Ligue 1 - preview 2. kola

13.08.2011, 08:35, aktualizováno 14.08.2011, 09:51
Previews
Favorizovaná Marseille se bude snažit napravit zaváhání na hřišti Auxerre a Ligue 1 poprvé v historii zavítá do Évianu, domácí nováček nastoupí proti Nice. Druhé kolo pak uzavře utkání mistrovského Lille, na jehož hřiště přijíždí zlobit Montpellier...
AJ Auxerre - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Jedním z nejzajímavějších střetnutí druhého kola bude bezesporu zápas mezi dvěma týmy vyznávajícími bílomodrou kombinaci; obrozené Auxerre vyzve úřadujícího vicemistra z Marseille a oba celky se po úvodním zaváhání budou snažit naplno bodovat.

Papírovým favoritem jsou jednoznačně hosté. Trenér Deschamps však vyslovil obavu z fungování své defenzivy; marseilleští dostávají na samém začátku sezony příliš mnoho branek, a proto se dá očekávat spíše opatrnější střetnutí. Auxerre sice prošlo rozsáhlou obměnou a do sezony vstoupilo poměrně jasnou prohrou na hřišti Montpellieru, ale ani oni nejsou bez šance - na stadionu Abbé-Deschamps se soupeřům nikdy nehrálo snadno. Své o tom ví i největší předsezonní posila hostí, řízný defenzivní záložník Alou Diarra, který se vyjádřil jasně: "Na Abbé-Deschamps nenastupuji rád. Dostal jsem tady už tři žluté a jednu červenou kartu."

Jinak je ale Diarra ve svém novém působišti spokojený, jak dokládá jeho rozhovor pro France Football. "Jsem nadšený, že mohu nastupovat pod takovou legendou francouzského fotbalu, jakou je Didier Deschamps," řekl. "Rozumí mi, protože hrával na stejné pozici. Vždy to byl vítězný typ, kamkoliv přišel, budil obrovský respekt. Možná právě tohle je to, co musím nejvíce zlepšit," dodal možná až příliš skromně. Marseille už čtyřikrát v řadě (počítáme-li loňskou sezonu) ukončilo zápas výsledkem 2:2, a právě v Auxerre se má tato série konečně prolomit. "Když vidím trenéra při práci, při jeho přípravě na zápas, při rozhovorech s námi hráči, vždy si znovu a znovu uvědomím, že je to rozený vítěz," burcuje Diarra.

Deschampsův protějšek Laurent Fournier ví, že si z nepovedeného utkání v Montpellieru musí vzít ponaučení. "Musíme být důraznější před bránou," vyzývá. "Musíme být nekompromisnější." Nejlepší zprávou v táboře domácích je návrat brankáře a kapitána Oliviera Sorina, který vyléčil zraněný palec a nahradí na nejdůležitějším postu osmnáctiletého Donovana Leona, jemuž se debutové utkání v nejvyšší soutěži hrubě nevydařilo. Připraven bude i Le Tallec, který se však do základní sestavy nejspíš nepodívá.

Situaci mezi oběma mužstvy navíc lehce rozvířila včerejší zpráva o zájmu Auxerre o marseilleské záložníky Cissého s Kaborém. Burgundští se tak evidentně pojišťují pro případ, že nakonec přece jen odejde jejich klíčová opora Delvin N'Dinga.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Coulibaly, Boly, Sidibé - Ndinga, Traoré - Chafni, Oliech, Jemaa - Sahar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Évian Thonon Gaillard - OGC Nice  (neděle 17:00)
Nováček francouzské nejvyšší soutěže Évian Thonon Gaillard se poprvé představí vlastním fanouškům. Nemá proti sobě úplného papírového favorita, takže pokud Nice ukáže takový výkon jako naposledy v první půli na hřišti Brestu, je dost možné, že bude bodový úspěch zaručený.

Hostům se naopak úvod sezóny tolik nevydařil, byť na jejich půdu zavítal favorizovaný Lyon. Ten Nice porazil 3:1. Určitě v klubu nikdo nechce, aby se plácal po dvou kolech bez bodu někde na dně tabulky. "Myslím si, že proti nováčkům jsme schopni uhrát alespoň bod," uvedl bek Renato Civelli.

Évian už v prvním kole naznačil, že nehodlá být žádným otloukánkem ligy, jako tomu bylo v minulých letech u případu Grenoblu či Arles-Avignonu. V Brestu přes statečný výkon nakonec bral bod za remízu 2:2. "V létě jsme proti sobě hráli přátelák a nehráli špatně," pokračoval Civelli. "Bude to těžký zápas."

Hosté hlásí o jednu posilu navíc. K týmu se připojil Fabrice Abriel z Marseille a vězte nebo ne, společně s Hellebuyckem a Meriemem je ve svých 32 letech nejzkušenějším hráčem mužstva. "Měl jsem i jiné a dobré nabídky," přiznával. "Ale rozhodl jsem se pro Nice, jelikož to o mě mělo zájem vždy."

Domácí kouč Bernard Casoni byl po prvním zápase hodně spokojený. "Byl to důležitý zápas," broukal si. "Doma ale chcete mít rovněž dobrý start. Ten samý, jako jsme chtěli mít v Brestu. Hodně toho udělá publikum, především pak v časech, kdy se nám prostě nedaří," těší se na podporu domácích příznivců.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Montpellier HSC  (neděle 21:00)
Druhé kolo Ligue 1 uzavře souboj obhájce titulu z Lille a Montpellieru, který chce letos určitě napravit loňskou nepříliš úspěšnou sezónu. Zatímco domácím Dogám se na úvod nepodařilo vyhrát na půdě Nancy, HSC si celkem v pohodě poradil 3:1 s Auxerre. Podaří se mu uhrát nějaké body i nyní?

Jedno je jisté. Prostořeký kouč Rene Girard má prostě jasno, s jakou taktikou na favorita zápasu vlétne a že příznivý výsledek chce určitě uhrát i nyní. "Rozhodně se nebudeme ničeho bát," říkal. "Loni měl soupeř skvělou sezónu a teď musí prokázat, že to nebyla náhoda. Jestli bude mít Lille takový vliv na ligu jako loni? Upřímně doufám, že ne."

Domácí zatím žádnou vědu z remízy z Nancy nedělají. V zápase byli lepším týmem, fotbal se bohužel ale hraje na góly a víc jak soupeř jich zkrátka v tomto případě nevsítili. Debut si v novém dresu připsal Basa, Pedretti i Payet. "Je to jenom začátek. My jsme na správné cestě," myslí si Garcia. "Hráli jsme dobře jako tým."

Dogy vítají zpět suspendovaného Chedjoua, Payet je rovněž připravený hrát poté, co za Francii zmeškal přátelské utkání s Chile. "Někteří hráči ještě nejsou v té nejlepší formě," přiznává Garcia. "Budeme muset zapracovat na tom, aby se do ní dostali. Také nám dost hráčů chybí. Budeme teď muset vyhrát. Nebo v to aspoň doufat."

Girard tentokráte nebude moci počítat s Jeunechampem a s Marveauxem, kteří jsou vykartovaní, možná, že se v bráně ukáže nová tvář, jelikož jedničce Jourdrenovi se jaksi obnovilo dřívější zranění. "Všichni se těšíme. Vběhneme na hřiště a budeme se snažit něco uhrát," dodával montpellierský lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Zapomenout a zvítězit. Tak takový cíl si dávají fotbalisté Bordeaux, kteří ve svém druhém utkání letošní sezony vyzvou namlsané soupeře z Lorientu.

Les Girondins stále nemohou zapomenout na potupu z uplynulé sezony, kdy právě na Stade du Moustoir dostali pořádně naplácáno, a to hned pětkrát. Hattrickem se tehdy blýskl Kevin Gameiro, nyní již hráč Paris Saint-Germain, po gólu přidal Morgan Amalfitano, jenž zamířil do Marseille, a Arnold Mvuemba. Za hosty dokázal stav pouze korigovat záložník Fernando.

Tmavě-modří by se tak svým neoblíbeným soupeřům za nepříjemný výsledek rádi pomstili a zároveň by rádi poprvé bodovali v nové sezoně. Tým pod vedením nového kouče Francise Gillota totiž v úvodním utkání nestačil na ambiciozní Saint-Étienne, které si dokonce z jeho stadionu odvezlo všechny tři body - a to po vítězství 2:1.

V naprosto opačné pozici se nyní nachází Lorient, jenž v prvním kole Ligue 1 dokázal překvapivě naplno bodovat na hřišti Paris Saint-Germain, letos jasně nejaktivnějšího francouzského klubu na přestupovém poli. Hostům zařídil všechny tři body svou trefou Julien Quercia, nová posila klubu z Auxerre.

"Část utkání s Paris SG jsem viděl. Lorient je skvělý tým, mají opravdu výborné hráče. Hraje za něj i můj kamarád Arnold Mvuemba. Navíc hrají opravdu skvělý fotbal, rozhodně to bude těžké utkání. Minulý rok jsme tu prohráli 1:5 a nyní je na nás, abychom se za toto pokoření dokázali pomstít," vykládal Yoan Gouffran, který bude nejspíš i letos nastupovat do většiny utkání pouze z lavičky.

"Stále máme v paměti minulé utkání. musíme se z něho jednoduše poučit - a to tak, že nezopakujeme ty hrozné hrubky, které jsme vyvedli. Nemyslím si, že vítězství Lorientu nad Paris SG bylo nějakým překvapením, je to totiž skvělý mančaft. Lidé o tom mluvili trochu zaskočeně, ale musíme si uvědomit, že Paříž přes léto hodně nakupovala a musí se teprve sehrát," přikyvoval svému spoluhráči brazilský útočník Jussie, autor jediné letošní branky Girondins.

Další možnou překážkou pro Gillotovy muže by mohlo být nové, umělé hřiště Lorientu, na němž si odbyli svou neúspěšnou premiéru právě minulý rok. "Míč je o trochu pomalejší, protože to jednoduše tolik neklouže. Myslím si, že je to v Lorientu kropené, takže by to mělo být o něco rychlejší. Jiné jsou také odrazy balonu. Míč tolik neskáče, a my tak musíme být ostražití," vyjádřil se k nezvyklému povrchu znovu Gouffran.

V domácím dresu se dnes rozhodně neobjeví jak Sebastien Dubarbier, tak i Sigamary Diarra, kteří stále nedoléčili svá zranění. Bordeaux zase bude chybět zraněný Marc Planus, k dispozici stále není ani Fahid Ben Khalfallah.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Pedrinho, Bourillon, Ecuélé Manga, Mareque - Romao, Mvuemba, Jouffre, Coutadeur - Monnet-Paquet, Quercia
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Sané, Ciani, Trémoulinas - N'Guemo, Plašil, Traoré - Maurice-Belay, Jussiê, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - AC Ajaccio  (sobota 19:00)
Lyon, povzbuzený výhrou na hřišti neoblíbeného Nice, se poprvé v nové sezoně představí před vlastními fanoušky. Cíl Gardeho družiny je jasný: prodloužit vítěznou sérii s Ajacciem o další zápas.

Čísla mluví neúprosně; v historii francouzské nejvyšší soutěže se oba celky potkaly na Stade Gerland zatím desetkrát a Lyon v těchto střetnutích doposud neztratil ani bod. A podle předpokladů by se na tom nic nemělo měnit ani tentokrát; favorit vstoupil do sezony úspěšně, zatímco Ajaccio v prvním kole odevzdalo všechny body Toulouse. Trenér Pantaloni zřejmě udělá oproti předchozímu zápasu jedinou změnu, na hrotu útoku by měl na úkor Richarda Socriera nastoupit Ilan.

Také Rémi Garde bude i nadále spoléhat na poněkud netradiční rozestavení se čtyřmi útočnými hráči vepředu, které za Gourcuffovy nepřítomnosti úspěšně zkoušel v přípravě proti Portu i v lize v Nice. Jedna změna se však očekávat dá: stále více chybující Cris dost možná přepustí své místo v sestavě nové posile Bakary Konému. Čerstvá posila z Guingampu, která se k týmu Les Gones připojila teprve včera odpoledne, totiž ještě v nové sezoně neodešla poražena. Mladý stoper podepsal pětiletý kontrakt a na stránkách Lyonu se okamžitě objevila zpráva, že ve čtyřech doposud odehraných zápasech v nové sezoně Koné pomohl ke třem výhrám a jedné remíze. Je snad slavný klub natolik pověrčivý? Hořkým faktem je, že s Crisovou formou to vypadá stále stejně, tzn. mizerně, a svěží krev do obrany proto může výsledku stěží uškodit..

Anthony Réveillére, pravý bek Lyonu, klade na srpnový start do ligy velký důraz. "Všichni jsme viděli, co se stalo loni," varuje. "Proto budou naše srpnové zápasy velice důležité. Proti Ajacciu musíme vyhrát i proto, že nemůžeme ztrácet domácí zápasy. Musíme se soustředit hlavně na sebe, bez ohledu na to, kdo proti nám stojí," dodává.

Na Korsice se velkého soupeře nezalekli, ale respekt z něho rozhodně mají. "Očekáváme těžký zápas, Lyon je velký tým," pronesl na jeho adresu mladý záložník Benjamin André, který by se letos mohl stát jedním z objevů celé soutěže, a zároveň poodkryl i taktiku, která ovšem zřejmě překvapí jen málokoho: "Klíčové bude dobře bránit." Kdo se soupeře rozhodně bát nebude, je skupinka padesáti nejvěrnějších fanoušků, kteří si říkají Orsi Ribelli a kteří doprovází korsický tým při jeho poutích na kontinent pravidelně.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Koné, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Lopez, Bastos - Gomis
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Mostefa, Medjani, Poulard, Begeorgi - Pierazzi - Kinkela, André, Cavalli, Sammaritano - Ilan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.60 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Takhle tedy určitě ne! Pokud chce PSG bojovat o příčky nejvyšší a snít sen o titulu, rozhodně nesmí předvést ten výkon jako minulé kolo proti Lorientu. Hvězdný celek se bude snažit napravit svou ostudu na půdě Rennes. Jenže to nebude samozřejmě vůbec snadný oříšek. Domácí naposledy vypráskali Dijon 5:1 a vedou.

Opravdu asi čekal málokdo, že Lorient dokáže na úvod Ligue 1 tolik přehrát nově se tvořící tým PSG. Byť Les Merlus na Pařížany během posledních pár let hodně umí. Možná že i nejvíce ze všech celků francouzské ligy. Park princů musel nejen přetrpět porážku svých miláčků, ale také bídnou hru s málo gólovými šancemi.

V klubu zatím samozřejmě nikdo nijak přehnaně nepanikaří. "Snažili jsme tým posílit o hráče, kteří budou moci hrát Ligu mistrů i Ligue 1," uvedl brazilský sportovní ředitel Leonardo. "Musíme být opatrní. Potřebujeme čas na hráče, kteří jsou zde noví. I když teď není čas na omluvy - do Rennes si jedeme pro vítězství."

Ačkoli mnozí věří, že by se PSG letos mohlo podařit zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Ligue 1, Leonardo potvrdil jediný a jasný cíl. "Účast v Lize mistrů pro příští sezónu," hlásal. "Je to velmi důležité, ale ne tak zásadní. Klub se kvůli tomu nezhroutí, pokud na to nedosáhne. Ale hodně by nám to usnadnilo práci co se týče financí."

Rennes vstoupilo do nové sezóny na jedničku. I když byl soupeřem Dijon, nováček soutěže, takový debakl se asi jen tak nečekal. "Samozřejmě je to vynikající start," mnul si ruce kouč Fréderic Antonetti. "Věděli jsme, že rozdíly mezi oběma týmy jsou a potvrdily se. První zápas však nic neznamená. Budeme se snažit na tenhle výkon navázat i proti PSG."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Sochaux - SM Caen  (sobota 19:00)
Přestože tomu loňský úporný boj o záchranu příliš nenasvědčuje, vezou se hosté z Caen na působivé vlně neporazitelnosti; v součtu se zápasy v jarním závěru, v nichž se stal hrdinou pravý záložník Romain Hamouma, neprohráli červenomodří už osm střetnutí v řadě. I novou sezonu začal Dumasův tým vítězstvím, odneslo to Valenciennes; Sochaux ale bude přece jen trochu těžší oříšek.

A právě Sochaux jsou týmem, kterému Caen odevzdalo všechny body naposledy - letos v dubnu je tehdy ještě Gillotův tým, nezadržitelně mířící na pohárové příčky, porazil v poměru 3:2. Obránce hostů Thomas Heurtaux proto touží po odplatě. "Musíme tady něco odčinit," prohlásil doslova pro klubové stránky. "V tom posledním zápase jsme si zasloužili víc. Bude to těžký zápas, ale přistupujeme k němu s klidem. I bod ze Sochaux se počítá." Modibo Maïga, který se v onom zápase postaral o obrat dvěma góly v samém závěru, to s ním jistě nebude mít lehké.

A to není rozhodně poslední pikantnost, která se k dnešnímu souboji váže. Pierre-Alain Frau, zkušený útočník a největší předsezonní posila hostů, začínal svoji kariéru právě v Sochaux, a aby toho nebylo málo, odehraje zítra své jubilejní 300. utkání ve francouzské nejvyšší soutěži!

V táboře domácích však panuje odhodlaná nálada - jak by taky ne, když Les Lionceaux odstartovali sezonu velmi cenným bodem z horké marseilleské půdy. Navíc budou mít k dispozici opět obránce Davida Saugeta, který vynechal start ligy kvůli zraněním. "Nenechají nám ani centimetr místa," prohlásil na adresu soupeře Sauget. "Budou se snažit zabránit nám v tom, abychom hráli naši hru. Musíme být trpěliví a soustředit se na držení míče. Je důležité vkročit do sezony správnou nohou, a my si musíme posílit naše sebevědomí výhrou," dodal neohroženě.

Sochaux ještě v historii L1 na vlastním stadionu s Caen neprohrálo a současný tým, povzbuzený skvělým sezonním začátkem záložníka Vincenta Nogueiry, nemá v plánu tuto bilanci narušovat. Bazdarević má k dispozici kompletní kádr, s Caen na místo činu neodjel obránce Grégory Léca.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Corchia, Perquis, Carlao, Sauget - Martin, Anin, Nogueira, Roudet, Boudebouz - Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Dijon FCO  (sobota 19:00)
Nepříliš povedený vstup do nové sezony a soutěže má na svém kontě Dijon, jenž v prvním kole padl na vlastním hřišti s Rennes. To ho přehrálo jednoznačně 5:1. Nový začátek ale může pro nováčka soutěže začít již dnes, a to na půdě Toulouse.

Dijon se na svou úplně první sezonu v nejvyšší francouzské soutěži pokusil připravit přes léto, kdy se mu podařilo získat hned jedenáct nových hráčů. V klubu, jehož straší poslední místo v žebříčku celkové i průměrné hodnoty hráčů, bychom ale žádné význačné jméno hledat nemuseli. Nejdražší letní posilou se za dva miliony eur stal útočník Brice Jovial z druholigového Le Havru, jenž nyní s jednou branku vede mezi střelci Dijonu.

Na částku o milion a půl nižší vyšel nováčka přestup talentovaného obránce Samuela Souprayena z Rennes, zhruba za polovinu přišel zkušený kanonýr Grégory Thil, někdejší kapitán Boulogne a půl milion stál FCO nadějný Younousse Sankharé. Zdarma pak přišel zkušený matador do středních řad Daisuke Matsui nebo obránci Abdoulaye Meite či Cédric Varrault. Nepříliš známá jsou pak jména dalších posil: brankář Reynet, obránce Diallo a záložníci Guerbert a Jouffreau.

To daleko známější jména se objevují na přestupovém listě Toulouse, které opustil jediný důležitý hráč: stoper Mauro Cetto si vybral po skončení smlouvy italské Palermo. Toho by ve středu obrany měl nahradit Aymen Abdennour, nová posila z tuniského Étoile Sahel. Další alternativou na pravý kraj obrany je pak Pavle Ninkov, srbský reprezentat, jenž přišel za milion eur z Červené Hvězdy Bělehrad.

Trenér Cassanova také konečně vyřešil problémy s chybějícím hrotovým útočníkem. Z konkurenčního Saint-Étienne přišel za solidních šest milionů eur Emmanuel Riviere, z tureckého Bursasporu dorazil zase turecký reprezentant Umut Bulut.

Ani jeden z těchto hráčů si ale branku v uplynulém utkání nepřipsal, zápas s jiným nováčkem - Ajacciem - rozhodli totiž svými trefami již staří známí ve fialovém dresu; Antoine Devaux a Paulo Machado. "Jsme sebevědomí. V Ajacciu, které bylo na úvod nevyzpytatelné, se nám podařilo zvítězit. Doufám, že se nám podaří navázat na to, co jsme předvedli minulý týden a získat i nyní tři body," říkal autor první branky z minulého utkání Devaux. "Jsme nažhavení na první soutěžní utkání před našimi fanoušky, chceme je výkonem i výsledkem rozradostnit. Jsme připraveni na zisk tří bodů," dodal.

Fialovým ale bude v dnešním utkání chybět hned několik hráčů, kteří se zranili během letní přípravy. K dispozici nebude brankář Remy Riou, obránci Pavle Ninkov a Cheikh M’Bengue, záložníci Wissan Ben Yedder, Daniel Braaten a Etienne Didot, stejně jako útočník Emmanuel Riviere. "Je pravda, že nám chybí hodně hráčů, z toho poměrně hodně klíčových. Ale pokusíme se pracovat stejně jako předtím," řekl k zapeklité situaci na marodce kouč Cassanova.

To trenér Patrice Cartenon takové problémy nemá, nejistý je pouze start záložníka Benjamina Congreta a obránce Samuela Souprayena. Daleko více ho tak tíží taktika před důležitým utkáním: "Určitě pojedeme do Toulouse o trochu více defenzivněji naladěni než v minulém utkání. Budeme sázet na brejkové situace," sdělil.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ahamada - Congré, Fofana, Abdennour, Tabanou - Sirieix, Machado, Sissoko, Devaux, Regattin - Bulut
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Varrault, Zarour, Méité, Malouda - Altama, Sankharé, Guerbert, Bauthéac - Thil, Jovial
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Zápas mezi AS Saint-Étienne a Nancy nabídne zajímavý souboj dvou mužstev, která v prvním kole uspěla nad očekávání: zatímco domácí vykradli svatostánek Bordeaux, Nancy se podařilo vyválčit bod z utkání s obhájcem titulu z Lille.

Favoritem tohoto zápasu jsou zcela jistě domácí Stéphanois. Dobrou náladu v kabině po úvodní výhře ještě více rozvířil příchod Fabiena Lemoina z Rennes, velmi kvalitního středopolaře, který však proti Fernandezově týmu ještě nezasáhne. Lodivod hostů má naopak starosti v útočné formaci: po odchodu zkušeného Marama Vahiruy, který bude následující rok hostovat v Monaku, se snažil dotáhnout opačným směrem příchod Benjamina Moukandja, leč zatím bezúspěšně. Ještě větší tíha zodpovědnosti proto bude ležet na tradičním tahounovi ofenzivní fáze mužstva, Youssoufovi Hadjim.

Fernandez je trenér, který už v Auxerre proslul svojí velkou opatrností, a v Nancy se zatím nechová jinak. "Očekáváme, že budeme od prvních minut pod obrovským tlakem," připustil. "My se budeme muset dobře bránit. Nesmíme ztrácet tolik balonů jako proti Lille, z toho plynou nebezpečné situace." Trenér také dodal, že půda v Saint-Étienne bude možná ještě více horká, než je obvyklé: "První zápas doma, noví hráči, vítězství na Bordeaux - příznivci Stéphanois budou velmi natěšení."

Fernandez se také opět uvidí s Jeanem-Pascalem Mignotem, kterého vedl pět let v Auxerre. "Mignot je velmi inteligentní hráč a skvělý obránce," nenechal nikoho na pochybách. "Soupeři sice odešli Matuidi s Payetem, ale získali nové, kvalitní hráče. Například Ruffier je vynikající gólman." Na zápas na horké půdě ASSE se těší i útočník Benjamin Jeannot: "Když jsem poprvé viděl v televizi záběry z kotle Stéphanois, byl jsem ohromený. Ale už jsem před nimi hrál a byl to skvělý pocit."

Fernandezovým nejoblíbenějším výsledkem je remíza, při které dají obě mužstva po jedné brance. Proslul tím v Auxerre a i novou sezonu v Nancy rozjel smírem v poměru 1:1. Bude se navzdory papírové převaze Stéphanois předchozí utkání opakovat? Hosté postrádají pouze suspendovaného Berenguera, zato v táboře domácích je situace o něco složitější - chybět budou Lemoine, Alonso, Paulao, Ravet a Ebondo. I z toho důvodu možná nepůjde o tak jasný zápas, jak by se mohlo od začátku zdát.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Perrin, Marchal, Mignot, Ghoulam - Clément, Guilavogui, Sako - Sinama-Pongolle, Bergessio, Aubameyang
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Chrétien, Luiz, Lotiés, Brison - Karaboué, Traoré, Diakité, Bakar - Hadji, Jeannot
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valenciennes FC - Stade Brestois  (sobota 21:00)
Velká sláva se bude konat ve Valenciennes. Domácí totiž budou hostit svůj první zápas Ligue 1 na nově postaveném stánku Stade du Hainaut, který pojme 25 000 fanoušků. Tu čest postavit se VA první bude mít Brest, který naposledy po rozpačitém výkonu remizoval s nováčkem ligy Évian Thonon Gaillard 2:2.

Stadion, který stál 75 miliónů euro, už jednu premiéru přece jenom zažil. Ale zatím jen v rámci přátelského utkání. Před měsícem se Valenciennes postavil německý mistr Borussia Dortmund a velkou radost mu neudělal. Vyhrál totiž nad svěřenci kouče Daniela Sancheze 1:0 To je mimochodem nový muž na lavičce za Philippeho Montaniera.

"Utkání proti Dortmundu byla slavností chvíle. V sobotu se ale bude jednat už jen o pravý mistrák," uvedl Sanchez. Jeho jmenovec, záložník Carlos, se úplně na nové prostředí netěší. "Je to něco jiného tam hrát. Na druhou stranu je to o motivační faktor navíc," dodával. "Bude na nás pořádný tlak. Musíme si tam ale zvyknout."

Domácímu celku se poslední kolo úplně nevydařilo, po vyrovnaném boji podlehl na hřišti Caen 0:1. Hosté naopak nehráli příliš dobře, přesto proti Évianu brali bod. "Budeme se snažit Valenciennes překazit mejdan," říkal kouč Alex Dupont. "Loni jsme tu prohráli 0:3. Chceme se tomu letos určitě vyhnout."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Rennes11005:13
2.Montpellier HSC11003:13
 Olympique Lyon11003:13
4.Toulouse FC11002:03
5.AS Saint-Étienne11002:13
6.SM Caen11001:03
 FC Lorient11001:03
8.FC Sochaux10102:21
 Olympique Marseille10102:21
 Évian Thonon Gaillard10102:21
 Stade Brestois10102:21
12.Lille OSC10101:11
 AS Nancy-Lorraine10101:11
14.Girondins Bordeaux10011:20
15.Valenciennes FC10010:10
 Paris Saint-Germain10010:10
17.OGC Nice10011:30
 AJ Auxerre10011:30
19.AC Ajaccio10010:20
20.Dijon FCO10011:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
twl

minulý kolo se Bookmakeři sekli když vypsali na Rennes Kurs 2:50 proti nováčkovi optimální by byl tak 1:80.......dneska dle zase udělali chybu Ano paříš byla minulý kolo nemastná neslaná,ale nutno dodat že proti lorientu se jim nedaří a hráči nebyli sehraní navíc dneska by mněl nastoupit už patore to bude o něčem jiném team Rennes takového hráče nemají a kvalita hráču dneska rozhodne....... 2 Pro Paris Sg za kurz 2:60

Reagovat
hribco

No ja si dnes tipnem proti PSG a zaciatok sezony minule vysiel ASSE plus povzbudenu Lorient a proti tragickemu Brestu

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to pro PSG nebude nic lehkého. Remízka jak vyšitá.

Reagovat
Godwinson

Už se mi ta obrana Lyonu pomalu začíná i líbit, nevídané. Jinak dnes doufám, že už se konečně probudí PSG, byť to ještě asi nebude s Pastorem.

RENNES : Costil - Danzé, Kana-Biyik ou Boye, Mangane, Théophile-Catherine - Mvila, Mandjeck ou T. Doumbia - Pitroipa, Féret, Boukari ou Brahimi - Montano ou Boukari

PARIS-SG : Sirigu - Jallet, Bisevac, Sakho, Tiéné ou Ceara - Ménez, Chantôme, Matuidi, Nene - Bodmer ou Hoarau, Gameiro

Reagovat
domingo

Musi zacit Bodmer, jinak jim to nebude fungovat.. ta sestava Rennes je vynikajici

Reagovat
smazaný uživatel

sestava Rennes bude jako minulý kolo tipuju...a vidim to na další překvapení a Rennes bude mít 6 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

s tím, že to překvapení nebude

Reagovat
domingo

‎[Rumeur] Auxerre sur les milieux marseillais Cissé et Kaboré

To uz jsme tak osmy tym, ktery Kaboreho chce, ne?

Reagovat
božský John

Jenom my ho moc nechcem :D

Reagovat
Godwinson

Kaboré by byl výborný. Jen je otázka, jak je to s těmi věhlasnějšími zájemci.

Reagovat
domingo

Ja bych teda radsi Cisseho, typove se tam hodi vic, pro Kaboreho mluvi akorat to, ze muze zaskocit i na RB, ale ta pozice je stejne zdvojena. Navic ho chce Stoke a buhvikdo jeste, Cisse by byl ideal. Edua neznam, takze nevim.

Reagovat
Godwinson

Pro Kaborého toho mluví víc, ale je pravda, že je podstatně méně reálný. A Cissé by byl výrazně levnější, i když pokud bude za Ndingu těch 'neuvěřitelných' 10 mil., tak ...

Reagovat
domingo

Proc? Cisse je nenapadny, poctivy dric, pracant, presne to, co ta zaloha potrebuje. Typu jako Kabore tam je vic - Traore, Chafni i Segbefia zahraji plus minus to same. Je potreba nekdo spolehlivy na cernou praci, nebo novy Ndinga. To druhy je nerealny, tudiz to akorat vyztuzit.. neco jako hraval Dudka predloni. Na to je Cisse idealni. Zaloha ve slozeni Kabore - Chafni/Segbefia - Traore je typove stejna, moc mlada a nevyvazena.

Reagovat
Langi

OT: Lyon přihodil na N'Dingu...údajně až 10 mil eur...tohle už by mohlo Auxerre stačit, doufám že se to brzo dotáhne do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať jim nehážou Pieda k tomu.

Reagovat
Langi

asi tak...jako 10 mil + Pied...to by bylo čirý bláznovství...navíc Auxerre ho naštěstí ani nechce

Reagovat
domingo

Uz se zajimame o ty dva z OM a Edua, takze to fakt vypada pro vas docela nadejne..

Reagovat
Langi

jojo snad už to klapne...jenom ta cena teda...těžko uvěřit že bude stát stejně jako Jeremy

Reagovat
Langi

jojo snad už to klapne...jenom ta cena teda...těžko uvěřit že bude stát stejně jako Jeremy

Reagovat
domingo

Tak ale to neni tim, ze by byl predrazeny, ta cena je adekvatni.. Jeremy byl brutalne podhodnoceny, to jo, ale prece si kvuli tomu nebudem hrat na samaritany

Reagovat
Langi

jojo nemyslel sem to tak že by byl předraženej...těch 10 mil za něj je adekvátní...Toulalan měl stát 2x tolik

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem ho prodal v Psovi. Chci tam mít jenom srdcaře . Tak snad se to příští týden dotáhne, bo už mě to nebaví

Reagovat
božský John

Jan Kacíř

Bon ANNIVERSAIRE PAPE ! :)))

Před 5 minutami · To se mi líbí · · Podrobnosti o přátelství

Papa Ibra Mboup: Merci jan

Kdo je tady šéf?

Reagovat
domingo

Taky mu jdu poprat!

Reagovat
Godwinson

Sochaux údajně odmítlo první nabídku Arsenalu za Martina, přičemž Arsenal stojí i o Ayewa, který má výkupní klauzuli na 13 mil. Zajímavé :)

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se Arséne pochlapil na závěr přestupového období? Škoda, že na post, který posilnit moc nepotřebují

Reagovat
Godwinson

On se pochlapit musí, ale tímhle by to nebylo ono. Arsenal potřebuje něco trochu jiného, ale nezávidim mu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom levných a kvalitních stoperů měl ve Francii habaděj

Reagovat
Godwinson

To je pravda a nejen stoperů. Levého beka mohl mít poměrně levně také, například Trémoulinasova cena by nešla přes 10 mil., ale to platí vlastně pro všechny posty, takže tak :))

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divné. S Aulasem by si mohli podat ruku. Taky mu uteklo plno hráčů za levný peníz. Já jenom doufám, že Moussa ještě zůstane v Toulouse a v zimě, nebo příští rok přijde k nám. Snad

Reagovat
Godwinson

To zase ne, Aulas mohl leccos zvládnout podstatně lépe, ale nemá to snadné, bůh ví, jak zásadní jsou ty finanční problémy. Arsenal ty peníze má, jen není vůle.

Co se týče Sissoka, tam já doufám, že nezůstane, Toulouse je hrozně silné a jemu by už posun výše taky hodně prospěl. Pořád tak nějak tajně doufám, že vedení Chelsea spadne na hlavu, v ní se rozsvítí a využijí tuhle jedinečnou, ekonomicky přívětivou volbu .... utopické, vím.

Reagovat
domingo

Ja bych treba jeste letos Toulouse pral i pohary, ten tym je ohromne silny, pri hodne priznive konstelaci muze zautocit na LM.. pak ten vyprodej prijde, to je jasny, ale byla by to super tecka za touhle generci..

Reagovat
Godwinson

Určitě by mohli, ale na to je tam týmů poměrně dost, ale spolu se Štěpánama je tam v tý kategorii mám. Z mého pohledu s nimi mají až moc společného, tedy to, že jim nemůžu přát, protože mají blbce na lavičce :))

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednou se píše, že za N'Dingu může dát nejvíc 7 mega, teď dává 10...no nevím, co zatím je. Nicméně já taky doufám, že Aulas spadne na hlavu a koupí se Moussa. Nechápu, jak může takový hráč trčet v takovém klubu, jako je Toulouse

Reagovat
Godwinson

Pokud těch 10 mil. dává, tak je to tedy opravdu divný, to je hodně :) Uvidíme, ještě je docela dost času, snad náš čekají ještě nějaká překvapení na závěr.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Lavička Lyonu: R. Vercoutre, M. Pjanic, J. Pied, L. Gassama, I. Belfodil, H. Novillo, S. Koné

Reagovat
smazaný uživatel

2 tyčky za sebou, to to začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro dvakrát tyč během 20 sekund

Reagovat
smazaný uživatel

co to ten pablb píská?!

Reagovat
smazaný uživatel

S tímhle tempem tam něco musí spadnout. Už to mohlo být 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kim hraje hrozně, doufám, že po příchodu Ndingdy bude střed Gonalons - Ndinga

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ho viděl dvakrát u míče, tak nemůžu soudit

Reagovat
smazaný uživatel

já ho viděl asi 3x špatně odhadnout situaci, 2x faulovat a 3x podělat přihrávku nebo zpracování

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Briand hraje dobře, dokonce se mi zdá, že zhubnul :)

Reagovat
smazaný uživatel

Garde mu konečně zatrhl fastfoody

Reagovat
smazaný uživatel

To mu měl zatrhnout, když byl kondiční trenér a ne až teď ale

Reagovat
smazaný uživatel

asi neměl rád Puela

Reagovat
Godwinson

Jak to jde Konému?

Reagovat
smazaný uživatel

prozatím bezchybný

Reagovat
Godwinson

To rád čtu, k Lovrenovi sedí, jak prdel na hrnec. Snad jim to půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Rémi nebude blbnout s Crisem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio se zatím moc nedostalo za polovinu, takže těžko soudit .

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak zatím je tohle kolo hodně gólové

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon prozatím jednoznačně lepší, snad to tam ve druhém poločase konečně spadne... hra se mi pod Gardem docela líbí, až na občasné nepřesnosti nehrajeme vůbec špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa

Reagovat
hribco

Sirigu neskutočne reflexy

Reagovat
smazaný uživatel

Já se na to můžu fakt vysrat

Reagovat
Godwinson

Sammaritano

Reagovat
hribco

Kevin Gameiro JOOO !

Reagovat
Godwinson

PSG!

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden velký zmar ta naše hra. šancí habaděj a výsledek žádný

Reagovat
Godwinson

Abych řekl pravdu, přesně takový 'paskvil' jsem od Kombouarého čekal ... i když ne takhle v začátku :)

Reagovat
smazaný uživatel

LISANDROOOO. Kapitán jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Pitroipa

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli by tohle Bastosovi vyšlo, tak klobouk dolů. Jinak Ajaccio upletlo z hovna bič a my jsme byli v koncovce hodně marní. Když se sere, tak se sere. Ty tutovky bych už ani nespočítal. Jinak předvedená hra byla dobrá. Už aby byl v základu Yoann a N'Dinga(snad).

Reagovat
Pipo123

Kriste, neviem čo podať na ten Evian - Nice, jednotka bude ?

Reagovat
domingo

To muze byt fakt cokoliv

Reagovat
Pipo123

Nj, radšej som to obyšiel, vsadil som len na Lille, ale tam mám pocit že by mohli doma zaváhať, no snad nie

Reagovat
Godwinson

Dnes zajímavé zápasy, škoda, že se ten nejzajímavější kryje s U20. Jsem zvědavej na Hiltona, který bude poprvé v základu. Doufám, že Évian bude bojovat, nejlépe za tři. No, a derniéra Ndingy v dresu Auxerre ... ? :)

LILLE : Landreau - Debuchy, Basa, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba (cap), Pedretti - Hazard, Sow, Payet (ou Obraniak).

MONTPELLIER : Pionnier - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Pitau (cap), Belhanda, Estrada - Dernis, Giroud, Utaka.

Reagovat
juninho8

videl som sice len 9 minutovy zostrih Lyonu ale zahodenych sanci som tam videl aspon 10....Ochoa(neviem ako sa to sklonuje) by som dal hodnotenie 11 z moznych 10 plus par krat mu zvonilo v usiach...a uz ani nejdem pisat preco by som radsej videl pjanica v zaklade a kima dakde na tribune...kim sa mi v tom zostrihu ani nemihol a pjanic ma asistenciu + ten priamy kop vobec nebol marny....sudim to ale len podla zostrihu tak mozno sa mylim...ale hra sa mi velmi paci...chybalo trosku stastia...aspon sme si ho usetrili na kazan...a keby tie bastosove noznicky skoncili v sieti tak si ich pustam asi este teraz stale dokola

Reagovat
smazaný uživatel

Kim toho moc nepředvedl to je fakt. Ale tak slabší zápas si může vybrat každý. A těch nůžek byla strašná škoda, je vidět, že je to Brazilec, bo normální fotbalista by si to nejdřív zpracoval a pak zakončoval, místa tam měl habaděj, ale za pokus

Reagovat
Godwinson

Évian zase bez Mensaha, sakra ... on na seznamu zraněných není, což by byla jediná věc, která by mohla omluvit to, že místo něj hraje Angoula.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den,

Toto není SPAM ! Píši jako zástupce firmy Action Czech a náhodně vybírám

uživatelé z různých portálů jako libimseti,facebook,xchat,blog.cz a dalších a nabízím

aktuální AKCI ,která platí do 21.08.2011

Jde o náhodně vygenerovaný reklamní banner při jehož kliku naněj vyhráváte věcné ceny ať už finanční obnos či jen dárek .

NA webové stránce http://www.moneyaction.tk se pod červenými hvězdičkami nachází reklama na

kterou musíte kliknout (WEB NENI MUJ ! Je to náhodně vygenerovaná

stránka nejde o SPAM ! ) a obratem vám pošleme informace o vaší výhře SEM !

© Action Czech s.r.o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele