Ligue 1 - preview 29. kola

02.04.2011, 08:27, aktualizováno 03.04.2011, 09:46
Previews
Lille včera nezaváhalo a dál vede tabulku, dnes ho mohou tříbodovým ziskem napodobit pronásledovatelé Marseille a Lyon. Zatímco obhájce titulu Marseille má za soupeře Lens, Lyon se představí v Nice. Nedělní program také obsahuje utkání St. Etienne - Valenciennes.
AS Saint-Étienne - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Zcela odlišné cíle mají účastníci nedělního duelu mezi St. Etienne a Valenciennes. Domácí tým by se nejraději dostal do pohárové Evropy, avšak poslední výsledku tomu rozhodně neodpovídají. Fotbalisté Valenciennes se zřejmě nevyhnou záchranářským bojům. V posledních pěti utkáních sice čtyřikrát remizovali, ale zisk jednoho bodu nic neřeší.

Hostům se v St. Etienne tradičně nedaří, prohráli tam totiž 17 z posledních 19 utkání. Domácí však neoslňují v domácí soutěži. Za posledních šest utkání získali pouhé čtyři body a pomalu klesají do středu Ligue 1. Hosté z Valenciennes jsou čtyři body nad sestupovým pásmem.

Trenér Valenciennes Montainer však svůj tým varoval, že domácí si prošli jen krizí a vrátí se ke svým dobrým výkonům ze začátku sezóny. "Vyrovnané výkony podávají pouze první čtyři týmy. Ostatní si dříve nebo později prošli svojí krizí. Podobně to bylo i u St. Etienne. Oni zažili senzační období, poté však přišla krize. Osobně si myslím, že ta je ale u konce a domácí tým se zvedne. S takovou kvalitou, kterou ve svém mužstvu mají, mohou do konečné tabulky ještě promluvit," řekl lodivod hostů.

St. Etienne postrádá zraněné Perinna a Andreua. V dresu hostů se neukáže dvojice Samassa a Gomis.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Monsoreau, Bocanegra, Ghoulam - Payet, Alonso, Batlles, Matuidi, Sako - Aubameyang
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Angoua, Ducourtioux - Cohade, Sánchez, Nam - Langil, Pujol, Danic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.30 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Bývalý suverénní vládce Ligue 1 z Lyonu stále může ještě doufat v zisk titulu, byť ztráta na první místo po sobotním kole činí hrůzných devět bodů. Takže v Nice by bylo potřeba získat vítězství. Jenže zrovna na tenhle celek nemají hosté dobré vzpomínky. Ti navíc potřebují body do bojů o záchranu.

Les Gones díky OGC vypadli z letošního ročníku Ligového poháru, minulou sezónu na jeho půdě dokonce podlehli ostudně a vysoko 1:4! Ačkoli Stade Municipal du Ray opravdu nepatří k nejoblíbenějším místům svěřenců trenéra Claudeho Puela, nějaká ztráta by se mohla šeredně vymstít. Už takhle ztrácí na Lille deset kol před koncem dost velké manko.

Forvard Bafetimbi Gomis ale nezoufá. "Je brzy na to prohlásit, kdo bude mistrem," říká. "Jen jedna věc je jistá. Pokud Lille nebude dělat chyby, svůj náskok si udrží a zvítězí. Když se však podíváte na historické události v našem klubu, několikrát se nám podařilo zvrátit takovéhle situace. Máme zkušenosti, jak to dokázat," burcoval.

Hosté jsou neporaženi již ve 21 ligových utkání v řadě, poslední prohra se datuje na 25. září, kdy podlehli konkurentovi St. Étienne. Naposledy jen remizovali s Rennes 1:1, byť do 87. minuty drželi těsnou výhru. "I když jsme neudrželi dobrý výsledek, cítíme se silnější," tvrdil Gomis i přes vyrovnávací trefu renneského Théophileho-Catherina ze závěru zápasu.

I když hostující záložník Ederson letos odehrál kvůli přetrženému stehennímu svalu jen jedno utkání na samém začátku sezóny, vrátí se možná na hřiště po osmi měsících právě na starý známý dobrý stadionek v Nice, kde strávil čtyři roky, než přestoupil do Lyonu. Delgado je ovšem zraněný, Toulalan karetně potrestaný.

Nice je v tabulce aktuálně na patnáctém místě, neprohrálo již ve čtyřech kolech v řadě. Disponuje ale vůbec nejhorší ofenzívou z celé soutěže, pokud tedy do statistik nezahrnujeme poslední Arles Avignon. Během uplynulých dvaceti osmi kol nenastřílelo ani dvacet branek. Naposledy remizovalo v Toulouse, tam bod zachraňoval v nastaveném čase až Ljuboja.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - K. Coulibaly, Civelli, Pejčinovič, Clerc - Ab. Traoré, Digard, Sablé, Mounier - Bellion, Mouloungui
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Gourcuff, Lisandro López - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.25 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RC Lens - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Obhájce titulu z Marseille deset kol před koncem ještě rozhodně neskládá zbraně. Na vedoucí Lille ztrácí před 29. kolem čtyři body - a dobře ví, že pokud jeho soupeř zaváhá, může se mu přiblížit doslova na dostřel. V cestě mu dnes stojí loňský nováček Racing Lens, jenž potřebuje body do boje o záchranu.

Marseille se v poslední době v domácí soutěži daří - a to i přesto, že se po porážce na Old Trafford musela v osmifinále poroučet z Ligy mistrů. Od začátku roku 2011 získal tým Didiera Deschampse v lize 22 bodů ze 27 možných, díky čemuž se probojoval na momentální druhé místo s nevelikou ztrátu na vedoucí Lille. Jedinou porážku z posledních deseti utkání uštědřilo l'OM právě Lille, které si z Stade Vélodrome přivezlo cenné tři body za vítězství 2:1.

Od té doby se ale bílo-modří znovu vydali po vítězné vlně, když následně porazilo Rennes i Paris Saint-Germain, jenž tak definitivně ztratilo šanci na boj o titul. Přesto by dnes do tohoto utkání mohla Marseille vstupovat až ze čtvrtého místa, již v sobotu totiž své utkání odehraje Rennes a Lyon, které má na druhé místo ztrátu jednoho, respektive dvou bodů.

Didier Deschamps, manažer hostujícího týmu, ale dobře ví, kdo je momentálně největším soupeřem jeho týmu. "Jsme zpět v boji o titul. Jsme zpět a cílová rovinka začíná právě teď. Záleží již jenom na tom, kdo předvede nejlepší závěrečný sprint. Zbývá deset utkání, to je potenciálně třicet bodů. Musíme se pokusit získat úplně všechny. A pokud by se to stejné povedlo Lille, alespoň bychom mohli říct, že jsme udělali to největší, co bylo v našich silách. Nejdříve se ale musíme koncentrovat na zisk našich 30 bodů," mínil před utkáním sebevědomě.

Na francouzský titul si brousí zuby také Mathieu Valbuena, záložník Marseille. "Jdeme do fáze ligy, ve které jsme si v minulém ročníku zajistili titul. Doufám, že všichni zůstanou zdraví a pomůžou ke stíhací jízdě. Klíčem k úspěchu je nyní soudržnost. Nyní zajíždíme do Lens, kde se nám v poslední době příliš nedařilo. To je ale jenom další motivace k lepšímu výkonu," připomněl tvořivý středopolař nepříliš úchvatnou statistiku Marseille na Stade Félix-Bollaert. Olympique zde naposledy vyhrál v roce 2003. V letošní sezoně je ale na venkovních hřištích velice silný, lepší je pouze vedoucí Lille. Marseille ze čtrnácti soubojů padla pouze třikrát, inkasovala pak vůbec nejméně branek z celé ligy - 12.

Hostům bude chybět důležitý obránce Souleymane Diawara, který je suspendovaný. Na hřišti se s jistotou neobjeví ani dlouhodobě zraněný pravý bek César Azpilicueta a jeho parťák z obrany Julien Rodriguez, jenž se letos v dresu Marseille ještě neobjevil.

Snad ještě více ale potřebují body v Lens. Předposlední celek francouzské nejvyšší ligy má svůj prvoligový život na vlásku, na sedmnáctou pozici mu nyní chybí čtyři body. Po sérii sedmi špatných výsledků v řadě pak přišlo v minulém kole veliké překvapení, když si tým okolo střelce Issama Jemay poradil s Montpellierem jasně 4:1, ke všemu na jeho hřišti.

"Musíme hrát podobným stylem jako minule. Náš týmový duch se poté zlepší, budeme mít větší šanci na zisk bodů. Třicet bodů je mnoho. Nikdo z dolní poloviny tabulky není ještě zachráněn a já věřím, že naše špatná forma je za námi a my znovu začneme vyhrávat," sdělil prezident klubu Gervais Martel.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Varane, Yahia, Toure, Bedimo - Hermach, Akale, Roudet - Jemaa, Eduardo
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, M'Bia, Heinze, Taiwo - Cheyrou, Gonzalez, Cisse - A. Ayew, Remy, Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Sochaux - Stade Brestois  (sobota 19:00)
Bez nějakých naivních představ vstoupí Sochaux do devětadvacátého ligového kola. Domácí celek hostí souseda z tabulky - Brest - a trenér Francis Gillot již dopředu prohlásil, že mu nepůjde o výkon týmu, nýbrž pouze o samotný výsledek.

Sochaux se totiž v poslední době v Ligue 1 až povážlivě nedaří. Z deseti posledních utkání prohrálo hned šestkrát a kleslo na momentální jedenáctou pozici. Z té ještě nemá ani zdaleka zajištěnou záchranu - vždyť na osmnácté Monako má deset zápasů před koncem ligy náskok pouhých šesti bodů. Domácímu celku nepomůže ani jeho momentální forma. Gillotovi svěřenci nejdříve doma nestačili na Lyon, v následujícím utkání ho dvěma brankami srazil Ireneusz Jeleń z Auxerre.

"Trenér nám řekl, že nezáleží na našich výkonech. Důležitý je tentokrát pouze výsledek. Pokud se nám podaří získat tři body, určitě to pro nás bude veliké povzbuzení. Pro jistotu záchrany bychom poté potřebovali získat již jenom nějakých pět bodů. Hrajeme teď proti týmům, které se pohybují přibližně na stejné úrovni jako my. Chceme si udržení zajistit co nejdříve," řekl pro oficiální klubové stránky Edouard Butin, útočník Sochaux, jenž se do kádru vrací po zranění.

Do zápasu by opět mohla naskočit také brankářská jednička domácích - zkušený veterán Teddy Richert. Důvod k radosti mají i na druhé straně barikády - Brestu se po několikaměsíční pauze vrací elitní útočník Nolan Roux, jenž od prosince laboroval se zraněným nártem.

Tým okolo českého záložníka Maria Ličky tak snad i s jeho návratem doufá v návrat lepších výsledků - Brest je momentálně až na dvanácté příčce, má ale stejně bodů jako jeho dnešní soupeř. Poslední zápasy Brestois ale nasvědčují spíše dalšímu propadu tabulkou, hosté nevyhráli již čtyři utkání v řadě, když nejprve ztratili v Arles a následně nestačili na trojici Bordeaux, Saint-Étienne a Lille.

Od začátku kalendářního roku 2011 se jim podařilo získat pouhé dvě vítězství, na výhru mimo vlastní stadion pak čekají již od poloviny října.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Sauget, Faty, Perquis, Dramé - Boudebouz, Anin, Nogueira, M. Martin, Maurice-Belay - Ideye
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Daf, Baysse, Kantari, Ferradj - Ngoyi - Poyet, Lička, Grougi, Lesoimier - Roux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Domácí fotbalisté v posledních dvou kolech zaváhali a v tabulce Ligue 1 klesli na třetí místo. Svoji chuť si však mohou napravit už v sobotu, kdy hostí o záchranu bojující Auxerre.

Poslední tři vzájemné zápasy se však staly doménou Auxerre, takže hosté úplně bez šance nejsou.

Rennes sice z posledních dvou střetnutí získalo jediný bod, domácí však rozhodně panika nepostihla. "Nemáme se za co stydět, i když jsme ztratili body, předvedli jsme solidní výkon," hájil domácí barvy brankář Douchez a pokračoval: "Pokud zlepšíme obrannou fázi a budeme střílet branky, stále jsme ve hře o mistrovský titul. S blížícím se koncem sezóny bude každé střetnutí těžší a těžší. Rozhodne se až úplně v závěru. Pro tým je vzrušující být zapojený do bitvy o ligovou trofej, jsme ambiciózní mužstvo," netajil se touhou po vítězství v Ligue 1 strážce domácí svatyně.

Domácí postrádají Brahimiho, mimo hru je také dvojice Ekoko a Boukari. Brahimi měl smůlu v reprezentačním utkání U21, kde si poranil podkolenní šlachu a mimo hru bude asi tři týdny.

V dresu hostů se na hřišti neobjeví Pedretti a Jeleń. Polský útočník bude hostům citelně chybět, vstřelil totiž čtyři z posledních pěti branek Auxerre.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danzé, Kana-Biyik, Mangane, Theophile-Catherine - Mvila, Tettey, Dalmat - Boukari, Leroy, Verhoek
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, A. Coulibaly, Grichting - Chafni, Ndinga, A. Traoré, Berthod - Contout, Oliech, Birsa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - FC Lorient  (sobota 19:00)
V Paříži ví, že zisk ligového titulu je již zřejmě ztracen. V Ligue 1 je ovšem pořád o co hrát. Domácí by rádi dosáhli minimálně na třetí místo, aby se v příští sezóně zapojili do bojů o milionářskou Ligu mistrů, kterou si nezahráli od sezóny 2004/2005. Lorient ale nebude snadným soustem, v tabulce je jen o čtyři příčky horší.

PSG srazila asi definitivně vaz poslední porážka v Le Classique s Marseille. Tou se vyšplhala ztráta na dosud první Lille na deset bodů, kterou bude během posledních deseti kol téměř nemožné smazat. "Sen o titulu skončil," nechala se uplynulý týden slyšet brankářská dvojka Grégory Coupet.

Týmu Antoineho Kombouarého se bohužel nevydařila poslední tři ligová klání. Nešťastně prohrál v Auxerre, pak doma nedokázal dotáhnout do vítězného konce dobře rozjeté utkání s Montpellierem. Porážka 1:2 v Marseille zasadila hřebíček do rakve. Aby získal alespoň třetí příčku, která zajišťuje baráž Ligy mistrů, musí stáhnout manko pěti bodů.

Záložník Christophe Jallet ovšem nevidí situaci tak černě. "Hraje se přece ještě o 30 bodů. Ten deficit pěti bodů se může velmi rychle změnit," hledí optimisticky. "Právě máme za sebou špatnou sérii. Proč by si jí nemohli projít i jiní? I když je pravda, že dohánět Lille s Marseille bude už velmi složité."

Hostující Les Merlus prohráli jen jednou z posledních osmi zápasů, zaznamenali ale pozoruhodné čtyři remízy v řadě. Na PSG se jinak Lorientu poslední dobou daří, od roku 2007 mu podlehl z posledních sedmi vzájemných střetnutí v rámci Ligue 1 jen dvakrát. Podzimní utkání skončilo remízou 1:1.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Makelele, Clément - Giuly, Bodmer, Nene - Hoarau
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuele-Manga, Morel - Monnet-Paquet, Romao, Mvuemba, S. Diarra - Gameiro, Amalfitano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - SM Caen  (sobota 19:00)
Se čtyřbrankovým náskokem před druhou Marseille se po reprezentační přestávce vracejí na trávník lídři tabulky z Lille. V sobotním utkání přivítají třinácté Caen.

Oběma mužstvům se v posledních zápasech daří. Z posledních šesti utkání poznali oba soupeři hořkost porážky pouze jednou.

Domácím hraje do karet fakt, že jsou nejlépe střílejícím mužstvem soutěže a hlavě - při všech vzájemných zápasech vždy vstřelili Caen minimálně jeden gól. A branky budou padat zřejmě i tentokrát. Narazí na sebe totiž nejlepší střelec Sow z Lille (19 gólů) a třetí nejlepší střelec soutěže El Arabi z Caen (14 gólů).

Poslední zápas skončil solidní přestřelkou, Lille vyhrálo v Caen vysoko 5:2. "Byla to ukázka fotbalu," řekl před sobotním zápasem kapitán hostů Seube a dodal: "Velkým úspěchem by pro nás tentokrát byl zisk bodu."

V průběhu minulého týdne prodloužil domácí kouč Garcia smlouvu v klubu až do roku 2014. Sám k tomu řekl: "Klub vyslal jasný signál, že to s útokem na nejvyšší mety myslí vážně, jelikož si pojistil několik klíčových hráčů. To byla priorita i pro mě," zářil spokojeností lodivod Lille. Domácí v posledních měsících prodloužili smlouvy s pěti hráči základní sestavy (Beria, Mavuba, Landreau, Debuchy a Hazard). V létě však odejde klíčový stoper Rami do Valencie.

Ten však do sobotního utkání nezasáhne. V reprezentačním utkání Rami vystřihl nůžky, ale při pádu si poranil krk. Na jeho místě se tak zřejmě objeví Rozehnal.

Hostům chybí Hamoumi a Tafforeau, domácí nehlásí kromě Ramiho žádné problémy.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Hazard - M. Sow
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Bosmel - Inez, Seube, Heurtaux, Raineau - Marcq - El-Arabi, Moulin, Nivet, Mollo - K. Traoré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Domácí tým, který v minulém kole porazil Monako a výrazně si tak v boji o záchranu pomohl, přivítá v sobotu osmé Bordeaux.

Nancy bude zřejmě spoléhat na neprůchozí obranu, domácí totiž nedostali gól už 273 minut. Avšak Bordeaux se proti Nancy v této sezóně daří. Obě mužstva na sebe narazila kromě ligy i v Ligovém poháru a vždy vyhrálo Bordeaux 2:1.

Na tiskové konferenci přítomné novináře "šokoval" kouč hostů Tigana, který řekl, že jeho tým vyhraje zbývajících deset utkání. Poté dodal, že nevidí důvod, proč by to Bordeaux nedokázalo. "Nyní je na řadě Nancy, poté doma hostíme Arles. Nejprve musíme vyhrát první utkání a poté uspět doma, kde máme velké problémy," dodal Tigana.

Domácí klub je v tabulce na čtrnáctém místě s šestibodovým náskokem na sestupové pásmo, ale už teď je jasné, že v případě záchrany či sestupu Nancy opustí lodivod týmu - kouč Correa. Ten měl v klubu smlouvu do léta příštího roku, ale vypoví ji už po této sezóně.

V posledních třech kolech Nancy získalo hned sedm bodů. "V posledních třech zápasech jsme se konečně vyvarovali individuálních chyb. Právě tyto chyby nás stály v průběhu sezóny hodně bodů," řekl domácí trenér Correa.

Nancy chybí Hadji a N'Guemo, hosté nehlásí žádné nové problémy.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Chrétien, Andre Luiz, Loties, Brison - Féret, Diakité, Nguemo, Cuvillier - Vahirua, Bakar
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
C. Carrasso - L. Sané, Ciani, Planus, Trémoulinas - Fernando, A. Diarra - Ben Khalfallah, Plašil, Wendel - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.10 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Arles-Avignon - AS Monaco  (sobota 19:00)
Velice důležitý souboj o udržení čeká Monako. Knížecí celek v minulém kole nestačil na svého konkurenta z Nancy, nyní může své zaváhání napravit. Míří totiž do posledního Arles.

Dluhy sužované Monako se možná poprvé po pětatřiceti letech objeví až ve druhé nejvyšší francouzské lize. Knížecímu celku se letošní sezona vůbec nepodařila a momentálně se nachází až na osmnácté pozici - z té ztrácí deset kol před koncem na sedmnácté Auxerre tři body.

"Není to naše poslední šance, je před námi ještě deset utkání. Ale je to pro nás velmi, velmi důležitý zápas. Toto klání nám může pomoci znovu nabýt sebevědomí a dostat se pryč ze sestupového pásma. Viděl jsem poslední utkání Arles - a ten tým si rozhodně nezaslouží být na posledním místě. Nesmíme soupeře podcenit. Musíme bojovat stejně jako Arles a všechny týmy ze spodu tabulky," sdělil pro oficiální klubové stránky trenér hostů Laurent Banide.

Tomu se v posledním ligovém utkání nepodařilo tým dovést k důležitému bodovému zisku proti přímému konkurentovi o udržení z Nancy, když na Stade Louis II podlehl 0:1. Dnes navíc Monaku bude chybět suspendovaný důležitý defenzivní záložník Mahamadou Diarra.

Zatímco Banidův výběr o udržení v nejvyšší lize ještě bojuje, v Arles jsou se sestupem do druhé ligy již nejspíš smířeni. Dvacet bodů ztráty na sedmnáctou pozici je zkrátka příliš. A to i přesto, že se Arles z posledních deseti utkání podařilo hned pětkrát remizovat. Poslední utkání proti dalšímu nováčkovi z Caen ale skončil prohrou 0:2.

"Neprožili jsme úplně šťastnou sezonu, ale do posledních zápasů půjdeme o to bojovněji. Chceme se ukázat v co nejlepším světle, již nám o mnoho nejde. Hrajeme doma a musíme získat tři body, protože to je již celá věčnost, kdy jsme naposledy naplno bodovali. Ať se stane cokoliv, chceme ligu dohrát s hlavou vztyčenou," sdělil kapitán domácích Fabien Laurenti.
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Planté - Laurenti, Baldé, Pavon, Abenzoar - Kermorgant, Lorenzi, Ayasse, Rocchi - Ghilas, Dja Djédjé
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Mongongu, Adriano, Muratori - Mangani, Nkoulou, Coutadeur - Moukandjo, Park, Lacombe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.25 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Toulouse i Montpellier mají stále šanci dostat se na šesté místo tabulky a věřit, že se jim podaří vybojovat evropské poháry. Ani jeden celek si ovšem nevede podle svých představ. HSC nevyhrál už čtyři zápasy v řadě a naposledy se hanebně předvedl proti Lens, kterému doma podlehl 1:4. TFC prohrál čtyřikrát z posledních šesti utkání.

Pokud Toulouse využije domácího prostředí a vyhraje, v tabulce předskočí svého soupeře, na kterého ztrácí jen dva body. Kouče Alaina Casanovu, jenž mimochodem potvrdil svou spojitost s klubem novým kontraktem na další dva roky, mrzí především poslední představení. Jeho tým vedl nad Nice 1:0, v 90. minutě ale soupeř zásluhou Ljuboji dokázal srovnat.

Casanova přitom ví, že vše si jeho svěřenci zpackali sami. "Měli jsme šance na to dát druhý gól, který by nás pojistil. Bylo hodně frustrující dostat branku v nastaveném čase, ale můžeme si za to sami," čertil se v rozhovoru pro ligue1.com. "Škoda. Po vítězství jsme mohli být šestí a další zápasy by byly ještě více vzrušující."

Toulouse bohužel s Montpellierem nemá moc dobrou bilanci. Během posledních dvou sezón ho porazit nedokázal, uhrál s ním ze tří vzájemných střetnutí jenom jednu remízu. Na konci roku 2009 mu před vlastními fanoušky podlehl 0:1, tehdy se o jediný gól postaral Souleymane Camara, který se ovšem letos trefil jenom dvakrát.

Hosté chtějí určitě co nejrychleji odčinit ostudný výsledek se zachraňujícím se Lens. Ten do té doby nevyhrál sedmkrát v řadě. V Montpellieru však přímo ztrapnil mužstvo Reneho Girarda, které tak utrpělo největší debakl v sezóně. "Pořádná facka do tváře takhle před reprezentační přestávkou," hodnotil Girard.

"Rádi bychom se vrátili zpět do hry a co nejrychleji na to zapomenuli. Nic nám nešlo. Nestává se nám to často, je ale na druhou stranu dobré vědět, že se to stát může," povídal montpellierský stratég. "Člověk se pak naučí, že když neděláte, to co musíte, pořádně vás to ztrestá," dodal.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Cetto, Congré, Mbengué - E. Capoue - Machado, Didot, Sissoko, Tabanou - Santander
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, El Kaoutari, Collin - J. Marveaux, Pitau, Estrada - Utaka, Giroud, Belhanda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC281510349:2755
2.Olympique Marseille28149541:2451
3.Stade Rennes28148632:2150
4.Olympique Lyon281310547:2649
5.Paris Saint-Germain28129742:3045
6.AS Saint-Étienne28109935:3339
7.Montpellier HSC28109924:3039
8.Girondins Bordeaux28911837:3438
9.FC Lorient281081035:3438
10.Toulouse FC281141329:3037
11.FC Sochaux281051340:3535
12.Stade Brestois28981128:3235
13.SM Caen28981131:3835
14.AS Nancy-Lorraine281051330:4135
15.OGC Nice288101019:2834
16.Valenciennes FC28712933:3133
17.AJ Auxerre28614832:3432
18.AS Monaco28514926:2929
19.RC Lens286101228:4228
20.AC Arles-Avignon28191816:5512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Godwinson

Velmi zajímavé kolo. Důležitý záchranářský souboj, hodně atraktivní zápasy v Paříži a Lille a souboj tragédů v Toulouse. Doufal jsem, že Auxerre by mohlo domácí obrat o body, ale ty absence .... velmi nemilé.

Každopádně včera potěšila L2, snad se L1 bude ubírat v podobném duchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že v tomhle kole favoriti ztrácet nebudou

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Caen, Lorient a Auxerre dneska musí

Reagovat
Godwinson

Valenciennes, Lyon, snad nezklamou. Ve třetím zápase ani nevim komu přát, nahoře se to jeví jasněji než dole, takže Lens.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele