LM: 13 TÝMŮ HRAJE O 7 MÍST

06.12.2004, 23:54
Aktuality
Napínavá bude Liga Mistrů až do poslední minuty soubojů ve skupinách. Samozřejmě, že jde především o postup mezi posledních 16 týmů milionářské ligy, ale ani start v Poháru UEFA není k zahození. Jen nevypadnout tak jako se to stalo Spartě, Deportivu, AS Řím, Rosenborgu a Anderlechtu. Tři další je budou následovat. Pojďme se podívat na situaci v jednotlivých skupinách.


Skupina A

Liverpool potřebuje k jistotě vyhrát o dva góly nad Olympiakosem Pireus. Luis García je mimo hru, snad bude v pořádku Milan Baroš, na dávání branek má trenér Rafa Benítez k dispozici ještě Harryho Kewella, který se trefil v sobotu do sítě Aston Villy, a Neila Mellora. Olympiakos porazil v lize Panathanaikos 1:0 brankou Rivalda. Trenér Dušan Bajevič bude vědět až na poslední chvíli, zda bude moci postavit Grigoriose Georgatose a Gabriela Schurrera. Naopak Athanassios Kostoulas začal s přípravou po zranění kolene.

Monaco musí vyhrát, aby mělo jistotu. Jeho soupeř, Deportivo La Coruňa hraje jen o čest a nebude chtít skončit bez jediné výhry. Monaco vyhrálo nad Stade Rennais díky trefám Mohameda Kallona a Ernesta Chevantóna a je to první tříbodový úspěch ve francouzské lize od 22. září. Nehráli Sébastien Squillaci, Shabani Nonda, Jaroslav Plašil, Lucas Bernardi, Julien Rodriguez a Flavio Roma, všichni pro zranění. Nonda a Plašil nenastoupí ani proti Deportivu, ostatní by měli být v pořádku. Diego Tristán, Víctor Sánchez a Sergio González budou chybět na straně domácích.


Skupina B

Asi nejsledovanější skupina, ve hře je možné vyřazení slavného Realu Madrid. Jens Nowotny se uzdravil v pravou chvíli a mohl hrát proti VfL Wolfsburg (2:1), ale s největší pravděpodobností proti Dynamu Kyjev nenastoupí Jacek Krzynówek. Němci se musí pokusit o zisk tří bodů, ale za jistých okolností mohou postoupit i v případě prohry. K tomu jim stačí jediné: Real musí vyjít naprázdno v Římě. Hosté z Ukrajiny v lize porazili FC Kryvbas Kryvyi Rih a nechali odpočívat Gorana Sabliče a Klebera, branky dávali Goran Gavrančič a Oleg Gusev.

O Realu se ví prakticky všechno. Raúl González, Roberto Carlos, Luís Figo a José María Guti se zapojili do přípravy, nad startem Zidana visí stále otazník. AS Řím, po remíze se Sampdorií 1:1, kdy gól dal Totti z přísně nařízené penalty a v poslední minutě břevno zachránilo domácí od pohromy, se na zápas s Realem připravuje v klidu. Nastoupí Cassano, který má svalové zranění, asi nebude hrát Philippe Mexes.


Skupina C

O postupujících je rozhodnuto, souboj na dálku mezi Ajaxem a Maccabi Tel-Aviv FC bude o Pohár UEFA. Izraelci potřebují lepší výsledek než Nizozemci. Na Bayern se připravoval Ajax v ligovém zápase s RKC Waalwijk (2:1; Wesley Sneijder a Mauro Rosales), ale dlouhodobě zranění budou chybět i ve středu. Svěřenci Felixe Magatha vedou Bundesligu, i když po remíze v Norimberku (2:2) již jen díky lepšímu skóre. Oliver Kahn, Willy Sagnol a Robert Kovac se vrací do sestavy, naopak Thomas Linke se asi bude dívat na televizi...

Maccabi Tel-Aviv porazilo Maccabi Petah Tikva gólem Ereze Mesity v 87. minutě, nehrál Marcio Giovanni, ale proti Juventusu asi nastoupí. Vedoucí celek Serie A vyhrál nad Laziem 2:1, v základu nastoupili Rubén Oliveria a Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Del Piero se vrátil do sestavy, chyběl Pavel Nedvěd, který ulehl s chřipkou, David Trezeguet již trénuje, ale návrat letos neplánuje.


Skupina D

Druhá ze tří skupin, kde je o všem rozhodnuto. Manchester United vyhrál 3:0 nad Southamptonem, nenastoupil Ruud van Nistelrooij a to dalo možnost Alanu Smithovi a Waynu Rooneymu předvést své umění na hrotu útoku. Do Turecka nizozemský reprezentant pojede, ale Sir Alex Ferguson bude muset oželet Louise Sahu a Alana Smithe, kterému "šili hlavu"! Fenerbahce rozdrtilo MKE Ankaragücü 5:0, vede ligu, nenastoupí Pierre van Hooijdonk a Deniz Baris.

Sparta na jaře v Evropě hrát nebude, pouhý jeden bod, ale hlavně neslané a nemastné výkony v důležitých domácích zápasech s Fenerbahce a Lyonem, ji k tomu ani neopravňovaly. Juninho Pernambucano zajistil vedení mistru Francie, ale v nastaveném čase Ajaccio vyrovnalo. Eric Abidal, Claudio Caçapa, Grégory Coupet a Giovane Elber budou trenéru Paulu Le Guenovi chybět. Tomáš Jun a Jan Šimák skórovali proti Drnovicím a Sparta přezimuje na čele ligy s velkým náskokem. Tedy pokud..., ale to je o něčem jiném. V brance chyběl Jaromír Blažek, ale na tréninku se objevil a zdá se, že bude moci nastoupit.


Skupina E

Jeden z favoritů, londýnský Arsenal, se bude muset představit v nejlepším světle, jinak riskuje, že po zápase s Rosenborgem na něj zbude jen Pohár UEFA! Thierry Henry (2) a Robert Pirés zajistili výhru nad Birminghamem a ta zdvihla náladu po pohárovém zápase s Manchesterem United (0:1). V sobotu nenastoupili Edu, Gilberto, Pascal Cygan, Robin van Persie, Jermaine Pennant, Dennis Bergkamp a Jérémie Aliadière. Docela slušná marodka, co? Ale ani Rosenborg na tom není o mnoho lépe. Chybět budou Ørjan Berg, Christer Basma a Vidar Riseth, o startu Torjuse Hanséne, Jane Gunnara Solliho a Robbie Russela se rozhodne až před zápasem.

Panathanaikos v lize prohrál, nyní musí hrát na tři body a čekat jak dopadne Arsenal. Zázraky se někdy dějí... A stačilo málo! Jen vyhrát v Norsku... Řekové proti PSV nastoupí v plné síle, marodka je prázdná. Eindhoven, neporažený vedoucí tým Eredivisie, rozstřílel 4:0 De Graafschap a tím překonal rekord Ajaxu z roku 1971: 1100 minut bez obdržené branky! Rekord Ajaxu byl 1082 minut. Jefferson Farfán (2), Alex a Mark van Bommel po jednom, to byli střelci PSV v posledním ligovém utkání. Jan Vennegoor of Hesselink, John de Jong, Kasper Bøgelund a Theo Lucius si zahrají až v roce 2005.


Skupina F

Celtic Glasgow vyhrál 2:1 na Hibernian brankami Johna Hartsona. Alan Thompson, Chris Sutton a Stanislav Varga se vrátili do sestavy, naopak se zranil Stilian Petrov a bude pravděpodobně proti AC Milán chybět. Pronásledovatel Juventusu na čele Serie A vyhrál nad Parmou 2:1 (Kaká a Andrea Pirlo), bude hrát o první místo ve skupině, ale Jaap Stam a Filippo Inzaghi u toho nebudou...

Šachťor Doněck po výhře nad Volyň Lutsk (3:1) vedl 48 hodin ukrajinskou ligu, ale pak mu radost pokazilo Dynamo Kyjev. Mircea Lucescu nepostavil Flavia Stoicana, zranil se Anatolyj Timošuk. Ukrajinci potřebují s Barcelonou doma alespoň remizovat a věřit, že Celtic prohraje doma s Milánem. Pak bude cesta do Poháru UEFA volná. Barca pokračuje ve své spanilé jízdě španělskou ligou. Málaga prohrála na Camp Nou 0:4, Samuel Eto'o (2) Deco a Andrés Iniesta byli autory branek. Ludovic Giuly, Henrik Larsson, Gabri García, Thiago Motta, Edmilson a Gerard López jsou na listině zraněných. Lionel Messi, Oriol Riera, Joan Verdu a Javito Peral jsou jména mladých nadějí z rezervy, kteří postupně dostávají příležitost. Larssonova operace v Coloradu dopadla dobře, mluví se o příchodu Gabriela Batistuty...


Skupina G

A tady to vře! Valencia hraje doma s Werderem Brémy a musí vyhrát! Výhra na poslední chvíli v Albacete (1:0, Xisco) je tím nejlepším dopingem. Mohamed Sissoko, Miguel Ángel Angulo a Vicente Rodríguez jsou zraněni, Roberto Ayala a Fabio Aurelio se hlásí do služby. U Werderu, rozdrtil Freiburg na jeho stadiónu 6:0, jsou na marodce Ivan Klasnič, Krisztian Lisztes a Gustavo Nery. Mestalla se má na co těšit! Nikomu se nechce ani pomyslet, že by Liga de las estrellas (Liga hvězd) mohla mít na jaře v LM jen jediného zástupce, Barcelonu!

Inter má jistotu postupu a proti Andrlechtu, který nezískal ani bod, hraje jen pro zábavu. Výhra 5:0 nad Messinou (Adriano 3, Mihajlovič a Vieri) potvrzuje stoupající formu tohoto celku. Kily González, Emre Belözoglu, Alberto Fontana a Carlos Gamarra jsou mimo hru, v sobotu nenastoupil také Obafemi Martins, který byl minulý týden "na práškách" a lékař Interu si nebyl moc jistý... Anderlecht vyhrál 1:0 nad GBA brankou Aruna Dindaneho. Glen de Boeck, Hannu Tihinen, Mark Deman, Nenad Jestrovic, Fabrice Ehret, Martin Kolář, Clayton Zane a Daniel Zítka plní seznam dlouho- a krátkodobě zraněných.


Skupina H

Chelsea je ve fotbalovém ráji a s přehledem pozoruje dění v mraveništi, ze kterého se pokusí postup vybojovat jeden z trojice Porto FC (5), Paris Saint-Germain (5) a CSKA Moskva (4). Porto prohrálo v lize s Beira Mar 0:1, ale stále vede. Trenér Víctor Fernández stáhl ze hry Areiase, Pepeho a Bosingwu, Jorge Costa a Benni McCarthy byli v trestu. Vítor Baía, Nuno Valente a Raul Meireles nehrají pro zranění. Chelsea vyhrála nad Newcastlem 4:0, Marteja Kežman dal svou první ligovou branku, i když z penalty. Nechybí nikdo. Chelsea a José Mourinho nejedou zápas odevzdat...

Již 4 týdny neochutnal Paris Saint-Germain sladkost tří bodů ve francouzské lize. Tentokráte jen remizoval s Lille a to na vlastním stadiónu Parc de Princes. Danijel Ljuboja, Jérôme Rothen a Jean-Hugues Ateba hrát nebudou, naopak Reinaldo nastoupil, střídal Ljuboju, a jeho gól znamenal alespoň jednobodový zisk. CSKA musí vyhrát a zároveň fandit Chelsea, aby bodík získala v Portu. Moskvané byli minulý týden na soustředění ve Španělsku a ve středu porazili Málagu 3:0 (Jurij Žirkov, Vágner Love a Rolan Gusev). Chidi Odiah, Ivica Olič, Daniel Carvalho, Jurijs Laizans... Lékař bude mít poslední slovo.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vicente bude připravený na lavičce, když už jsme to dotáhli až k tomuhle zápasu, tak nesmíme zklamat

Reagovat
alegre

V Římě se hraje bez diváků! Neví se, zda bude moci nastoupit Figo.Zidane nastoupí. Ranieri povolal také: Davida Albelda, Miguela Ángela Angula, Mohameda Sissoko a Vicente Rodrígueze, který nehrál od 29.9.2004

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Real Madrid Ukáže všem že do LM patří AS dostane tokovou čočku že bude brečet i Toty a dofám že dál chytnem Barcu a vyklepnem jí!!!!!!!!!!!!!!!!

Forca Real

Reagovat
HOST*

no je vidět že fandíš Opičkám, píše se Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Real nehraje

Reagovat
HOST*

Forza Barca že sme jim to pěkně nandali

Reagovat
HOST*vlk

zajtra posleme real do pekel uz sa nemozem dockat ak nie vyhra tak v remizu verim, ale Real aj ked sa rozkraja nepostupi lebo Leverkusen vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to dneska proti AS poserem tak nás fanoušci Barcy roznesou na kopytech

Reagovat
alegre

A ne jen oni!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Komňancký, ehm, není moc dobrá volba pro hosta do studia. Zlatej Hřebík a nebo nepřekonatelný Luhový. Fandim Valencii, doufám že to zvládne. Btw Komňa říká že to Valencii na začátku ligy moc nešlo, co já vim tak první zápasy hrála dost dobře, krize přišla v době, kterou bych za začátek určitě neoznačil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem Bremam jakžtakž v Bundeslize fandil, tak teď jich mám plné zuby. Žádní profesionálové, simulovali, zdržovali, provokovli. Naprostý vrchol byl, jak po prvním golu ukazovali fanouškům Valencie, že je konec atd. Já bych po nich hodil něco většího než kelímek za to, co tam předváděli, jestli dostanou hráči VAlence nějaký trest, tak Bremy musí taky.

Reagovat
alegre

Porto poslal do osmifinále Čech, při obou gólech byl jen divákem. Abramovič mohl mít dva postupující, vedle Arsenalu, taky CSKA! Valencia vyvrátila tvrzení, že La Liga je nejlepší, nepostoupí-li zítra Real, zůstává na jaro jen Barca, která dnes dost ostudně prohrála na Ukrajině. Valencia byla neškodná.......

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli ostudně, asi si neviděl sestavu, která byla naprosto logická vzhledem k tomu, že o nic nešlo.

Reagovat
Mr.Jindros

A navíc když si vzpomenu jakym způsobem prohrála Valencie v Brémách ...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, hráče Valencie chápu a jejich fanoušky víceméně taky, nicméně vzduchem nelítaly jenom kelímky, bylo tam i flašky Coca-Coly aj... Největší simulant byl asi Klose

Reagovat
HOST*yarda

Hm, kdepak je asi Luhovému konec? Ten si holt nebral servítky před ničím a před nikým, zejména dával zahulit tomu zmrdovi Košťálovi, za což jsem si ho vážil ještě víc

Reagovat
alegre

Navrhuji: vyloučit AS Roma ze všech soutěží UEFA za znevážení LM a neúctu k soupeřům (Leverkusen a Kyjev). Ale co se dalo očekávat od klubu z Itálie, že…..

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.

Reagovat
sansiro

no, ty italske kluby delaji fakt ostudu v LM tento rok... nevim, co s tim

Reagovat
alegre

Nejde o ostudu, jde o podvody.......typicky italské!

Reagovat
exmafie

Taková blbost,to rovnou můžeš vyloučit i Barcu,která vzala úplatek z Ukrajina,aby se Šachťor dostal do UEFY a Chelsea taky prohrála,páč Porto uplácelo...Jak můžeš vůbec plácnout takovou pičovinu???

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, v jaké sestavě hrál AS a jak hrál. Barca sice hrála s náhradníky, ale hráli jsme vyrovnanou partii a navíc, Celtik měl narozdíl od Kyjeva vše ve svých rukou.

Reagovat
exmafie

Kyjev včera nehrál nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, jenže to je trochu něco jiného, tyhle dva týámy, prostzě hráli celou dobu ve skupině nejlíp a nakonec AS vyřadí jednoho z nich už dopředu.

Reagovat
exmafie

Jestli se nepletu,tak Real Dynamo porazil a v Kyjevě to byla remíza...A nevymlouvej se pořád na AS...Real proti AS získal 6 bodů,kolik jich získal Kyjev???

Reagovat
smazaný uživatel

6...vlastní zásluhou.

Reagovat
PJ

První zápas vyhrál kontumací, kdyby kontumace nebyla, kdoví jak by to dopadlo.. Takže tak úplně vlastní zásluhou to nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak by to dopadlo, když vedlo už o poločase a hrál proti deseti.

Reagovat
exmafie

A když už se mluví o ostudě,tak se koukni,kterej klub letos v LM nedal ani gól...

Reagovat
alegre

Bez komentáře….Já o voze a Vy o koze….AS Roma ústy svého trenéra tvrdila, že LM je nezajímá, přednost má zápas s Brescia.

Reagovat
exmafie

OK,beru zpět,jen jsem si tak trošku rýpnul...

Reagovat
alegre

Sem zvyklej....fandit Slavii, Deportivu, Laziu......to jeden musí mít tvrdou náturu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele