základní část, 31. kolo
16.04.2011 18:45 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 2:1

Vitesse opět ukázalo, že to s útokem na umístění ve středu tabulky myslí v závěru letošního ročníku skutečně vážně. S Groningenem ještě dvacet minut před koncem prohrávalo, poté ale nepříznivý stav otočilo a radovalo se z výhry 2:1. Jeden gól zaznamenal také bývalý sparťanský oblíbenec Bony Wilfried.

Hosté začali velmi dobře a patřila jim také úvodní šance zápasu. Nicklas Pedersen vypálil z hranice šestnáctky, ale jeho tvrdý projektil nakonec mířil přesně do míst, kde si s ním gólman Room dokázal poradit. Krátce na to se snažil zahrozit po výborném centru Bacuny i kanonýr Tim Matavz, střela mu však nesedla úplně ideálně a z nadějné situace tedy nic nebylo.

Vitesse poprvé zahrozilo až ve 28. minutě. Po rohovém kopu pálil ve skrumáži v pokutovém území Groningenu van der Struijk, jeho střelu ovšem dokázal na brankové čáře vyhlavičkovat Ivens. Těsně před poločasem na sebe konečně upozornil také Bony Wilfried. V těžké palebné pozici ale zakončil mimo.

Až do 65. minuty se toho na hřišti zase tolik nedělo. Oba celky nechtěly udělat chybu, a tak se do žádných velkých útočných akcí nehnaly. Fanoušky vytoužený gól, který by vnesl do hry opět řádnou dávku vzruchu, vstřelil nakonec hostující Danny Holla. Ten využil Matavzovy přihrávky, zjevil se v jasné tutovce a se svou šancí naložil skutečně výborně - gólmana Rooma překonal pozemní ranou.

Už o sedm minut později byl ale stav opět nerozhodný. Lopez výborným míčem vyslal do šance Wilfrieda, který následně přesně mířenou střelou k pravé tyčce opět potvrdil svou pověst kanonýra. Pouze s bodem se ovšem Vitesse spokojit nechtělo a nakonec přidalo ještě druhou branku. Na centr Yasudy si naskočil obránce Kašia a rozhodl o dnešním vítězi.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bonyyyy!! :))

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER BONY

Reagovat
smazaný uživatel

Boooooooooooooooonnnyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bonyáš!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bony to je válec prostě !

Reagovat
smazaný uživatel

ale měl by se mírnit s těma kartama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele