž vynechal předzápasový páteční trénink vinou bolavého prstu na noze, ovšem dle Moyese by mohl do zápasu nastoupit i tak, byť s pomocí injekcí proti bolesti. V každém případě lze očekávat další start českého reprezentanta Tomáše Součka stejně jako obvyklé brankářské jedničky Lukasze Fabianského, který v Arsenalu strávil podstatnou část své začínající kariéry. Do tréninku se již vrátil i další bývalý hráč "Kanonýrů" Jack Wilshere, ovšem ten do utkání zasáhne maximálně z lavičky.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Holding, Gabriel, Tierney - Bellerín, Ceballos, Xhaka, Maitland-Niles - Willian, Lacazette, Aubameyang
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Noble, Rice - Bowen, Souček, Fornals - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.71 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC11003:03
 Leicester City11003:03
3.Chelsea FC11003:13
4.Wolverhampton Wanderers11002:03
 Newcastle United11002:03
6.Liverpool FC11004:33
7.Everton FC11001:03
 Crystal Palace11001:03
9.Aston Villa00000:00
 Manchester City00000:00
 Manchester United00000:00
 Burnley FC00000:00
13.Leeds United10013:40
14.Southampton FC10010:10
 Tottenham Hotspur10010:10
16.Brighton & Hove Albion10011:30
17.West Ham United10010:20
 Sheffield United10010:20
19.Fulham FC10010:30
 West Bromwich Albion10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele