Ligue 1 - preview 11. kola

30.10.2010, 08:35, aktualizováno 31.10.2010, 08:42
Previews
Marseille měla s Rennes hrát už včera večer, kvůli dešti ale zápas byl odložen na dnešek s tím, že o jeho osudu bude podle počasí a stavu hřiště definitivně rozhodnuto v jednu hodinu. PSG cestuje do Montpellieru a bude se chtít posunout na pohárové příčky. Lille chce loupit ve Valenciennes, Bordeaux zase v Monaku...
Valenciennes FC - Lille OSC  (neděle 17:00)
Už druhý zápas v tomto týdnu čeká na dvojici Valenciennes - Lille. Oba kluby v úterý, resp. ve středu hráli utkání Ligového poháru, v neděli je čeká vzájemná bitva o body do tabulky nejvyšší francouzské soutěže. Střetnutí má nádech lokálního derby, oba týmy dělí na mapě vzdálenost pouhých padesáti kilometrů.

Valenciennes si v rámci Ligového poháru poradilo s fotbalisty Boulogne, které vysoko porazilo 4:0. Střelecky o sobě dal velmi nahlas vědět Aboubakar, jenž se trefil hned třikrát. Na podobné vlně se nesla také výhra Lille, které zdolalo Caen 4:1. Oba kluby se tak probojovali už do čtvrtfinále.

Vysoké vítězství potěšilo trenéra hostujícího celku Garciu. "Jsem rád, že jsme o postupu rozhodli v normální hrací době. Těší mě, že se prosadili útočníci. Gól dal Hazard, Gervinho pokračoval ve svých dobrých výkonech z poslední doby a také se prosadil, a nesmíme zapomínat ani na Cabyeho, který dal hned dva góly," pochvaloval si kouč Lille.

"Jsem velmi rád, že jsem se po dlouhé době trefil," řadoval se 19letý útočník Lille Hazard, který se naposledy v lize trefil na konci srpna. Vzápětí však dodal: "Hlavní věc však byla postoupit do čtvrtfinále, a to se povedlo."

Těžké utkání očekává domácí obránce Bong, jenž dobře ví, že proti němu bude stát velká útočná síla Lille. "Jsem připraven na to, že proti mně budou hrát dobří fotbalisté. Rád se v zápasech zapojuji i do útoku a forvard soupeře mě tak musí bránit, což mu také ubírá sil," řekl Bong a vzápětí dodal: "Záleží však na konkrétním utkání, pokud se k útočení nedostanu, ale celý zápas bráním dobře, tak jsem spokojený," dodal zadák Valenciennes.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Angoua, Biševac, Bong - Cohade, Gomis, Sánchez - Ducourtioux, Pujol, Danic
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Mavuba, Balmont, Cabaye - Gervinho, Hazard - Sow
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Po vcelku nákladném letním přestupovém okně se v Monaku zase jednou před sezonou těšili z vysokých ambic místního fotbalového celku. Stejně ale jako v posledních sezonách ale knížecímu týmu slavné tváře příliš nepomáhají a před jedenáctým kolem se pohybují na nebezpečném předposledním místě. Proti Bordeaux tak hodlá tým Guye Lacombeho rozhodně bodovat.

Monako bylo před desátým kolem na osmnácté pozici, po včerejší remíze Lens s Toulouse ale kleslo ještě o jednu příčku níž. Jediná výhra, devět bodů a záporné skóre 7:9. Hůř je na tom letos zatím pouze tragické Arles. Fanoušci knížecího klubu tak mohou s marností vzpomínat na fotbalové hody z před šesti let, kdy se monačtí objevili dokonce ve finále prestižní Ligy mistrů. V následujícím roce se Monako objevilo pouze v Poháru UEFA a sestupnou tendenci ukázalo i v následujícím roce. To se pro jistotu neukázalo v evropských pohárech vůbec.

Od té doby to jde s Monakem špatně. Sezona 2006/2007 znamenala až deváté místo, které ale dlouho zůstalo nejlepším novodobým umístěním klubu - až v minulé sezoně mančaft okolo magického Neného tato umístění v dolní polovině tabulky narušil - a to osmým místem.

Nálada v knížectví je ale před tímto utkáním přece jenom o trochu optimističtější, AS totiž postoupilo již do čtvrtfinále Coupe de la Ligue (v minulé sezoně tým skončil již ve třetím kole), když v úterý porazil po penaltovém rozstřelu Lorient. Rozhodující pokutový kop proměnil kanonýr Dieumerci Mbokani.

"Před utkáním tu byly jisté pochybnosti. Byli jsme pod tlakem, jelikož jsme věděli, že pokud neuspějeme, dostaneme se do hlubší krize. Díky vítězství a postupu v Ligovém poháru se nám alespoň trochu zvedlo sebevědomí. Je pravda, že vítězství proti Bordeaux je opravdu klíčové. Musíme hrát dobře a získat tři body," říkal před dnešním zápasem manažer domácích Guy Lacombe.

Jeho mužstvo ale před vlastními fanoušky příliš silné není. Z pěti uplynulých zápasů získalo stejný počet bodů, z vítězství se radovalo pouze jednou. Ani Bordeaux nicméně mimo vlastní stadion nepatří k těm nejsilnějším - zvítězilo zatím dvakrát, remizovalo jednou. I toto mu pomohlo dosavadnímu dvanáctému místu.

Po deseti odehraných kolech má na svém kontě tým, jehož barvy hájí i český reprezentant Jaroslav Plašil, pouze čtrnáct bodů a vyrovnané skóre 9:9. Ani poslední dvě utkání nedělají týmu Jeana Tigany zrovna radost. Nejprve předloňský mistr Francie podlehl doma nováčkovi z Brestu, následně své zaváhání nedokázal napravit ani v ligovém utkání se Saint-Étienne. Po prohře 0:1 v Coupe de la Ligue končí.

Problém Girondins je jasný - chybí kvalitní útočník. Po odchodu Marouana Chamakha ofenziva tohoto celku strádá - pouze dvakrát v letošní sezoně se Bordeaux podařilo skórovat vícekrát než jednou. Nejgólvější útočník Anthony Modeste má na svém kontě čtyři branky. "Toto utkání vypadá velice zajímavě, jistě bude plné osobních soubojů. To se mi líbí," řekl k duelu hostující záložník Pierre Ducasse.

Hosté mohou do Monaka zajíždět s pozitivním očekáváním, s knížectvím ho totiž pojí velice solidní série. Neprohráli zde již sedm let...
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Puygrenier, Hansson, Traoré - Mendy, Gosso - Aubameyang, Coutadeur, Park - Mbokani
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Sané, Fernando, Ciani, Trémoulinas - Plašil, Ducasse - Gouffran, Jussie, Wendel - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.90 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Na šlágr tohoto kola si fanoušci musí počkat o pár hodin déle. Velkolepé Stade Vélodrome mělo už v sobotu večer hostit střetnutí Marseille s Rennes, to se ale kvůli dešti odložilo na nedělní pátou hodinu. Nic to ale nemění na faktu, že po výhře Brestu potřebují oba týmy zvítězit, aby se dostaly do čela tabulky.

Olympique odstartoval, podobně jako jiné těžké váhy Ligue 1, do sezóny špatně, na rozdíl od Lyonu či Bordeaux se ale hodně rychle vyšplhal tam, kde ho jeho fandové rádi vidí. Loňský mistr má momentálně za sebou osmizápasovou šňůru bez prohry a výhru 3:1 na horké půdě v Lille, která je olemována jednogólovými vítězstvími v pohárech nad Žilinou a Guingampem.

Trenér Didier Deschamps ovšem nemohl být spokojen s tím, jak se jeho tým prezentoval v prvním poločase zmiňovaného ligového klání. "Hůře už jsme hrát nemohli, ale posléze jsme dobře zareagovali. Po přestávce jsme si vedli mnohem lépe, kontrolovali hru, předtím jsme jen bránili a honili se za míčem," zhodnotil někdejší kapitán francouzské reprezentace.

Vcelku odlišné pocity momentálně zažívají ve Stade Rennes, které v prvních devíti kolech nenašlo přemožitele a až na výjimky střídalo těsné výhry s bezbrankovými remízami, před týdnem ale přece jen ztratilo punc neporazitelnosti. Stade de la Route de Lorient vyloupil loňský nováček z Montpellieru, ačkoliv domácí tým se, co se týče výkonu, rozhodně neměl za co stydět.

"Montpellier měl snad jedinou šanci a z ní skóroval. Fotbal je holt někdy krutý, byl to nešťastný večer," lamentoval kouč Frédéric Antonetti. "Ať hrajeme proti Marseille, nebo komukoliv jinému, naším cílem je ukázat, že porážka od Montpellieru byla náhoda," doplnil svého kouče obránce Rod Fanni a dodává: "Víme, že jsme si všechny získané body zasloužili, ale také jsme si vědomi, že máme stále co zlepšovat."

Zlepšit by borci ze severozápadu Francie mohli třeba bilanci na Stade Vélodrome, Rennes totiž v Marseille nevyhrálo bez pěti dnů rovných deset let. Pomoci to změnit už může právě Fanni, který se stejně jako Montaño vrací po zranění, chybět naopak bude vykartovaný Mangane. Na straně l’OM jsou mimo hru dva hráči - Cissé a bývalý hráč Rennes M’Bia.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, K. Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho González, Kaboré, A. Ayew - Rémy, Gignac, Valbuena
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danzé, Fanni, Kana-Biyik, Théophile-Catherine - M'vila - Dalmat, Tettey - Kembo, Montaňo, S. Marveaux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Ve Francii mají oba týmy, jež se drží v horní polovině tabulky, aktuálně jedny z nejlepších forem. Montpellier má na kontě tři výhry v řadě, PSG během posledních deseti utkání prohrálo jen jednou. Oba navíc vstupují do utkání povzbuzeni o postup do čtvrtfinále Ligového poháru. Domácí tým přešel přes Ajaccio, hosté v prodloužení přes Lyon.

HSC pokračuje v solidních výkonech, jaké předváděl i v minulé sezóně, ve které skončil na konečném šestém místě. Po posledních dvou vítězství nad Sochaux a naposledy na půdě Rennes má na kontě 17 bodů a je nyní na tom stejném místě tabulky. PSG sice v minulém kole doma nestačilo na Auxerre, přesto je jen o příčku níže než jeho soupeř.

Domácí obránce Cyril Jeunechamp je zatím s dosavadním průběhem v tomto ročníku spokojený. "Forma je dobrá. Dobré výsledky nám teď pomohly se posunout v tabulce vzhůru," říkal. "Snažíme se ale spíše o jednu věc, spíš než stoupat tabulkou. Chceme získat do konce podzimní části 25 bodů."

Samozřejmě že výhra v Coupe de la Ligue nad Ajacciem se Montpellieru nerodila určitě snadno. PSG však mělo určitě o poznání papírově složitější úkol. Postoupit přes Lyon, k tomu ještě střetnutím na jeho půdě, se možná rovná jednomu z nejtěžších zápasů ve Francii. "Předvedli velký výkon. PSG má skvělý tým a kouč Antoine Kombouaré má velkou kvalitu," uvedl Jeunechamp.

Z historicky osmnácti vzájemných utkání na Stade de la Mosson tam Pařížané zvítězili jen čtyřikrát. "Musíme co nejvíce držet míč, protože PSG nemá rádo, když se za ním honí. Pokud srovnáte oba týmy na papíře, asi tam nebude velký rozdíl. My se však budeme snažit o to, aby byl rozdíl ve hře co nejmenší," vytyčil si montpellierský bek.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Spahič, Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Estrada - Belhanda, Giroud, Camara
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Giuly, Makelele, Chantome, Nene - Erding, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - RC Lens  (sobota 19:00)
Předposlední Lens zajíždí na hřiště pátého Toulouse. Oba týmy toho ale mají hodně společného. Ani jednomu z nich se v poslední době příliš nedařilo, po dlouhé době vyhráli až v minulém kole.

Houpající se trenérská židle se pod koučem hostů Wallemmem na chvíli díky výhře z posledního kola zastavila, tento víkend však na jeho tým čeká daleko složitější soupeř, než bylo Nice, i když poslední výsledky domácího celku tomu příliš neodpovídají.

Toulouse minulé kolo konečně zabralo a po pěti zápasech bez výhry porazilo Sochaux 3:1. Hosté čekali na vítězství dokonce sedm utkání, svoji smůlu zlomili také minulý týden, kdy doma porazili nejtěsnějším možným rozdílem Nice.

Hostům bude dlouhou dobu chybět Demont, zlomenina ruky ho totiž vyřadila minimálně na pět týdnů. Podobně nešťatně dopadl i jeho spoluhráč Pollet, který si na jednom z posledních tréninků zlomil lýtkovou kost.

V dresu hostů se pravděpodobně objeví obránce Queudrue, který se po devíti letech strávených v Anglii vrátil do Francie, přímo do svého"mateřského" klubu z Lens. "Hrál nějaké zápasy za rezervu, takže by mu nemělo dlouho trvat, než se dostane do zápasového rytmu. V nominaci na utkání proti Toulouse ale nechybí," řekl kouč hostů Wallemme. Sobotní podvečer se tak ponese v duchu velkého návratu.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Congré, Cetto, Tabanou - E. Capoue - Machado, Didot, Sissoko, Mansaré - Braaten
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Yahia, Chelle, Bédimo - Keita, Hermach - Akalé, Roudet, Boukari - Maoulida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Čtrnácté místo v lize, vypadnutí z Ligového poháru. To se na před dvěma lety sedminásobnému mistrovi Francie v řadě určitě nesluší ani nepatří. Vedení Lyonu však přesto i nadále nepanikaří a trenér Claude Puel má jeho plnou podporu. Těžko říci, jak to bude po domácím utkání se Sochaux, kterému se však venku vůbec nedaří.

Na zisk trofeje z Ligového poháru si Olympique může letos zajít chuť. Ve středu totiž doma nestačil na PSG, kterému podlehl 1:2 po prodloužení, a v této soutěži tak již nepokračuje. V souladu s tím, jaké výsledky má OL v Ligue 1, by se možná dalo předpokládat, že by se o svržení Puela mohlo alespoň diskutovat.

Prezident klubu Jean-Michel Aulas ale říká velké ne. "Konala se chůze správní rady, která analyzovala dosavadní průběh sezóny. Dospěli jsme k názoru, že ligové výsledky jsou sice menším zklamáním, i přesto jsme se rozhodli současné pracovníky nepropouštět," uvedl Aulas. "Všechno je totiž ještě možné. Jak v lize, tak Lize mistrů."

Z toho, že se o této věci konečně rozhodlo, měl radost i obránce Anthony Revéillére. "Je to pro nás dobré, že už je po všem. Teď je to jasné a navíc oficiální," rozpovídal se pro klubové stránky olweb.com. "Byl jsem překvapený, že Aulas s prohlášením přišel po zápase s PSG. Ale jeho rozhodnutí mě moc nepřekvapuje."

Domácí by si měli celou situaci co nejrychleji uklidnit a to udělají jen tehdy, když začnou sbírat body jako na běžícím páse. Podobné kolapsy, jako v minulém kole, kdy nedokázali porazit bezmocně poslední Arles-Avignon, už se nesmějí opakovat. Soupeřem bude nyní Sochaux, celek, který ve čtyřech venkovních zápasech ještě nebodoval.

Přesto je v tabulce o tři příčky výše než Puelovi hoši. "Čeká nás před zimní pauzou devět kol. Musíme získat ještě tak tucet bodů," přál by si trenér Francis Gillot. Jeho mužstvo je nyní pod kritikou odborníků. Prý těžko brání rychlé brejky. "Není to to nejtěžší, pokud bychom to brali z individuálního hlediska. Problém je totiž v otázce myšlení, jak je ubránit."

Lyonu bude chybět Jean Makoun, jenž má poraněné tříslo, Jérémy Pied má svalové problémy. Hosté postrádají Kevina Anina a Modiba Maigu, kteří jsou na utkání vykartovaní, Nicolas Maurice-Belay utrpěl zranění kolene, Carlao je nemocný a start Teddyho Richerta s Yassinem Mikarim je rovněž vyloučení. K dispozici jim bude alespoň Jeremie Brechet.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Diakhaté, Källström - Pjanič, Gonalons, Gourcuff - Briand, Lisandro, Bastos
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Sauget, Faty, Bréchet, Dramé - Boudebouz, Perquis, Mar. Martin, Tulasne - Butin, Ideye
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.10 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Hráči Nancy zajíždějí na hřiště ve středu tabulky postaveného týmu Caen, a pokud neuspějí, po víkendovém kole se klidně mohou ocitnout v sestupovém pásmu. Nad sestupovými vodami totiž mají pouze dvoubodový náskok.

Utkání bude pikantní pro hostujícího Lemaitreho, jenž z Caen do Nancy odešel v roce 2009. 27letý obránce odehrál v dresu domácího týmu dlouhých šest sezón a ke Caen má stále velmi emotivní vztah. "Když jsem v roce 1999 vyšel z francouzské fotbalové akademie, tak si mě všimlo Caen a přijalo mě do svých řad. To je klub, kde jsem se naučil všechno a v mém srdci má stále velmi důležité místo," řekl Lemaitre a pokračoval: "Když se objevil rozpis utkání na tuto sezónu, tak první věc, která mě zajímala, bylo datum utkání proti mému bývalému týmu. Na zápas se velmi těším, ale asi se budu cítit zvláštně, když místo domácí kabiny půjdu do té, která je vyhrazena pro hosty."

Domácí vstoupili do sezóny velmi dobře, získali skalpy Marseille nebo Lyonu. Poté si však na své konto připsali řadu remíz a klesli až na momentální devátou příčku tabulky. "Caen mělo velmi dobrý start do sezóny, jejich zápasy pravidelně sleduji v televizi. V jejich týmu se spojilo mládí se zkušeností, což z nich dělá kvalitní mužstvo," řekl Lemaitre.

Caen hrálo v průběhu týdne zápas v rámci Ligového poháru na hřišti Lille, ale příliš úspěšné nebylo. Přivezlo si totiž vysokou porážku 4:1.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Barzola, Leca, Sorbon, Tafforeau - Marcq, Seube - Hamouma, El-Arabi, Mollo - K. Traoré
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Chrétien, Sami, André Luiz, Lemaitre - Nguemo, Gavanon - Féret, Vahirua, Brison - Hadži
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Loni sedmý tým z Lorientu se nyní krčí těsně nad sestupovým pásmem. A Les Merlus s tímto umístěním určitě nepočítali. Prvních deset kol ale svěřencům kouče Christiana Gourcuffa nevyšlo úplně podle představ, a tak se vše budou snažit napravit ve druhé polovině podzimní části sezóny. K sestřelení je na řadě Arles-Avignon, nováček na posledním místě tabulky.

Prezident domácího klubu Loic Fery před tímto souboje žádal o jedno. "Upřímně doufám, že Stade du Moustoir bude vyprodán a transformován do pravé halloweenské atmosféry," uvedl pro klubové stránky fclweb.fr. "Publikum pro nás hraje v sobotu vždy velkou roli. Tak je chci tímto způsobem požádat o tenhle speciální úkol na tento zápas."

V neděli se slaví Halloween, v Lorientu však může být o den dříve. Snad se Ferymu přání splní a oranžová barva, kterou onen svátek i samotný Lorient vyznává, dosyta zaplaví plné tribuny. "Viděli jsme, že diváci nám několikrát hodně pomohli. Hráči pak překonají sami sebe. Jsou toho důkazem zápasy s Valenciennes, Lyonem a Monakem, nad kterými jsme zvítězili," říkal Fery.

Hostující celek se už bude těžko hrabat ze dna tabulky. Na kontě má jen dva body. Ale pozor. V minulém kole dokázal uhrát bod s Lyonem a získal po osmi porážkách druhou remízu v řadě. Jako by se v nejvyšší soutěži pomalu začal zabydlovat. "V Ligue 1 nejsou lehké zápasy. Musíme do střetnutí s Arles-Avignon dát všechno. Pro nás je to totiž rozhodující, abychom naplnili své předsezónní cíle," nebere nic jiného než tři body šéf domácích.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuele-Manga, Le Lan - Monnet-Paquet, Romao, Amalfitano, S. Diarra - Kitambala, Gameiro
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Laurenti, Pavon, Soro, Germany - Psaume, Ben Idir, Piocelle, Bouazza - Dja Djé Djé, N'diaye
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - OGC Nice  (sobota 19:00)
Najelo Auxerre po katastrofálním úvodu sezony znovu na vítěznou vlnu? Tým Jeana Fernandeze v minulém ligovém kole přestřílel pařížské SG, v průběhu týdne si v rámci Coupe de la Ligue ještě vylepšil náladu na druholigové Bastii. Nice j sice v tabulce výš, poslední době se mu ale příliš nedaří.

Sezona přitom začala pro OGC skvěle - uplynulo prvních pět týdnů a tým Didiera Ollého-Nicolleho stále nenašel přemožitele. V polovině září byl ale se záviděníhodnou sérií konec - zasloužilo se o to rozjeté Sochaux, které navíc svému soupeři poslalo na zpáteční cestu rovnou čtyři dárečky. Od té doby se Nice nedaří - vypadlo dokonce již ve třetím kole Coupe de la Ligue, v lize se ze zisku tří bodů radovalo již pouze jednou.

Naposledy si pro další ztrátu bodů dojelo OGC do Lens, kde ho jedinou brankou v poslední minutě utkání sťal Issam Jemâa. Po nadějném začátku tak nyní Nice klesá tabulkou, se třinácti body se zastavilo na třinácté pozici.

S nadějí na nové utkání pohlíží útočník hostů Chaoki Ben Saada, jenž jako střídající hráč zařídil poslední výhru svého týmu - v polovině října se tým radoval z vítězství 2:1 v Saint-Étienne. "Bylo příjemné skórovat proti ASSE. Doufám, že nyní dostanu na hřišti trochu více příležitostí, protože chci na manažera udělat dobrý dojem," vykládal pro oficiální webové stránky šestadvacetiletý forvard.

"Jsem ve věku, kdy chci hrát v základní sestavě a ne začínat pouze na lavičce," říkal sebevědomě. Tuniský útočník si je ale vědom, že proti Auxerre dnes čeká jeho tým velice těžká zkouška. "Bude to velice těžké utkání, pojedeme ale plni sebevědomí. Chceme uhrát minimálně jeden bod, víme, že Auxerre je velice kvalitní celek."

O kvalitách AJA svědčí také to, že po neobvykle úspěšné minulé sezoně se tým dokonce probojoval přes předkolo do milionářské Ligy mistrů. V té ale po třech odehraných zápasech stále čeká na první získaný bod - poté, co tým padl s AC Milán i Realem Madrid přišlo papírově nejlehčí utkání s nizozemským Ajaxem Amsterodam, francouzský celek ale v Holandsku prohrál 1:2.

Negativní výsledek ale jako by Fernandezovy muže nakopl - od té doby si připsali dvě vítězství. Nejprve si celek vyznávající modrou barvu přijel zlepšit náladu do Paříže, místnímu Saint-Germain nepomohly ani dvě branky záložníka Neného. Auxerre pak nepřekvapila ani druholigová Bastia, s níž AJA poměřilo síly v rámci Coupe de la Ligue. Z utkání nakonec vyšel jasný vítěz - domácí svého soupeře přestříleli 4:0.

Již ve středu čeká svěřence Jeana Fernandeze převelice důležitý souboj v milionářské Lize mistrů - na domácím hřišti přivítají znovu amsterodamský velkoklub a pokud ani tentokrát nebudou bodovat, mohlo by to pro ně znamenat jistý konec v evropských pohárech.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, A. Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Pedretti, N'dinga, Birsa - Coutout, Quercia
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Civelli, Pejčinovič, Paisley - Sablé, K. Coulibaly - Mouloungui, Ben Saada, Mounier - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.10 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Souboj mezi domácím Brestem a hosty ze St. Etienne nabídne zajímavou podívanou. Oba týmy mají v tabulce Ligue 1 stejný počet bodů, díky lepšímu skóre jsou hosté na třetí příčce, nováček z Brestu je jedním z překvapení sezóny a je momentálně čtvrtý.

Trenér hostů Galtier je se vstupem do sezóny více než spokojen, ale trvá na tom, že tvrdá práce začne teprve teď. "Jsme na výborné pozici a pobyt v horních patrech tabulky si budeme chtít co nejvíce prodloužit. Neříkám, že to bude jednoduché, ale určitě se o to pokusíme," řekl hostující stratég a pokračoval: "Prohráli jsme pouze dvě ze čtrnácti utkání, které jsme celkově v této sezóně odehráli. V Ligue 1 máme na svém kontě osmnáct bodů a postoupili jsme mezi nejlepších osm týmů v Ligovém poháru. Teprve teď nás čeká tvrdá dřina."

St. Etienne v úterý z Ligového poháru vyřadilo Bordeaux a je už ve čtvrtfinále. Pokud navíc v sobotu večer porazí Brest, na pár hodin se může dostat na první místo francouzské nejvyšší soutěže. Šlágr kola - zápas mezi prvním Rennes a druhou Marseille totiž startuje až o dvě hodiny později.

Nováček z Brestu však nebude lehkým soupeřem, domácí mužstvo už sedm ligových utkání v řadě neprohrálo. Na domácí půdě se mu ale moc nedaří, ze čtyř utkání Brest třikrát remizoval a jen jedinkrát vyhrál. Daleko lepší bilanci má na hřištích soupeřů, kde nasbíral dvanáct bodů a tabulku venkovních utkání Ligue 1 dokonce vede.

"Brest je velkým překvapením soutěže. Jejich umístění je ale důkazem, že mají velmi kvalitní tým pod taktovkou kouče Duponta. Domácí mají vysoké sebevědomí, my jim nesmíme dát ani kousek prostoru," upozorňuje lodivod St. Etienne.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Brou Apanga, Kantari, Daf - Poyet, Lička, Ewolo, Lesoimier - Mičola, Roux
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Bayal, Marchal, Néry - Payet, Landrin, Batlles, Matuidi, Sako - Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.95 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Rennes1054112:519
2.Olympique Marseille1053218:1118
3.AS Saint-Étienne1053215:1018
4.Stade Brestois105329:418
5.Toulouse FC1052313:1017
6.Montpellier HSC1052310:917
7.Paris Saint-Germain1043315:915
8.Lille OSC1035213:1114
9.SM Caen103529:914
 Girondins Bordeaux104249:914
11.FC Sochaux1041517:1413
12.Valenciennes FC1034311:1013
13.OGC Nice103439:1213
14.Olympique Lyon1033411:1312
15.AJ Auxerre1025314:1311
16.FC Lorient103259:1111
17.AS Nancy-Lorraine1032510:1611
18.AS Monaco101637:99
19.RC Lens102358:179
20.AC Arles-Avignon100284:212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Godwinson

Sestava Lorientu vypadá výborně, ale doufám, že Arles přeruší tu sérii a budou bodovat za tři.

A na ty dva šlágry jsem taky zvědavej, Marseille a Brest.

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to celkem na jasnou 1 na Marseille,páč střed obrany Rennes ,Mangane bude hodn chybět...jinak sestava Marseille

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele