La Liga preview - 4. kolo

22.09.2007, 02:48, aktualizováno 23.09.2007, 12:02
Previews
Největší pozornost z programu čtvrtého kola španělské La Ligy určitě poutá sobotní souboj mezi druhým a třetím týmem z minulé sezóny, Barcelona se utká se Sevillou. Vedoucí Real se představí na hřišti nováčka Valladolidu, Valencia bude hostem u Betisu.
Recreativo Huelva - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)
Recreativo Huelva hostí Espanyol a zdá se, že druhý rok mezi elitou bude těžký i pro tohoto loňského nováčka. Minulý rok bylo Recre černým koněm ligy a dlouho hrálo i o poháry, letos má zatím jen 2 body a vypadá to na zoufalý boj o udržení. Zvláště když pryč je kouč Marcelino i útočník Uche. Tým kouče Víctora Muňoze získal v prvních dvou kolech dva body, minulý zápas prohrál v Seville. Problémy má celek v útoku, když nemohou hrát Florent Sinama-Pongolle a Laurentiu Rosu a v trestu je obránce Edu Moya. Naopak fit je Severo Beto. Kouč Muňoz k utkání řekl: "Naším cílem je jít v tabulce nahoru. Potřebujeme body a měli bychom tento zápas vyhrát, i když Espanyol je vždy těžké porazit."

Espanyol jede do Andalusie s úmyslem podruhé v sezoně vyhrát, stejně jako se mu to po vedlo v předchozím utkání s Getafe. Kouč Valverde je optimistický, vidí tým směřovat správným směrem. V úvodním kole Katalánci doma prohráli s Valladolidem, pak remizovali s Betisem, do třetice již přišla výhra. Křídelník Riera vidí zápas jako velmi obtížný: "S Recreativem je těžké hrát, protože jsou velmi bojovní a nedají vám čas s míčem něco udělat. Budou se nám snažit zabránit hrát naši hru a vše nám ztížit." Už pro minulý zápas byl k dispozici uzdravený kapitán Tamudo, k dispozici by už měli být i Jonatas a Moises Hurtado. Mimo hru jsou ale Rufete a De la Peňa.
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Sorrentino, Calvo, Bouzon, Caceres, Bautista, Vazquez, Martins, Zahinos, Camunas, Marquitos, Guerrero.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni, Zabaleta, Torrejon, Jarque, Clemente, Valdo, Angel, Moises, Riera, Luis Garcia, Tamudo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Jasným šlágrem čtvrtého kola španělské Primera División je souboj mezi domácí Barcelonou a hosty ze Sevilly. Vstup do nové sezóny vyšel mnohem lépe Andalusanům a nebýt středečních utkání Ligy mistrů, pro mnohé by byli tajným favoritem. Avšak zmiňovaná středa nabídla úplně jiný obrázek obou týmů, Sevilla si odvezla výprask z Londýna, zatímco Barca proti Lyonu naznačila, že se vrací do své obvyklé formy.

Kataláncům první zápasy skutečně nevyšly podle představ, nicméně obě bezgólové remízy se odehrály na hříštích soupeře, zatímco v domácích duelech nasázeli svým soupeřům vždy tři branky. Navíc se zdá, že Frank Rijkaard našel ideální stoperskou dvojici do doby, než se vrátí kapitán Puyol. Střed obrany ve složení Milito – Márquez fungoval velmi dobře a dá se očekávat, že oba nastoupí i tentokráte. Mexičanovy dobré výkony jsou výbornou zprávou pro všechny Blaugranas, neboť zatímco v době své nejlepší formy patřil mezi obránci ke světové špičce, v loňské sezóně to byla z jeho strany vyloženě tragédie. To nově příchozí El Mariscal ze Zaragozy předvádí stabilní výkony už několik let, ani po vždy tak trošku riskantním přestupu do velkoklubu se na tom nic nemění. Thuram i nad očekávání skvěle hrající Oleguer tedy zůstanou na lavičce. Rozehrála se také záloha, kde si podle všeho tentokráte najde své místečko v základu Iniesta. Největším problémem zůstává paradoxně útok, kde krom mladých hvězdiček Dos Santose a Bojana Krkice hraje pouze Messi na úrovní svých možností. Ze strany Henryho i Ronaldinha jde stále o velkou bídu, přesto na 99% začnou oba opět od první minuty. Uvidíme, jak moc se na Henrym projeví protrhnutí střelecké smůly, proti Lyonu v závěru zvyšoval na 3:0 a podle jeho slov se jednalo o velkou úlevu. Návrat do nominace hlásí Eidur Gudjohnsen, již plně zotavený ze svého zranění.

Sevilla měla úvod do sezóny jako hrom. Má o jeden zápas méně, přesto si před svým nadcházejícím soupeřem udržuje dvoubodový náskok. Její ofenzivní smršť smetla Getafe (i když zde to bylo s velkým přispěním brzkého vyloučení) i Recreativo Huelvu, porážka 0:3 od Arsenalu proto musela svěřencům Juande Ramose připadat jako zlý sen. Třetí tým loňského ročníku La Ligy si je dobře vědom, že nyní má perfektní možnost dát na nováčkovský nezdar v nejprestižnější evropské soutěži zapomenout a odskočit svému konkurentovi v boji o titul. Určitě je nečeká nic lehkého, zvláště když se budou muset obejít bez kanonýra Luise Fabiana. Trenér Ramos naopak může počítat s "naťuknutým" Adrianem, do sestavy se pak nevešli Maresca, Fazio, Hinkel a Capel.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Zambrotta, Márquez, Milito, Abidal - Iniesta, Touré Yaya, Deco - Messi, Henry, Ronaldinho
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Alves, Escudé, Boulahrouz, Dragutinovic - Navas, Keita, Renato, Duda - Kanouté, Kerzhakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Valencia CF  (neděle 17:00)
Betis na svém stadionu Manuela Ruíze de Opery naposledy vyhrál v lednu tohoto roku a bylo to právě proti Valencii, s kterou se dnes po osmi měsících znovu střetne. Domácí nevstoupili do ligy vůbec dobře, ze tři odehraných utkání získali jen dva body a v tabulce jsou na dělené čtrnácté pozici. Sevillský obránce Juanito před utkáním řekl: "Chceme potěšit domácí fanoušky a porazit silného soupeře, už je na čase – doma jsme příliš dlouho nevyhráli." Trenéru Cuperovi bude chybět řada hráčů – Arzu, Pavone, Xisco, Nano, Babič, Isidoro, Rivera a Lima.

Ani Valencia nebude kompletní, trenér Flores nemůže počítat se službami Maty, Gavilána, Caneiry, Edua, Vicenteho, Žigiče a také brankaře Canizarese. Poprvé tak v brance netopýrů dostane příležitost Timo Hildebrand. Po ostudném startu do sezony na domácím stadionu s Villarrealem se Che v dalších dvou kolech zvedli, alespoň výsledkově. Navíc ve středečním duelu Ligy Mistrů se Schalke se k dobrému výsledku přidala i relativně dobrá hra. "Jedinou porážku jsme zaznamenali v prvním utkání, když jsme ale dohrávali o devíti. Od té doby jsme se o mnoho zlepšili,” řekl na tiskovce trenér Valencie Sanchez Flores.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Vega, Moreno, Ilic, Caffa - Odonkor, Capi, Somoza, Gonzalez - Fernando, Sobis
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Miguel, Marchena, Albiol, Moretti - Joaquin, Albelda, Baraja, Silva - Villa, Morientes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Deportivo La Coruňa  (neděle 17:00)
Předposlední Getafe hostí na svém stadiónu Coliseum Alfonso Perez Deportivo La Coruňa. Celek z Madridu se zatím v lize trápí, ale po pohárovém vítězství nad Twente nastoupí svěřenci Michaela Laudrupa s velkým sebevědomím. Deportivo se pokusí navázat na hru z předchozího kola, kdy porazilo Betis.

Getafe nutně potřebuje vyhrát, neboť další týden čeká celek z předměstí Madridu Valencie s Realem Madrid a ani jeho největší fanoušek asi v bodové hody v těchto zápasech nevěří. Trenér Michael Laudrup byl přinucen učinit určité změny v sestavě oproti předchozím kolům, a to hlavně v záloze, kde se vykartoval Granero a jeho pozici obsadí Rubén De La Red. S bývalým hráčem Realu Madrid se ve středu hřiště objeví také Casquero, Celestini a samozřejmě Pablo Hernández. Obrana zůstane i nadále ve složení Cortés, Díaz, Belenguer a Licht. Co se týče útoku, otazník visí nad druhým útočníkem vedle Ucheho, zuby si brousí Albín i Kepa, Manu del Moral se do nominace tentokráte nevešel.

La Coruňa zažila během tří návštěv Getafe vítězství, remízu i porážku. Nyní se svěřenci Miguela Ángela Lotiny pokusí navázat na sezónu 2005/2OO6, ve které zvítězili poměrem 2:1. Je logické, že se Lotina nebude pouštět do žádných velkých rošád v úspěšné sestavě z minulého kola. Los Blanquiazules si do Madridu jedou pro vítězství a tak také prý bude vypadat jejich herní projev: "Nechci, aby mé mužstvo jen bránilo s z jednoho protiútoku či náhodného rohu vstřelilo vítěznou branku na 1:0. Chci naprosto jiný přístup," prohlásil charismatický kouč. Deportivo se při své útočné aktivitě bude opět spoléhat na nebezpečné trio Guardado – Verdú – Riki, oporou za slabší obranou ve složen Barragán, Lopo, Coloccini, Manuel Pablo bude znovu výborný brankář Aouate.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri – Cortés, Belenguer, Díaz, Licht – Celestini, De La Red, Pablo, Casquero – Uche, Kepa
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Aouate – Barragán, Lopo, Coloccini, Manuel Pablo – Sergio, Rodríguez, Guardado, Lafita – Riki, Verdú
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Osasuna Pamplona  (neděle 17:00)
Zaragoza jde do zápasu s Osasunou s jasným cílem – poprvé v sezoně naplno bodovat. Vedení šestého týmu uplynulé sezony v letním přestupovém termínu přivedlo na La Romaredu několik posil, a tak měl Real před sezonou velké ambice, ovšem ze třech utkání získal jen dva body za remízu s Racingem, Atheticem a v tabulce se krčí na čtrnácté pozici. V týdnu odehráli svěřenci Victora Fernandeze úvodní utkání prvního kola poháru UEFA s Aris Soluňi, z horké řecké půdy si odvezli prohru - 1:0.

Osasuna má na kontě také dva body, ovšem má odehráno o zápas méně nežli Zaragoza (zápas druhého kola s FC Sevillou byl odložen, kvůli tragické smrti Antonia Peurty). Trenér Pamplony Angel Ziganda byl na tiskové konferenci spokojený s výkonem jeho svěřenců v duelu s Barcelonou (0:0):"Těší mě, že jsme s nimi místy hráli vyrovnanou partii a dokázali si vytvořit šanci." K duelu se Zaragozou kouč Ziganda dodal:"Jsou pod velkým tlakem, musejí už naplno bodovat. My máme na svém kontě dva body, oni také, ale máme o zápas méně. Stejně jako oni chceme vyhrát náš první zápas v této sezoně."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.50
více informací
Levante UD - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Levante přívítá na své půdě Athletic Bilbao v souboji dvou celků, které dosud nepoznaly chuť vítězství. Baskové mají na svém kontě pouhé dva body, domácí jsou na tom ještě o bod hůře a zatím zcela naplňují nepříznivé předsezónní prognózy. Nyní už začíná jít do tuhého, právě tento duel by mohl o vývoji sezóny dost napovědět...

Tým z Valencie zažívá nejhorší vstup do sezóny ve své historii (pouze ročníky 1963/1964 a 1964/1965 začaly stejně), dosud nedokázal vstřelit gól a jediný bodík si urval bezbrankovou remízou proti Realu Murcia. Přesto se trenér Levante Abel Resino nechystá k výraznějším změnám oproti sestavě, která dostala důvěru při prohře v Santanderu. V bráně tedy opět bude stát Storari, křídelní útok zajistí Juanma se Saviem a o góly se konečně pokusí dvojice Riga – Rinagó.

Velké zásahy do sestavy nechystá ani jeho protějšek na trenérské lavičce hostí Joaquín Caparrós. Jeho svěřenci přijíždějí s odhodláním poprvé v historii porazit "Žáby" na jejich vlastní půdě a zároveň se tak vzdálit sestupovým pozicím, ke kterým se dostali hned od prvních kol. Caparrós, toužící po prvním vítězství na lavičce Bilbaa, nasadí prakticky úplně stejnou jedenáctku jako proti Zaragoze. Jediná změna je vynucená, neboť Pablo Orbaiz je zraněný a jeho místo obsadí podle všeho Murillo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Storari – Descarga, Álvaro, Bruno, David – Juanma, Viquiera, Tommasi, Savio – Riganó, Riga
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz – Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Del Horno – Susaeta, Murillo, Javi Martínez, David López – Aduriz, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Real Murcia  (neděle 17:00)
Villarreal hraje v neděli s Murcií. Po úspěšném účinkování v Poháru UEFA, kdy hrál tým s Bate Borisov 4:1 a má téměř jistý postup, tak může opět obrátit pozornost na Primera division, kde je zatím pátý. V duelu s Murcií chce také odčinit ostudnou domácí prohru s Realem Madrid 5:0. Villarreal nyní hledí v tabulce vysoko, neboť soupeři mu v následujících kolech jsou právě Murcia, Santander a Athletic Bilbao. Celek se zdá být ve formě, z 12 letošních zápasů jich zatím 11 vyhrál. Záložník Santiago Cazorla ale varuje před podceněním soupeře: "Přijedou sem doposud neporaženi, mají už 5 bodů. Koupili výborné hráče a stejně dobrý je i jejich kouč Alcaraz. Budou pro nás velmi těžkým protivníkem. Až do 4. října, kdy nás čeká odveta s Borisovem, musíme na Pohár UEFA zapomenout.". V kádru na zápas není Riquelme, stále zraněný je Gonzalo, připraven je ale už Guille Franco.

Murcia se těší z dobrého startu do soutěže, hodně ji pomohlo vítězství nad Zaragozou v prvním kole. Euforii ale brzdí kouč Alcaraz:"Dobře jsme začali, ale zatím máme za sebou jen tři zápasy a teď nás čeká velmi těžký zápas s Villarrealem. ". Murcii bude chybět několik hráčů. Jsou to internacionálové Curo Torres, Pablo García a Fabian Carini, dále Alejandro Maraňon, Bruno a Ivan Cuadrado. Do 18členého kádru se naopak vešel César Arzo, muž který fotbalově vyrůstal v mládežnických týmech Villarrealu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
více informací
UD Almería - Real Mallorca  (neděle 17:00)
Almería se bude v duelu s Mallorkou pokoušet o druhou výhru v sezoně. V prvním kole vyhrála nad La Coruňou, následné prohry s Realem Madrid a Valencií, ale nebyly ostudami, zvláště když tým hrál podle slov svého kouče Unaie Emeryho dobře: "Proti Realu jsme hráli dobře a musíme si z naší hry vzít do dalších zápasů pozitiva a ne myslet na věci které se nepovedly. Teď potřebujeme zahrát proti Mallorce". Emery varuje svůj tým před silou soupeře, kde neharjí dobře jen Guiza a Ibagaza, ale že soupeř má vynikající přechod do protiútoku. V duelu proti Realu Madrid se zranil obránce Bruno Saltor, proti ostrovanům by ale už měl být k dispozici. Stejně tak útočník Alvaro Negredo, který minulý zápas vynechal, protože má v hostovací smlouvě, že nemůže nastoupit proti svému mateřskému týmu. Nejistý je start obránce Juanita, v trestu po červené kartě je záložník Albert Crusat.

Mallorka se také zatím pohybuje ve středu tabulky. V minulém utkání s Villarrealem jí rozhodčí upřel v poslední minutě pro domnělý ofsajd vyrovnávací gól, a tak si chce odvézt body z Almeríe. Záložník Jonás Guttieréz doufá že jeho tým najde cestu na vítěznou vlnu:"Vždycky chceme vyhrát a bude tomu tak i v tomto zápase, ale nic není dopředu jisté". V týdnu laboroval se zraněním obránce Fernando Navarro, skoro netrénoval, ale proti Almeríi by měl hrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 2.90
více informací
Atlético Madrid - Racing Santander  (neděle 19:00)
Trenér Atlética Madrid Javier Aguirre přiznal, že fanoušci klubu z hlavního města mají plné právo kritizovat hráče za jejich výkony v úvodu ligy. Colchoneros zatím získali jen dva body, minulé kolo ztratili tři body v Murcii až deset minut před koncem. Tým si spravil náladu alespoň ve čtvrtečním zápase prvního kola poháru UEFA, když na svém stadionu porazil turecký Erciyesspor 4:0 a řádně tak nakročil do dalších bojů. "Fanoušci požadují od hráčů výsledky, které se zatím nedostavily," řekl Aguirre, kterému vedení klubu vyslovilo důvěru, ovšem objevují se spekulace, že pokud se výsledky Atlética nezlepší, mohl by do hlavního města Španělska zamířit José Mourinho, který v tomto týdnu odešel z Chelsea. Domácí půjdou do zápasu bez záložníka Motty a Jurada, oba jsou stále zranění.

Od Racingu se určitě nečekalo, že po třech kolech bude mít na kontě pět bodů. Nenápadný klub ze severu Španělska bodoval jak se silnou Barcelonou, tak na horké půdě Zaragozy a minulý víkend si poradil díky brance veterána Munitise s Levante. Trenér Marcelino ví, že jeho tým čeká obtížné utkání se silným klubem, který však není v dobré situaci:"Atlético musí vyhrát, protože jestli nevyhrají, tak budou mít opravdu problémy. Můžeme využít toho, že budou pod velkým tlakem a také, že nejsou v ideální formě. Na jejich výkonů nepřidá ani čtvrteční zápas." Santander nastoupí v Madridu bez obránců Navase a Moratona, otazník visí nad startem opor Garaye a Oriola.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid330010:29
2.Sevilla FC22008:26
3.Valencia CF32014:56
Villarreal CF32014:56
5.FC Barcelona31203:15
6.Real Murcia31203:25
7.Racing Santander31202:15
8.Real Mallorca31114:24
9.Real Valladolid31114:44
10.Espanyol Barcelona31113:34
11.Deportivo La Coruňa31113:54
12.UD Almería31025:53
13.Osasuna Pamplona20200:02
14.Real Zaragoza30213:42
Atlético Madrid30213:42
Real Betis30213:42
17.Athletic Bilbao30212:42
18.Recreativo Huelva30213:62
19.Getafe CF30122:61
20.Levante UD30120:41
Zbývající zápasy
23.09. 21:00Real Valladolid - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*

la coruna je nejlepsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*PUDR

-REAL-MADRID- 4EVER

Reagovat
HOST*PUDR

-REAL-MADRID- 4EVER

Reagovat
HOST*PUDR

-REAL-MADRID- 4EVER

Reagovat
HOST*PUDR

-REAL-MADRID- 4EVER

Reagovat
HOST*

LOS CHÉ 4EVER

Vale dneska stopro vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, štěstí nemůžete mít donekonečna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Viz poslední druhé a třetí kolo.

Reagovat
-Kopy-

V tom druhym to zas nebylo takový, v tom třetím to bylo velký štestí no, ale dneska hodně slušnej výkon...

Je vidět, že pomalu ale jistě jdem nahoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele