základní část, 31. kolo
17.04.2011 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:2

Boj o titul nabírá v Nizozemsku opět na obrátkách. Ztrátu na vedoucí Twente totiž Ajax smazal během pouhých dvou kol a nyní je tak zpátky v přímém boji o konečné první místo. Dnes to ale každopádně neměl vůbec jednoduché. Na výhru 2:1 proti Nijmegenu se skutečně nadřel.

Hosté už před zápasem avizovali, že si do Nijmegenu přijeli pro tři body, jenže začátek duelu jim vůbec nevyšel a velmi brzy inkasovali. Už ve čtvrté minutě skončila střela Lasseho Schöneho v bráně Ajaxu. Domácí fotbalisté navíc mohli krátce na to své vedení pojistit ještě další brankou. Tentokrát ale gólman Kenneth Vermeer vychytal hned dva pokusy George.

Tím však výborný úvod Nijmegenu ještě neskočil. Plné nohy práce měl také stoper Toby Alderweireld, který musel vykopávat z brankové čáry ránu Johna Goosense. Poté se už ale dokázal Ajax otřepat a hra byla rázem velmi vyrovnaná. Těsně před přestávkou se dokonce hosté dočkali i vytouženého gólu. De Jong poslal výborný míč na Sulejmaniho a ten následně prostřelil bezmocného Cillessena.

Vyrovnání fotbalisty Ajaxu pořádně nabudilo a do druhého dějství vstoupili skutečně ve velkém stylu. Vidět byl jako první opět Miralem Sulejmani, jenž přinutil Cillessena svým zakončením k výbornému zákroku. O několik okamžiků později pálil také Mounir El Hamdaoui, ale nastřelil jen boční síť.

Rozhodující branka nakonec padla v 66. minutě a znovu v ní měl prsty aktivní Sulejmani. Tentokrát poslal do šestnáctky přesný centr od rohového praporku, k hlavičce se dostal Alderweireld a byl při zakončení úspěšný. Zbytek zápasu si už Ajax bez větších komplikací pohlídal a po zásluze bral plný počet bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele