Ligue 1 - preview 35. kola

10.05.2011, 08:31, aktualizováno 11.05.2011, 08:50
Previews
Po včerejší výhře Lille je Marseille pod tlakem a musí doma porazit Brest. Lyon si hodlá pojistit třetí příčku v Auxerre, které ještě nemá jistou záchranu, což se však dá říci hned o několika klubech ze spodku tabulky. Rennes si hodlá vyspravit chuť proti Caen, Bordeaux zajíždí do předposledního Lens...
FC Sochaux - AS Monaco  (středa 19:00)
Sochaux, které v minulém kole smetlo Bordeaux a "připravilo" tak o práci kouče Tiganu, se nyní chystá na sestupem ohrožený knížecí klub z Monaka. Ten patří mezi trojici 40bodových týmů, díky lepšímu skóre mu však patří patnáctá příčka.

Tři body proti Bordeaux posunuly domácí celek už na šesté místo tabulky, Sochaux navíc šest zápasů v řadě neprohrálo a získalo v nich čtrnáct bodů.

V Monaku moc dobře ví, že momentálních 40 bodů na záchranu stačit nebude. "Ve Francii nikdy dopředu nevíte, co se stane. Takže abychom měli úplnou jistotu záchrany, bude ideální získat 44 nebo 45 bodů," nechal se slyšet trenér hostů Banide a dodal: "Tým je ale v dobrém rozpoložení. Chceme využít našich silných stránek a dosáhnout co nejlepších výsledků. Sochaux však má dobrou formu a je jasné, že je kupředu poženou fanoušci ve vidině evropských pohárů."

Domácím bude do konce sezóny chybět zraněný Anin, dále není jasné, zda ve středu nastoupí Faty. Problémy se sestavou mají i hosté. Do zápasu pravděpodobně nezasáhne Park, mimo hru jsou také Maazou a Niculae.

"Zda bude moci Park hrát, se dozvíme až těsně před zápasem. Myslím si, že nebude schopný odehrát celý zápas, ale doufám, že se na hřišti objeví. Ve zbývajících zápasech ho budeme potřebovat," řekl kouč Monaka Banide. V brance hostů zřejmě nebude zraněný Ruffier, ale jeho náhradník Chabbert. Ten však v zápase proti PSG ukázal, že špatným gólmanem rozhodně není.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.05 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Valenciennes FC  (středa 19:00)
Dva sousedé v tabulce na sebe narazí ve středu v Toulouse. Domácí by nejlépe tuto sezónu už ukončili, jsou totiž daleko za očekáváním. Momentální jedenácté místo a pouhých deset bodů z posledních deseti ligových utkání jsou toho důkazem.

Obránce hostů Biševac ví, že dvanáctá pozice jeho týmu v tabulce Ligue 1 není úplně bezpečná. "Jsme velmi rádi, že jsme porazili Rennes, ale ani tyto tři body nám nezajistily stoprocentní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži," řekl Biševac, který věří, že jeho spoluhráči předvedou v Toulouse podobný výkon jako o víkendu proti Rennes. "Pokud budeme hrát jako o víkendu, jsem velmi optimistický. Avšak pár bodů musíme ještě nasbírat, takže před námi je ještě celkem těžký úkol."

"Poslední dva zápasy se nám vydařily. Hráči si uvědomili, že základem úspěchu je dobrá obrana. I když se snažíme trošku více útočit, tak je třeba, aby mužstvo po ztrátě míče dobře bránilo,"
řekl domácí lodivod Casanova a nakonec dodal: "Pokud porazíme Valenciennes, cesta za záchranou je dokonána."

U domácího týmu se zřejmě dočkáme stejné sestavy jako o víkendu, u hostů se k již zraněným Materovi a Gomisovi připojila dvojice Schmitz a Aboubakar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.90 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - SM Caen  (středa 19:00)
Rennes prostě poslední čtvrtina sezóny vůbec nevyšla. Ještě před několika koly dokonce promlouvalo do boje o pozice nejvyšší, teď má zřejmě za cíl ubránit alespoň současnou pátou příčku a třeba ještě zabojovat o tu čtvrtou, pokud to půjde. Soupeř z Cean naopak soupeří s nabitým spodkem tabulky o přežití.

Pokud se podíváme na blízkou statistiku svěřenců trenéra Fréderica Antonettiho, jen s podivem bychom si mohli ťukat na čelo, jak je možné, že mohli před pár týdny okupovat ty nejpřednější pozice. Osm zápasů rovná se tři body! Naposledy Rennes potvrdilo bídu ve Valenciennes, kde prohrálo 0:2.

Bretaňský klub už je smířen s faktem, že si v příští sezóně Ligu mistrů nezahraje, jelikož zisk minimálně třetí pozice je utopickou záležitostí. O evropské poháry by nejspíš přijít neměl. Jenže pozor! Zezadu se nekompromisně tlačí Sochaux, Lorient nebo St. Étienne. Nejhorší možný scénář není pravděpodobný, možný však určitě ano.

Tou nejošklivější situací by byl zisk jen sedmé příčky, která do Evropy neposílá. A na tu mají domácí náskok čtyř bodů. Vítězství nad Cean by jim tak téměř s jistotou minimálně šestou pozici zaručilo. "V těchto chvílích mnoha problémů se ukáže, jestli jsme správní a odolní muži," uvedl Antonetti.

Domácí cítí tlak. Cítí, že nejsou ve své kůži. Cítí, že by věci nemuseli dopadnout dobře. "Když sbíráte negativní výsledky, je to vždy obtížné," dodával renneský kouč. "Je nepochopitelné, že tým z popředí tabulky nevyhrál osmkrát v řadě. Musíme najít jednoduchost v naší hře a najít sebedůvěru."

Cean v posledních třech kolech, ze kterých získalo pět bodů, udělalo velké kroky k záchraně. Především pak vysoké vítězství 4:0 v Nice ostatním zachraňujícím celkům jasně naznačilo, že se navrátivšímu nováčkovi z nejvyšší soutěže opět nechce. "Všichni z nás se točí na hranici jen několika bodů," ví záložník Benjamin Nivet.

Na podzim třeba hosté nad Rennes před vlastním fanoušky vyhrálo. Určitě by se nezlobili, kdyby se něco podobného opakovalo i na jaře. "I nadále budeme lpít na tom, abychom se udrželi," burcoval Nivet. "Docela dost bodů jsme získali doma, takže se teď poohlížíme i jinde," věří si.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AC Arles-Avignon  (středa 19:00)
Zásadní zápas čeká na fotbalisty Nice. Pokud totiž dokáží porazit nejslabší tým soutěže z Arles, udělají velký krok k záchraně v nejvyšší francouzské soutěži. Do konce sezóny totiž domácí jen stěží narazí na slabšího soupeře.

Nice sice o víkendu uhrálo bezbrankovou remízu v Brestu, předtím však dostalo ve dvou zápasech hned osm gólů (prohry s Caen 0:4 a v Marseille 2:4). Avšak trenér Roy věří, že právě získaný bod tým pozitivně naladí. "Doufám, že se od minulého utkání odrazíme a tentokráte budeme bodovat naplno," řekl lodivod domácího celku.

Ovšem Arles je i přes statut nejhoršího týmu soutěže velmi nepříjemným soupeřem, o čem se už několik mužstev přesvědčilo. Naposledy St.-Étienne, které v Arles vyhrálo gólem z penalty jen těsně 1:0.

Domácí nehlásí žádné nové problémy, na čtrnáct dnů je však mimo hru Sable, který má problémy se stehenním svalem. Karetní tresty na trávník nepustí Civelliho a Moulounguie. Starosti se zraněními se nevyhnuly ani už jasně sestupujícím hostům. Do utkání nezasáhnou Laurenti a Abenzoar, už déle jsou mimo hru Germany a Diawara.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 3.90 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - FC Lorient  (středa 19:00)
Důležitý souboj o možné příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry svede Montpellier s Lorientem. Lepší výchozí pozici má aktuálně hostující celek, který je sedmý, jenže s pouhým čtyřbodovým náskokem na svého soupeře. Pokud HSC v tomto duelu podlehne, může se s hezkou vidinou zahrát si s ostatními evropskými kluby rozloučit.

Les Merlus mají opravdu velkou šanci zakončit tuhle sezónu povedenou tečkou v podobě zisku šestého místa a tedy kvalifikace pro Evropskou ligu. O ní hlavně bojuje se Sochaux a St. Étienne, už menší procento pravděpodobnosti skrývá Bordeaux a právě Montpellier. Přitom Lorient má ještě možnost zaútočit na páté Rennes.

Při současné formě svěřenců trenéra Christiana Gourcuffa to opravdu není žádná utopická záležitost. Statistika hovoří jasně a zřetelně - 11 utkání bez prohry! Je tu ale jedno velké "ale". V osmi případech z této solidní série totiž uhráli jen remízu. "Závod o šesté místo zdaleka není u konce," ví hostující lodivod.

Jenže i on si uvědomuje, že bez vítězství si těžko jeho mužstvo Evropskou ligu příští rok zahraje. "Budeme potřebovat získat víc v následujících klíčových střetnutí," říkal. "Ukazuje se, že v naší hře chybí nějaká větší plynulost. A nemáme zase tak velké individuální schopnosti, aby se jimi tahle mezera zaplnila."

Domácím závěr této sezóny prostě nevychází, na výhru čekají od začátku dubna, kdy uspěli v Toulouse. Naposledy venku podlehli zachraňujícímu se Auxerre 0:1. "Musíme už začít reagovat a to velmi rychle. Nejlepší bude, když konečně pohneme zadky," uvedl kouč Rene Girard kontroverzními slovy.

Jak vyplývá z jeho dalších odpovědí, pro klub není zisk minimální šesté příčky takovou prioritou. A Girard si myslí, že to není ku prospěchu věci. "Nevyvíjí se na nás takový tlak," přiznával. "A možná že to je ten důvod, který nás omezuje ve hře."

Hosté postrádají suspendovaného Romaa, domácí zase potrestaného Bocalyho. Možná že do hry nezasáhne ani Ait Fana s Utakou, jež mají menší zdravotní problémy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.05 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Olympique Lyon  (středa 19:00)
Po Marseille si Lyon brousí zuby na dalšího rozjetého soupeře. Svěřenci Clauda Puela, kteří snad ještě chtějí zabojovat o konečné druhé místo, dnes čeká nevyzpytatelné utkání v Auxerre.

L’OL se po vyřazení z Ligy mistrů dostalo do špatné formy i v lize - v následujících sedmi zápasech dokázalo zvítězit pouze třikrát a v tabulce se ne a ne přiblížit druhé příčce. Až nyní - v přímém souboji s obhájcem trofeje z Marseille -, se "Puelovcům" podařilo získat důležité tři body - rozhodující branku na 3:2 vstřelil k údivu všech domácí kapitán Cris - a v tabulce se posunuli na třetí místo, z něhož na druhou Marseille čtyři kola před koncem ztrácí tři body.

Momentálně vedoucí celek tabulky z Lille má náskok na třetí místo již sedmibodový - a jelikož k dispozici je momentálně celkem pouze dvanáct bodů, nevypadá to s Lyonem coby mistrem Francie opět nikterak růžově. Především nepřesvědčivé venkovní výkony a výsledky lyonských stojí celek Clauda Puela nyní důležité body. Zatímco doma je Lyon vůbec nejlepším celkem v Ligue 1, venku se řadí až na sedmé místo. Důvod? Tak třeba prohra 0:1 v pařížském Parku princů či nejnovější porážka 0:2 v Toulouse.

"Je pouze na nás, abychom se dokázali zvednout. Abychom ukázali, že dokážeme dobré výsledky zopakovat. Proti Marseille jsme ukázali hodně odhodlání i kvality. Byl to z našeho pohledu velice zajímavý zápas - i když jsme pochopitelně nedominovali po celou dobu utkání," připustil manažer hostujícího celku Claude Puel.

"Ale za těchto podmínek jsme schopni porážet i takové celky, jako je právě Marseille. Ukazuje nám to velikou duševní sílu našeho mančaftu, stejně jako dobrou náladu v týmu. Všichni byli proti Marseille nažhavení, ten výsledek byl předem daný. Hráči ukázali, že dokáží zapomenout na takové výpadky jako v Toulouse a urvali vítězství," nešetřil chválou manažer hostí.

A pokračoval: "Podařilo se nám odpovědět jako celé skupině, hráli jsme velice týmový fotbal. Tým se posuzuje podle své soudržnosti. Musíme se vyvarovat těchto zaváhání například jak oproti Paris SG nebo již zmiňovanému Toulouse. Jsme v poslední části sezony a nemůžeme si již dovolit více prokrastinovat. Zbývají nám čtyř utkání - nezáleží, jestli hrajeme doma, či venku. Máme před sebou veliké utkání v Auxerre a bude to těžší zápas než proti Marseille. Musíme splnit svůj úkol a získat tři body. Nejtěžší jsou ale právě utkání proti týmům, které potřebují získat body, aby se v nejvyšší soutěži udrželi," vytušil na závěr Puel.

A Auxerre čtyři kola před koncem body rozhodně potřebuje. Pohybuje se sice na třináctém místě, jeho náskok na sestupové pozice je ale pouze čtyřbodový. Na druhou stranu úplně nereálný není ani útok na evropské poháry, na něž nyní tým Jeana Fernandeze ztrácí sedm bodů.

Tým okolo polského kanonýra Ireneusze Jeleńe dokázal v minulém kole porazit ambiciozní Montpellier a prodloužit svou neporazitelnou sérii již na sedm utkání v řadě. A Claude Puel si je vědom, že Auxerre může právě na této důležité výhře stavět: "Musíme se soustředit na to, abychom hráli naši hru."

Hostům dnes pravděpodobně bude scházet hvězdný kanonýr Lisandro López, jenž si v minulém utkání s Marseille poranil kotník. Problémy jsou ale i na druhé straně. Kvůli zraněnému kotníku nebude hrát tožanský záložník Prince Segbefia, na druhou stranu po svalových problémech by se měl do týmu vrátit Alain Traoré.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RC Lens - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Už s novým koučem pojedou ve středu fotbalisté Bordeaux do sestupem velmi ohroženého Lens. Nyní už bývalému kouči Tiganovi zlomila vaz vysoká domácí prohra 0:4 se Sochaux. Tigana se po tomto utkání rozhodl rezignovat na pozici hlavního trenéra.

Na jeho post tak nastoupil asistent Eric Bedouet, který tým povede ve zbývajících utkáních. Po minulém zápase proti Sochaux se však hostům sen o evropských pohárech už definitivně rozplynul. Bordeaux je totiž se ziskem 45 bodů až na deváté pozici.

S prvním týmem domácích trénovali už i mladíci Bergdich a Hazard, a tak to vypadá, že tým je s Ligue 2 smířen a mladé hráče zkouší na příští sezónu. Proti tomu se ale ohradil trenér Lens Bölöni. "Povolání jednoho nebo dvou mladíků určitě není přípravou na novou sezónu. Pokud jsme je povolali, hledejte ten pravý důvod. Rozhodně to není zkoušení hráčů na další ročník ligy," řekl rázně kouč domácích.

Na adresu svého soupeře se však příliš vyjadřovat nechtěl. "Je to choulostivé téma a já opravdu nechci zasahovat do problému Bordeaux," reagoval Bölöni na rezignaci kouče Tigany a hlavně na okolnosti, které tomu předcházely. Tiganova 16letá dcera totiž byla na zápase proti Sochaux terčem slovních útoků nespokojených fanoušků Bordeaux. "Hosté jsou ale silným klubem, který si zaslouží respekt. Jsem přesvědčen, že se odrazí zpět," řekl domácí lodivod.

Domácím chybí zraněný Kondogbia, nad startem Kovačeviče visí otazníky. Hosté postrádají Ducasseho, do konce sezóny je mimo hru Gouffran. Karetní trest na hřiště nepustí Menegazza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.05 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Stade Brestois  (středa 21:00)
Obhájce titulu z Marseille musí zvládnout domácí zápas s Brestem. Lille totiž zvítězilo na půdě St. Étienne a tím jihofrancouzskému klubu hodilo, tak říkajíc, rukavici. Na vedoucí příčku ztrácí OM již sedm bodů. A pokud nyní nedokáže urvat všechny body, bude tři kola před koncem sezóny téměř jasné, kdo bude novým šampiónem.

Nebude to přitom lehká zkouška. Hosté bojují vehementně o záchranu a každý cenný bod se jim rozhodně hodí do krámu. Na Stade Vélodrome navíc přijedou se solidní formou, už v pěti utkání v řadě neprohráli, byť v posledních čtyřech zaznamenali pouze remízu. "Stále věřím, že máme šanci," nechal se slyšet marseillský lodivod Didier Deschamps.

Jeho mužstvu se bohužel nezadařilo v uplynulých dvou kolech. S Auxerre doma remizovalo 1:1, v Lyonu podlehlo 2:3. "Získali jsme z těchto zápasů jen jeden bod a situace pro nás není snadná," ví Deschamps. "Pořád je však ve hře 12 bodů, takže je vše možné. Bude to ovšem samozřejmě těžší než před týdnem."

Možná že Marseille zase doplatí na nepříliš úspěšnou bilanci z domácího prostředí. Zatímco Lille ze 17 klání vyhrálo hned jedenáctkrát, Les Phocéens se to podařilo jen devětkrát. "Ano. Doma jsme ztratili dost bodů," nastínil gólman Steve Mandanda. "Jsme tam, kde jsme, kvůli tomu, jak doma hrajeme."

Nad Brestem, který je v tabulce čtrnáctý, jenže s pouhým tříbodovým náskokem na sestupové pásmo, je prostě nyní bezpodmínečně nutné zvítězit. "Náš osud už není v našich rukou. Musíme nyní vyhrát a čekat na chybu Lille," uvědomovala si první volba kouče Deschampse mezi třemi tyčemi. "Musíme urvat výhru i proto, že hrajeme doma."

Hostující celek sice zatím může nad aktuálním postavením jásat, jenže na rozdíl od všech svých soupeřů namočených do problémů se záchranou má ve zbývajících čtyřech kolech možná ten nejtěžší los. Ihned na to se o víkendu střetne s Lyonem, pak zajíždí na půdu Auxerre a nakonec přivítá Toulouse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.35 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (úterý 21:00)
Doslova nadosah má Lille ligový titul čtyři ligová kola před koncem. Tým pod vedením Rudiho Garcii dokázali využít zaváhání Marseille v Lyonu a na čele mají čtyřbodový náskok. Dnes proti nim stojí další složitá překážka: Saint-Étienne.

Lille se minulý víkend opravdu vydařil. Nejdříve dokázalo díky jediné trefě belgického talenta Edena Hazarda odvézt všechny body ze stadionu Nancy, následně se radovalo ze zaváhání svého konkurenta v boji o titul z Marseille. Obhájce trofeje totiž v dohrávce kola nestačil na domácí Lyon, kterému po přestřelce 3:2 vystřelil všechny body v závěru kapitán Cris.

Díky tomu si LOSC na čele vytvořilo čtyřbodový náskok, o který může přijít nejdříve o víkendu. "Ani proti Saint-Étienne nebudeme měnit svou taktiku a svůj přístup. Jediné, co mě teď zajímá, je náš výlet na Geoffroy-Guichard a následné utkání - chci si být jistý, že získáme tři body. Je vždy skvělý zážitek hrát na tomto stadionu, je to opravdu motivující zápas," rozplýval se před utkáním trenér hostů Rudi Garcia.

Právě tento muž se může stát hrdinou Lille, který dovede tento celek po dlouhých 57 letech ke triumfu ve francouzské nejvyšší soutěži. "Atmosféra v týmu je stále stejná. Hráči jsou spolu rádi a užívají si tréninky. Je důležité, aby se tohle nezměnilo. Jediné, co mi teď trochu nahání hrůzu, jsou možná zranění a karetní tresty. Pokud budeme hrát v plné síle, máme všechny předpoklady k tomu, abychom tabulku nakonec opanovali," tuší Garcia.

Přesto se hostující lodivod v dnešním zápase bude muset obejít bez dvou vcelku důležitých hráčů. Gervinho a Ludovic Obraniak si musejí odpykat karetní trest, naproti tomu Yohan Cabaye a Franck Beria se vracejí do sestavy.

To osmé Saint-Étienne má rovněž o co bojovat. Jelikož se letos do evropských pohárů kvalifikuje z Ligue 1 hned šest celků, mají zeleno-bílí stále vcelku vysokou šanci na úspěch. Tým pod vedením Christophera Galtiera v minulém kole porazil - i když s mírnými problémy - již jistého sestupujícího z Arles a v posledních osmi ligových zápasech prohrál pouze jednou.

Na šesté místo tak díky solidní sérii ztrácí již pouze jeden bod. "Nyní hrajeme dva extrémní zápasy hned za sebou. Nejdříve s posledním Arles, nyní nás čeká lídr tabulky z Lille. Nevím, jestli máme proti takovému celku mnoho šancí, ale musíme se pokusit získat co nejvíce bodů. A nejlepší obranou je útok, kdybychom byli zalezlí na vlastní polovině, ničeho bychom nedosáhli," myslí si domácí kouč.

"Je to opravdu skvělý zážitek - jako pokaždé, když máte tu čest hostit vedoucí tým tabulky. Celá Francie se bude koukat na náš stadion, budou tu kamery z Canalu+. Můžeme ukázat, že jsme ambiciozní mužstvo, které hraje hezký fotbal. Chceme se ukázat. Bude to hezký zápas, i když pochopitelně velice těžký," zakončil Galtier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine  (úterý 21:00)
Jak v Paris Saint-Germain, tak v Nancy se na konci sezony mohou dít veliké věci. Zatímco družstvo z hlavního města Francie je velice blízko Lize mistrů, méně slavný celek čeká krušný boj o udržení.

Zvlášť Nancy je ve velice obtížné situaci. Tým Pabla Correy nevyhrál již šest utkání v řadě a v tabulce mu patří až osmnáctá příčka. Na nesestupové pozice ztrácí dva body, z posledních dvou utkání nezískalo ani jeden bod. Nejdříve přišla těsná porážka od Sochaux, následovala bitva proti Lille. První celek tabulky se nakonec na umouněné vítězství 1:0 notně nadřel, rozhodující a jedinou branku vstřelil belgický talent Eden Hazard.

"Pozitivní výsledek je pro nás opravdu velice důležitý. Pokud se z Parku princů vrátíme s jedním bodem, bude to úspěch. Bude důležité dostat se na příjemnou vlnu předtím, než se v sobotu utkáme ve velice důležitém souboji o udržení s Nice," připomíná důležitější duel klíčový záložník hostů Julien Feret.

"Utkání proti Lille se nám podařilo, hráli jsme dobře, jenom výsledek tomu příliš neodpovídá. Promarnili jsme opravdu skvělou příležitost. Ale na to už nesmíme myslet, musíme se soustředit na následující zápasy. Musíme otočit list s tím, že si připomeneme v dnešním utkání vše, co se nám povedlo v minulém kole. Každopádně toto je důležitý moment a my jsme připraveni bojovat," dodal ještě středopolař Nancy, které od svého dnešního protivníka dělí celkových devatenáct bodů.

Paris Saint-Germain totiž zažívá jednu z nejúspěšnějších sezon za poslední roky. Tým pod vedením Antoina Kombouarého letos nasbíral již 57 bodů a drží se na skvělém čtvrtém místě, které zajišťuje účast v Evropské lize. Pařížané myslí ale ještě o něco výš - vždyť od Ligy mistrů je dělí jediné dva body. Třetí Lyon přitom čeká nevyzpytatelné utkání v Auxerre.

Pro PSG mluví také příznivá série z posledních utkání. Kombouarého výběr neprohrál již od poloviny března a drží šestizápasovou sérii neporazitelnosti. A to i přesto, že si minule mírně zkomplikoval situaci remízou 1:1 s průměrným Monakem. Domácí mají navíc svému dnešnímu soupeři co vracet, v prosinci minulého roku se totiž Nancy podařilo před vlastními diváky obrat slavnější celek o všechny body, když po dvou brankách Hadjiho zvítězilo 2:0.

Nicméně v Parc des Princes je to něco jiného, Nancy zde v posledních pěti zápasech ani jednou nedokázalo vyhrát, PSG se radovalo hned ze dvou vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.40 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC341812460:3166
2.Olympique Marseille341711653:3362
3.Olympique Lyon341611758:3559
4.Paris Saint-Germain341512751:3557
5.Stade Rennes3414101033:2852
6.FC Sochaux341471352:4049
7.FC Lorient3412121042:3948
8.AS Saint-Étienne3412121042:4048
9.Girondins Bordeaux341015940:3945
10.Montpellier HSC3411111229:3744
11.Toulouse FC341271534:3543
12.Valenciennes FC349151040:3742
13.AJ Auxerre34818838:3842
14.Stade Brestois3410121234:3742
15.AS Monaco348161034:3440
16.SM Caen3410101441:4840
17.OGC Nice349131227:4140
18.AS Nancy-Lorraine341081632:4638
19.RC Lens346131533:5231
20.AC Arles-Avignon341112216:6414

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
Langi

po tomhle kole: 1. Lille 67 b., 2. Marseille - 65 b., 3. Lyon - 62 b.

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy by mohlo ubetonovat plichtu...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Lille 67 b., 2. Marseille - 63 b., 3. Lyon - 62 b.

Reagovat
Langi

to by byla ta lepší varianta ale moc tomu nevěřim že Marseille vyhoří

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Já vás rozsoudím, Lille 69, Marseille 65, Lyon 60 ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

jen to ne

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle bude velmi zajímavé kolo. Hlavně doufám, že Caen už definitivně potvrdí, že na sestup nepatří a porazí Rennes, které je konečně tam, kde má být. Dále by se mohl Lorient dostat na 6. místo, to by byla paráda

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Reagovat
vlastik

Tak poprvé budu fandit Auxxere, snad Lyon oberou a nás nepotopí Hadji. Jinak Obertan bych bral, hodil by se.

Reagovat
vlastik

že sem s tím Hadjim raději nedržel hubu..

Reagovat
hribco

No mne to vychádza na sedem remíz

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsi na to použít "trojčlenku" to by jsi pak dostal hned jiný výsledky

Reagovat
Godwinson

Spahićovi konečně vyprší trest, skvělé, výborné. Ale chudák Gameiro, toho ponesou zítra nohama napřed.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Sedan, otočit!

Reagovat
Godwinson

Příšerný výsledky v L2, velmi smutné.

Lille zajímavá sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň Le Mans vyhrálo

Reagovat
Godwinson

To patří k tomu špatnému ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Pome Paris, aspoň udržet, i když v deseti

Reagovat
Godwinson

Ten Sow v nominaci na nejlepšího hráče sezóny je teda jak pěst na oko.

Reagovat
Godwinson

Jsem příjemně překvapen sestavami, co tak koukám.

Montpellier, konečně hraje Koïta, byť tam to nuluje Girard, protože zrovna tady Équipu věřim, že skutečně hraje v záloze.

Překvapilo Bordeaux, očividně se Bedouet nechal inspirovat předchůdcem.

A nakonec Grénier.

Reagovat
domingo

Hm, Irek po 10 minutach out

Jinak dobry sestavy Lorientu a Bordeaux :)

Reagovat
Godwinson

Smutný.

Reagovat
domingo

aa... piskej konec !!!

zas Oliech, lol :)

Reagovat
domingo

i kdyz na hrotu pripomina fotbalistu, to bude tim...

Reagovat
Godwinson

Ecuele Manga, tomu to snad i přeju, zvláštní. :))

Reagovat
domingo

Hlavne posledni vysledky Lorientu jsou uplne obracene, venku hrajou jako z partesu a vyhravaji fakt tezky utkani a doma je to na hovno, furt 0:0 a skareda hra... vubec to nechapu

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, ironie.

Reagovat
domingo

Ty vole, to Sochaux hrozne jede

Reagovat
Godwinson

Giroooud! Já ho zbožňuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne Domingovci, udržať!

Reagovat
Godwinson

CABELLA!

A koukám rudá Lovren, tak snad to Auxerre dotáhne.

Reagovat
domingo

GOOL

Traoremu to s Oliechem sedi..

Reagovat
domingo

Teda, to jsem ale nevedel, ze Oliech neumi francouzsky

Reagovat
Robbie

to jsou durákové Lyon

Reagovat
Robbie

aby zkapali šmejdi

Reagovat
domingo

Jestlis vsadil na Lyon na Abbe-Deschamps, tak jsi blb

Reagovat
Robbie

myslel jsem že po výhře nad Marseile se zvednou ani jsou stále takový hovna jako předtím

Reagovat
domingo

Musis u toho premyslet mozkem a neridit se tim, ze Lyon = silny. Auxerre ma mnohem lepsi formu a hraje doma, Lyonu chybi dva nejdulezitejsi hraci. Tohle byla jednicka jak vysita, vubec nejsem prekvapeny.

Reagovat
Robbie

tak já FRA ligu vůbec nesleduju mě nepřijde vůbec atraktivní

Reagovat
domingo

No tak na ni nemas sazet, protoze davat na Lyon bez Lisandra s Toulalanem je konina :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jo, dobry, dame jim bura

Reagovat
domingo

V kotli Lyonu je asi 50 lidi...

Reagovat
hribco

Kto je ten Niang z Caen ?

Reagovat
domingo

Nejake decko, je mu snad 17

Reagovat
domingo

Jean Fernandez

AJA 2 - 0 Lyon à la mi-temps (Oliech;Traoré)

Allez les gars c'est bien ça !!! faut continuer !!!

26 minutes ago · Like · Comment

... ostatni treneri davaji v pauze pokyny hracum, Fernandez hned vali na facebook

Reagovat
smazaný uživatel

Niang na to že mu je teprv 16 už má na kontě ze 4 zápasů 2 goly,hodně slušný,nevypadá teda vůbec na 16

Reagovat
Godwinson

Niang, ten teda jede.

Reagovat
Godwinson

Montpellier tři góly, to je svátek, neskutečná produktivita.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Langi, Frankie, kristofyk..

cau kluci

Reagovat
Godwinson

Reagovat
hribco

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu se raději učit

Reagovat
Godwinson

Sochaux už se na tu šestku jeví dost reálně, to je dost mrzuté, vzhledem k Gillotovi.

Reagovat
domingo

Proc, chces ho do Montpellieru? :)

Reagovat
Godwinson

To mě nenapadlo, je to ale famózní myšlenka.

Seděl by mi do Bordeaux, navíc by se vlk nažral a Auxerre zůstalo v lize :)

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

LENS!

Reagovat
hribco

Dosť skoro sa prebudili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele