základní část, 31. kolo
17.04.2011 16:30 CET
6 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 6:1

Feyenoord si v jasném utkání s Tilburgem poradil hravě a vyprovodil ho neskutečným debaklem 6:1. Potvrdil tak zmar hostů, pro které jsou takovéto výsledky pravidlem. Tilburg tak zůstává v tabulce poslední s pětibodovou ztrátou na Venlo a i když i jeho konkurent hraje naprosto bídně, tak se manko ve třech zbývajících kolech bude stahovat asi už jen velmi těžko. Feyenoord se naopak výrazně přiblížil kvalifikaci o Evropskou ligu.

Dokázal se probudit ze zimního spánku a po lehce nevydařeném začátku jara sbírá jeden cenný skalp za druhým. V tabulce se už posunul na desátou příčku se ziskem čtyřiceti korálků a za Hearcles je pouze o skóre, osmý Utrecht má pouze o bod více. A ten má bídou formu, cesta do kvalifikace Evropské Ligy se tak začíná velmi jistě otevírat. Přitom se hosté dostali do vedení a zdálo se, že bude k vidění zajímavý duel.

Jenže rotterdamský výběr ještě do pauzy otočil stav a ve druhém dějství si připsal na konto další čtyři branky. Po dvou trefách si připsali Luc Castaignos a Rio Miyaichi. Castaignos letos táhne Feyenoord alespoň k částečnému úspěchu, na konto si připsal už dvanáct ligových tref a i nyní měl lví podíl na vítězství. Přitom ve 20. minutě otevřel skóre Andreas Lasnik a šokoval většinu ze čtyřicetitisícového publika na stánku De Kuip.

Ten se napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů z přímého volného kopu a jeho kroucený pokus zapadl přímo do pravého horního rohu. Nicméně ofenzivně ladění domácí se hned oklepali a za sedm minut bylo srovnáno, když po hlavičce Wijnalduma i přes skvělý zákrok hostujícího obránce Giovanniho Gravenbeeka pohodlně dorážel Castaignos. Za další dvě minuty otáčel Miyaichi, po pasu Marcel Meeuwise přesně střílel z dvanácti metrů.

Deset minut po přestávce přišla definitivní pojistka od Bruna Martinse Indiho po prudké hlavičce, za další dvě minuty zvýšil Castaignos z pokutového kopu, když byl ve vápně sražen k zemi Bartem Biemansem. V 74. minutě dovršil pověstného búra Wijnaldum, za jeho famózním lobem se gólman Vladan Kujovič pouze ohlédl. Chytrou střelu kolem Kujoviče vyslal za dalších sedm minut Miyaichi a upravil tak na konečných 6:1.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele