La Liga souhrn - 4. kolo

22.09.2007, 22:02, aktualizováno 24.09.2007, 00:34
Komentáře a souhrny
Barcelona dala druhou odpověď svým kritikům, kterým se nelíbí její forma v úvodu sezóny, a po snadné výhře nad Lyonem v Lize mistrů si v domácí soutěži poradila se Sevillou. Real Madrid jen remizoval ve Valladollidu a na čele má už jen jednobodový náskok, za ním jsou Valencia, vyhrála na Betisu, a Villarreal, který si poradil s Murcií. Konečně zabralo Atlético, rozstřílelo Santander.
Recreativo Huelva - Espanyol Barcelona 2:1
Branky: 54. Francisco Javi Guerrero, 60. Francisco Javi Guerrero - 5. Albert Riera
Recreativo Huelva přivítalo na svém stadionu Nuovo Colombina Espanyol a otočilo skóre z 0:1 na 2:1. Dvougólovým hrdinou byl veterán Javi Guerrero. Byla to první výhra Recreativa v této sezoně.

V dresu hostí nastoupila ve středu zálohy dvojice Angel a "Lola" Smiljanič, na levém beku Clemente. Na hrotu domácího útoku se při absenci Sinami postavil Javi Guerrero. První gól padl již v páté minutě. Espanyol zahrával trestný kop, ten byl rozehrán nakrátko do strany, do míče se opřel Riera a dělovkou přesně k tyči prostřelil Sorrentina. Riera byl zainteresován i v další akci, nacentroval z křídla na Tamuda, ale ten na míč těsně nedosáhl. Domácí se těžko dostávali do zápasu, po faulu Quique Alvareze na Luise Garcíu mohl být faulující rád že nebyl vyloučen, když byl posledním hráčem. Hra se postupem času vyrovnala, aktivní byli na domácí straně zejména zleva Camuňas a Marquitos, Martins střílel z trestného kopu jen do zdi. Pak na sebe opět upozornil hostující Riera, když si pohrál s Quique Alvarezem a Pampou Calvem, ale vystřelil z úhlu mimo tyče.

V druhé půli nejprve pálil zdálky domácí Martins, ale Kameni jeho pokus vyrazil. Huelva vyrovnala v 53. minutě. Camuňas pálil pěkným volejem, Kameni vytěsnil míč jen na tyč, k balonu se dostal Javi Guerrero, elegantně se zbavil obránce a zkušeně zavěsil. Domácí ožili, Varela střílel, ale byl v ofsajdu. Tlak domácích neustával a přišel i druhý gól. Javi Guerrero postupoval po chybě Clementeho sám na Kameniho a obloučkem mu nedal šanci zasáhnout. A to ještě Guerrerovi zabránil v další šancí obránce Zabaleta. Závěrečný tlak Espanyolu už byl marný. S hlavičkou střídajícího Moisése si Sorrentino poradil, stejně jako se střelou Tamuda.
více informací
FC Barcelona - Sevilla FC 2:1
Branky: 73. Lionel Messi, 80. Lionel Messi (pen.) - 90. Frederic Kanouté
FC Barcelona rozjíždí svůj stroj na plné obrátky, po Lyonu přehrála také ambiciózní Sevillu. Klíčovou postavou zápasu byl nezastavitelný Argentinec Messi, který dal obě branky svého týmu, závěrečný sporný gól Kanoutého už divákům na zaplněném Nou Campu radost nezkazil.

Domácí nastoupili bez celé řady opor, kvůli zranění chyběli krom jiných Samuel Eto‘o, Ronaldinho a Carles Puyol, tedy prakticky celá osa týmu, který dominoval Evropě v sezóně 2005/2006. V obraně se v nepřítomnosti svého kapitána představila opět výborně hrající dvojice Márquez – Milito, útok nastoupil ve složení Messi – Henry s lehce staženým Iniestou. Sevilla byla takřka kompletní, chyběl akorát kanonýr Luis Fabiano.

Od utkání se očekávala ofenzivní smršť z obou stran a v podobném duchu se také začalo. Už ve druhé minutě se na levé straně uvolnil Iniesta, protáhl se kolem Boulahruoze a po jeho zpětné přihrávce se obráncům Sevilly jen taktak podařilo zblokovat Henryho pokus. Krátce na to se pro změnu po pravé straně protáhl Messi, ale Palop včas a dobře vyběhl. Mladičký argentinec byl aktivní i nadále, ale ani jeho další útočná akce gólem neskončila, když tentokráte pálil vedle. Sevilla se z počátku nechtěla nechat zahanbit a pokoušela se hrát se svým soupeřem otevřenou a vyrovnanou partii, výsledkem toho byla i skvělá Reanatova hlavička, která narazila do boční strany tyče. Postupem času však svěřenci Juande Ramose začali na svého soupeře ztrácet hlavně v záloze, kde dominovala trojice Deco – Touré – Xavi, a tak byli přinuceni se stáhnout k vlastní bráně, přičemž na hrotu zůstal zcela osamocený Frederic Kanouté, jehož si Márquez s Militem dokázali bez problémů hlídat.

Barca si tedy vytvořila převahu, ale před hostujícím brankářem Palopem už se jim tolik nedařilo. Iniestův volej byl zblokován, Abidalovu dělovku po na krátko rozehraném rohu zlikvidoval Palop a Decova technická střela letěla pár centimetrů vedle pravé tyče. Akce portugalského záložníka byla tou poslední v prvním poločase, během kterého mohli diváci vidět řadu skvělých momentů, ale také pár méně záživných pasáží. Ty ve druhém poločase skoro vymizely.

Sevilla se opět stáhla do obranné ulity a snažila se útočit rychlými protiútoky po stranách Dudou a Jesús Navasem. Barca se od úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky rozjížděla a tlak začal vrcholit zhruba po hodině hry. V 57. minutě střílel Henry vedle, hlavička Rafaela Márqueze skončila na tyči podobným způsobem jako v úvodu Renatova. Andalusané začali v obraně povolovat, poslední varování přišlo po ukázkové přihrávce Rafaela Márqueze na Thierry Henryho. Francouzský reprezentant míč ukázkově zpracoval a poté poslal míč za Palopova záda... Nekonečné desetiny vteřiny ubíhaly a fanoušci po celém světě se zatajeným dechem sledovali trajektorii pomalu se pohybujícího míče. A ten vrazil do tyče. Byla to již třetí Henryho tyč v letošní sezóně Primera División, jedná se o naprostý unikát, ale nyní už legenda Arsenalu se tím nenechala znechutit. Naopak, běžela 73. minuta a Henry předvedl fantastickou přihrávku na Lionela Messi, který si míč neméně skvělým prvním dotykem zpracoval a poté dělovým volejem překonal bezmocného Palopa. Krásný fotbalový moment, Messi následně svou trefu věnoval kritizovanému spoluhráči a kamarádovi Ronaldinhovi, když prsty ukazoval číslo deset a následně předvedl klasické Ronaldinhovo gesto.

Katalánský velkoklub byl v těchto momentech nezastavitelný, druhý gól visel ve vzduchu prakticky hned od výkopu Sevilly ze středového kruhu. Hosté najednou ztráceli jeden míč za druhým, nechávali se přečíslovat a Barca si užívala konečně trochu uvolněného prostoru před pokutovým územím. Hřebíček do rakve zatloukl svému týmu Poulsen stupidním držením Giovani Dos Santose (Mexičan krátce před tím vystřídal Xaviho) v pokutovém území. Nový muž na hřišti se snažil dostat k míči po Márquezově prodloužení rohu, ale po zákroku Poulsena se místo toho kopala penalta. Tu proměnil hráč zápasu Messi a i svůj druhý gól věnoval Ronaldinhovi. Blaugranas nadále útočili, ukázkovou akci Henryho s Dos Santosem zakončoval opět Messi, Palop tentokráte proti střele z hranice pokutového území dokázal zakročit. Hrdina utkání byl následně za ovací nadšeného publika vystřídán vycházející hvězdou Bojanem Krkicem. Barca hrála se svým soupeřem bago, fanoušci si užívali pokřiky "Olé" při každé přihrávce. V samotném závěru vyslal Henry do úniku Dos Santose, ten levačkou odcentroval před branku a Krkicovi nechybělo ke svému prvnímu zásahu v Primera División mnoho. Pár sekund před koncem Sevilla snížila, když Frederic Kanouté překonal po ofsajdem zavánějící akci Victora Váldese. To už ale bylo na jakýkoli zvrat příliš pozdě.

Barca tedy pokračuje ve svém vzestupu formy, momentálně se dokonce dostala před svého soupeře, Sevilla má nicméně ještě jeden zápas k dobru. Juande Ramos má každopádně nad čím přemýšlet, z posledních dvou utkání má jeho tým bilanci 1:5 a pokud chce pomýšlet na příčky nejvyšší, musí svou hru zlepšit, momentálně se totiž zdá, že na ty nejsilnější celky to ještě nestačí.
více informací
Real Betis - Valencia CF 1:2
Branky: 87. Rafael Sobis - 69. Luis Miguel, 83. Sanchez Joaquin
Jak se zdá, tak hráči Valencie pomalu ale jistě začínájí nabírat formu. Po ostudném prvním kole vyhráli Netopýři již třetí ligové utkání v řadě a v tabulce se posunuli na třetí místo. Fanoušci na stadionu Manuela Ruíze de Lopery viděli kvalitní utkání,. Vítěznou branku si připsal Joaquin, jenž byl dlouholetou oporou Betisu.

Valencie vstoupila do utkání aktivněji a první půlhodina hry byla jasně v její režií. Nejprve v šesté minutě střílel Silva, s jeho střelou si poradil brankář Ricardo. V 11. minutě našel Joaquin z přímého kopu Helguerovu hlavu, bývalý stoper Realu Madrid hlavičkoval těsně mimo. Po dalším z centrů aktivního Joaquina hlavičkoval Albiol jen do připravených rukavic Ricarda. Ve dvaadvacáté minutě zahrozili poprvé domácí, Sobis střílel z pětadvaceti metrů těsně vedle levé tyče Hildebrandovi svatyně. V 28. minutě spálil největší šanci první poločasu po přihrávce Davida Villy do této doby neviditelný Arizemndi, který z osmi metrů netrefil odkrytou branku Betisu. Od třicáté minuty převzali otěže zápasů domácí, ovšem šanci si vytvořit nedokázali.

Na začátku druhého dějství střílel nebezpečně Silva, střelu mladého Španěla vyrazil Ricardo na roh. V 57. minutě spálil velkou příležitost Betisu útočník Edu, který v tváří tvář Hildebrandovi trestuhodně minul branku. Další šanci domácích neproměnil Fernando, a tak přišel trest v podobě gólu pravého obránce Miguela, který prošel až do pokutového území a skrytou střelou za obráncem překonal Ricarda – 0:1. V 72. minutě se ve vápně krásně obtočil Silva kolem tří obránců Sevilly, ovšem zakončení talentovanému fotbalistovi nevyšlo. Na druhé straně hřiště vyprášil rukavice Hildebrandovi střídající Odonkor. V 82. minutě předvedla Valencie skvělou akci, když rozebrala celou obranu Betisu a Angulo se řítil z úhlu sám na brankáře, zkušený španělský reprezentant celou akci vyšperkoval přihrávkou na úplně volného Joaquina, který doklepl míč do prázdné branky – 0:2. Utkání zdramatizoval tři minuty před koncem Sobis, nejaktivěnšjí hráč domácích si naběhl na dlouhý pas od Vegy, skvěle zpracoval míč a po zaváhaní Hildebranda snížil na - 1:2. Valencie si v závěru zkušeně výsledek ohlídala a odvezla si tak ze Sevilly tři body.
více informací
Getafe CF - Deportivo La Coruňa 0:0
Branky: -
Deportvio La Coruňa si po bezbrankové remíze odváží bod ze hřiště madridského Getafe. Oba celky potvrdily nepříliš ideální formu z úvodu sezóny, hráči si teprve zvykají na systém nových trenérů, kteří shodně mají před sebou spoustu práce.

Domácí s vědomím nutnosti zisku všech tří bodů byli hned od počátku mnohem aktivnější, Deportivo se zatáhlo do obranné ulity, ze které vycházelo pouze při možnosti brejku. Svěřenci Michaela Laudrupu předvedli jisté zlepšení oproti předchozím zápasům, nicméně doplatili na absenci orpavdového kanonýra v útoku. Kepa Blanco se trápí, proto začal na lavičce, jeho náhradník Braulio Nóbrega se již během prvního poločasu objevil ve dvou velkých šancích, ale selhal. Neuspěl ani "Cata" Díaz se dvěma hlavičkovými pokusy, Dudu Aouate chytal ve skvělé formě. La Coruňa si za celou první pětačtyřicetiminutovku dostala jen k jediné šanci, to když Abbondanzieri zastavil fantastickým zákrokem pokus Joana Verdúa. Nutno dodat, že případné vedení hostů by bylo značně nezasloužené.

Po přestávce se projev svěřenců Miguela Ángela Lotiny do značné míry zlepšil a Getafe pomalu začaly docházet síly. Deportivo ovšem nebylo schopné si z nabyté převahy vytvořit jakoukoli šanci a domácí se v závěru ještě pokusili strhnout vítězství nad svou stranu, ale když po Casquerově přihrávce neuspěl nový muž na trávníku Kepa, rozešli se oba soupeři smírně.
více informací
Real Zaragoza - Osasuna Pamplona 2:1
Branky: 18. Francesco Matuzalem, 71. Alberto Diego Milito (pen.) - 24. Francisco Juanfran
Zaragoza poprvé v sezoně zvítězila a posunula se v tabulce na osmou pozici, naopak Osasuna na svoji první výhru stále čeká a v tabulce se krčí na sedmnácté příčce. Za hostující mužstvo nastoupil poprvé v základní sestavě Jaroslav Plašil, který odehrál 71. minut a zavinil pokutový kop.

Diváci na stadionu na La Romareda se mohli radovat z prvního gólu už v 17. minutě, kdy se prosadil Francesco Matuzalem. Letní posila ze Šachtaru Doněck vstřelila svoji první branku v dresu Zaragozy po přihrávce od Pabla Aimara. Hosté přispěchali s odpovědí hodně rychle, ve čtyřiadvacáté minutě vstřelil svoji první branku v sezoně Francisco Juanfran, který využil nedůrazu domácí obrany a dobré přihrávky od Punala - 1:1. V závěru poločasu střílel těsně mimo branku aktivní Pablo Aimar.

Aimar se dostal do další šance na začátku druhé půle, jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Poté zkoušel svoje štěstí Matuzalem, s jeho střelou z pětadvaceti metrů si poradil brankář Ricardo. V 70. minutě pronikal v pokutovém území hostí kanonýr Diego Milito, cestu mu nedovoleně zastavil Jaroslav Plašil. Sám faulovaný Milito se postavil k penaltě a v klidu proměnil – 2:1. Další šance Zaragozy nevyužil Carlos Diogo ani Sergio Garcia, a tak se skóre už nezměnilo.
více informací
Levante UD - Athletic Bilbao 1:2
Branky: 78. Christian Riganó - 9. Aritz Aduriz, 73. Aritz Aduriz
V souboji dvou týmů, které dosud nepoznaly chuť vítězství, se nakonec poprvé v sezóně radovali hosté z Bilbaa. Levante bylo po celý průběh zápasu aktivnější, ale doplatilo na špatnou koncovku a neproměněnou penaltu.

Domácí tlačili, útočili, ale hráli více srdcem než hlavou. Naproti tomu svěřenci Joaquína Caparróse devadesát minut bránili a jen občas vyráželi na nebezpečbé protiútoky. Jeden z nich využil Aritz Aduriz po fantastické přihrávce Asiera Del Horna, brankář Storari byl zcela bezmocný. Levante se ihned po inkasovaném gólu do svého soupeře ještě více zakouslo, z čehož konečně plynuly i nějaké šance. Ty největší přišly po standartních situacích zahraných Mustaphou Rigou, ale neuspěl ani on, ani následně Miguel Ángel se Cirillem. Naopak to mohli být znovu Baskové, kteří mohli opět skórovat. Akce Susaety s Davidem Lópezem neskončila gólem jen díky vynikajicímu zákroku Mrca Storari, jednoho z nejlepších hráčů utkání.

I po přestávce dominovali svěřenci Ábela Resina, ovšem opět se ztroskotalo na koncovce. Ta byla tak špatná, že se Christian Riganó nedokázal prosadit ani ze značky pokutového kopu poté, co byla nařízena penalta za ruku Asiera Del Horna. A tak Bilbao trestalo. Štastným střelcem se stal opět Aduriz, tentokráte s přispěním velkého kusu štěstí, neboť míč dorazil do brány až po teči jednoho z hráčů domácích. Patnáct minut před koncem se Levante konečně podařilo vstřelit branku, svou chybu po neproměněné penaltě napravil Riganó, jenž hlavičkou zužitkoval přesný pas Leóna. Bohužel pro domácí fanoušky už Levante nemělo na zvrat síly, po zbytek zápasu byly k vidění jen nakopávané centry, které brankou neskončily.
více informací
Villarreal CF - Real Murcia 2:0
Branky: 86. Giuseppe Rossi, 90. Giuseppe Rossi
Villarreal se s Murcií dlouho gólově trápil, až v posledních minutách rozhodl o jeho vítězství mladíček Rossi. V domácím dresu se ale v základní sestavě v útoku objevila dvojice Tomasson a Nihat, Rossi přišel až po hodině hry. O přihrávky na góly se postarali další střídající hráči Guille Franco a Matías Fernandez. Za hosty hrál například Regueiro, v útoku Baiano s Ivánem Alonsem. Zápas začal poklidně, první vážnější šance přišla až po 15 minutách. Tomasson se ocitl sám před Notariem, ale branku minul. O dvě minuty později pálil do zdi z trestného kopu Nihat. Pak se ale málem ujala vedení Murcia. Regueirova střela ale proletěla těsně kolem Vierovy branky. Po půlhodině se přes dva obránce dostal Cazorla, odzbrojil ho až v Murcii hostující hráč Villarrealu César Arzo. Arzo pak zabránil ve střele i Nihatovi. Po trestném kopu Nihata hlavičkoval těsně vedle Josico.

Po přestávce to zkoušel zdálky domácí stoper Cygan, ale Notario neměl s jeho střelou příliš práce. Na druhé straně střílel nad Baiano, Regueirův pokus zlikvidoval Viera. Villarreal dále zahrozil tečovaným trestným kopem Nihata, ale nikdo nebyl připraven na dorážku. Sám před domácím gólmanem Vierou stanul de Lucas, ale ani on mezi tyče netrefil. Po hodině hry pálil domácí Nihat, ale Notario nadvakrát kryl. V 68. minutě hlavičkoval na druhé straně po rohu těsně vedle Iván Alonso. Pak přišly góly. Při prvním si Rossi narazil s Francem a konečně překonal Notaria, po přihrávce Fernandeze přidal Ital přízemní střelou druhý. Šance Baiana už nic neřešila, navíc zamířil jen do míst, kde stál Viera.
více informací
UD Almería - Real Mallorca 1:1
Branky: 33. José Manuel Jiménez Ortiz - 78. Daniel Guiza
Almería dlouho vedla nad Mallorkou, po gólu Guizy se ale oba celky rozešli remízou. Domácí už opět nastoupili s forwardem Negredem, za hosty nastoupili nová posila Guiza, Tuni i Arango. Guiza střílel už ve 4. minutě, ale jeho ránu z kraje pokutového území Cobeňo kryl. Giuza byl při chuti, o pár minut později střílel zdálky mimo. Almería byla nebezpečná až po půlhodině hry. Kalu Uche nacentroval z pravé strany a Mané proměnil levačkou příležitost v úvodní gól zápasu. Domácí byli nabuzeni, v dobré šanci netrefil Negredo. I Mallorka zůstávala aktivní, pološance ale spálili Varela a Guiza.

Do druhé půle vstoupili hosté s jasným úmyslem vyrovnat. Přízemní střelu Aranga kryl Cobeňo nohou. Do šance se dostal i Guiza, ale zblízka také ztroskotal na Cobeňovi, stejně jako o pár minut později. Almería útočila spíše sporadicky, Corona nedokázal svou šanci hlavou umístit mezi tyče. V 75. minutě se snahou vyrovnat neuspěl ani Borja Valero. Stejný hráč se ale pak stal tvůrcem prvního gólu Mallorky. Zleva poslal centr a Guiza vstřelil svůj třetí gól v sezoně. V 84. minutě měla možnost Almería, ale po Maného rohovém kopu si Moya poradil s hlavičkou Poqueta. V závěru dal o sobě ještě dvakrát vědět hostující Víctor, ale skóre se už neměnilo.
více informací
Atlético Madrid - Racing Santander 4:0
Branky: 12. Escudero Raul Garcia, 70. Sergio Aguero, 77. Diego Forlan, 86. Simao
Hráči Atlética Madrid si můžou oddychnout, před domácí fanoušky se poprvé v sezoně radovali z vítěztví, když rozstříleli Santander 4:0. Racing tak poprvé v sezoně nebodoval a v tabulce se propadl na třinácté místo, naopak Atlético se posunulo na šestou pozici.

Skóre otevřel ve dvanácté minutě Raul García, mladý záložník, který přišel před sezonou z Osasuny se trefil z hranice pokutového území přesně k tyči. Atlético po celý první poločas kontrolovalo hru, do šancí se však nedostalo. Zlomovým okamžikem bylo vyloučení střídajícího Jordiho Lopéze, který během tří minut dostal dvě žluté karty a hosté tak hráli od 64. minuty v deseti. Přesilovku využili madridští skvěle, nejprve dvacet minut před koncem zvýšil na 2:0 po krásné přihrávce Reyese útočník Sergio Aguero, který zblízka neměl problém překonat Tona. Poté se prosadil i Diego Forlan, který využil přihrávky Aguero a na konečných 4:0 upravil pět minut před koncem Simao.
více informací
Real Valladolid - Real Madrid 1:1
Branky: 70. Pedro Munoz - 87. Javier Saviola
Real Madrid si přijel do Valladolidu pro první ligovou ztrátu v tomto ročníku. A nechybělo mnoho a Bílý balet mohl prohrát, ale remízu zajistil pár minut před koncem střídající Saviola. V dresu Realu dostal příležitost Salgado na pravé straně obrany, ale zápas se mu příliš nepovedl, do stoperské dvojice se posunul Ramos. V křídelních prostorách operovali Drenthe a Robinho. Valladolis zase nasadil do útoku k Llorentemu Jonathana Sesmu. Před zápasem by domácí svěřenci kouče Mendilibara remízu brali, po něj ale byli zklamaní.

Úvod duelu patřil Valladolidu, do šance se dostal García Calvo, ale vystřelil mimo branku. Na druhé straně nacentroval Robinho, na zadní tyč si naběhl van Nistelrooy, ale také poslal míč vedle. Domácí hráli sympatický fotbal po křídlech, kde se dařilo Komemu a Sisimu, dobrý zápas hrál i střední záložník Borja, odchovanec Realu Madrid. Další šanci hostů měl Robinho, ale i on zamířil po přihrávce Gutiho vedle. Před opačnou brankou pálil těsně vedle právě Borja. Pak po pravém křídle utekl Drenthe, poslal přesný míč nabíhajícímu Raúlovi a výborný zákrok vytáhl gólman Butelle. Na druhé straně se okolo Salgada pěkně uvolnil Sisi, vypálil těsně pod břevno a i Casillas vytáhl superzákrok.

I v druhé půli pokračoval Valladolid v nebojácném výkonu. Ze hry se pomalu vytrácel Robinho a tak byl nahrazen Higuaínem, stejně jako Drenthe Robbenem. Domácí poslali na hřiště po hodině hry Víctora. Butelleho poprvé ohrozil i van Nistelrooy, ale gólman jeho přízemní střelu vyrazil na roh. V další šanci střílel mimo Higuaín. Domácí o sobě dali zase vědět nepřesným pokusem Borji. První gól padl v 70. minutě. K míči se dostal obránce Pedro López a krásnou střelou vymetl pavučinku Casillasovy branky, který neměl šanci zasáhnout. Real byl v šoku a domácí dále hrozili z brejkových situací. Na hřiště pak přišel v dresu Bílého baletu Saviola a po třech minutách po akci Gutiho s van Nistelrooyem vyrovnal. Poslední šanci ještě měli domácí po chybě Casillase, který neudržel centr, ale Llorente pálil zblízka nad.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid431011:310
2.Villarreal CF43016:59
3.Valencia CF43016:69
4.FC Barcelona42205:28
5.Sevilla FC32019:46
6.Atlético Madrid41217:45
7.Real Mallorca41215:35
8.Real Valladolid41215:55
Real Zaragoza41215:55
10.Athletic Bilbao41214:55
11.Real Murcia41213:45
12.Recreativo Huelva41215:75
13.Deportivo La Coruňa41213:55
14.Racing Santander41212:55
15.UD Almería41126:64
16.Espanyol Barcelona41124:54
17.Osasuna Pamplona30211:22
18.Real Betis40224:62
19.Getafe CF40222:62
20.Levante UD40131:61

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hmmm, tak PŘESTOŽE je Sevilla oblíbený klub některých, tak nevyhrál. Sázkaři jistě truchlí...

Reagovat
rufus

Někdy to prostě nevyjde, neni to třeba jako neprohra Osasuny Uvidíme jakej kurz bude na Zaragozu..

Reagovat
smazaný uživatel

Á pan tipér.

Reagovat
Slejdy

prvni gol messiho paradni akce a zakonceni

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele, jsem naprosto spokojen. Messi je proste borec. I s vykonem Henryho jsem spokojen, i kdyz ta jeho koncovka je na povazenou. Obrana skvostna. Trochu chyby primocarost a chce to se vic tlacit do sanci a a pak to bude perfekt. Moc jsme si toho nevytvorili, ale Sevila si nevytvorila temer nic. Jen tak dal.

Reagovat
Xavi

Při té tyčce to udělal parádně. Zakončovatel on je, spíš ta kombinace vázne, ikdyž se moc snaží. Mu by vyhovovaly brejky s rychlým zakončením, než se tam prokombinovat.

Reagovat
-Kopy-

Jak na pováženou ? to udělal výborně při tý šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemyslím teď jen tu jednu šanci i když si myslím, že před pár lety by ten gól dal s přehledem. Ale zatím mu to tam nepadá. Trefuje jen tyčky. Podobně to bylo i v zápase s Lyonem. Dle mě by takovou šanci dřív proměnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Henryho čekám znatelně víc, jediným hráčem útoku, který splnuje má očekávání je zatím jenom Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bol jeden zo zapasov, ktory do posledneho chlpu preveril kvality a formu jednotlivych timov. My sme to zvladli a vyhrali.

Vzdy sme mali dobrych technickych hracov, dnes sme vsak boli vyborni aj takticky, ci fyzicky. Obrana funguje vyborne. Pochvalu si zasluzi hlavne Toure, ktory vybojoval a odvratil mnoho lopt, ktore by inak mohli robit problemy.

Messi opat rozhodol golmi zapas. Pochvalu si zasluzi snad kazdy.

Ako uz zaznelo na fore. Obrana funguje skvele, utok je trochu zaseknuty. Paradoxne naopak ako v poslednej majstrovskej sezone.

Reagovat
HOST*

Este toto si zabudol dodat, lebo na profutbale si to napisal :

Messi herne slabsie. Predsa len Sevilla nedala nikomu ani meter volneho priestoru, ale napriek tomu sa presadil strelecky a tym rozhodol o vysledku zapasu. To robi velkeho hrava velkym.

Pre mna bol najlepsi hrac Yaya Toure. Bez jeho odvracania lopt by bol obraz zapasu urcite iny. Dobre napadal, dobre vykryval priestor a hlavne hra vo vzduchu v strede ihriska priam excelentna.

Henrymu to evidentne viac sedelo na konci zapasu, ked Sevilla chcela zvratit vysledok na svoju stranu a on tam mal priestor pre brejky.

Bohuzial, nie a nie mu to tam padnut.

Nehral Ronaldinho a nasej hre to podla mna prospelo. Dnes by si asi pri agresivnej hre Sevilly ani neprdol.

Rozhodca traged. Poulsen tam zozadu kopne Messiho a kartu neda. Deco ju mohol tiez dostat za nebezpecne sklzy. Naopak Henrymu piskol kazdu blbost.

P.S. :

youtube.com/watch?v=ci2NtDPuPAo

www.fcbarcelona.com/ web/english/club/nou_camp_nou/text1.html

Keby sa to dalo do klubovych farieb a preblikaval tan znak, tak by to mohlo byt pekne. Kazdopadne od klubu ako je Barcelona by som ocakaval nieco viac kulturnejsie a nie "Welcome in Las Vegas".

Kapacita 104 000. Cena 250-350 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

A naco to sem davas ?

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tu vtipne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ronnie vůbec nechyběl. Iniesta ho skvěle zastoupil. Ronnie se mu nemůže v pohybu, defenzívě a napadání rovnat. A Andres dokázel několikrát přejít jeden na jednoho, což jsme u Ronnieho v poslední době moc neviděli. Andres sice nemá takovou překvaivou přihrávku, ale i tak je platnější pokud je Ronnie v současné formě.

Reagovat
HOST*

Tak co -Kopy-? 1:5 ?

Reagovat
-Kopy-

trocha nadsázky nikdy neuškodí

Reagovat
smazaný uživatel

Ze trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tu nadsázku nepleteš i do pozice redaktora.

Reagovat
-Kopy-

Vubec

Sem profesionál

Reagovat
smazaný uživatel

Real - Alméria = remíza? Profesionále.

Reagovat
-Kopy-

Diť by to tak i skončilo, nebejt rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrdili jsme proti silnému a dobře organizovanému soupeři, že doma ztrácet body nebudeme, ale jak bude vypadat příští kolo venku?...

Reagovat
HOST*brian19

Vsak hrame doma zo Zaragozou?

Reagovat
smazaný uživatel

Salgado, Marcelo, Drenthe, dneska je to dost o průser

Reagovat
-Kopy-

...k tomu Valladolid hraje zatím moc dobře

Marcela bych se nebál, v úterý zahrál výborně...

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe střídat, sice dal pěkný centr na Raulu ve 42. minutě ale jinak hrůza! Michel taky docela nestíhá ale své by si proti takovému soupeři měl ještě odvést, je ale jasné že na pevný základ to prostě asi už nebude,

Reagovat
M11

Atletico konecne.... Aguero

Reagovat
-Kopy-

No tak Plašil hrál poprvé od začátku za Osasunu a moc se nepředvedl, v 70. minutě zavinil penaltu, díky které Pamplona prohrála v Zaragoze v 71. minutě byl střídanej...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ty typické PlašiloVINY.

Reagovat
-Kopy-

Borec ten Sisi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

26.09.2007Athletic Bilbao - Atlético M. remíza

30.09.2007Atlético Madrid - Osasuna výhra

07.10.2007FC Barcelona - Atlético Madrid prohra

21.10.2007Atlético Madrid - Real Zaragoza výhra

28.10.2007Levante UD - Atlético Madrid výhra

31.10.2007Atlético Madrid - Sevilla FC remíza

04.11.2007Atlético Madrid - Villarreal CF výhra

11.11.2007UD Almería - Atlético Madrid výhra

25.11.2007Atlético Madrid - Valladolid výhra

02.12.2007Real Betis - Atlético Madrid remíza

09.12.2007Atlético Madrid - Getafe CF výhra

16.12.2007Recreativo Huelva - Atlético M. výhra

23.12.2007Atlético Madrid - Espanyol remíza

06.01.2008Deportivo La Coruňa - Atlético výhra

13.01.2008Atlético Madrid - Valencia CF prohra

10-6-3 36b

takhle by se mi to líbilo.. No musí kluci ještě máknout aby splnili mé předpoklady! Mám vysoké nároky!!! Makejte sakra..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no ale vidíš ten konec?! to je kvůli tobě Kopy.

Reagovat
-Kopy-

díky

Reagovat
M11

na ten zapas se tesim :)

Reagovat
smazaný uživatel

fuu ale mna velmi potesilo krasne odobratie lopty Diarrom a tie dva skvele zakroky ako Ikera tak aj superovho brankara.. jednoducho krasa horsie je ze prehravame boj o stred pola a oni maju skvely pres myslim vsak ze v druhom polcase uz tak nebudu vladat a kvalita sa prejavy najma ked dojde Sneijder ale najme Hugain verim ze on nieco vymysli..

Reagovat
-Kopy-

No tak Valladolid je nejkvalitnější nováček za posledních pár sezon...Byl lepší dneska...

Real může být za bod moc rád...

Saviola je haluzák, vždycky góla do prázdný kasy

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že dělba bodů je nakonec asi spravedlivá, ale souhlasím s tím že Valladolid hrál dneska moc dobře a my jsme vůbec neoslnili. Lopezuv gól byl sice krásný, ale náhodný. Domácí měli více ze hry, zklamal mě celý střed, Gutimu se asi zase nechtělo bylo to ještě horší jak v uterý v LM. Drenthe neměl vůbec nastoupit a Robben "oslnil" jen hned po vystřídání jinak nic. RvN mě taky zklamal.

btw, druhý poločas jsem viděl až cla od 50., proč byl vystřídán sudí? Jinak nastavené dvě minuty byly hodně málo, místy až trapné zdržování při podávání míčů a hlavně odchozená střídání domácích si zasloužila alespoň 3 lépe 4 min.

Reagovat
HOST*

Calderonovi se ten první nelíbil.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

ze zdravotních důvodů asi...

Jinak oni si vytvořili hodně šancí, takže byla otázka času kdy daj góla...že padl takej krásnej je jedině dobře...

PS: Spíš buď rád, že to pískl tak brzo, nebo by jste dostali fíka Vám v tý závěrečný pětiminutovce pěkně zatápěli...

Reagovat
smazaný uživatel

Ze zdravotních důvodů? Oni neříkali proč?

No neřekl bych že nám přímo zatápěli, to si sundej škodolibé antimadridské brýle, ale jak jsem již psal Vlladolid hrál dobře, trochu se vezou na "nováčkovské vlně", ale to nic nemění na tom, že jsme tam měli vyhrát.

Reagovat
-Kopy-

Nikodým neveděl...

měli jste vyhrát, může být rádi za boda...

žádný brýle nemám, spíš ty si zaslepený

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi říct v čem jsem zaslepený? To by mě tedy fakt zajímalo, já měl za to že mám docela objektivní názor. Nebo snad myslíš to o těch posl. 5 minutách? Tak nevím ale zatápění to rozhodně nebylo.

Reagovat
-Kopy-

tak co to bylo ?

neřeš to už...du rači spát...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatápění je když svíráš soupeře 5 min v 16ce a ten se jen tupě brání a odkopává míče. Byl to normální záverečný tlak hodný domácímu týmu. Souhlasím neřešme to již, jdu taky spát.

HALA MADRID

Reagovat
-Kopy-

AMUNT VALENCIA

Reagovat
HOST*

Dakujeme za stratu dvoch bodov Schusterko, zostavu dodrbal, a teraz uz by sa mohol prestat hrat so zostavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Netroufám si říci že domácí podcenil a postavil to co postavil, ale Drenteho bych tam nedával za žádných okolností, Wesley chyběl, ale na to se vymlouvat nejde a Robinha vystřídal doufám jen kvůli zdrav. komplikacím, neb to byl podle mě jeden z mála, který hrál po celý zápas aktivně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sneijder bol naposledy v Lm slaby, tak neviem, ci to bola dnes strata.

Reagovat
HOST*

Podla mna bol aj Salgado omyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente strili, Cannavaro vyrazi na roh. Rozhodci? Kop od branky. Nasledny utok, Saviola gol.

Co ten Salgado ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mno roh to byl o tom žádná sudí nepískl, ovšem dávat to tady za vinu vyrovnávacímu gólu? To je trošku zcestné nemyslíš?

Reagovat
Xavi

Zcestné. No jasně Valladolid má zahrávat zcela jasný roh, rozhodčí naprosto nepochopitelně to obrátí, vy z toho dáte gól a ono to je zcestné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Michel již není nejmladší a pokud se nemýlím byl to letos jeho 1. celý zápas. Pravda ale je že to nejlepší má již za sebou a dneska to přes něj místy hořelo, gól z toho sice nepadl, ale to na tom nic nemění.

Reagovat
Xavi

Tak Rominho asi myslel tu penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tým chceš povedať že za ten gól môže rozhodca??? Čo bolo prázdne ihrisko?? Kde boli domáci hráči???

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to nemůžeš dávat do souvislostí. Roh to být měl, ale s tím gólem to +- nesouviselo. Gól byl zase ta stará známá madridská haluz, kdy hrajou prd, ale jednou se jim něco povede. už mě s tím serou pěkně dlouho, ale co s tím naděláme ...

PS: Valladolid hrál parádně

Reagovat
Xavi

Do souvislosti to dávat můžeš. S tím gólem to souviselo.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se všichni divídte, já vám to v preview říkal, kdo nečte...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nikdo no, smiř se s tím...

Reagovat
HOST*

Výkon Salgado

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je krásný, už i Real zaváhal.

Reagovat
smazaný uživatel

No, musím říct, že mě výkon proti Seville příjemně překvapil. Nejlepšími na place byli oba štopeři, Abidal, Yaya, Andres a Leo.

Je vcelku paradoxem, že letos to měl bejt supermegagigaspecialofenzivní koncert v podání Barci s výsledkama 4:2, 5:3, 6:1 a místo toho máme pevnou obranou tvrz a impotentní útok s výsledkama 0:0 ...

Je vidět, že Frank na obraně zapracoval a výsledky se dostavují. Teď ještě začít dávat branky. V zápasech se do sevřený soupeřový obrany hodně špatně prosazujeme, ale i tak si dokážeme +- 3 gólovky vytvořit + další střelecký pozice a jde o to, jak je proměnit. Myslel jsem, že je to úkol pro Titiho, ale ten si zatím rovná mířidla a zatím má ojedinělou a neobyčejnou bilanci 0 gólů, 3 tyčky. Ale jemu věřím, že by to mohl protrhnout, aly blbý je, že už si přestává věřit, což je vidět z jeho pohybů a gest takže to chce gól a to co nejdřív.

Záloha příchodem Tourého začala fungovat dobře dozadu a i dopředu to není špatné, ale kromě již zmiňovaného Tourého chybí přesná střelba. Tohle je velká bolest. Nemůžeme čekat, že se vždycky přes tu hradbu prokombinujeme až do malýho vápna, musíme to zkoušet i z dálky.

Hodně pozitivní je, že v tomhle zápase nechybělo to, co jsem vždycky kritizoval - snaha, bojovnost, ježdění po prdeli, napadání, pohyb z míčem i bez něj. Nebudu přehnaně optimistickej, ale "už" dva takhle kvalitní výkony za sebou ...? Žeby změna? Ale takovejhle hlad chci vidět ve všech zápasech a nejen proti silnejm .

Další kapitolou je absence kdysi stěžejního sloupu - Ronaldinha: potvrzují se moje slova z léta, kdy jsem psal, že bych ho Berlusconimu za těch 100 - 120 mega střelil. On už nám asi s nadsázkou nemá, co dát. "Jeho" levá strana byla s Andrésem daleko živější, nebezpečnější a neprostupnější směrem dozadu. Vypadá to na velmi smutnej konec naší ikony, ale stále tolerovat jeho laxní přístup nejde. Byl bych neskutečně rád, kdybych tentokrát pravdu neměl, ale on už asi opravdu u nás dohrál. Asi bude nastupovat (přecejenom bude Frank nucen vzhledem k výši jeho platu, komerci, NEztrátě hodnoty a tak), ale už to asi lepší nebude . Je to neskutečná škoda, protože s nástupem Lea, Gia a Bojana, s příchodem Titiho a se zůstavšími Sammym a Decem to mohl bejt neskutečnej koncert, ale prostě (by)si měl uvědomit, že bez tréninku a následnou bojovností, snahou, nasazením a běháním, to prostě nejde a tohle jde tolerovat chvíli - pár měsíců ..., u nejlepšího fotbalisty na světě i ten rok, rok a půl, ale aby hrál prd pořád, nastupoval a zabíral místo našim talentům, to už nejde do nekonečna. Blbý je, že prej je Ronaldinho velkej tahoun v kabině, což by zase hrálo pro jeho setrvání ... Já už fakt nevím, Ronnieho mám fakt rád a hrozně rád bych chtěl, aby u nás zůstal, ale chtěl bych "starýho" Ronnieho - nepolapitelnýho, běhajícího, omračujícího svět. Tenhle stín může ale asi jít ...

PS: vím, že je to trapný, že do toho motám zase Madrid, ale tam je jasnej příklad toho, když se nedoážou zbavit "svojí" hvězdy a ikony - Raúl byl přítěží Madridu 3 sezony. Všichni to věděli, ale báli se ho zbavit a byly to tři asi nejhorší sezony Realu. Nechtěl bych dopadnout stejně ... Ona vděčnost je krásná věc, ale vděčnost až za hrob ...?

V případě Ronaldinho je moje srdce fakt rozervaný a je to z toho textu dost znát

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky napsané a absolutní souhlas. Jinak ale jsem rád, že mám hlavně pracuje defenzíva. Pokud chceme pomýšlet na nejvyšší příčky, tak toho lze dosáhnout jen díky skvělé defenzívě. Pokud bude obrana fungovat pořád takhle dobře a zlepší se proměňování šancí, tak budem neporazitelní.

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem ci obrana bude furt takato, myslim ze to sa ukaze so supermi ktori budu hrat aj smerom dopredu, ale bolo by fajn keby si udrzali formu...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale vem si, kolik týmů proti Barce útočí. Real, možná Valencie a Sevila když hrajou doma, zbytek týmů v La Lize ne a pak týmy v LM a to jen ti top, když se hraje play off. Vždyť si viděl Lyon, francouzskej mistr a jen bránil a to samé čekám i od Stuttgartu a Glasgoov a to jak na Nou Campu tak i u nich.

Reagovat
Xavi

Proti Barce hraje ofenzivně jen Real, Valencie ani zdaleka ne, Sevilla doma a v LM nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dali jsme v posledních dvou zápasech pět gólů, to není taková bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a k tom uHenrmyu, mně to přijde spíše naopak, že začíná důvěru získávat, minule gól, ted krásná přihrávka na gól, začíná se podle mě chytat. Rijkaard dělá dobře, že hoi nechává hrát celé zápasy, i když už je rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě že má důvěru, ale sebedůvěru ztrácí. Aspoň mě to tak přijde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele