Nizozemská Eredivisie - souhrn 31. kola

15.04.2011, 22:40, aktualizováno 17.04.2011, 18:23
Komentáře a souhrny
Hodně dramatický bude souboj o titul, Twente remizovalo v De Graafschapu a po výhře v Almelu se na něj bodově dotáhlo PSV. Jenom o bod zpět je po vítězství v Nijmegenu Ajax. Alkmaar porazil Den Haag a posunul se na čtvrté místo, skok na desáté zaznamenal po demontáži Willemu Feyenoord...

Feyenoord Rotterdam - Willem II 6:1

17.04.2011 16:30

Góly: 27. Georginio Wijnaldum, 29. Ryo Miyaichi, 55. Bruno Martins Indi, 57. Luc Castaignos (pen.), 74. Georginio Wijnaldum, 81. Ryo Miyaichi - 20. Andreas Lasnik

Feyenoord si v jasném utkání s Tilburgem poradil hravě a vyprovodil ho neskutečným debaklem 6:1. Potvrdil tak zmar hostů, pro které jsou takovéto výsledky pravidlem. Tilburg tak zůstává v tabulce poslední s pětibodovou ztrátou na Venlo a i když i jeho konkurent hraje naprosto bídně, tak se manko ve třech zbývajících kolech bude stahovat asi už jen velmi těžko. Feyenoord se naopak výrazně přiblížil kvalifikaci o Evropskou ligu.

Dokázal se probudit ze zimního spánku a po lehce nevydařeném začátku jara sbírá jeden cenný skalp za druhým. V tabulce se už posunul na desátou příčku se ziskem čtyřiceti korálků a za Hearcles je pouze o skóre, osmý Utrecht má pouze o bod více. A ten má bídou formu, cesta do kvalifikace Evropské Ligy se tak začíná velmi jistě otevírat. Přitom se hosté dostali do vedení a zdálo se, že bude k vidění zajímavý duel.

Jenže rotterdamský výběr ještě do pauzy otočil stav a ve druhém dějství si připsal na konto další čtyři branky. Po dvou trefách si připsali Luc Castaignos a Rio Miyaichi. Castaignos letos táhne Feyenoord alespoň k částečnému úspěchu, na konto si připsal už dvanáct ligových tref a i nyní měl lví podíl na vítězství. Přitom ve 20. minutě otevřel skóre Andreas Lasnik a šokoval většinu ze čtyřicetitisícového publika na stánku De Kuip.

Ten se napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů z přímého volného kopu a jeho kroucený pokus zapadl přímo do pravého horního rohu. Nicméně ofenzivně ladění domácí se hned oklepali a za sedm minut bylo srovnáno, když po hlavičce Wijnalduma i přes skvělý zákrok hostujícího obránce Giovanniho Gravenbeeka pohodlně dorážel Castaignos. Za další dvě minuty otáčel Miyaichi, po pasu Marcel Meeuwise přesně střílel z dvanácti metrů.

Deset minut po přestávce přišla definitivní pojistka od Bruna Martinse Indiho po prudké hlavičce, za další dvě minuty zvýšil Castaignos z pokutového kopu, když byl ve vápně sražen k zemi Bartem Biemansem. V 74. minutě dovršil pověstného búra Wijnaldum, za jeho famózním lobem se gólman Vladan Kujovič pouze ohlédl. Chytrou střelu kolem Kujoviče vyslal za dalších sedm minut Miyaichi a upravil tak na konečných 6:1.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - FC Twente 1:1

17.04.2011 14:30

Góly: 89. Rogier Meijer - 72. Denny Landzaat

Twente v tuto chvíli nezažívá nejlepší období a daří se mu ze tří celků bojujících o titul nejhůře. Loňský obhájce titulu klesl na druhou pozici o skóre za PSV, remíza na půdě nováčka z De Graafschapu se vskutku nečekala. Twente tak po jasném vypadnutí z Evropské ligy nezáří ani na domácí scéně a připsalo si druhou remízu v řadě. Nyní hosté mají podle odborníků nejmenší naději získat titul z vedoucí trojice, čeká totiž na ně složitý los.

Twente totiž kromě finálového vystoupení v národním poháru s Ajaxem narazí na amsterdamský celek ještě jednou i v Eredivisii v posledním kole, cestu k trůnu tak má otevřenou především Eindhoven. Navíc Enschede narazí v příštím kole na Den Haag na jeho půdě a pátý celek tabulky určitě nebude snadným soustem. De Graafschap i přes velmi cenný jeden bod klesl v tabulce na patnáctou příčku za Arnhem, nicméně k záchraně je i tak blíže.

Excelsior sice dokázal zvítězit a snížil ztrátu, ta ovšem v tuto chvíli činí šest bodů a ve třech kolech se bude stahovat velmi těžko. Navíc, když Exceslior zavítá v příštím kole na půdu Ajaxu. De Graafschapu tak zřejmě stačí získat ve třech zbývajících kolech alespoň bod. Přitom Twente dokázalo dvacet minut před koncem vsítit rozdílovou trefu a vedlo, tentokráte však závěr zápasu neudrželo a inkasovalo v předposlední minutě utkání.

Domácí se dostali do první akce po centru Hugo Bargase, avšak hlavičkující Vito Wormgoora nasměroval balón mimo. Hned na to se ale musel vytáhnout domácí gólman Boy Waterman, když střelu Nacera Chadliho z dobrých dvaceti metrů vyrazil nad břevno. Oba celky hrály vyrovnanou partii až do konce úvodního dějství, ve velké šanci se ocitl Rydell Poepon. Jenže v tváří tvář gólmanovi Enschede Nikolay Mihaylovi neuspěl.

Twente zahodilo obrovskou příležitost v samém závěru první půle. Po centru Bryana Ruize hlavičkoval Luuk de Jong. Jenže gólman Waterman brilantně jednoruč vyrazil balón, směřující do dolního pravého růžku, za branku. V úvodu druhého dějství pálil mimo Bargas a nad Poepon, pak u již ale hrozilo Twente a v 72. minutě se dočkalo. Po odraženém balónu se k střele z voleje dostal Denny Landzaat a po fantastické ráně trefil pravý horní roh - 0:1. Jenže v 89. minutě si na centr Bargase do vápna naskočil Rogier Meijer a hlavou také zamířil do pravého horního rohu, stanovil tak konečný výsledek 1:1 a přidělal hostům velké vrásky.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:2

17.04.2011 14:30

Góly: 4. Lasse Schöne - 45. Miralem Sulejmani, 65. Toby Alderweireld

Boj o titul nabírá v Nizozemsku opět na obrátkách. Ztrátu na vedoucí Twente totiž Ajax smazal během pouhých dvou kol a nyní je tak zpátky v přímém boji o konečné první místo. Dnes to ale každopádně neměl vůbec jednoduché. Na výhru 2:1 proti Nijmegenu se skutečně nadřel.

Hosté už před zápasem avizovali, že si do Nijmegenu přijeli pro tři body, jenže začátek duelu jim vůbec nevyšel a velmi brzy inkasovali. Už ve čtvrté minutě skončila střela Lasseho Schöneho v bráně Ajaxu. Domácí fotbalisté navíc mohli krátce na to své vedení pojistit ještě další brankou. Tentokrát ale gólman Kenneth Vermeer vychytal hned dva pokusy George.

Tím však výborný úvod Nijmegenu ještě neskočil. Plné nohy práce měl také stoper Toby Alderweireld, který musel vykopávat z brankové čáry ránu Johna Goosense. Poté se už ale dokázal Ajax otřepat a hra byla rázem velmi vyrovnaná. Těsně před přestávkou se dokonce hosté dočkali i vytouženého gólu. De Jong poslal výborný míč na Sulejmaniho a ten následně prostřelil bezmocného Cillessena.

Vyrovnání fotbalisty Ajaxu pořádně nabudilo a do druhého dějství vstoupili skutečně ve velkém stylu. Vidět byl jako první opět Miralem Sulejmani, jenž přinutil Cillessena svým zakončením k výbornému zákroku. O několik okamžiků později pálil také Mounir El Hamdaoui, ale nastřelil jen boční síť.

Rozhodující branka nakonec padla v 66. minutě a znovu v ní měl prsty aktivní Sulejmani. Tentokrát poslal do šestnáctky přesný centr od rohového praporku, k hlavičce se dostal Alderweireld a byl při zakončení úspěšný. Zbytek zápasu si už Ajax bez větších komplikací pohlídal a po zásluze bral plný počet bodů.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 0:2

17.04.2011 14:30

Góly: 25. Balázs Dzsudzsák, 90. Marcus Berg

Boj o ligový primát se tři kola před koncem Eredivisie pořádně zamíchal a první tři celky jsou naprosto vyrovnané. Twente i PSV navíc mají shodný počet bodů a právě PSV se dostalo do čela. PSV dosáhlo na dosavadních pětašedesát bodů po vydřené výhře na půdě Hearacles. To tak zůstává v tuto chvíli v tabulce na deváté příčce s bodovým odstupem od osmé pozice Utrechtu, zaručující kvalifikaci Evropské Ligy.

Hearcles ale hrálo s favoritem vyrovnanou partii až do závěrečných momentů zápasu. Hosté se totiž dostali do vedení v 25. minutě, v dalším průběhu si domácí přeci jen některé šance na vyrovnání vypracovali. Jenže se jim to nepovedlo a v závěru tak inkasovali rozhodující branku od švédského kanonýra ve službách holandského výběru Marcuse Berga. Situace kolem osmého až dvanáctého místa bude ještě hodně zajímavá.

Všechny celky na těchto umístěných totiž dělí jen dva body, což je na pět výběrů opravdu naprosto neuvěřitelně malý rozdíl. Hostům hodně pomohlo vyloučení soupeře hned po poločasové přestávce a od této chvíle stačilo proti oslabenému soupeři kontrolovat průběh hry. PSV se dostalo před Twente díky lepšímu brankovému rozdílu a má v tuto chvíli vše ve svých rukách. Eindhoven poslal do vedení z první velké příležitosti Balaszs Dzsudzsak.

Maďarský špílmachr skóroval také ve čtvrtfinále Evropské Ligy a nyní se mu podařilo navázat na dobrý čtvrteční výkon. Po dobrém centru Jeremaina Lense vyslal nekompromisní ránu a nedal gólmanovi Remku Pasveerovi nejmenší naději. Hned na to obdržel první žlutou kartu Mark Jan Fledderus. Tento záložník fauloval už v první minutě po přestávce Lense a viděl od sudího druhý žlutý kartónek, tedy předčasný odchod do kabin.

Nicméně domácí se snažili vyrovnat i v početní nevýhodě, především zásluhou aktivního Willyho Overtooma. A dokonce kopali penaltu. Vždy ale proti stál skvělý švédský gólman ve službách PSV Andreas Isaksson. Ten nejprve brilantně zlikvidoval Overtoomův pokus z dobrých pětatřiceti metrů, následně po faulu Francisco Rodrigueze na Samuela Armenterose ve vápně neuvěřitelně vyrazil i jeho pokutový kop. Hearcles se už do žádné šance nedostalo a naopak inkasovalo, když po pasu Zakariy Labyada přesně zakončil Berg - 0:2.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 3:1

16.04.2011 20:45

Góly: 44. Kolbeinn Sigthórsson, 60. Brett Holman, 86. Nick van der Velden - 67. Timothy Derijck

Alkmaar v důležitém souboji v popředí tabulky porazil svého konkurenta z Den Haagu a dostal se na čtvrté místo tabulky právě před svého soupeře. Reálně tak může stále pomýšlet na třetí pozici, která by mu v příští sezóně zaručila jistou účast v Evropské lize. Sigthórsson načal účet, po něm se trefil i Holman. Hosté zásluhou Derijcka sice snížili, vítězství 3:1 nakonec zařídil Van der Velden.

První gól na kopačce měl po půl hodině domácí Wernbloom, kterému připravil šanci na levé straně spoluhráč Elm, avšak alkmaarský záložník následně jen přestřelil branku. AZ se přesto ještě těsně před odchodem do kabin přece jenom ujal vedení. Ve 44. minutě Polusen skvěle našel Sigthórssona a ten se levačkou trefil přesně do dolního rohu branky.

ADO přesto mohl ještě před půlí srovnat. Buijs nacentroval zprava na Toornstra, jenže ten zamířil pouze nad břevno. Alkmaar nakonec navýšil vedení po hodině hry. Moreno pěkně přihrál Holmanovi a ten pravačkou svůj pokus poslal ke vzdálenější tyči. Hosté však záhy snížili, Vicentův centr zleva totiž usměrnil do sítě hlavou Derijck.

Najednou se utkání zdramatizovalo, Den Haag se hnal za vyrovnávací brankou. V 74. minutě se musel činit mezi třemi tyčemi domácí gólman Romero, když se po pasu od Verhoeka pokusil skórovat Bulykin, jenže v koncovce štěstí neměl. Nakonec ale Alkmaaru pojistil tři body Van der Velden, který gólově proměnil rychlý brejk. To přitom na hřišti po svém střídání nepobyl ani dvě minuty.

Více informací k zápasu

NAC Breda - SBV Excelsior 1:2

16.04.2011 19:45

Góly: 26. Ali Boussaboun - 21. Roland Bergkamp, 47. Guyon Fernandez

Excelsior proti Bredě jasně ukázal, že se ještě nevzdává a hodlá bojovat až do posledního okamžiku o záchranu. I přes výhru 2:1 ale ztrácí na patnáctý De Graafschap pět bodů, takže jeho šance nejsou příliš velké.

Již před zápasem byla jasným favoritem domácí Breda a hned na začátku duelu ukázala, že to s útokem na tři body myslí vážně. Úvodní gólovka patřila Lurlingovi, který ovšem neuspěl, jelikož se proti jeho střele vyznamenal Nico Pellatz.

Na místo toho se ale nakonec prosadil jako první Excelsior. Bergkamp vyzrál nad ofsajdovou pastí a následně tváří v tvář gólmanovi ten Rouwelaarovi chladnokrevně zakončil. Ovšem Breda poměrně rychle zareagovala a vyrovnala. Schilder s Amoahem vytvořili výbornou palebnou pozici pro Boussabouna, který nabídnuté příležitostí také náležitě využil. I proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ihned po změně stran ale udeřil Excelsior nečekaně podruhé. Clasie našel v pokutovém území volného Fernandeze, ten si zpracoval míč a následně překonal také bezmocného ten Rouwelaara. Druhý inkasovaný gól Bredu značně zaskočil a dlouhou dobu se nemohla dostat do nějaké pořádné šance.

I přesto si ale do konce zápasu vypracovala ještě dvě zajímavé příležitosti. V té první se objevil Amoah, jenže opět narazil na jistého gólmana Pellatze, poté naopak pálil Lurling, ale ani on míč do brány dostat neodkázal. Excelsior si tak mohl nakonec vychutnat hodně cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Roda JC - VVV Venlo 5:2

16.04.2011 19:45

Góly: 5. Robbie Wielaert, 15. Mads Junker, 30. Mads Junker, 56. Mads Junker, 60. Pa-Modou Kah - 84. Michael Timisela, 86. Michael Uchebo

Tak pohodové utkání Roda v Eredivisie už dlouhou dobu nezažila. S Venlem to byla od začátku jasná záležitost, což z velké části dokazuje také samotný výsledek 5:2. Díky těmto třem bodům navíc fotbalisté z Kerkrade poskočili před Groningen na šesté místo.

Dá se říct, že už po úvodní půl hodině zápasu bylo více méně rozhodnuto o vítěze. Roda totiž během této krátké doby nastřílela hned tři branky a vykročila tak rázným krokem za ziskem tří bodů.

První gól si na své konto připsal v 5. minutě obránce Rob Wielaert, který byl v jednoduché pozici. Do brány musel pouze doťuknout centr Hadouira. Své vedení navýšili domácí o deset minut později. Skoubova hlavička sice letěla na bránu, do její dráhy ale zasáhl ještě Mads Junker a zblízka nedal Gentenaarovi pražádnou šanci.

Roda se tak dostala hodně rychle na koně a hrála v obrovské pohodě, což potvrdila také během třicáté minuty. Do střeleckých statistik se zapsal opět kanonýr Junker. Tentokrát využil centru Hempteho a hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Jak se nakonec ukázalo, nezůstalo pouze u dvou zásahů. Ve druhém poločase dánský útočník dokonce dokonal hattrick. I tentokrát Junker zakončoval hlavou, když do brány usměrnil přesný centr Hadouira. To však nebylo poslední slovo Rody. Už za malou chvíli totiž zkompletovala"bůra". Do černého pálil Kah.

V závěru zápasu domácí fotbalisté značně polevili, čehož Venlo využilo hned k dvojnásobnému korigování konečného výsledku. Gólově se dokázali prosadit Michael Timisela a Michael Uchebo. Následně se dokonce povedlo Chulovi nastřelit tyčku, to ale bylo ze strany hostů skutečně vše.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 2:1

16.04.2011 18:45

Góly: 72. Wilfried Bony, 82. Guram Kašia - 65. Danny Holla

Vitesse opět ukázalo, že to s útokem na umístění ve středu tabulky myslí v závěru letošního ročníku skutečně vážně. S Groningenem ještě dvacet minut před koncem prohrávalo, poté ale nepříznivý stav otočilo a radovalo se z výhry 2:1. Jeden gól zaznamenal také bývalý sparťanský oblíbenec Bony Wilfried.

Hosté začali velmi dobře a patřila jim také úvodní šance zápasu. Nicklas Pedersen vypálil z hranice šestnáctky, ale jeho tvrdý projektil nakonec mířil přesně do míst, kde si s ním gólman Room dokázal poradit. Krátce na to se snažil zahrozit po výborném centru Bacuny i kanonýr Tim Matavz, střela mu však nesedla úplně ideálně a z nadějné situace tedy nic nebylo.

Vitesse poprvé zahrozilo až ve 28. minutě. Po rohovém kopu pálil ve skrumáži v pokutovém území Groningenu van der Struijk, jeho střelu ovšem dokázal na brankové čáře vyhlavičkovat Ivens. Těsně před poločasem na sebe konečně upozornil také Bony Wilfried. V těžké palebné pozici ale zakončil mimo.

Až do 65. minuty se toho na hřišti zase tolik nedělo. Oba celky nechtěly udělat chybu, a tak se do žádných velkých útočných akcí nehnaly. Fanoušky vytoužený gól, který by vnesl do hry opět řádnou dávku vzruchu, vstřelil nakonec hostující Danny Holla. Ten využil Matavzovy přihrávky, zjevil se v jasné tutovce a se svou šancí naložil skutečně výborně - gólmana Rooma překonal pozemní ranou.

Už o sedm minut později byl ale stav opět nerozhodný. Lopez výborným míčem vyslal do šance Wilfrieda, který následně přesně mířenou střelou k pravé tyčce opět potvrdil svou pověst kanonýra. Pouze s bodem se ovšem Vitesse spokojit nechtělo a nakonec přidalo ještě druhou branku. Na centr Yasudy si naskočil obránce Kašia a rozhodl o dnešním vítězi.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 3:0

15.04.2011 20:45

Góly: 19. Oussama Assaidi, 29. Luciano Narsingh, 77. Bas Dost

Po dlouhé době dokázal konečně Heerenveen naplno zabrat. Proti Utrechtu jej podle předzápasových prognóz nemělo čekat nic snadného, Srdíčka ale celou situaci zvládly s bravurou a bez větších potíží vyhrály 3:0. Krize Utrechtu naopak pokračuje dál.

Heerenveenu perfektně vyšla první třetina zápasu, kdy více méně rozhodl o svém vítězství a svého soupeře značně rozhodil. Utrecht se poté na žádný velký odpor již nezmohl.

Hned v samotném úvodu byl blízko úvodní brance útočník Bas Dost. Po centru Narsingha ale poslal míč hlavou mimo území tří tyčí. V 19. minutě už ale hostující gólman Vorm tolik štěstí neměl. Marocký záložník Assaidi se probil středem hřiště až do palebné pozice a zhruba z dvaceti metrů vstřelil nenápadnou ranou gól.

Uběhlo deset minut a domácí fanoušci se mohli radovat podruhé v zápase. Heerenveenu vyšel skutečně na jedničku rychlý protiútok. Po nádherném pasu Assaidiho se dostal k zakončení Narsingh a bezmocného Vorma si náležitě vychutnal.

Utrecht na nepříznivý stav málem velmi rychle zareagoval. Už o tři minuty později vsítil kontaktní gól, ten ovšem nebyl uznán pro ofsajd. Největší šance hostů tak přišla až těsně před přestávkou. Tváří v tvář Ellegaardovi se objevil kanonýr Van Wolfswinkel, avšak nakonec nastřelil jen tyč.

Po změně stran se sice snažil Utrecht s výsledkem ještě něco udělat, jeho snaha ale k ničemu kloudnému nevedla. Když už se jeho hráči dostali náhodou k zakončení, jejich střely postrádaly přesnost, nebo je vychytal jistý Ellegaard.

Veškeré naděje hostů ukončil v 78. minutě Bas Dost. Mladý nizozemský kanonýr brankáře Vorma prostřelil krásným lobem k tyčce. Heerenveen mohl v závěru své vedení ještě pojistit, jenže Narsingh mířil vedle. I přesto ale na Abe Lenstra Stadion po dlouhé době konečně zavládly vítězné oslavy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven31198476:3065
2.FC Twente31198458:3065
3.AFC Ajax31197563:2764
4.AZ Alkmaar31168748:3656
5.ADO Den Haag31166960:4654
6.Roda JC311312660:4451
7.FC Groningen311551158:4950
8.FC Utrecht311181245:4541
9.Heracles Almelo311171358:5540
10.Feyenoord Rotterdam311171347:4940
11.SC Heerenveen311091257:5039
12.NEC Nijmegen319121050:5239
13.NAC Breda311151541:5338
14.SBV Vitesse31981438:5135
15.BV De Graafschap318111229:4935
16.SBV Excelsior31851837:6029
17.VVV Venlo31522429:7117
18.Willem II31262335:9212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi dobrý výkon Heerenveenu. Utrecht prakticky k ničomu nepustil a aj keď v strede poľa bolo z oboch strán množstvo nepresností, góly boli pekné. Mladý Austrálčan Oar v drese hostí sa javil ako šikovný hráč, škoda že si neodpúšťal simulácie, ten jeho dive v pokutovom území bol úsmevný.

Reagovat
fantomas

Utreecht. Počítal sem s bodem.

Reagovat
smazaný uživatel

Utrecht na to dnes skutočne nemal. Domáci si víťazstvo úplne zaslúžili. Zajtra však cítim, že Groningen rupne v Arnheime.

Reagovat
fantomas

Já taky necitim žádnou dobrotu. I když jak sem se tu dozvídal od místních "Bony naplavenin", tak je Vitesse zralý na sestup, takže bych se asi neměl moc bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vitesse je doma silné, okrem Utrechtu prehrali len so silnou trojkou.

Reagovat
fantomas

No však mně to řikat nemusíš.

Reagovat
smazaný uživatel

A tá vaša forma-neforma

Reagovat
fantomas

Práávě.

Reagovat
fantomas

Já taky necitim žádnou dobrotu. I když jak sem se tu dozvídal od místních "Bony naplavenin", tak je Vitesse zralý na sestup, takže bych se asi neměl moc bát.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že Utrecht nebude hrát play off

Reagovat
smazaný uživatel

hm:D tak utrecht to solidně dojebal

Reagovat
fantomas

Zajímalo by mě, kdo mě tenotkrát zase bude peskovat za mou prognóu, že se Vitesse v naprostý pohodě zachrání...jinak ale Groningen (jen telegraficky, zas sem neviděl) hrůza - další ztráta vedení a ve finále ani bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu to byla hrůza... Vitesse bolo po celý zápas aktívnejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Bony Wilfried

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co tě na Bonym tolik sere?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože polovica diskusie je tu pomaly len o ňom, a hlavne od diskutérov, čo Eredivisie nikdy ani nevideli. Inak nič

Reagovat
smazaný uživatel

No a co? Tak jsou to fanoušci Sparty, kteří začali sledovat nizozemskou ligu kvůli svému oblíbenému hráči ze Sparty. A mají radost, že se našemu bývalému hráči relativně daří. Ty jsi tím ale úplně posedlý, reaguješ skoro na každýho uživatele, co napíše něco o Bonym.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? To nemyslíš vážne, drvivá väčšina ani nevie , kde sa nejaký Arnheim nachádza a skutočne je otravné čítať polovicu diskusie len o ňom a palcovačkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím kde je Arnhem. V tomto městě je příliš vzdálený most . Ale ty si tu hraješ na portýra, který rozhoduje, kdo sem může přispívat a kdo ne. Pochop, že Bonyho přestup je celkem čerstvý, tak sem lidi chodí a reagují na Bonyho. Já bych pochopil, kdyby tě štvalo, že se tu vyrojilo najednou hafo fanoušků Vitesse, ale když jen opalcují Bonyho, tak by ses tak vztekat nemusel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nevztekám Jen kroutím očima, asi takhle ... No chápem, že sparťanský libling je stále obľúbený aj po odchode, ale prečo by nemohla byť diskusia trochu sofistikovanejšia (vygooglite, čo to neviete) ? Nejaké palce tento obzor tu nerozšíria. Aj ja som začal sledovať Twente kvôli Stochovi, ale nikdy ma nenapadlo ho po každom stretnutí palcovať či oslavovať a máloktorý z jeho fanúšikov sa tu ukázal a robil to isté, čo fanúšikovia Sparty.. Stoch odišiel, Fenerbahce nesledujem, len občas z článkov a Twente fandím naďalej a snažím sa sledovať všetky ich zápasy. Ale prispievať do diskusií palcami na líblinka, ktorého stretnutie 99% jeho erotických fanúšikov ani nesledovalo mi príde detinské.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotřebuju google na slovo sofistikovanější, pane profesore. A že se nevztekáš a jen kroutíš očima? Nejsem odborník, ale co znamená tento smajlík . Hele až tu budou vyloženě debilní příspěvky od Bonystů, tak si tu dělej vrátnýho, ale do té doby, než jsme se začali bavit, to vcelku šlo. A co já? Mám podle tebe právo lézt do zdejší diskuze? Ajaxu fandím od roku 96, byť ho sleduju minimálně, nebo spíš jen výsledkově (po většinu doby ani nebylo jak, krom evropských pohárů).

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tebe by sa na v tvojej oblúbenej sekcii páčila detinská diskusia? Nik im to tu nezakazuje a ani nenadáva, tak sa ukľudni a reagovať mám snáď právo, či nie? A je to rovnako moja vec ako tvoja vec ich si tu zastávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Dětinská diskuze je skoro v každé diskuzi. Takže jsem zvyklý. Samozřejmě to je tvoje právo reagovat. Ale nediv se, že se o tom s tebou bavím, když na každý pozitivní příspěvek o Bonym reaguješ negativním smajlíkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Očakával by som diskusiu k veci, trochu viac než 15 palcov v diskusii na Bonyho. Je trochu smiešne spopularizovať Eredivisie kvôli jednému hráčovi, Vitesse nie je mužstvo, kpri ktorom jeho fanúšikovia zostanú, ako som písal, drvivá väčšina nič o tom mužstve nevie, len to, že tam hraje ich miláčik. Ja som ho predtým nepoznal, dnes som ho videl, a podal velmi dobrý kolektívny výkon, tak ako celé Vitesse, má dobrý výber miesta a celkovo mu tá liga sedí. Ale takýmto spôsobom sa nestranným fanúšikom Eredivisie len sprotiví, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

No vzhledem k tomu, že dal teď gól, tak se asi nedočkáš. Ale co takhle místo sekýrování nějakou rozumnou diskuzi rozjet. Hoď sem nějaou zajímavost, třeba o fanoušcích Vitesse, jestli něco zajímavého víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som fanúšik Vitesse, viem len, že majú pekný štadión A že sa určite zachránia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň nějakou novinku vím. Stadion je to moc pěkný. Zřejmě postavený k ME 2000, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak nejak.

Reagovat
AjaxFans

Jj,supr film.Necheš nakoupit ?

http://www.world-of-football.de/Ultras-Firms/Ajax-VAK-410/T-Shirt-Ajax-VAK-410-schwarz.html

Alkmar pěkná nuda zatím,asi to vypnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzácky gól Alkmaaru. Teda ako vždy , nuda futbal, nejaký tam zašijú.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tričko, v jednoduchosti je síla. Vak 410 se od svého vzniku zlepšují. Mají pěkný vlajky. Jinak nevíš, jak je to s Nord Kaos? Já o tom četl v materiálech pro diplomku, že se měli Boyz..nějaké číslo sjednotis s Vak 410 a udělat na severní tribuně početnější kotel, který by dostal název Nord Kaos.

Reagovat
AjaxFans

Jj,chorea mají taky parádní.O těch kaos nevím nic,ale VAK je uršitě přestěhovaný ze sektoru 409-410 jinam.

http://www.vak410.nl/main/

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi bude tak jak jsem říkal. Že se spojili s Boyz a přestěhovali sektor. On ten rozhovor, který jsem četl byl už docela starý.

Reagovat
božský John

Stejně tak je otravný k těm komentářům číst samý " " a ještě si přivlastňovat diskusi, hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Spočítaj si moje smajlíky Vadia ti moje fundované príspevky o Eredivisie? . Doposiaľ mi nevadil, už je tu nejaký piatok, ale každým gólom je už diskusia len o ňom. V pohode, ja si nič neprivlastňujem, len ma mrzí , že je to úrovňou už na taký profutbal, fotbalportal. Má však jedno pozitívum, nejakých nových fans pritiahne k Eredivisie, a nezostanú tu len kvôli Wilfriedovi.

Reagovat
božský John

Já Eredivisii nesleduju skoro vůbec, jne si sem chodim rozšířit obzory a přečíst si ty vaše komentáře. Přeju Groningenu, ale jinak k tý lize až takovej vztah nemam ...ale timhletim rozpoutávánim nějakýho hateu proti Bonymu si serete pod nohy, protože se to bude pak takhle řešit, místo toho,abys to přešel....takhle to je odniku nikam

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď to není hate. To si nemôžem tu rypnúť? No nepochybne vadí mi to, ale nič s tým enarobím. Wilfried je však dobrý hráč, nič proti nemu nemám, v sobotu s Matičom najlepší na ihrisku. Len si zober (aj keď odrátaš moje reakcie a stromčeky) ako sa rozšírila diskusia v Eredivisie. Ale úprimne, je to diskusia?

Reagovat
domingo

No ale zas chapu, ze kdyz nekdo tu okrajovejsi ligu fakt sleduje, rozumi ji, v diskusi se snazi byt co nejaktivnejsi (protoze ta diskuse je x-krat mensi nez u top lig) a potom rozklikne 40 prispevku a z toho 30 jsou palce pro Wilfrieda smichane s otazkami jak se mu dari, tak to cloveka proste stve. V L1 bylo to same se Sverkosem, pak s Lickou. Proc Sverkos nehraje? To ma Sochaux tak slabej utok? Vrchol byl myslim Typek, ktery vlezl do diskuse a suverenne vsem oznamil, ze Sverkos nehraje, protoze Sochaux hraje na jedinyho hrota, odbornik jeden. A to si jeste lidi nastesti nevsimli, ze posledni zapasy se elegantne na lavicku odklidil i Licka

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

A to ste nanho v Sparte najprv hu-hucali

Reagovat
smazaný uživatel

hvezda ligy, on proste nema problemy se kdekoliv aklimatizovat. vsude se zacne prosazovat. tenhle hrac nema obdoby, maximalni ucta. coz vsechno prokazal i ted, kdy hodne dlouho nehral, ale hned se ukazal a zacal ihned strilet goly a byt hvezdou ligy.

na toho chytrolina o vitesse uz nebudu reagovat, ztrata casu, mohl by se o to trochu zajimat, ne jenom psat same klise a podobne hlouposti, ma o cem premyslet

BONY, BONY, BONYYYYYYY

Reagovat
fantomas

Reagovat
Josifek

KUA, ten Bony mě pořád štve, jaro mohl dohrát u nás. Každopádně jsem zvědavý na jeho příští rok v Arnhemu, když mu bude zdraví sloužit, tak věřím, že nějakých 20-25 branek by mohl nastřílet a půjde zas o dům dál.

Reagovat
fantomas

Jestli nastřílí 20 branek, tak se proběhnu nahej po Václaváku.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
$dolar$

challenge accepted

Reagovat
joshua

Tak to začni stříhat trenky

Reagovat
fantomas

Já si je umim i normálně svléknout.

Reagovat
exse

Nevíte někdo jestli má Sparta nějaký % z dalšího přestupu, kromě vychovatelských? Protože by se mohla ještě dost hezky nakrmit, jestli to Bonymu bude takhle střílet, tak klidně může skončit v nějakém top týmu, stejně jako Kucka...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tam nějaká ta procenta z dalšího přestupu jsou.

Reagovat
goodbay

myslím, že kolem 20% by měli být

Reagovat
exse

Tak to je hezký, třeba z něho bude druhý Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

jo jsou tam

Reagovat
herbage

Bonyyy

Nebýt Bonyho, tak Vitesse jede na sestup

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Provokatére

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Neuvěřitelnej borec, on má úspěch v krvi. Bonyyy

Reagovat
doNny

Ty vole, tady by půlka s ním i spala

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
fantomas

Jinak Mads! Ten chlapec je prostě neskutečnej, zasloužil by si být na titulce spíš než nákej Bony.

Reagovat
smazaný uživatel

Bony je z hlediska marketingu lepší produkt. Přitáhne k tomuto souhrnu více čtenářů.

Reagovat
fantomas

No já ho na tej fotce s dredama stejně nepoznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sluší mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Mne spíš mate to divné oblečení. A pak ty a Desperado ho poznat nemusíte, když sem lezete tak jako tak. Na vás ta marketingová finta směřovaná není.

Reagovat
fantomas

No tak předně bych to vůbec nenazýval marketingem, a pak EuroFotbalu je podle mě docela jedno, jestli se čtenář proklikne až na záložku Eredivisie nebo zůstane jen na hlavní stránce - statistiky návštěvnosti mu to přiživí úplně stejnou měrou. A co je potom přínosnější pro diskuze o Eredivisie - jestli ta o/s Bonym nebo bez něj - o tom se snad nemá cenu dál bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas to nemusíš brát tak vážně s tím marketingem. No eurofotbalu to třeba jedno je, ale autorům jednotlivých sekcí, to třeba jedno není .

Reagovat
fantomas

No, ani u nich to asi nebude tak vyhrocené. Přece jen, Bony na titulce těžko někoho donutí přečíst si článek nebo tak něco, akorát ho přiměje k palci - protože skóroval - a možná k nákýmu dalším oslavným ódám, to ale bude tak maximum.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je asi pravda, že Bony nerozvíří diskuzi (odbornou).

Reagovat
fantomas

Ne no, protože na ty zápasy stejně nikdo nekouká. By museli hrát zrovna s Ajaxem a PSV možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je smutný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zničiť Venlo nie je žiadne hrdinstvo.

Reagovat
fantomas

Myslim, že těch 19 ligových branek letos nedal jenom Venlu.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, ale myslel som to hattrickové priživenie sa na VVV.

Reagovat
fantomas

Tak každej elitní střelec Eredivisie se vždycky na někom "přiživí", jak řikáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle platí skoro o všech střelcích ve všech soutěžích. Málokterý kanonýr je tak spravedlivý, že rozdává fíky po jednom a každému .

Reagovat
fantomas

No však tím mi jenom notuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

No já ti to nechtěl vyvrátit. Jen poukázat na fakt, že to platí obecně. I když nějaká ta soutěž by se našla, ve které figurují takové ty fíkožravé týmy. Tillburg tak letos vypadá, když jsem se kouknul na tabulku.

Reagovat
fantomas

No Tillburg letos soupeřům rozdává radost jedna báseň, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ten průměr je hustej. Skoro 3 inkasované góly na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale Venlo je fackovací panák v súťaži. Ale 19 gólov je na v podstate priemerný team obdivuhodné číslo, čo by za to tento rok Ruíz dal.

Reagovat
fantomas

No já se radši nevyjadřuju. Matavž už od února myšlenkama někde v Itálii, po něm stoper a pak jen dva šestigóloví...taky slušná mizérie.

Reagovat
smazaný uživatel

Matavz mal dnes zopár tutoviek na kopačkách, ale máš pravdu, cítiť z neho laxnosť.

Reagovat
fantomas

On tu spalovačnost bude mít v sobě, taková one-season star zatim. Podle mě se unahluje a zatim nemá šanci se v Itálii prosadit, ale tak třeba překvapí. Chybět mi dvakrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno tam dostane novú inšpiráciu Aj podľa mňa je nahraditeľný.

Reagovat
fantomas

Tak inspirace, to je samozřejmě to nejmenší. Podle mě právě ani ten talent nemá bůhvíjakej, ještě nedávno platil za paličskýho dřeváka. Vyhrát se určitě může, holt to bude mít všecko našrocený jako třeba Bendtner, ale v tuhle chvíli se mi to jeví jako hooodně výhodnej prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiež nechápem okolo neho ten humbuk, dnes preukázal, že nervy nemá zo železa, ale skôr má to na háku. Otázka, či je to naozaj tým, ako si písal, že už je hlavou v Taliansku. Možno mu tá liga sadne, ktovie, ale už neraz som ho videl v jasných šanciach pôsobiť amatérky, kde sa pritom ešte usmieval. Skutočne to dnes (teda včera) mohol rozhodnúť, no po tých spálených tutovkách sa ešte furt chechtal ako pacient sanatória. Fakt na to už zjavne serie.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkovo vám chýba lahkosť, nemáte tam do útoku nejaké iné, lepšie varianty momentálne. Je to často upracované až bieda.

Reagovat
fantomas

Už aby se zas objevil další Suaréz/Berg...

Reagovat
AjaxFans

Holandští fans chválili vaš scouting.Ted máme společný zájem o nějakého talenta.

Reagovat
joshua

Jinak dneska byl výborný Matić. Smůla, že mu neuznali aspoň jeden gól (jo, jsem gloryhunter, začal jsem si honit u Vitesse, ať má Desperád radost...ne vážně, jen fandim Bonymu, protože toho kluka mám rád a registroval jsem se aspoň při sčítání ). Bony slušnej, ale příště by si měl od začátku nazout pořádný kopčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bony

Reagovat
didosh

Bony!

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom, ešte tú Bonymániu tu rozšírim otázkou Bony je jeho priezvisko však? Wilfried je jeho krstné meno, alebo sa mýlim?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

nemýlíš

Reagovat
Carlos Juan Pablo

No a hned je tu život

Reagovat
AjaxFans

Ale jo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak symbolická stovka pro ... no ... Bonyho (a začátek diskuze pod Nizozemskem?)

Reagovat
AjaxFans

Aby to pak nedopadlo jak stím pablbem štochem,když odešel

Reagovat
smazaný uživatel

Netrep, na Stocha tu bolo neporovanteľne menej príspevkov, ak vôbec, ty pablb.

Reagovat
AjaxFans

Nemel,kvůli tom ocasovi tu bylo taky xy naplavenin.Samé komentáře twente , štouch a naráz kde nic,tu nic

Reagovat
smazaný uživatel

Keby si netrepal, pozri si archív, priemerný počet príspevkov bol asi 20 za súhrn, teraz je to v priemere o 10 viac, a to ešte aj pred Bonym, o Stochovi sa tam len občas vyjadrovali fans Chelsea, nič viac. Keby si si aspoň nepríkrášloval veci. A nechápem, prečo ho musíš urážať, ale ako sa hovorí kto chce kam....

Reagovat
AjaxFans

Tak zrovna můj oblíbenec to nebyl,tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

No paráda Twente,tak se hraje.Konec sezony bude ještě drama

Reagovat
smazaný uživatel

Do*prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Ha ha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No twente se asi snaží o třetí příčku

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, závery zápasov pre zmenu nezvládame. Ukázala sa neprítomnosť Janssena, bez ktorého hra Twente nemá tvár, je bezpohlavná. Nechať tam tvoriť krídelníkov Chadliho (ktorý vynikal len v prvom polčase) a Bajramiho (ktorého som si všimol za celý zápas snáď 2x), či Landzaata (gól parádny) je celkom zúfalosť. Ruíz sa hľadá stále, na hrote mu to slušalo viac, Janko je miestami katastrofa, De Jong nemal svoj deň.....môžem pokračovať, ale nič, dráma do konca. Tu sa strácať nesmelo.

Reagovat
smazaný uživatel

v Haagu Vám nepomůže ani Janssen

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, posledný zápas Haagu s AZ nič moc, forma im môže odchádzať. Dávajte si pozor, aby ste aj vy nestrácali, dnes ste mali aj kus šťastia.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bylo protrápené, přiznávám..a na feyenoordu to bude ještě těžší než dneska. Ale ten Váš los je velice nepříjemný :) ještě aby to nevyhrál ten Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tušáka, že to nakonec vyhraje, ale spolieham na lachtana v bráne.

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou se tam snaží..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak ajax hraje taky těžké zápasy v Heerenveenu a pak s Vama doma...to by byla pěkná remíz :) aspoň pro nás..

Reagovat
AjaxFans

Ten už pár zápasů nechytá,ale nevadí.PSv to prostřelí se švábama,nebo Gronigenem a my dáme poslední kolo Twt a je to tam

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Losinho

PSV!!!

Reagovat
FC Porto FC

Ajax zase titul nezíská a získá ho Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, není som si tým istý. Dúfam, že aspoň uhrajú to 2.miesto. Začína sa priostrovať.

Reagovat
fantomas

Ryo.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Filipow

titul letos získá Eindhoven.. bohužel..

Reagovat
rufus

Ajax!

Reagovat
afc ajax

AJAX MÁ na to aby zobral posledných 9 bodov takže uvidíme čo bude ,čo ukážu ostatný !mať tak ešte luisa a urbyho tak bereme 2.místo (aspoň)

Reagovat
Stiksxx

Velmi milé překvapení po víkendu bez Eredivisie asi jsem už do konce sezony nepáchnu, když to má takový učinek.

PSV poooojďmeeeee si pro titul! a když už jsme u toho, máme s kámošem takovou při. Berou se na konci sezony při shodě bodů vzájemné zápasy mezi týmy nebo rozhoduje skore? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Na 100% se bere rozdíl vstřelených a inkasovaných branek, až při shodě příjdou na řadu vzájemné zápasy Takže když PSV třikrát vyhraje je 1.

Reagovat
smazaný uživatel

...a ještě vsuvka...když je rozdíl stejný, tak 1. je ten, co má víc vstřelených branek, pak až ty vzájemné zápasy. To jen pro úplnost :)

Reagovat
Stiksxx

jojo....tak jsem měl pravdu. Díky..Když vyhrajeme na Feyenoordu tak by to mělo být doma.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ještě Groningem..

Reagovat
Stiksxx

hmmm. Isaksson chytil pecku a Berg dal gol. Tak "nejslabší články" týmu zazařili navíc se objevují v kádru nová jména. Abel Tamata se mi hodně líbil proti Benfice-vypadá že by mohl být platný a Zakaria Labyad ukázal už dřív, že kvalitu má. jen se budu opakovat, když opět budu litovat prodeje Amrabata. Ten by byl určitě také platným..ale nejde mi moc spojení hrot útoku = Jermain Lens ale už moc lidí, na výběr tam neni

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord rozbije Eindhoven a titul pro AJAX!!!!!!!!! Ajax

Reagovat
AjaxFans

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že ten lajdák z Heraklesu nedal penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

kopl to jak hňup!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax rupne v Heerenveenu, stačí jen, když zopakují výkon z Nijmegenu, tam si nezasloužili vyhrát. Polačas mohl být i 3:0...

Reagovat
AjaxFans

Tlučhubo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

mohlo ale neni ,vieš keby bolo keby my sme mali tolko blbých zápasov že až !uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Jen říkám, že na Heerenveen by to nestačilo a snad nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Je však zvláštne , že všetky tri top celky momentálne nemajú formu , a bojujú medzi sebou o titul.

Reagovat
Stiksxx

Tak Twente formu docela má si mysliim..Ajax jí teda moc neměl, ale ted se díky klopýtnutí horních týmu začíná do ní dostávat no a my jí taky docela máme..sice kolikrát utrápenou ale body jsou body i když je pravda, že jsme párkrát klopýtli..Takže podle formy bych to seřadil 1. Twente, 2. PSV, 3. Ajax a na konci sezony to bude 1. PSV, 2. Twente a 3. Ajax.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě bude twente až třetí...A je jen na PSV kolikáté bude :)

Reagovat
smazaný uživatel

no a druhý poločas taky mohl být 0:4 že

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi nezdá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele