základní část, 31. kolo
16.04.2011 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 3:1

Alkmaar v důležitém souboji v popředí tabulky porazil svého konkurenta z Den Haagu a dostal se na čtvrté místo tabulky právě před svého soupeře. Reálně tak může stále pomýšlet na třetí pozici, která by mu v příští sezóně zaručila jistou účast v Evropské lize. Sigthórsson načal účet, po něm se trefil i Holman. Hosté zásluhou Derijcka sice snížili, vítězství 3:1 nakonec zařídil Van der Velden.

První gól na kopačce měl po půl hodině domácí Wernbloom, kterému připravil šanci na levé straně spoluhráč Elm, avšak alkmaarský záložník následně jen přestřelil branku. AZ se přesto ještě těsně před odchodem do kabin přece jenom ujal vedení. Ve 44. minutě Polusen skvěle našel Sigthórssona a ten se levačkou trefil přesně do dolního rohu branky.

ADO přesto mohl ještě před půlí srovnat. Buijs nacentroval zprava na Toornstra, jenže ten zamířil pouze nad břevno. Alkmaar nakonec navýšil vedení po hodině hry. Moreno pěkně přihrál Holmanovi a ten pravačkou svůj pokus poslal ke vzdálenější tyči. Hosté však záhy snížili, Vicentův centr zleva totiž usměrnil do sítě hlavou Derijck.

Najednou se utkání zdramatizovalo, Den Haag se hnal za vyrovnávací brankou. V 74. minutě se musel činit mezi třemi tyčemi domácí gólman Romero, když se po pasu od Verhoeka pokusil skórovat Bulykin, jenže v koncovce štěstí neměl. Nakonec ale Alkmaaru pojistil tři body Van der Velden, který gólově proměnil rychlý brejk. To přitom na hřišti po svém střídání nepobyl ani dvě minuty.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele