základní část, 31. kolo
16.04.2011 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - SBV Excelsior 1:2

Excelsior proti Bredě jasně ukázal, že se ještě nevzdává a hodlá bojovat až do posledního okamžiku o záchranu. I přes výhru 2:1 ale ztrácí na patnáctý De Graafschap pět bodů, takže jeho šance nejsou příliš velké.

Již před zápasem byla jasným favoritem domácí Breda a hned na začátku duelu ukázala, že to s útokem na tři body myslí vážně. Úvodní gólovka patřila Lurlingovi, který ovšem neuspěl, jelikož se proti jeho střele vyznamenal Nico Pellatz.

Na místo toho se ale nakonec prosadil jako první Excelsior. Bergkamp vyzrál nad ofsajdovou pastí a následně tváří v tvář gólmanovi ten Rouwelaarovi chladnokrevně zakončil. Ovšem Breda poměrně rychle zareagovala a vyrovnala. Schilder s Amoahem vytvořili výbornou palebnou pozici pro Boussabouna, který nabídnuté příležitostí také náležitě využil. I proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ihned po změně stran ale udeřil Excelsior nečekaně podruhé. Clasie našel v pokutovém území volného Fernandeze, ten si zpracoval míč a následně překonal také bezmocného ten Rouwelaara. Druhý inkasovaný gól Bredu značně zaskočil a dlouhou dobu se nemohla dostat do nějaké pořádné šance.

I přesto si ale do konce zápasu vypracovala ještě dvě zajímavé příležitosti. V té první se objevil Amoah, jenže opět narazil na jistého gólmana Pellatze, poté naopak pálil Lurling, ale ani on míč do brány dostat neodkázal. Excelsior si tak mohl nakonec vychutnat hodně cenné vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele