Ligue 1 - preview 9. kola

16.10.2010, 08:31, aktualizováno 17.10.2010, 08:36
Previews
Rennes se představí na hřišti Lensu a bude hájit vedoucí příčku. Na návrat na ní si dělá zálusk St. Etienne, to hraje v Nice. Lyon se proti Lille pokusí potvrdit výhru z Nancy, Lorient doma přivítá Valenciennes...
OGC Nice - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Saint-Étienne zatím překvapuje všechny fanoušky francouzské ligy. Tým, který v minulosti několikrát vážně bojoval o udržení, se totiž po osmi odehraných kolech vyhřívá na skvělé druhé pozici. Dnes zajíždí do Nice.

Tým Christophera Galtiera zatím prohrál jediné utkání - a to to úplně první. Na začátku srpna nestačili zeleno-bílí na tým z hlavního města, když podlehli 1:3. Přitom v minulém kole skončila skvělá čtyřzápasová série vítězství, když Saint-Étienne doma pouze remizovalo 1:1 s Marseille.

Toto utkání se přitom mělo hrát již včera, nakonec se ale odložilo o několik hodin na neděli. "Chceme být stejně dobří, jako jsme byli před začátkem reprezentační pauzy. Budeme hrát s Nice, Caen, Brestem a Lorientem. Jsou to naši konkurenti a my proti nim budeme muset tvrdě bojovat," říkal pro oficiální stránky trenér Galtier.

"Pauza pro nás přišla v ten pravý čas, hráči již začínali být unavení. Měli jsme za sebou mnoho náročných zápasů, první týden jsme ale vše dokázali zregenerovat. Nice musí doma uhrát nějaký výsledek. Budou proti nám ještě více motivováni. V tom se jim musíme minimálně vyrovnat," dodal.

A OGC by již opravdu potřebovalo vyhrát. V lize se ze zisku tří bodů neradovalo již tři zápasy v řadě, na domácí půdě vyhrálo pouze jeden zápas ze čtyř možných. Kromě oné výhry nad Bordeaux si už pak připsalo pouze jediné další vítězství - a to v Lorientu. S deseti body je tak nyní na průběžném třináctém místě.

Na tento zápas se mimo jiné těší také brankář hostů, Jérémie Janot, který má k fanouškům Nice pozitivní vztah. "Jak se vyrovnávám s fanoušky Nice? Zvláštně. Asi mě mají nějak rádi, já se sem vždy rád vracím, je to velice hezké město. Na začátku každé sezony se kouknu, kdy hrajeme derby s Lyonem a také na tento zápas," říkal zkušený gólman.

Nice se navíc proti Saint-Étienne tradičně daří. Posledních šest zápasů nikdy nedopadlo lépe pro zeleno-bílé. Pětkrát se z výhry radovalo OGC, jednou se urodila remíza.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Civelli, Pejčinovič, Gace - K. Coulibaly, Sablé - Mouloungui, Faé, Mounier - Ljuboja
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Bayal, Monsoreau, Bocanegra - Payet, Landrin, Matuidi, Batlles, Sako - Riviére
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Jedním z nedělních utkání 9. kola nejvyšší francouzské soutěže je také měření sil mezi domácím Lorientem a hosty z Valenciennes.

Oba kluby jsou na tom v tabulce podobně, domácí výběr je se ziskem osmi bodů na šestnácté příčce, mužstvo z Valenciennes má jen o dva body více a okupuje dvanácté místo.

Trenér Lorientu Gourcuff však upozorňuje, že jeho tým musí co nejdříve začít sbírat body, aby se vyhnul možným sestupovým problémům. "Je potřeba sbírat body, naše postavení v tabulce je riskantní, hlavně když se podíváte na kluby, které jsou kolem nás," upozorňuje domácí lodivod na přítomnost Lyonu, Monaka či Auxerre, tedy celků, které se budou chtít vyšplhat tabulkou co nejvýše.

V posledním kole Lorient prohrál na půdě Bordeaux nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. "Na zápas v Bordeaux stále vzpomínáme. Určitě jsme měli na to, abychom se odtam vraceli s bodovým ziskem," litoval kouč Gourcuff a dodal: "Nejlepší výkon jsme podali proti Monaku." Jen dodejme, že v tomto zápase zvítězil Lorient 2:1.

Domácím chybí zranění Morel, Koné, Jouffre, Bourillon, Buron a Bouderbal. Valenciennes se musí obejít bez Kadira a Lacourta. Pochybnosti visí nad startem Gomise a Tae-Hee.

Dobrou zprávou pro hosty ale je návrat záložníka Sancheze po více než půlroční pauze zaviněné poraněním kolenních vazů. Ten už v minulém týdnu hrál za rezervní tým a zapsal se mezi úspěšné střelce.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Romao, Ecuélé-Manga, Le Lan - Monnet-Paquet, Amalfitano, Coquelin, S. Diarra - Kitambala, Gameiro
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Angoua, Bong - Cohade, R. Gomis, Loriot - Dossevi, Samassa, Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Rennes, lídr ligy a společně s Lille zatím neporažený celek, bude obhajovat první pozici v Lens, kterému se zatím vůbec nedaří a s pěti body je na předposledním místě. Na Stade Félix Bollaert se ovšem nikomu vlivem bouřlivé atmosféry nehraje dobře. A hosté navíc nejedou na severovýchod Francie s několika oporami.

Útočník Montaňo, kterého s největší pravděpodobností nahradí Kembo-Ekoko, má poraněnou kolení šlachu, potrestaný je záložník Mandjeck a trio Lemoine a Apam zůstává pořád na marodce. Vrátit se alespoň může Tettey. "Když je hodně zraněných podobně jako nyní, je to trochu složitější," říkal hostující lodivod Fréderic Antonetti.

Větší obavy z těchto absencí ovšem nemá. "Neudělám běžné opravy, na jaké jsme zvyklí. Samozřejmě bych byl rád, kdybych měl kompletní kádr. Na druhou stranu máme konkurenci," uvedl dále. "Je normální, že o vás lidé více mluví, když jste na špici. Zápas v Lens bude jako každý jiný. Nejdůležitější bude, co se stane na hřišti."

Domácí už konečně potřebují bodovat. Přece jenom je jedna výhra na kontě z osmi zápasů opravdu hodně málo. "Máme pět bodů. Nemůžeme být spokojení. Je normální, že s trenérem mluvíme každý osobně," povídal v rozhovoru bek Yohan Demont. "Je zase pravda, že zbývá třicet kol. Je tu tedy ve hře ještě devadesát bodů," nepanikaří.

Sestava Lens by neměla narozdíl od soupeře doznat závažných změn, i Roudet by měl nastoupit, ačkoli na úterním tréninku utrpěl zranění kotníku. "Některé věci potřebujeme změnit a podívat se na ně znovu. Potřebujeme to udělat v nejbližší době, protože už nemůžeme na nic čekat," zakončil Demont.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Yahia, Chelle, Démont - Hermach - Sertic, Roudet - Boukari, Akalé - Pollet
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danze, Kana-Biyik, Mangane, Theophile-Catherine - Mvila - Dalmat, Leroy - Brahimi, Marveaux, Kembo-Ekoko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (neděle 21:00)
Vypadá to, že krize je tatam. Lyon poslední dvě utkání vyhrál a nyní hodlá zlepšující se formu potvrdit ve dvou následujících domácích zápasech. Jako první hostí sedminásobný francouzský šampion Lille.

Francouzský tým, který je po osmi odehraných kolech na skvělém třetím místě, prověří lyonský Olympique jako první. Další domácí utkání bude v rámci Ligy mistrů na programu ve středu, kdy se svěřenci Clauda Puela poměří s portugalskou Benfikou. A manažer l'OL rozhodně pro toto dvojutkání ambicemi nešetřil - chce vyhrát obě dvě a nastartovat tak vítěznou šňůru svého týmu.

Lyon se v minulém ligovém utkání konečně odrazil od ligového dna, kdy se po čtyř zápasech bez výhry pohyboval v sestupovém pásmu. Výhra 3:2 nad Nancy ale znamenala prolomení špatné série a také vyproštění z neoblíbených příček. Přesto je momentální sedmnácté místo pro Puelův výběr jasně špatným umístěním.

Naproti tomu Lille zatím překvapuje všechny své soupeře skvělými výkony. Z osmi uplynulých zápasů ještě ani jednou neodešlo jako poražené, čtrnáct získaných bodů za tři výhry a pět remíz zatím stačí na solidní třetí místo.

"Nebojím se tohoto zápasu. Je to jenom další překážka, kterou musíme překonat. Lille je dobrý tým, kterému se navíc povedl start do soutěže. Bude to velice těžký zápas, ale my musíme dvě následující utkání vyhrát. A to i přesto, že jsou to dvě odlišné soutěže. Musíme navázat na výkony, které se nám povedlo zavést před reprezentační pauzou," vzpomněl si Puel na dvě vítězství v řadě.

Naděje lyonských navíc zvýšil návrat dvou klíčových postav. Do obrany se vrací brazilský stoper Cris, v útoku by opět měl řádit Argentinec Lisandro López. Jiný útočník Jimmy Briand, se dvěma góly strůjce lyonského úspěchu proti Nancy, je suspendovaný, zatímco Jérémy Toulalan není stoprocentně fit.

Přestože Lille momentálně dělí od Lyonu propastných čtrnáct příček, rozhodně nehodlá tým nikoho podcenit. Což potvrdil Emerson Conceicao. "Lyon velmi respektuji. Je pro mě obrovským překvapením, že je Lyon takhle nízko. Je to velice silný celek. Pokud si chceme zajistit třetí místo, musíme nad Lyonem bezpodmínečně vyhrát. Mají několik velice dobrých hráčů, třeba Lisandra Lopeze, Michela Bastose či Bafetimbiho Gomise. Nebezpečí hrozí odevšad. Budeme muset hrát velice obětavě," zdůraznil.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Diakhaté, Cissokho - Gourcuff, Toulalan, Källström - Pied, Lisandro, Bastos
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Hazard - Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Po reprezentační pauze čeká obhájce trofeje z Marseille složitý boj o body s Nancy. Nejenže si hostující hráči během přestávky odpočinuli (narozdíl od domácích v Nancy příliš reprezentantů není), ASNL je rovněž známé svou výbornou úspěšností mimo vlastní stadion.

Olympiqueu se po dvoutýdenním odloučením vrátilo zpět hned deset reprezentantů, naproti tomu Nancy má v kádru internacionály pouze tři. Pro hostující celek by to tak mohla být určitá výhoda, což zdůrazňuje především asistent trenéra Guy Stephan. "Nancy je vždy velice dobře zorganizované. Určitě k nám přijedou hodně natěšení a budou chtít uspět," říkal pro oficiální webové stránky.

"Ještě ke všemu mají o mnoho méně reprezentantů, takže by jejich mužstvo mohlo být více odpočinuté. Měli také delší čas na přípravu - a to s téměř kompletním týmem," vyjmenoval dále důvody, proč by dnes Marseille nemusela být jasným favoritem.

Úplně přesvědčivě přitom Marseille letos rozhodně nepůsobí. Po velice špatném startu do soutěže sice v posledních týdnech konečně zabrala, když v Ligue 1 neprohrála již šest utkání v řadě. Zatím to ale stále nestačila na lepší než osmé místo, přičemž na pohárové příčky nyní ztrácí dva body, na vedoucí Rennes pak ještě o čtyři bodíky více.

Na vině je potom především špatná defenziva. Zatímco 14 vstřelených branek v dosavadních osmi utkáních znamená nejlepší produktivitu z celé soutěže, deset obdržených gólů patří vůbec k nejhorším číslům v lize. Nejvíce branek nasázelo Olympiqueu již ve druhém kole Valenciennes, jenž tehdy urvalo tři body za vítězství 3:2. Dvěma brankami se tehdy blýskl Grégory Pujol.

Domácím by ale mohl prospět návrat urostlého útočníka Brandaa, jenž měl v minulosti svalové potíže. Dalšími uzdravenými v marseillském trikotu jsou Stephane Mbia a Charles Kabore. Na druhé straně Nancy se potýká s karetními tresty a zraněními. Na jeden zápas je mimo Reynald Lemaitre, kvůli zranění nebude moci nastoupit Samba Diakite, Pascal Berenguer a Marama Vahirua.

Stoprocentně fit není ani Youssouf Hadji, naopak do sestavy by se mohl vrátit Alexandre Cuvillier s Paulem Alo'o Efoulouem. Ani řada zranění ale hosty rozhodně neodradí od možných nadějí na úspěch - vždyť mimo svůj stadion letos ještě neprohráli! Naposledy urvali remízu s Auxerre, když museli dotahovat již dvoubrankové manko.

Naproti tomu na domácí půdě ještě ASNL nezískalo jediný bod, takže mu prozatím s osmi body patří až osmnáctá příčka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Víkendové menu Ligue 1 přinese i měření sil Montpellieru se Sochaux. Oba týmy nejsou v tabulce daleko od sebe, dělí je pouhé dva body. Domácí celek se navíc netají optimismem.

Trenér domácích Herault je přesvědčen, že jeho mužstvo je připraveno více než dobře. V posledním kole sice doma prohrálo s Lille 3:1, teď se prý ale podobná situace nebude opakovat. "První reprezentační přestávka přišla v době, kdy jsme byli v herní pohodě. Ta z minulého týdne se však objevila v čase, kdy se nám příliš nedařilo. My jsme však v posledních patnácti dnech tvrdě trénovali a připravovali se. Tým je v pohodě a je připraven na utkání se Sochaux."

Hosté podávají v letošní sezóně nevyrovnané výkony, přesto jsou se ziskem třinácti bodů na šesté pozici. Za momentální umístění mohou hlavně čtyři výhry v domácí neporazitelné tvrzi, mimo jiné nad v letošní sezóně silným týmem PSG. Na venkovních hřištích je ale Sochaux poloviční a všechny tři zápasy na soupeřových půdách prohrálo. S tímto faktem chce něco dělat záložník Anin: "Nevím, proč je naše forma venku tak špatná, ale v Montpellieru se to pokusíme změnit. Budeme hrát jako doma naší obvyklou útočnou hru a uvidíme. Myslím si, že je to pouze otázka koncentrace."

Na lavičce ani jednoho ze sobotních soupeřů nebudou jejich trenéři. Domácí Herault i montpellierský Gillot musejí sledovat kvůli trestu utkání z tribuny. Jak se zdá, tak Sochaux má ve svých řadách nepoučitelného útočníka Daviese. Ten se vloni málem zabil při autonehodě, ale minulou sobotu mu francouzská policie naměřila rychlost 201 kilometrů v hodině. Od minulého víkendu tak je Američan bez řidičského průkazu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - AS Monaco  (sobota 19:00)
Monako má z posledních osmi kol na kontě jen dvě porážky, přesto se nachází až na patnáctém místě tabulky. Neporazitelnost má u knížecího klubu jeden velký háček, vyhrávat totiž svěřenci kouče Guye Lacombeho v této sezóně neumějí, remízy zato sbírají s velkou chutí. Vyhrát tentokráte na půdě Cean, to bude velmi tvrdý oříšek.

Pět remízových výsledků získalo v Ligue 1 už jenom Auxerre. A brát z každého víc jak druhého zápasu jen bod není vůbec výhodné. Vždyť Monako odděluje od osmnácté sestupové příčky, na které se nachází Lyon, pouze solidní skóre. "Tuhle sezónu chceme odehrát tak, abychom si v každém utkání vytvořili co nejvíce šancí. Nesmíme ale zapomenout na základy," říkal monacký lodivod.

Lacombe tak trochu cítí, v čem je zakopaný pes a proč se nevyhrává. "Musíme si vzpomenout, co jsou naše základní podstaty, které tvoří náš tým, a to je skromnost, boj a touha dělat pro mužstvo to nejlepší," chybí Lacombemu. "Cean je soupeř, který naopak hraje s nadšením. Je to pro nás nebezpečný zápas, proto ještě více musíme táhnout za jeden provaz."

Nováček ligy Cean se před sedmým kolem dokonce nacházel na čtvrtém místě tabulky, prohra 1:2 ve Valenciennes před reprezentační pauzou mu ale určila aktuální devátou příčku. Domácí tým je jedním z nejnevyzpytatelnějších celků francouzské ligy. Zvítězit nad ním nedokázala Marseille, Lyon nebo Bordeaux, naopak Brest a Valenciennes třeba větší problémy se ziskem tří bodů neměly.

Zápas s Monakem vyhlíží s velkou netrpělivostí záložník Yohan Mollo. Ten je v Cean na hostování právě z jihu Francie. "Je vzrušující hrát proti svému mateřskému klubu. Více mě to žene kupředu," uvedl jednadvacetiletý Mollo. "Teď hraji za Cean. A to je jediný klub, který chci."
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Barzola, Leca, Heurtaux, Tafforeau - Hamouma, Marcq, Nivet, Seube, Mollo - El Arabi
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Puygrenier, Hansson, Adriano - Aubameyang, N'Koulou, Alonso, Coutadeur, Bulot - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
V sobotu na sebe narazí Auxerre a Bordeaux, tedy týmy, které se současným umístěním v tabulce Ligue 1 nemohou být spokojeny. Domácí celek je až čtrnáctý, hosté jsou na tom o trochu lépe, patří jim desátá příčka.

Záložník Bordeaux Fernando připustil, že za momentálně nepříliš lichotivou pozicí v tabulce je herní systém, který praktikuje nový kouč Tigana a tým si na něj teprve zvyká. "V utkáních stále hledáme svoji identitu. Někdy můžeme hrát daleko rychleji, ale my raději míč držíme na svých kopačkách, jak jsme byli zvyklí u trenéra Blanca. S bývalým koučem jsme pilovali naši obrannou činnosti. Ta by tak měla být v pořádku, teď se musíme ještě zlepšit v útoku," řekl 29letý Brazilec.

Připomeňme si, že kouč Blanc neodešel kvůli výkonům svému týmu (Bordeaux v minulé sezóně bojovalo o titul, nakonec však skončilo až na šestém místě), ale kvůli nabídce na pozici hlavního trenéra francouzské reprezentace.

Každopádně pod Tiganaovým vedením zvítězilo Bordeaux pouze ve třech z osmi odehraných utkání. Svůj nepříliš dobrý vstup do sezóny tak mohou hosté napravit už v sobotu na hřišti Auxerre.

To právě také nezažívá dobrý začátek nového ročníku. První vítězství si Auxerre připsalo až v minulém kolem proti nováčkovi z Arles, před tím pouze pětkrát remizovalo. Domácí se navíc budou muset obejít bez své hvězdy, zraněného útočníka Jeleńe. Mimo hru jsou také Mignot, Licata a Le Tallec. Karetní trest si bude odpykávat Oliech.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.95 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Brestois - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Nováčci Ligue 1 vstupují do vzájemného utkání úplně v jiné pozici. Zatímco domácí Brest překvapuje a po osmi odehraných kolech je na výborné páté pozici, jeho soupeř z Arles se krčí na posledním místě tabulky.

Hosté nezískali ani bod a ani jejich bilance skóre není příznivá. Tři vstřelené a dvacet obdržených branek mluví za vše. Neúspěšný start do sezóny "nepřežil" na lavičce hostů kouč Estevan, kterého nahradil Hadžibegič. Estevan se tak stal prvním odvolaným trenérem v letošním ročníku Ligue 1. Ale nový lodivod Hadžibegič hned v prvním utkání odjížděl se svým týmem z Auxerre poražen 4:0. Jak se mu povedlo "změnit" tým přes reprezentační pauzu, ukáže až sobotní střetnutí.

"Žádné utkání nebudeme brát na lehkou váhu, ale také je důležité si říct, že v sobotu nepůjdeme na hřiště s tím, že za každou cenu musíme vyhrát. Samozřejmě nemůžeme říct, že Arles hrálo dobře, když nezískalo ani bod, ale v některých utkáních byly k vidění i dobré momenty. Například v zápase s Rennes jsme si prohrát nezasloužili," řekl nový kouč na lavičce hostů a pokračoval: "Věřím, že se hráči budou chtít před novým koučem vytáhnout a ukázat, že do týmu patří."

Na obou stranách chybí velké množství hráčů. Domácímu Brestu chybí Lesoimier, Johan a Ferradj. Hosté postrádají Abenzoara, Mejiu, Kermorganta a Ghilase. Fanchone pyká za karty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.75 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Paris Saint-Germain  (sobota 21:00)
Zajímavé měření sil nabídne sobotní večerní duel mezi Toulouse a PSG. Čtvrtí domácí, kteří se před pár koly nacházeli dokonce na vedoucí příčce, přivítají klub z hlavního města, který je po horším začátku nyní na pěkném sedmém místě především díky skvělé obraně z poslední doby před reprezentační přestávkou. Přitom oba celky dělí v tabulce jen dva body.

Pařížané by byli zajisté velmi rádi, aby jim to i po reprezentační pauze šlapalo vzadu tak dobře jako minulý měsíc. Právě tehdy majitelé klubu výkony PSG dost kritizovali a zdá se, že hlavně na obranu velké bu bu bu pěkně zabralo. V období na konci srpna inkasovali hosté během tří zápasů hned devět branek.

Od té doby se hrálo dalších šest střetnutí, pokud do počítání zahrneme i Evropskou ligu. A v nich naopak pařížská defenzíva nepustila ani jednu branku! Série neprůstřelnosti nyní činí velmi solidních 585 minut, když vezmeme v potaz i druhý poločas v zápase se Sochaux, který PSG sice prohrálo 1:3, v oné druhé části v něm ale gól nedostalo.

Jenže právě na hřišti Toulouse se Les Rouge-et-Bleu nulu nepodařilo udržet už dlouho, naposledy v roce 2004. Od té doby se na Stadium Municipal hrálo sedm utkání a PSG v něm vždy alespoň jednou lovilo míč z vlastní sítě. "V minulé sezóně jsme tam prohráli 0:1. Moc šancí jsme neměli, byl to těžký zápas," připomínal obránce Christophe Jallet.

Všechny francouzské kluby navíc od teď vlastně až do konce prosince čeká velká porce zatížení. PSG navíc hraje i Evropskou ligu. "Během reprezentační přestávky jsme se na to dobře připravili. Teď jen potřebujeme pokračovat v sérii pozitivních výsledků, i když je samozřejmě potřeba něco doladit," uvedl Jallet.

Toulouse se měsíc září vůbec nepovedl. Zatímco srpen mu vyšel na jedničku, nyní v lize už čtyři kola v řadě nedokázal získat vítězství. Naposledy prohrálo venku v Rennes 1:3, které mu tak v tabulce odskočilo na první plac na rozdíl čtyř bodů, dva týdny před tím nestačilo na druholigové Boulogne v Ligovém poháru a s touto soutěží se tak neslavně rozloučilo.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Capoue, Fofana, Tabanou - Braaten, Sissoko, Devaux, Sirieix, Machado - Tafer
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Clément, Chantome, Sessegnon, Nené - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Rennes853012:418
2.AS Saint-Étienne852113:717
3.Lille OSC835011:514
4.Toulouse FC842210:714
5.Stade Brestois84227:414
6.FC Sochaux841316:913
7.Paris Saint-Germain833211:612
8.Olympique Marseille833214:1012
9.SM Caen83328:812
10.Girondins Bordeaux83238:711
11.Montpellier HSC83237:911
12.Valenciennes FC82428:810
13.OGC Nice82427:1010
14.AJ Auxerre815211:108
15.AS Monaco81527:78
16.FC Lorient82247:98
17.Olympique Lyon82247:118
18.AS Nancy-Lorraine82249:158
19.RC Lens81257:175
20.AC Arles-Avignon80083:200

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hezký to pohled na tabulku, když je Lyon tak dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak si ho užij, není to na dlouho.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Langi

Reagovat
domingo

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
onze

R.I.P. BRICE TATON - TOULOUSE FANS

Reagovat
smazaný uživatel

Cissokho v hledáčku AC Milán

Obránce Lyonu Aly Cissokho se objevil v hledáčku AC Milán. List Il Corriere dello Sport uvádí, že vedení milánského klubu by se mohlo pokusit získat zadáka francouzského klubu už v lednu.

Mohli by ho pustit.. A´t si víc zahraje Koloděj..

Reagovat
smazaný uživatel

Navic letos Kolodej nepredvadel horsi vykony, kdyz byl Aly zranenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si to Aulas zase pořešil.. To se musí nechat

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ted uz jen vyhodit Puela a bude to uplnej ideal. A Crise poslat nekam do PL..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, třeba byste pak už konečně bojovali o poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Na poharovejch prickach jsme co by dup.

Reagovat
smazaný uživatel

Není tam místo, bohužel..

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nekdo chce flasku i pres mrtvoly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bys mě neznal

Reagovat
smazaný uživatel

Ozralo.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann v hledáčku Lyonu

Antoine Griezmann by se brzy mohl vrátit do vlasti. Mladý francouzský útočník hraje za Real Sociedad, zájem o něho ale má Lyon.

Tohohle jsem si driv nevsiml. Zajimava myslenka, Brianda prodat treba za 10 mega do zahranici a misto nej privest Antoineho.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavý tohlencto.. Když Briand přicházel, tak jste si to pochvalovali jako blázen a neuplynou ani 4 měsíce a už by měl jít pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja jsem pred sezonou netusil, ze Jimmy neni schopny trefit branu a ze ma tak obrovske problemy s kontrolou mice, navic Griezmann je opravdu talent mozna i v ramci cele Evropy, tudiz tady bych prilis nevahal..

Reagovat
smazaný uživatel

Já Griezmanna neznám ani trošičku.. Každopdádně Briand to v sobě má, jen je potřeba s ním mít trpělivost..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl pravidelne v zakladni sestave nedavnych mistru Evropy do 19 let a uvedl se ve fakt dobrem svetle, navic vcelku pravidelne hraje i za svuj domovsky Sociedad, tudiz nakroceno ma fakt slusne. Akorat hraje spis zleva, takze by byl nahradou spis za Bastose nez Jimmyho. Toho jednou stejnak nahradi sikula Pied.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jsem se tě chtěl zeptat.. Ten mladý Puel, je nějak příbuzný s baziliškem?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz jsem ho videl poprvy, tak me taky napadla urcita tlacenka, ale neni, i kdyz shodou okolnosti taky prisel z Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý "shody okolností"..

Reagovat
Langi

Pied hrál dost dobře pokaždý co nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Pred sezonou jsem ho moc neznal, v Metach jsem ho fakt nesledoval, ale letos se mi zatim naramne libi, oproti Mounierovi mu opravdu verim, ze se jednou prosadi natrvalo do zakladu.

Reagovat
domingo

Jdi do háje, Briand je pořád jedním z nejlepších útočníků v lize ale však jen ho pošlete pryč, aspoň se rozehraje jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

To by na tom liga byla opravdu spatne, kdyby byl.

Reagovat
domingo

Sestava PSG vypadá výborně naopak Monako slabota.

Ještě zkusím tipnout naši: Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Berthod - Sammaritano, Ndinga, Pedretti, Traoré - Contout, Langil (nebo zkusit Sanoga?)

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Jelenem?

Reagovat
domingo

Koleno.

Reagovat
smazaný uživatel

je v říji....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele