Kvalifikace ME 2012 - souhrn úterních zápasů

12.10.2010, 19:00, aktualizováno 12.10.2010, 23:35
Komentáře a souhrny
Češi potvrdili v Lichtenštejnsku roli favorita. Totéž se povedlo také například Nizozemcům proti Švédsku, Němcům v Kazachstánu či Španělům ve Skotsku. Slováci s Iry remizovali, zápas mezi Itálií a Srbskem byl zrušen, na vině jsou výtržnosti hostujících fanoušků.
Skupina A

Belgie - Rakousko 4:4

12.10.2010 20:45

Góly: 11. Jelle Vossen, 47. Marouane Fellaini, 87. Marvin Ogunjimi, 90. Nicolas Lombaerts - 14. Franz Schiemer, 29. Marko Arnautović, 62. Franz Schiemer, 90+3. Martin Harnik

V hodně divokém utkání měli nejdříve navrch hosté z Rakouska, kteří vedli 3:2. Poté přišly dvě rychlé branky v závěru od domácích Belgičanů a fanoušci už slavili výhru, když na konečných 4:4 vyrovnal Harnik.

Belgičané potřebovali v tomhle zápas zvítězit, aby se dotáhli právě na Rakousko a také Turecko, které zaváhalo na půdě Ázerbájdžánu. Byli to právě domácí, kdo vstoupil do utkání hodně aktivně, a bylo vidět, že chtějí svému soupeři ukázat, kdo je pánem na hřišti.

V 11. minutě bylo také v Bruselu hned veseleji, když se trefil přesně Vossen - 1:0. Jenže Rakušané to nezabalili a prakticky hned od rozehry se snažili vypracovat si možnost, ze které by srovnali. To se jim povedlo o tři minuty později, když vyrovnal Franz Schiemer a začínalo se od nuly.

Hra se poté hodně srovnala a bylo vidět, že inkasované branky oběma celkům ukázaly, jak silný je jejich soupeř. Navíc v 29. minutě přišel pro domácí Belgičany další šok. Míč se dostal k útočníkovi Werderu Brémy Arnautovičovi a ten bez váhání překonal domácího brankáře Baillyho.

Pro svěřence trenéra Leekense to byla hodně studená sprcha a potřebovali se co nejrychleji opět dostat do tempa, a pokud možno před pauzou ještě srovnat. Rakušané si však byli vědomi, že tohle vedení je hodně důležité a cenné, tudíž bránili ve větším počtu hráčů velmi dobře a nevypustili žádný souboj. Do kabin tak šli s jednobrankovým vedením v zádech.

Druhá půle začala dobrou akcí Rakušanů, kteří hned z rozehry zahrozili, ale branka padla na druhé straně, když se z první šance Belgičanů ve druhém poločase trefil záložník anglického Everton Marouane Fellaini.

Pro domácí to byla hodně velká vzpruha, navíc před sebou měli ještě celý poločas nato, aby utkání otočili ve svůj prospěch. Se vstřelenou brankou přišla také nová síla a větší aktivita domácího celku, Rakušané se do útoku nyní dostávali jen díky rychlým brejkům, při nichž byl hodně aktivní zejména Junuzovič.

Jenže v 62. minutě přišel další šok, když se podruhé trefil Schiemer a Belgičané mohli svého soupeře začít nahánět znovu. Pomoct jim k tomu měl okamžik o osm minut později, kdy červenou kartu dostal hostující Scharner. Diváci hnali své oblíbence kupředu, ale těm se nedařilo kombinačně hlavně na útočné polovině, kdy zbytečně ztráceli míč.

Až v 73. minutě se na hřiště dostal talentovaný Lukaku a až devět minut po něm Hazard. Oba hráče přitom odborníci očekávali v základní sestavě. Rakušané svojí aktivitou ale nepouštěli domácí do žádného výrazného tlaku, ze kterého by mohli vyrovnat.

V závěru se ale vyrovnávací branky Belgičané přeci jen dočkali, když se trefil Ogunjimi a na stadionu zavládla obrovská radost. A to ještě diváci nevěděli, že o tři minuty později celý utkání svou brankou otočí stoper Lombaerts. Vypadalo, že divoký konec utkání vyzní pro Belgii, ale nestalo se tak. V 93. minutě se totiž ještě k zakončení dostal Harnik a díky němu se nakonec Rakousko raduje alespoň z bodu.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Německo 0:3

12.10.2010 19:00

Góly: 49. Miroslav Klose, 76. Mario Gómez, 85. Lukas Podolski

Zatím suverénně proplouvá kvalifikací reprezentace Německa. Ve svém dalším vystoupení na hřišti Kazachstánu zvítězila naprosto jednoznačně 3:0 na hřišti Kazachstánu a po čtyřech odehraných kolech má na svém kontě plný počet bodů a skóre 13:1. Kazachstán má naopak po čtyřech zápasech nula bodů a už se může loučit s jakoukoliv šancí na dobré umístění ve skupině.

V prvním poločase byli lepší favorité celého zápasu z Německa, ale gól se jim podařit nevstřelilo. Nejblíže tomu byl Thomas Müller už v 9. minutě zápasu, který přijal skvělou přihrávku od Lukase Podolského a svou přízemní střelu z úhlu poslal dvacet čísel vedle pravé tyče branky domácího Kazachstánu. O minutu později zkoušel štěstí z dálky obávaný střelec Podolski, ale mířil nepřesně.

Tradičně skvěle hrající reprezentant Miroslav Klose se uvedl svou dravostí v 16. minutě, když se protlačil přes dva domácí obránce a se zakončením na dlouhou nohu málem proti chytajícímu Sidelnikovi uspěl. Navázat na něj chtěl Němec s tureckými kořeny Mesut Özil o pár minut později, ale jeho rána z hranice pokutového území mířila doprostřed, kde stál připravený Sidelnikov.

Poté přišly také chvilky pro domácí. Aleksandr Kirov se ocitl trestuhodně osamocený v pokutovém území Německa, ale nedokázal zpracovat těžký míč od jednoho ze svých spoluhráčů. Ve 30. minutě výrazněji zahrozil Kazbek Geteriev, ale jeho dalekonosný pokus skončil mimo Neuerovu svatyni a německý gólman tak v prvním poločase nemusel řešit žádnou přímou střelu.

Závěrečná patnáctiminutovka prvního poločasu patřila znovu Německu. Do šancí se propracovali postupně Kroos, Klose, Özil a Khedira, ale ani jedna z nich nebyla vyložená a ani jedna výrazněji neohrozila domácí branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vletěla reprezentace Německa ve velikém stylu a do vedení se dostala už ve 48. minutě. Miroslav Klose si vyměnil balón s Lukasem Podolskim a první jmenovaný umístil střelu přesně pod gólmana domácích - 0:1. O pár minut později zkoušel Podolski zakončovat znovu sám a znovu mířil nepřesně. Tentokrát jeho střele scházely dva metry.

Domácí měli jedinečnou šanci na vyrovnání v 57. minutě. Heinrich Schmidtgal si naběhl na centr z pravé strany a svou hlavičkou pořádně vystrašil hostující fanoušky. Poté se kormidla zápasu ujali znovu hosté a štěstí zkoušel z dálky Thomas Müller, ale ani jeho druhý pokus v utkání neskončil gólem.

Druhý zápřah tak přišel až v 76. minutě a povedenou ranou pod břevno se trefil střídající Mario Gómez. U gólu znovu asistoval aktivní Lukas Podolski. Svůj výkon pak završil třetím gólem v síti domácích. Podolski se uvolnil na levé straně a tvrdou přízemní střelou k tyči upravil skóre na konečných 0:3. V závěru zápasu ještě mohl na 0:4 zvýšit Cacau, ale svou šanci zahodil a utkání tak skončilo jednoznačným vítězstvím německých fotbalistů.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Turecko 1:0

12.10.2010 17:00

Góly: 38. Räşad Färhad Sadiqov

Obrovská senzace se zrodila v Ázerbájdžánu! Tamní reprezentace doma porazila jedinou brankou Sadygova Turecko 1:0. Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka tak završili nepovedený reprezentační týden.

Ázerbájdžán začal proti Turecku hodně odvážně a svěřenci trenéra Guuse Hiddinka se měli co ohánět. Už během prvních minut musel odvracet míč před odrytou brankou Tuncay. Z volného přímého kopu pokoušel štěstí domácí Shukurov, jenže hodně minul. Do obrovské šance se dostal ázerbájdžánský Javadov, jenž se vyhnul ofsajdové pasti a postupoval sám na Volkana Demirela, který rychle vyběhl a Javadovi celou situaci značně ztížil. I další nebezpečnou situaci měl překvapivě domácí tým, přesněji Sadygov, z přímého kopu ani on netrefil branku. Poté co nápor domácích utichl a do útoku se vrhli Turci.

Altintop si vypracoval dvě naprosto stoprocentní tutovky, první se zrodila po ráně z velké vzdálenosti, brankáře Agaeva zachránilo břevno! Během druhé šance pak předvedl Agaev fantastický zákrok, když zblízka Altintopa vychytal. Do blízkosti ázerbájdžánského brankáře se dostal i Gonul, ten chtěl Agaeva lišácky přehodit, ovšem brankář jeho úmysl zneškodnil. Brankou neskončila ani dalekonosná rána Inana a ve 39. minutě za to čekal Turky trest. Parádně rozehraný rohový kop dva Ázerbájdžánci šikovně pustili na Sadygova a ten z voleje překonal Volkana Demirela - 1:0. Otřesení Turci do poločasu odpovědět nedokázali a po první půli senzačně prohrávali.

Také druhý poločas začali domácí borci aktivněji a turecká obrana se musela mít hodně na pozoru. Od druhé inkasované branky uchránil Turky Volkan, zblízka dobře zareagoval a míč před trojicí fotbalistů odkopl na rohový kop. Reprezentanti půlměsíce se nemohli dostat do pořádného tempa, nicméně pokud se dostali do šance, zahodili jí. To platilo pro Serveta i střídajícího Nihata. Ázerbájdžán se ale vůbec nestáhl a naopak nadále nebezpečně hrozil. Po jednom z brejků měli domácí obrovskou šanci, před Volkanem se ocitl dva hráči, jenže celé zakončení skončilo těsně vedle pravé tyče. Hosté vyrovnat nedokázali a Ázerbájdžán slaví velké vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo440013:112
2.Rakousko32109:47
3.Turecko42026:66
4.Belgie41128:84
5.Ázerbájdžán31022:93
6.Kazachstán40040:100
Skupina B

Slovensko - Irsko 1:1

12.10.2010 20:30

Góly: 36. Ján Ďurica - 16. Sean St Ledger

Slovensko má ze dvou říjnových duelů pouze bod. Po překvapivé páteční blamáži v Arménii tentokrát uhrálo remízu v domácím utkání s Irskem.

Povedený vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy s těsnými výhrámi doma s Makedonií i v Rusku zkomplikovalo nečekané zaváhání v Arménii. Na vyprodaném stadionu v současné slovenské fotbalové metropoli Žilině tedy měli Slováci co napravovat. Irové však v pátek doma prohráli s Ruskem a další tři body druhému velkému soupeři o postup ze skupiny v žádném případě darovat nechtěli.

A byli to právě oni, kdo šel ve vyrovnaném úvodu utkání do vedení. Rozehranou standardní situaci po zbytečném faulu zakončil v 16. minutě nekompromisní střelou hostující stoper St. Ledger. Zaskočení Slováci se pak dlouho nemohli dostat do hry, naopak Irové hrozili i nadále a od druhého gólu po Faheyho střele zachránil domácí výborným zákrokem brankář Mucha.

Zpět do hry dostala domácí také standardní situace. Ve 35. minutě kopal Hamšík roh, který prodloužil Kucka a na zadní tyči nabíhající Ďurica rozjásal žilinský kotel pod Dubňom. Do přestávky ale hrozili spíše hosté. Nejprve Robbie Keane v nadějné pozici minul centrovaný míč a v samém závěru prvního poločasu dokonce neproměnil penaltu! Faul Muchy na pronikajícího McGeadyho napravil sám gólman důležitým zákrokem, když vystihl směr střely irského kapitána.

V druhé půli pokračoval bojovný styl hry a především na slovenských reprezentantech nyní bylo vidět, že s remízou spokojeni nejsou. Větší příležitosti však buď pochytal brankář Given, jako v případě Hubočanovy dalekonosné střely, nebo skončily mimo bránu, například při hlavičce Oravce. Poslední slovo patřilo nebezpečným hostům. Do nadějné střelecké pozice se dostal Keane, ovšem své penaltové zaváhání nenapravil a souboj dvou aspirantů na přední umístění ve skupině B tak skončil zaslouženou dělbou bodů.

Po čtyřech odehraných podzimních zápasech je tedy situace ve skupině B velmi vyrovnaná a boj o postupová místa rozhodnou zbývající duely v příštím kalendářním roce. Se třemi očekávanými favority skupiny (Rusko, Slovensko a Irsko) zatím překvapivě drží krok také Arménie.

Více informací k zápasu

Makedonie - Rusko 0:1

12.10.2010 20:30

Góly: 8. Aleksandr Keržakov

Rusové vydřeli z Makedonie tři body. Jedinou branku utkání hraném ve Skopje zařídilo duo hráčů Zenitu Petrohrad Aňukov s Keržakovem. Brankář Akinfejev zneškodnil penaltu.

Rusové se dostali brzy do vedení, v 8. minutě přihrál Aňukov z pravé strany Keržakovovi, kterého neuhlídal obránce Noveski a útočník Petrohradu potvrdil skvělou střeleckou formu a dostal hosty do vedení. Tým trenéra Dicka Advocaata měl do přestávky ještě několik příležitostí zvýšit skóre, ale stav 1:0 vydržel až do poločasového hvizdu. Brankář Rusů Igor Akinfejev byl prakticky bez práce.

V 51. minutě se celý stadion dožadoval pokutového kopu, ale Švéd Johannesson jí naštěstí pro Rusy neviděl. O deset minut později Rusy zachránilo břevno, orazítkoval ho z rohového kopu Ristić. Kouč Sborné Advocaat reagoval na tlak Makedonie stažením útočníka Dzagojeva, nahradil ho obráncem Alexejem Berezuckým. Tlak Makedonie ustál, ale pořád musel být favorit na pozoru před srdnatým soupeřem.

V 72. minutě kopali Makedonci penaltu za faul Ignaševiče na Naumoskiho. K exekuci pokutového kopu se postavil sám postižený a vyslal na branku Ruska umístěnou střelu, gólman Akinfejev ale předvedl skvělý tygří skok a zachránil svůj tým.

A když Rusové ustáli i závěrečný tlak Makedonie, připisuje si po vítězství v Irsku další tři body a vede tabulku skupiny B.

Více informací k zápasu

Arménie - Andorra 4:0

12.10.2010 17:00

Góly: 4. Gevorg Ghazarjan, 16. Henrich Mchitarjan, 33. Jura Movsisjan, 52. Marcos Pizzelli

Fotbalisté Arménie navázali na skvělý výsledek proti Slovensku a v dnešním zápase rozstříleli čtyřmi brankami slabou Andorru. Do hostující sítě se postupně trefily Ghazaryan, Mkhitaryan, Movsisyan a Pizzelli.

Čtyřbrankovou kanonádu odstartoval v Jerevanu Ghazaryan. Ještě než se tak stalo, nastřelil Sargis Hovsepyan ve druhé minutě utkání břevno. O další dvě minuty později zakončil zblízka Ghazaryan a domácí vedli 1:0. Ofenzivní snažení pokračovalo a v 16. minutě zvyšoval už na 2:0 Mkhitaryan, proti jeho střele nemohl brankář Gomez vůbec nic dělat. Hra na jednu branku pokračovala a brankář Gomez byl hodně zaneprázdněn. Tak například Pizzelliho střelu efektivně vyrazil. Ještě do konce prvního poločasu Andorra inkasovala z kopačky Movsisyana, Gomez byl zblízka opět bez šance - 3:0 pro Arménii.

Převaha Arménie byla obrovská, dokazuje to celkový počet střel. Domácí jich vyslali osmnáct, hosté jen dvě. Co se týče držení míče, tak Arménie jasně dominovala, hovoří pro ní číslo 63 procent, zatímco Andorra měla držení míče jen 37 procentní.

Také ve druhém poločase se hrálo víceméně na jednu branku, i když diváci se už dočkali pouze jedné branky. Měl jí na svědomí aktivní Pizzelli, jenž zužitkoval dobrou práci Mkhitaryana - 4:0. Gomez se pak vytáhl proti Yedigarianovi i Edigaryanovi. Jediná šance Andorry přišla v 74. minutě, to napřáhl z přímého kopu Marcus Bernaus, jenomže těsně minul. Arménie v pohodě dokráčela pro vítězství a na svém kontě má už sedm bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko43016:39
2.Arménie42119:47
3.Irsko42117:57
4.Slovensko42114:47
5.Makedonie41124:44
6.Andorra40041:110
Skupina C

Itálie - Srbsko 3:0k

12.10.2010 20:50

Góly: ?

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Estonsko - Slovinsko 0:1

12.10.2010 20:30

Góly: 67. Andrej Sidorenkov (vl.)

Fotbalisté Slovinska dokázali v kvalifikaci podruhé zvítězit a nutno podotknout, že se jim ani příliš nevěřilo. Estonci totiž předvádějí zatím velmi dobré výkony a i přes dvě prohry se zatím nacházejí na třetí pozici ze šesti získanými body. Estonsko totiž ztratilo body podruhé, ovšem ani s účastníkem letošního mistrovství světa nesehrálo vůbec špatný duel. Ten naopak napravil nepovedený začátek a vyhřívá se na druhém místě za Itálií.

Estonsko nejvíce překvapilo snadným vítězstvím na půdě Srbska, kde si odvezlo cenný skalp 3:1. Jenže nedávno si také málem zkomplikovalo cestu za druhým místem ve skupině, až v nastaveném čase dalo Farským ostrovům dvě branky a otočilo tak stav z 0:1 na 2:1. Velmi dobrý výkon prokázala bývalá podsvětská republika doma proti Itálii, kde vedla ještě po necelé hodině hry, pak ovšem přišly dva rychlé údery soupeře.

Utkání se Slovinskem se hrálo též ve vyrovnaném duchu, jenže v polovině druhé půle si nasměroval balón do vlastní sítě Andrei Sidorenkov a domácím se už jen těžko hrálo proti pevné soupeřově obraně. Do úvodní možnosti se propracoval v na začátku Maimar Saag, jenže jeho střela šla nad břevno. Na druhé straně zahrozil Valter Birsa, ani jeho rána však přesná nebyla. Birsa byl nebezpečný hlavně ze standardních situací.

Po jeho rohovém kopu zakončoval Milivoje Novakovic, skvělý zákrok ale předvedl gólman Sergei Pareiko. Po čtvrthodině hry se ale musel na druhé straně blýsknout také brankář hostů Samir Handanovic, který brilantně zlikvidoval pokus Saaga. Dále si dva náznaky šancí vypracoval favorit, jenže střelecký pokus si připsalo Estonsko. Handanovič musel zkrotit ránu Konstantina Vassiljeva z přímého volného kopu.

Ke konci půle ještě vyslal Novakovic krásný lob, který ale nasměroval nad branku. Následně mohl otevřít skóre Birsa, jenže mířil těsně vedle tyče. Druhá půle patřila už spíše Slovincům. V 67. minutě si srazil Birsovu ránu do sítě právě Sidorenko, i když ta už předtím byla zpomalena Klavenem. Slovinsko přitlačilo překvapivě i v závěru, nejvíce hrozili tradičně Birsa a také střídající Zlatko Dědič. Největší domácí šanci druhé půle zmařil v závěru střídající Ats Purje, s jehož hlavičkou si poradil Handanovič.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Severní Irsko 1:1

12.10.2010 17:00

Góly: 60. Christian Holst - 76. Kyle Lafferty

Faerské ostrovy si připisují první body do kvalifikační tabulky. Na fotbalovém trpaslíkovi si překvapivě vylámali zuby Severní Irové, ti sice ještě neprohráli, ale remíza 1:1 je pro ně velkou ztrátou.

První poločas nabídl několik zajímavých okamžiků a to na obou stranách. Faerské ostrovy totiž vůbec nepůsobily špatným dojmem a Severní Irové to měli hodně těžké. Ve 26. minutě vypálil z otočky domácí Holst a brankář Taylor musel lapit. V náručí Taylora se objevil i nenápadný pokus Samuelsena. Severní Irové poprvé více zahrozili až střelou Evanse, avšak Mikkelsen v brance Faerských ostrovů zasahovat nemusel.

Obránce Evans se namotal i do druhé brankové příležitosti hostů, zblízka ale branku nedal. Ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky ještě ohrozili branku soupeře znovu Holst a v nastavení hostující McAuley, který na zadní tyči nedokázal procpat míč do branky.

Druhá půle začala náporem Severního Irska, bylo to logické. Britové byli favority a výhra by je posunula blíže postupu na EURO 2012. Jenomže McGinn trefil z úhlu jen boční síť a útočník Lafferty hlavou nechal vyniknout Mikkelsena, ten předvedl fantastický zákrok. Přesně po hodině hry uštědřil hostům obrovský šok Holst. Útočník Faerských ostrovů si pohrál s hostující obranou a pak vstřelil gól - 1:0.

Snaha vyrovnat se dostavila okamžitě, Severní Irové vyvinuli velký tlak a domácí se museli bránit. Evans opět minul a totéž platilo i o Bruntovi. Vyrovnání se nakonec dostavilo v 76. minutě, Lafferty zužitkoval Bruntovu přihrávku a střelou od tyče překonal Mikkelsena - 1:1. Hráči v zeleném ještě sahali po vyrovnání, ale ani ve čtyřminutovém nastavení se jim to nepovedlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32107:17
2.Slovinsko42117:37
3.Estonsko42026:56
4.Severní Irsko31202:15
5.Srbsko31115:44
6.Faerské ostrovy50143:161
Skupina D

Francie - Lucembursko 2:0

12.10.2010 21:00

Góly: 22. Karim Benzema, 76. Yoann Gourcuff

Stejně jako čeští fotbalisté, tak i ti francouzští potvrdili výsadní roli favority výhrou 2:0. A rovněž v jejich případě šlo o poměrně jednoznačnou záležitost, což akorát podpořilo vyloučení soupeřova kapitána jen deset minut po přestávce. To už Les Bleus vedli po brance Benzemy, pojistku přidal po čase stejně jako v minulém utkání Gourcuff.

Favorit vstoupil do utkání poněkud vlažně. I to mu ale stačilo k užívání si mírné herní převahy, kterou nepřesnými pokusy zúročili Kanonýři Clichy s Diabym. Změnu přinesla až Mexesova vyražená rána a následný rohový kop Gourcuffa. Záložník Lyonu totiž vyprodukoval přesný centr na Benzemu, jenž si v rychlosti zpracoval míč a od vzdálenější tyče jej poslal do sítě. I nadále pak Francouzi pokračovali ve víceméně aktivní hře okořeněné pouze polovičními šancemi. Obzvlášť čilý byl Diaby, který nejprve z dálky marně pokoušel štěstí a pak z lepší pozice opět jen mírně procvičil brankáře Jouberta.

Vyloučení kapitána Lucemburska Peterse, které se dostavilo v 54. minutě po druhém žlutém napomínání hostujícího hráče, nejdříve Francouze vyděsilo, když Gourcuff opouštěl hrací plochu na nosítkách, vzápětí je však při playmakerově návratu dokonale uklidnilo. To Lucemburkům umožnilo vytvořit si svou zdaleka největší šanci v zápase, jenže ani tehdy se Lloris pořádně nezahřál. Bettmerův volej z hranice šestnáctky totiž pohotově zblokoval Mexes. Až potom jako by se Francouzi znovu kousli a začali makat. Avšak Diabyho cvičení se třemi protivníky nebylo k ničemu, neboť Gourcuffa pak znamenitě vychytal Joubert. Mozek reprezentace galského kohouta se tedy dočkal až patnáct minut před koncem, kdy si počkal na Payetův pas ze standardní situace a při zemi překonal bezmocného Jouberta podruhé a naposledy.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Albánie 2:0

12.10.2010 19:30

Góly: 10. Vital Radzivonaw, 77. Sjarhej Kryvec

Bělorusko doma odčinilo bodovou ztrátu z Lucemburska a Albánii porazilo 2:0. Branky padaly v obou poločasech. Diváci se také dočkali vyloučení, těsně před koncem uviděl druhou žlutou kartu Dallku.

Domácí od úvodního hvizdu chtěli napravit nečekanou remízu 0:0 z Lucemburska. Albánský brankář Beqaj měl první starosti se střelou Dzmitryje Moloshe, jeho pokus byl ale z úctyhodné vzdálenosti. Nápor Běloruska pokračoval, mezi střelce se nezapsal po Moloshovi ani Kisliak. Co se nepodařilo těmto dvěma, to se povedlo v 9. minutě z blízkosti Rodionovi - 1:0. Rychlá branka pochopitelně Bělorusku pomohla, nicméně po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno. Do první brankové šance Albánců se dostal Angolli, jenže přestřelil. Odpovědí domácích byla střela Kalacheva, tu ale Beqaj vystihl.

Bělorusové nadále dominovali utkání, Igor Shitov měl hned dvě šance, ale ani jedna z nich v síti Albánců neskončila. Skóre se neměnilo ani po další ráně Kalache. V 77. minutě se Bělorusové definitivně uklidnili, Krivets skvěle využil přihrávky Kalache a zvýšil na 2:0 pro Bělorusko.

Utkání mohlo skončit ještě výraznějším rozdílem, ale brankář Beqaj prokazoval své kvality, zblízka vychytal Rodionova. Těsně před závěrečným hvizdem přišli Albánci o Dallka, ten dostal druhou žlutou kartu a musel do sprch. Jeho spoluhráči ho následovali o chvíli později, kdy rozhodčí závěrečným hvizdem zpečetil vítězství Běloruska nad Albánií 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie43016:19
2.Bělorusko42203:08
3.Albánie41213:45
4.Bosna a Hercegovina31114:34
5.Rumunsko30211:32
6.Lucembursko40130:61
Skupina E

Nizozemsko - Švédsko 4:1

12.10.2010 20:30

Góly: 4. Klaas-Jan Huntelaar, 37. Ibrahim Afellay, 55. Klaas-Jan Huntelaar, 59. Ibrahim Afellay - 69. Andreas Granqvist

Holanďané ukázali svou kvalitu, když dobrými akcemi vstřelili Švédům čtyři branky a poté bez větších potíží dohráli zápas do vítězného konce.

Obě mužstva byla před tímto utkáním neporažená a vzájemný duel tak mohl hodně napovědět, kterým se směrem se bude cesta obou ubírat. Hodné zostra začaly oba výběry a Holanďané prakticky už po čtyřech minutách slavili první gól. Van der Vaart přihrál na hranici malého vápna zcela volnému Huntelaarovi a ten v první šanci večera prostřelil Isakssona. S tím hosté samozřejmě vůbec nepočítali a bylo vidět, že inkasovaná branka jim hodně nabourala taktiku a hlavně sebevědomí. Domácí zůstali na tahu a snažili se dále dostat švédskou obranu pod tlak a vytěžit z něj ještě minimálně jednu branku.

Postupně své střely na hostující branku vyslali Sneijder, van der Vaart a Kuyt. Ani jeden z jejich pokusů však nijak výrazně Isakssona nepřekvapil a neskončil tak za jeho zády. Po dvaceti minutách hry se osmělili také hosté a pokusili se několikrát ohrozit domácí branku. Vidět byli zejména Larsson, Ibrahimovič a Toivonen. Se všemi pokusy si však gólman Stekelenburg dokázal bez větších potíží poradit.

Ve 37. minutě navíc zvýšil vedení Holanďanů Ibrahim Afellay, který skóroval prakticky z totožné pozice jako v prvním případě Huntelaar. Asistenci na tomto gólu si připsal Wesley Sneijder. Stejně jako po první brance, i ta druhá zanechala na Švédech značné následky. Ti už se opět nemohli dostat pořádně do útoku a za stavu 0:2 šli také nespokojeni do kabin.

Švédové nastoupili do druhého poločasu hodně odvážně a chtěli s výsledkem ještě něco udělat, dobrou ranou se prezentoval Toivonen. Jenže jako už v prvním dějství přišla hodně studená sprcha v podobě dalšího holandského gólu. Na zadní tyči si v 55. minutě dobře vyskočil Huntelaar a hlavou vstřelil dnes svojí druhou branku.

Navíc o tři minuty později skóroval dobrou střelou ještě Afellay, pro něhož to byla také druhá branka a vypadalo to, že dvojce Huntelaar - Afellay se bude ještě předhánět o hattrick. Samozřejmě stav 4:0 hovořil hodně přesvědčivě. Švédskému výběru se ještě povedlo po sedmdesáti minutách snížit, když Larsson našel Granqvista a ten přízemní střelou překonal bezmocného Stekelenburga - 4:1.

Utkání se poté hodně uklidnilo a to zásluhou domácích, kteří nechtěli inkasovat a dát tak hostům ještě malou šanci na zvrat. Kombinace domácích fotbalisté tak byly hrané spíše na šířku než na délku hřiště, zapojila se do nich prakticky celá záložní řada, což stačilo na dohrání utkání do vítězné konce.

Více informací k zápasu

San Marino - Moldavsko 0:2

12.10.2010 20:30

Góly: 20. Nicolae Josan, 86. Anatolie Doroş

Moldavsko bylo v utkání se San Marinem výjimečně favoritem a ukázalo, že i tuto roli umí zvládnout. Trpaslíkovi z Apeninského poloostrova sice neuštědřilo žádný velký debakl, ovšem výhra 2:0 je dostačující. Moldavsko se uklidnilo již brankou v prvním poločase, definitivní pojistku hosté přidali čtyři minuty před koncem z penalty. Zápasu přihlíželo asi 600 diváků a ti rozhodně nemohli říci, že by je domácí výběr zklamal.

Dlouho živil naději na bodový zisk a to u formátu takového trpaslíka není v žádném případě zvykem. San Marino zůstává v tabulce poslední, Moldavsko si připsalo druhou výhru v kvalifikaci a stále může reálně živit naději alespoň na třetí místo, které by znamenalo ve vyrovnané skupině velký úspěch. Finsko totiž doposud nezískalo ještě ani bod a s Maďarskem, jak se už Moldavané přesvědčili, se dá v každém případě hrát.

San Marino alespoň částečně napravilo debakl ze hřiště Maďarska, kde prohrálo 0:8. Nyní jeho obranu nejvíce zlobil Nicolae Josan. Ten si vypracoval první vážnější akci zápasu po necelé čtvrthodině hry. Jeho přízemní pokus ale dokázal zlikvidovat gólman Aldo Simoncini. Následně to zkoušel z dobrých 30 metrů Viorel Frunza, jenže Simoncini se proletěl vzduchem a i tentokráte zabránil vedoucímu gólu hostů.

Jenže ve 20. minutě už nemohl dělat nic. Po milimetrovém rohovém kopu Alexandra Suvorova poslal balón do horního rohu Josan - 0:1. Na druhé straně však zahrozili také domácí. Manuel Marani vyzval ke skórování Fabia Bolliniho, avšak excelentní zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Stanislav Namasco. Dále už hrozili spíše hosté. Po průniku Andreie Cojocariho mohl zblízka zvýšit Igor Bugajev, jenže branku nepochopitelně přestřelil.

V domácím kádru vynikal Marani, který se snažil zakládat útočné akce, jeho spoluhráči ho ale příliš nepodporovali. Jenže ve druhé půli nechal vyniknout Marasca, jenž brilantně vyrazil jeho dělovku. Hosté přidali druhou branku v 86. minutě. Domácí bek Simone Bacciocchi poslal k zemi Alexeie Savinova a píšťalka sudího němá nezůstala. Střídající Anatolie Doros balón uklidil přímo do pravého horního rohu - 0:2.

Více informací k zápasu

Finsko - Maďarsko 1:2

12.10.2010 17:30

Góly: 86. Mikael Forssell - 50. Ádám Szalai, 90+4. Balázs Dzsudzsák

Jedno z nudnějších úterních kvalifikačních utkání se odehrálo ve Finsku, kde domácí reprezentace v rámci skupiny E těsně prohrála s Maďarskem 1:2 a prakticky si tak už zavřela své šance na postup. Maďarsko má naopak po čtyřech zápasech na kontě devět bodů a určitě bude stále myslet na druhé místo zajišťující baráž.

Překvapivě lépe začali domácí, kteří si v úvodních patnácti minutách vytvořili některé brankové příležitosti. Už v 9. minutě zahrozil střelou z úhlu Roni Porokara a odražený balón se ještě snažil dorazit Roman Eremenko, ale ani jeden z domácích borců neuspěl. V další akci dostal parádní kolmý balón Mikael Forssell a už se řítil sám na branku Maďarska, když mu postranní rozhodčí odmával ofsajd.

Poté se osmělili také hostující fotbalisté a těmi nejaktivnějšími byli Balász Dzsudzsák a Gergely Rudolf. První jmenovaný si narazil balón s Vadozcem a prudkou ranou poprvé vystrašil gólmana Jasskelainena v brance Finska. Rudolf si vytvořil příležitost ve 34. minutě a jeho zblokovaná střela olízla pravou tyč finské branky.

V závěru poločasu se mohli domácí nakonec dostat do potřebného vedení. Už v nastaveném čase napřáhl z dobrých dvaceti metrů Mika Vayrynen a svou střelu napálil do břevna maďarské branky. Hosté si tak před koncem poločasu mohli hodně oddychnout a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého dějství vyšel lépe hostujícímu celku, což korunoval také gólem. V 50. minutě nacentroval přesný balón před branku Vladimir Koman a Adam Szalai neměl problém ho hlavou zasunout do poloodkryté branky - 0:1. Od této chvíle se začali hosté soustředit zejména na zadní vrátka a Finsko tak útočilo do zabezpečené obrany.

O několik minut později se znovu uvedl útočník domácích Mikael Forssell. Ten si individuálně poradil s jedním z domácích obránců a povedenou střelou pořádně vystrašil Királyho. V další akci se dostal k zakončení Daniel Sjolund, který si naběhl na centr Forssella a hlavou jen těsně minul pravou tyč maďarské branky.

Poté bylo k vidění několik střídání na obou stranách a nepovedená střela Vladimira Komana na straně Maďarska. Domácí fotbalisté se snažili protlačit k nebezpečnějšímu zakončení, ale většina jejich útoků končila před šestnáctkou Maďarska. Jeden z nich se nakonec přeci jen ujal. V 86. Minutě si na kolmici Eremenka naběhl kdo jiný než Mikael Forssell a přízemní střelou srovnal na 1:1.

To však nebylo všechno. Již v nastaveném čase zahrávali hosté rohový kop, k odraženému balónu se dostal Balász Dzsudzsák a tvrdou ranou pod břevno poslal hosty podruhé do vedení - 1:2. Na tento gól už domácí nestihli odpovědět a zápas tak skončil těsným vítězstvím Maďarska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko440012:212
2.Maďarsko430112:49
3.Švédsko32019:46
4.Moldavsko42025:36
5.Finsko30032:60
6.San Marino40040:210
Skupina F

Řecko - Izrael 2:1

12.10.2010 20:45

Góly: 22. Dimitris Salpingidis, 63. Giorgos Karagounis (pen.) - 59. Nikos Spyropoulos (vl.)

Fotbalisté Řecka zvládli důležité utkání s Izraelem a úspěšně vykročili alespoň za baráží o evropský šampionát v roce 2012. Ovšem žádná lehká práce to proti houževnatému soupeři nebyla. Řecko sice dokázalo jít do brzkého vedení, jenže hosté po necelé hodině hry srovnali stav a měli jediný cíl. Remízu ubránit. Avšak tyto snahy jim zmařila o několik minut nařízená penalta, kterou domácí tým proměnil.

Řecko pak až do konce udrželo nadějný stav a dostalo se do prozatímního vedení. Naopak Izraeli se naděje na účast mezi nejlepší šestnáctkou zmenšila.

Řekové si udrželi sérii neporazitlelnosti a po čtyřech odehraných kolech mají osm bodů. Vedou tak o bod před Chorvatskem, to má však zápas k dobru. A zřejmě právě v jejich vzájemném duelu se rozhodne, který celek postoupí na šampionát přímo a který naopak bude ještě bojovat o místo v baráži. Nicméně na Izrael nečeká žádná lehká práce, ve zbývajícím průběhu totiž bude muset získat asi tak deset bodů.

Přitom Řekové byli v úvodu zápasu pod tlakem soupeře. Už po čtvrthodině hry potkala Řecko nepříjemná zpráva, když Sotiris Ninis musel být nahrazen mladíkem Yiannisem Fetfatzidisem. Diváci se nějakého strhujícího průběhu nedočkali, hned první šance se přeměnila v gól. Po pasu Pantelise Kafese se uvolnil Dimitrios Salpigidis a zavěsil přímo nad gólmana Dudu Aouateho. Hosté spálil svou největší možnost úvodní půle pět minut před koncem.

Přímý volný kop Liora Rafaelova skončil těsně nad domácí brankou. Po změně stran hosté lehce přitlačili a dočkali se velmi šťastné trefy. Po přízemním centru Colauttiho zamířil přímo do vlastní klece Nikos Spyropoulos, který byl pod velkým tlakem Eteye Schecthera. Hosté se ale z vedení vskutku neradovali dlouho. Ve vápně se totiž skvěle uvolnil Salpigidis a gólman Aouate neměl jinou možnost, než ho poslat k zemi.

K důležité penaltě se postavil zkušený harcovník Georgios Karagounis a naprosto bez problémů uklidil balón do pravého dolního rohu. Nicméně Izrael se v žádném případě nevzdával. Hned po inkasované brance vystřídal Gil Vermouth, který po dvou minutách pobytu na hřišti rozezvonil tyč. Avšak poté už vážnějších akcí ubylo a hosté srovnat nedokázali. V samém závěru napálil Loukas Vyntra v tváří tvář gólmanovi Aouatemu jeho rameno, stav se tak už nezměnil.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Gruzie 1:1

12.10.2010 19:00

Góly: 90+1. Aleksandrs Cauņa - 74. David Siradze

V hodně průměrném utkání měli více ze hry Gruzínci, kterým oproti domácím šla alespoň kombinace směrem dopředu. Hosté se také dostali do vedení, když už to vypadalo, že si odvezou vítězství, dokázali ještě domácí udeřit a vyrovnat.

Obě mužstva už po třech kvalifikačních kolech už ztratila několik bodů, a tak byl tenhle zápas hodně důležitý, což se ukázalo v úvodu, kdy ani jeden tým nechtěl moc riskovat. Rozhodně však byli ze začátku aktivnější hosté z Gruzie, kterým se lépe dařila kombinace a tak si vypracovali územní převahu.

Zápasu však stále chybělo větší tempo, jednalo se spíše o takový územní boj. Domácí měli po půlhodině možnost zahrávání několika standardních situací, ale jejich exekutoři s nimi naložili prachbídně.

Ke konci poločasu převzali iniciativu opět Gruzínci, ale k žádné výraznější akci nebo dokonce gólové šanci to nevedlo, a tak šly oba celky po nevýrazném výkonu v první půli do šaten za bezbrankového stavu.

Ani začátek druhého dějství nepřinesl žádnou výraznou změnu v projevu hry jednoho či druhého mužstva. Bylo hodně vidět, že vítězství by znamenalo pro obě mužstva opravdu mnoho, a tak nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu.

Vždy se střídaly fáze utkání, ve kterých byli lepší domácí a poté převzali zase iniciativu hosté. Za svou aktivitu byli poté Gruzínci taky odměněni. V 75. minutě se k zakončení dostal Siradze a dal úvodní branku tohoto utkání. Za sundaný dres musel být rozhodčím potrestán žlutou kartou. Je však nutno říct, že hosté měli z prozatímního průběhu utkání více ze hry, a tak bylo vedení i zasloužené.

Gruzínců bylo najednou plné hřiště, lítali sem tam, bojovali o každý míč a snažili se zakončovat z každé pozice. Bylo vidět, že jim gól dodal hodně nové krve. Lotyši se sice snažili v poslední desetiminutovce vyvinout aspoň nějaký tlak, ale po průběhu celého dnešního utkání se jim nedařilo začít ani dobrou kombinaci.

Jako blesk z čistého nebe pak přišla vyrovnávací branka v devadesáté minutě. Z ničeho nic se totiž do šance dostal Cauna a nekompromisně vystřelil Lotyšům alespoň bod. Do konce utkání už se totiž nic nestalo a oba týmy si tak za remízu 1:1 připisují po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko42204:28
2.Chorvatsko32105:17
3.Gruzie41303:26
4.Izrael41125:54
5.Lotyšsko41123:54
6.Malta30031:60
Skupina G

Anglie - Černá Hora 0:0

12.10.2010 21:00

Góly: -

Nespokojenost vládne v Anglii, kde možná trochu nečekaně zabodovala Černá Hora. Dosud stoprocentní Balkánci tedy i počtvrté v řadě udrželi čisté konto, přičemž spolu se svým soupeřem rozhodli o tom, že touto kvalifikační skupinou nikdo bez ztráty kytičky neprojde. Tak jako tak to ale zatím vypadá, že o první příčku se utkají právě tato dvě mužstva.

Vzhledem k tomu, že se Černohorci dnes museli obejít bez svého elitního útočníka Mirka Vučiniče, šlo hladce odhadovat, jakým směrem budou soustřeďovat své síly. Ano, právě na pokrytí té třetiny hřiště, na které se celý zápas tuze trápili angličtí ofenzivní hráči. Spolupráce Gerrarda s Crouchem vázla, stejně jako celá souhra zálohy a útoku. Srst tak brankáři Božovičovi naježil až Johnson se svým dalekonosným kopem ze standardní situace. Zatímco se pak Černohorci nadále koncentrovali na urputné bránění vlastní poloviny, Angličané to zkoušeli alespoň z dálky. Frustrovaný Rooney ovšem minul.

Lépe si vedl po hodině hry, kdy ho do dobré šance vyslal Gerrard. Božovič si však s jeho střelou bez přípravy poradil a odsoudil Angličany k dalším minutám marného snažení o vyprodukování nějaké vážnější šance. A to se tedy Ostrovanům vůbec nedařilo, nezabral ani Youngův pokus o vynucení si pokutového kopu. Možná jen Daviesovo vystřídání, které z útočníka Boltonu udělalo nejstaršího debutanta za posledních zhruba šedesát let, přineslo nějaký ten impuls. Ve finále z toho ale byla jen další spálená šance Wayna Rooneyho. A při konečném zúčtování se mohli Angličané tvářit ještě kyseleji. Jovanovič totiž sedm minut před koncem dostal parádní možnost skórovat, s níž naložil akorát tím způsobem, že orazítkoval břevno za Hartovými zády. Přesto domácím fandům v ochozech notně zatrnulo, prohru s teprve chvilku existující samostatnou reprezentací Černé Hory by skousávali jen těžko.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Wales 4:1

12.10.2010 20:30

Góly: 8. Valentin Stocker, 21. Marco Streller, 82. Gökhan Inler (pen.), 89. Valentin Stocker - 13. Gareth Bale

Své první body do tabulky skupiny G si připsali fotbalisté Švýcarska, kteří doma dokázali udolat Wales vysoko 4:1. Vítězný gól vstřelil už ve 22. minutě Marco Streller. Švýcaři tak získali první body a udrželi si naději na postup alespoň z druhého místa. Wales má naopak po třech zápase nulový zisk a jeho situace už je kritická.

Velmi atraktivní úvod zápasu přinesl v první půlhodině hned tři góly. Nejprve se však v 8. minutě po nepříjemném střetu zranil gólman domácích Diego Benaglio a byl vystřídán Marcem Wölflim. V 9. minutě se na levé straně uvolnil Tranquillo Barnetta a z úhlu tvrdě vypálil na gólmana Hennesseyho, který jeho střelu pouze vyrazil a k míči se dostal Inler, který centrem poslal balón zpět do pokutového území na neobsazeného Valentina Stockera a ten poslal domácí poprvé do vedení.

O dvě minuty později znovu zahrozil aktivní Inler, který zkoušel štěstí z dobrých třiceti metrů, ale jeho střela šla doprostřed branky, kde stál připravený Hennessey. Hosté udeřili zničehonic ve 13. minutě a trefil se kdo jiný než největší hvězda Gareth Bale. Ten inkasoval přihrávku od Kinga a naběhl si na střed hřiště, odkud umístěnou střelou k tyči nedal gólmanovi Wölflimu šanci - 1:1.

Další šanci měli znovu hosté. Z pravé strany poslal povedený centr do pokutového území Švýcarska Edwards a James Collins svou hlavičkou jen těsně minul levou tyč domácí branky. A tak udeřili na druhé straně znovu domácí. Ve 22. minutě se znovu uvolnil Inler a poslal skvělou kolmou přihrávku na Strellera, který s přehledem zakončil podél padajícho gólmana Walesu a poslal Švýcarsko podruhé do vedení.

Do konce poločasu byli domácí lepšími fotbalisty a mohli přidat další gól, ale pokusy Barnetty a Strellera se nevešly mezi tři tyče branky Walesu. Hosté se nemohli prosadit přes výborně hrající záložní řadu Švýcarska a poločasový stav tak hrál do karet domácím Švýcarům, kteří vedli zaslouženě 2:1.

Druhé dějství začalo o poznání klidněji než poločas první a k vidění byli ze začátku pouze náznaky příležitostí. Jednu z nich měl ho hostující Andy King, který se dostal do zakončení hlavou po rohovém kopu, ale jeho pokus mířil nad branku. O pár minut později na druhé straně zahrozil rovněž hlavou střelec prvního gólu Stocker, ale jeho pokus měl podobné parametry jako Kingův.

V dalším průběhu zápasu se hosté snažili hrát aktivně a vytvořit na domácí nějaký tlak, aby se jim podařilo vstřelit vyrovnávací gól. Nedařili se jim však základní kombinace a naopak domácím vycházelo téměř vše, na co sáhli. To vyústilo také ve třetí gól v síti Walesu. V 82. minutě byl v pokutovém území Walesu k zemi sražen Eren Derdiyok a domácí zahrávali pokutový kop. K tomu se postavil Gökhan Inler a poslal domácí do dvoubrankového vedení.

V závěru zápasu mohli domácí přidat čtvrtý gól. Na centr Stockera si naběhl střídající Derdiyok a svou hlavičku poslal do tyče branky Walesu. I po této neproměněné šanci se ale domácí čtvrtého zásahu dočkali. Nyní si Derdiyok a Stocker vyměnili své role a Valentin Stocker přízemní tvrdou střelou zvýšil na konečných 4:1. Švýcarsko tak po vynikajícím výkonu zaslouženě vysoko zvítězilo a připsalo si tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Černá Hora43103:010
2.Anglie32107:17
3.Švýcarsko31025:53
4.Bulharsko31021:53
5.Wales30031:60
Skupina H

Island - Portugalsko 1:3

12.10.2010 21:45

Góly: 17. Heidar Helguson - 3. Cristiano Ronaldo, 27. Raúl Meireles, 72. Hélder Postiga

Nový trenér Portugalska Paulo Bento dokázal během pěti dnů vzkřísit naděje národního týmu na postup na Euro 2012. V pátek porazili Portugalci Dánsko, dnes uspěli i v dalším těžkém utkání na Islandu, přivezli výhru 3:1.

Pro hosty začalo utkání nejlépe, jak mohlo. Ve třetí minutě fauloval kousek před vápnem Martins a následný přímý kop proměnil Cristiano Ronaldo. Islanďané ale nachystali rychlou odpověď. Běžela sedmnáctá minuta, když na Sigurdssonův roh vyskočil nejvýše Heidar Helguson a bylo srovnáno.

Domácí se snažili pozorně bránit, rozbíjeli a kouskovali kombinační hru soupeře. Portugalci tak byli mnohokrát nuceni zkoušet štěstí střelami z větší vzdálenosti, to ale pro ně nebyl problém. Ve 27. minutě se do balónu opřel ze třiceti metrů Raúl Meireles a byla z toho parádní střela a krásný gól.

Stejný hráč se v podobném stylu prezentoval i krátce po přestávce, ovšem další pumelicí jen napálil břevno. Třetí branku Portugalska tak přidal až v 72. minutě Helder Postiga. Ronaldo zaměstnal obranu domácích, načež Gunnleifsson nedokázal odkopnout míč a Postiga se dostal k laciné brance.

Portugalsko si tak odvezlo výhru 3:1, která mu v kvalifikační skupině H hodně pomohla. Vede sice stále Norsko, Portugalci se ale dvěma výhrami v pěti dnech vrátili zpátky do hry o postup. Island je na tom o poznání hůře, všechny tři dosavadní zápasy prohrál a je poslední.

Více informací k zápasu

Dánsko - Kypr 2:0

12.10.2010 20:15

Góly: 48. Morten Rasmussen, 81. Kasper Lorentzen

Dánové byli po celý první poločas lepším mužstvem, ale nedařilo se jim skórovat. Okamžitě na začátku druhé půle však otevřeli skóre a ke konci si své vedení ještě pojistili.

Oba výběry dělily od sebe pouhé dva body. Domácí se chtěli případnou výhrou dostat před Portugalce, hosté zase udržet svojí pozici nevyzpytatelného mužstva. Dánové vstoupili do utkání proti outsiderovi z Kypru hodně aktivně a hned v úvodních pěti minutách vyslali na hostující branku několik dobrých střeleckých pokusů.

Hodně aktivní bylo na domácí straně duo Mads Junker a Michael Krohn-Dehli. Hlavně druhý jmenovaný se podílel prakticky na všech akcích domácích, hodně se snažil cpát do koncovky a hostující obránci si s ním nevěděli rady.

Po pětadvaceti minutách tlak domácích poněkud opadl. Bylo vidět, že kyperské mužstvo se na tenhle zápas hodně dobře připravilo a jeho taktika mu zatím vycházela dokonale. Dánové se sice stále snažili tvořit hru, ale už se nedostával na dostřel hostující branky tolik jako na začátku zápasu.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0. Do druhé půle však domácí vlétli jako uragán. Prakticky dvě minuty byl na hřišti Rasmussen, když se k němu dostal míč a hráč německého Mainzu bez větších potíží otevřel skóre - 1:0.

Tenhle gól totálně zlomil veškerý odpor kyperských fotbalistů. Ti hráli do té doby hodně dobrou partii na Parken Stadion. Naopak Dány vstřelená branka hodně uklidnili a ti teď působili hodně sebejistě, navíc ovládali tempo hry, tudíž měli utkání ve svých rukách.

V pětašedesáté minutě šel za velkého potlesku ze hřiště Krohn-Dehli, který odehrál opravdu skvělý zápas a měl velký podíl na kvalitní kombinaci domácího výběru. Deset minut před koncem pak přišla dánská pojistka, když nabídnutou šanci dobře využil Lorentzen a překonal hostujícího brankáře Georgallidese.

Dánové už si zbytek zápasu pohlídali a zaslouženě si připisují tři body za výhru 2:0, která je posouvá na druhé místo ve skupině.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Norsko33005:29
2.Portugalsko421110:77
3.Dánsko32014:36
4.Kypr30125:81
5.Island30032:60
Skupina I

Skotsko - Španělsko 2:3

12.10.2010 21:00

Góly: 58. Steven Naismith, 66. Gerard Piqué (vl.) - 44. David Villa (pen.), 55. Andrés Iniesta, 79. Fernando Llorente

Žolík Fernando Llorente rozhodl v Glasgow o vítězství Španělska nad domácím Skotskem 3:2. Skoti sice po změně stran dotáhli dvoubrankové manko, ale útočník Athleticu Llorente měl v 79. minutě poslední slovo. V kvalifikační skupině I Španělé ještě neztratili ani bod a vedou tabulku.

Skotům se povedl vstup do utkání, ale postupem času se začala projevovat kvalita na straně Španělska, které drželo míč a ohrožovalo branku mužstva trenéra Craiga Leveina. Úvodní branka padla minutu před koncem prvního poločasu, střelu Ramose zastavil rukou Whittaker a nařízený pokutový kop proměnil útočník David Villa. Pro kanonýra Barcelony to byly 44 branka za reprezentaci, čímž se vyrovnal legendárnímu Raúlovi. Po změně stran vedli La Roja 2:0, gól si připsal přízemní střelou ze sedmi metrů záložník Andrés Iniesta.

Skoty vrátil do hry v 58. minutě přesnou hlavičkou Steven Naismith. V 66. minutě dokonce domácí vyrovnali na 2:2, ukázkový vlastenec si vsítil zadák Gerard Piqué a v Hampden Parku vypuklo obrovské nadšení. Poslední slovo vypjatého zápasu ale měli Španělé, v 79. minutě obránce McManus špatně odhadl centrovaný míč a Fernando Llorente číhající za ním, si sám před brankářem McGregorem počínal chladnokrevně - 3:2.

Španělé utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce. O převaze úřadujících mistrů svět i Evropy svědčí i střelecká produktivita, na branku Skotska vyslali deset střel, Ostrované se trefili mezi tři tyče pouze dvakrát.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Česko 0:2

12.10.2010 20:00

Góly: 12. Tomáš Necid, 29. Václav Kadlec

Úkol splněn! Česko sice nepředvedlo na hřišti Lichtenštejnska žádnou gólovou smršť, přesto dokázalo vybojovat tři body bez větších potíží. O výhru 2:0 se gólově postarali Tomáš Necid s Václavem Kadlecem.

Češi na nic nečekali a do zápasu vstoupili velmi aktivně. Jako první se pokoušel o vstřelení branky Zdeněk Pospěch, se svou dalekonosnou ranou ale neuspěl. Následně nedopadl o moc lépe ani Tomáš Necid. Poté dalo o sobě vědět také Lichtenštejnsko. Martin Stocklasa ovšem hlavičkoval nad, krátce na to pro změnu orazítkoval míč po Erneho teči brankovou konstrukci.

Vytoužený gól dokázali svěřenci trenéra Bílka vsítit poměrně brzy, konkrétně už ve 12. minutě. Necid se efektivně zbavil svého strážce, popotáhl míč směrem k bráně a nádhernou ranou otevřel gólový účet tohoto střetnutí. V prvním poločase čeští fotbalisté podle očekávání diktovali po většinu času tempo hry a byli o poznání nebezpečnější.

Vedení mohl navíc navýšit už ve 23. minutě Václav Kadlec. Sparťanskému mladíčkovi stačilo pouze doklepnout míč do brány, jenže nedosáhl na něj. Svou premiéru si ale nakonec přeci jen gólovým zásahem okořenil. O pět minut později napřáhl zpoza vápna a přízemní střelou zvýšil na rozdíl dvou branek. Těsně před přestávkou mohl přidat ještě větší jistotu na české kopačky Zdeněk Pospěch, jeho jasnou tutovku mu ale dobrým zákrokem zhatil obránce Beck.

Také vstup do druhé půle vyšel Čechům na jedničku. I když další gól nepřidali, svými gólovými šancemi gólmanovi Jehlemu pořádně zatápěli. Jedna z takovýchto akcí přišla v 51. minutě. Centr Michala Kadlece přepustil Necid na Václava Kadlece, ten sklepl míč hrudí k Hübschmanovi, který ale z hranice šestnáctky poslal svůj projektil nad břevno.

Už o dvě minuty později byl faulován na velmi zajímavém místě Necid. Následné exekuce přímého kopu se zhostil Plašil a tvrdou ranou do levého rohu brány pořádně vystrašil domácí fanoušky. Peter Jahle ovšem vytáhl vynikající zákrok a míč vyrazil na roh. Naději na bodový výsledek mohl dát Lichtenštejncům Burgmeier, jenže jeho střela byla zblokována a letěla do zámezí.

Závěrečnou dvacetiminutovku ovládli taktéž čeští hráči. Na své konto si mohli připsat další přesné zásahy, jenže v zakončení selhal jak Štajner, tak také hned dvakrát střídající Bednář. Ten byl velmi blízko v 83. minutě, po centru Michala Kadlece ale netrefil míč ideálně a poslal jej do zámezí. I přesto ale nakonec tři body pocestují do Česka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko330010:39
2.Česko32013:16
3.Skotsko41124:54
4.Litva31112:34
5.Lichtenštejnsko30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (180)

Přidat komentář
Kepy_FCB

první zápas Ázerbájdžán - Turecko 1:0 a většina tiketů končí...

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem věděl proč nesázet...asi bych to tam foukl

Reagovat
smazaný uživatel

Také jsem raději nedával Snad ostatní nesklamou jako TUR někoho

Reagovat
smazaný uživatel

*nezklamou

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
slavik38

přesně tak..

Reagovat
REPLIKATOR

Můj ne, měl jsem dobrý odhad

Reagovat
smazaný uživatel

Tak můj tiket: Ázer.-Turecko- Ázer. dá gol ( 1.63 )

Chorv.-Norsko-oba dají gol ( 1.68 )

Maked.-Rusko- 2 (1.62 )

Nizoz.-Švédi - 1 (1.7 )

Itálie-Srbi - Srbi dají gol ( 1.46 ) kurs 1 .... to vše za 100.- BERU!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...jediná chyba :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba??? Co to meleš? Sem vyhráL

Reagovat
smazaný uživatel

Armenia 4 - 0 Andorra ... Arménie jede na postup

Reagovat
smazaný uživatel

je to dobré, že Arménie neztrácí body s Andorrou... bude super sledovat, jak se bude se Slovákama přetahovat o umístění, bude to drama

Reagovat
smazaný uživatel

ano? podla mna aj s Irmi

Reagovat
smazaný uživatel

szalai,dzsudzsak

Reagovat
smazaný uživatel

Maďaři si vedou zatim poměrně slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je načase, aby aj niečo uhrali.

Reagovat
smazaný uživatel

zdar.. prosimvas, nemate nekdo odkaz na live streaming lichtnstejnsko cesko?

Reagovat
smazaný uživatel

neexistuje

Reagovat
smazaný uživatel

paráda,jen tak dál slováci:-)

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
Liquid

OT: Běloruská U21 porazila v baráži 3:0 po prodloužení Taliány a na Euru tak budou Taliáni chybět .

Reagovat
smazaný uživatel

dobře jim tak.

Reagovat
mastakillah

Hunter to je forma za repre..to klobouček

Reagovat
DelPiero137

Neviete co sa deje v Taliansku? Sami tazkoodenci su na ihrisku v Janove, ale mam zly stream a nic skoro nevidim.

Reagovat
Bayern +

Miroslav Klose

Reagovat
smazaný uživatel

za nick

Reagovat
božský John

To je jak krevní skupina ...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Pipo123

fans Srbska

Reagovat
DelPiero137

Co tam robia? To su srbi co robia problem a palia tam?

Reagovat
Pipo123

jj chcú palia trhajú sedadla, chcú rozbiť plexi

Reagovat
smazaný uživatel

no Srbove delaji dost velkej problem, jestli vubec se zacne

Reagovat
DelPiero137

Neznasam tychto retardovanych balkancov, co by sa aj proti vlastnej matke obratili. Na prach na prach s nimi.

To uz bude super zapas aj pre hracov, potom co sa to natahuje...

Reagovat
smazaný uživatel

nemate nejake streamy ztoho zapasu..?

Reagovat
Pipo123

Srbsky fans pískaju pri hymne ITA a fans Ita pískajú pri hymne Srbska nevraživosť jak hovado

Reagovat
smazaný uživatel

kde to sledujes?

Reagovat
Pipo123
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hraje někdo zajímavej? Ať vím jestli to má cenu koukat...

Reagovat
smazaný uživatel

Krasic.

Reagovat
smazaný uživatel

To by šlo....

ale už je asi konec. zasraní Srbi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava nic moc,Cassani na lavicke,Viviano v brane ...Gastaldello na lavicke,byvali hrac tych tvojich druholigistov,ten by ta mohol zaujmat len ci sa dostane na ihrisko Srb

Reagovat
smazaný uživatel

Viviano je dobrej, dřív jsem mu moc nevěřil...ale přesvědčil mě a už získal si můj respekt.

Srbové mi pokazili večer i tak dík Fabrizio...

Reagovat
smazaný uživatel

diky vsem

Reagovat
smazaný uživatel

To se ted vyplati sledovat. Ono ale Srby pri italske hymne zase tolik slyset nebylo.

Reagovat
DelPiero137

Nene, este som nepocul taky hukot pri ITA hymne

Reagovat
smazaný uživatel

Ja netvrdim, ze je nebylo slyset, jen min nez Taliany, pochopitelně.

Zapas jinak zacal zostra.

Reagovat
Pipo123

prečo tam je taká nevraživosť, aj hráči idú do súbojov ostro, srby sú nasratý

Reagovat
Bayern +

* Srbi sú nasratí

Reagovat
panca

cumim hunter posledni dobou radi

Reagovat
DelPiero137

Toto nema uroven a obdobu. O balkancoch nema zmysel hovorit, to su polozvierata a Taliani sa tiez nenachaju.

Vypraznit sektor hosti a basta!

Este lepsie, nepustit balkancov do EU!

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ted resi? Sleduji to jen po ocku.

Reagovat
DelPiero137

Srbi zacali hadzat svetlice na polchu, na brankara a bolo ich dost. Prva dopadla na plachu a rozhodca nechal pokracovat hru, pritom sa hralo okolo horiacej svetlice!!!

Potom sa pridali ostatny a brankar musel utiect.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, a ted se pokousi vyresit co? Nekdo ty hovada pujde do sektoru poprosit, aby mu odevzdali prskavky, sirky a zapalovace?

Reagovat
DelPiero137

To asi tazko :), ja by som dal vyprazdnit sektor hosti a pokracoval...

Reagovat
božský John

Nejlíp nějakej Ital

Reagovat
smazaný uživatel

Srbi, však braťá , né?

Reagovat
božský John

Stojí ten fotbal v Janově za něco? Nebo to je zajímavý jenom kvůli těm blbům v hledišti?

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje se, takze nestoji, i kdyz vlastne fotbal stoji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ukonci, at muzu jit spat s tim, ze jsem o nic neprisel.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada.

Reagovat
DelPiero137

A vyzera to ze je koniec.... tak aspon kontumacne 3-0.

Reagovat
smazaný uživatel

No to musi mit nejakou dohru.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne... Snad to tu bude zase nekdo obhajovat, jak to rozhodci posr*l.

Reagovat
smazaný uživatel

pověsit je za kule do průvanu nejlípe...kaziče fotbalu nesnáším

Reagovat
smazaný uživatel

A pak jeste vykastrovat.

Reagovat
božský John

Byla by prdel,kdyby oběma sebrali nějaký body. Italům třeba 1-2 a Srbům tak 3 ....a Estonci by byli rázem v čele (snad si poradí se Slovincema)

Reagovat
smazaný uživatel

proc by meli odebrat body Italum? nemaji duvod!

Reagovat
božský John

Jestli se nemýlím,tak trest dostává i pořádající tým(stát) ne? Většinou nějakej peněžní, jakože za blbou organizaci nebo tak něco ne? Jestli se mýlim a trest dostává jen ten,co dělá brajgl, tak mě omluvte

Reagovat
smazaný uživatel

no videl jsem dost takovych insidentu a skoncilo to blbe pro jednu stranu ale pokud se zapoji obe strany tak samozrejme dostanou trest oba dva. Ale zas mate pravdu v te organizaci ale myslim ze tady Italove zadny problem v organizaci neudelali.

Reagovat
božský John

Já právě tu situaci neviděl,jenom co tady čtu,ale nějaký trest ať už pro jednu nebo pro druhou strnau by následovat měl ....toho by měli využít právě ti Estonci, kteří začali dobře a krom smolný prohry s Itálií hrajou zatim dobře.

Srbově,jednak dělají bordel a druhak, hrají špatně ...

Reagovat
stas87

neboj petrovic tam dlho nebude dakujeme srbskeu zvazu a asi najviac karadzicovi ze to dobre co bolo za antica sa uplne rozbilo obrana k nicomu zaloha spatna a zigic- jedinny vinik je zvaz a dufam ze zvaz to da do poriadku!

Reagovat
božský John

Reagovat
DelPiero137

No keby sa toto stalo na Sicilii, v Palerme, tam by Srbov asi zozrali...

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

To Francúzsko - to je jedna obrovská hrôza

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci slapu ako stroje,som to kukal a myslel som ze je to playstation ,to co tam robili,najlepsie muzstvo momentalne na svete...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som písal o Francúzsku

Reagovat
smazaný uživatel

ty ma nezaujimas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prečo na mňa reaguješ ty vesmírny zdredovaný parchant

Reagovat
smazaný uživatel

mozna tak podle tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Njn Diaby, Clichy a Hoarau v základu... Ani na to nemusim koukat a dokážu si to představit..

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko zahrálo parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád ledové medvede

Reagovat
smazaný uživatel

co s vajíčkama zase?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm.. Tak nám zrušili Gourcuffa

Reagovat
REPLIKATOR

Rakušáci

Reagovat
Chygro25

Xabi je fantastický

Reagovat
REPLIKATOR

Jooo Scharner redka

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko dobrej bodik. Mohly byt tri, ale nebyly by zaslouzeny, jsem spokojenej s tim jednim

Reagovat
stas87

za objektivitu len ma na iroch sklamalo ze v druhom polcase zaliezli dozadu a chceli si ten bod odviezt v 82 minute mali trestnak v dobrej vzdialenosti a radsej si to nahrali vzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel jedinej golovej hrac dnes hrat nemohl a bylo to poznat Ja se ale nedivim, ze jim bod stacil, protoze maji Slovaky doma, Armence doma a dvojzapas s Makedonii. Takze maji kde sbirat, prohru si odvezou nejspis uz jen z Ruska.

Reagovat
stas87

macedonci doma budu kusat dneska by som cakal od rusov minimalne 2:0 ked ze nehral pandev teraz to irom hra krasne do karat....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nepocitam s tim, ze by Irsko jelo do Makedonie vyhrat, ale pokud je porazi doma a uhraji venku remizu, budou mit nejspis v klicovym zapase o druhe misto se Slovaky vyhodu domaciho prostredi

Reagovat
stas87

no uprimne neviem co od toho zapasu cakat v irsku...nesmieme sa dostat do pozicie ze musime vyhrat v irsku to zrejme nezvladneme v irsku sme raz vyhrali ale v severnom teraz by nam pomohlo keby sa rusko vyrazne odputalo od vsetkych porazlo irov doma a hralo by sa len o baraz

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi vyhoda Iru je vlastne jeste ta, ze v poslednim kole muze jit o vsechno a oni maji Andorru, kdezto Slovensko jede do Makedonie a tam nebude snadny vyhrat, pokud byste byli pod tlakem. Predpokladam, ze v Makedonii snezit nebude

Reagovat
stas87

nemusi staci ked si treba sedloski da vlastny gol a budu 3 body

Reagovat
Pipo123

moc predpovedate, tá kvalifikácie je strašne vyrovanná, takže kludne to môže dopadnút ...

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky sme mohli mať aj my 3 body, proste zaslúžený zhodný výsledok...

Reagovat
Pipo123

Irsko sa mi nepáčilo., moc padali to sa u nich nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti

Reagovat
smazaný uživatel

skoti vyrovnali na 2-2

Reagovat
REPLIKATOR

Nepovídej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomekcz

Rooney je uplne v kasi dalsi golovku zazdil

Reagovat
smazaný uživatel

KLOSE

Reagovat
smazaný uživatel

Rémy a Nasri tu hru neskutečně oživili.. Gourcuff zase jak z partesu, Clichy dneska vcelku dobrý ale Diaby OPĚT špatný..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že na to kouká Herbage.

Reagovat
Side

Bože, už tam dej toho Wilshera

Reagovat
REPLIKATOR

Vypadá Anglie jediná chyba na tiketu

Reagovat
X-bano-X

Llorenteeeeeeeeeee golazooooooooooo

Reagovat
REPLIKATOR

Ocasi z Belgie

Reagovat
smazaný uživatel

preco sa zapas taliansko-srbsko nehra???????????

Reagovat
REPLIKATOR

Srbští fans řádili

Reagovat
smazaný uživatel

Braťá to tradične nezvládajú

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente

Reagovat
REPLIKATOR

Belgičani jděte do pr....

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak děkuji Belgii Otočit zápas, hrát proti 10 a pak to takhle .......

Reagovat
smazaný uživatel

uz som si myslel ze mam 80 eur ale Harnik mi ich neschvalil

Reagovat
REPLIKATOR

Poděkuj tragické belgické "obraně"

Reagovat
smazaný uživatel

Davies sa domnieva, že hraje PL

Reagovat
Virtuos

aspoň, že máme bod síce z pohľadu domáceho prostredia strata, ale vývoj to zvrátil a deľba bodov spravodlivá, celkovo to bol dosť veľký napinák to sa mi páčilo

Reagovat
kubys

No upřímně řečeno, za nezvládnutou pořadatelskou službu i při výtržnostech soupeře dostává hlavní sankci pořádající, nikoliv hosté...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Slováci v celkom peknom zápase uhrali bod, ja chcem však body, takže šup šup opäť hrať ten odporný nepozerateľný futbal.

Reagovat
Bennhy

tak Kranjcarovi to zda sa celkom ide, pritom ten zaciatok pri repre bol hrozny, za dnesny vysledok vsetkym hracom

Reagovat
REPLIKATOR

Super, tak Belgičani nejsou jediný lamky, který mi podělaly lístek. Nenechali je v tom samotný Angličani

Reagovat
smazaný uživatel

kolik byl prosimtě na albion kurs?? to snad ani nemělo cenu na tiket dávat

Reagovat
smazaný uživatel

Andrés je prostě legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

andres je genius

Reagovat
smazaný uživatel

Andres je albín

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Největší!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Prozřels

Reagovat
smazaný uživatel

Francie.. Zkoušela se hrát pipinka. Hoarau neskutečně slabý, snad už si fakt nekopne, stejně jako tragédní Diaby.. Clichy dneska 2. poločas zvládl bez jakýchkoliv problémů.. Benzema s Maloudou taky výborně. Nasri s Payetem a Rémym tu ofenzivu neskutečně zvedli.. Začlo se hrát rychleji a hlavně Nasri dělal obraně velký problémy. Gourcuff (viděl jsem jen druhý poločas) absolutní král.. Oprávněná červená karta na něj, krásný gól, plno šancí a geniální tvorba hry.. MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Virtuos

Super Európa sa vyrovnáva a začína to byť zaujímavé je sa naďalej načo tešiť

Reagovat
smazaný uživatel

Montenegro bez Vucinica, Jovetica, Drincica...

Reagovat
smazaný uživatel

zapas o nicom, nezasluzil si vyhrat ani jeden.. mohol som radsej pozriet Spanielsko.. ale potesili ma napr Madari, ti by mohli celkom realne pomyslat na baraz na ukor Svedov

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie - Rakousko 4:4 neskutečný zápas. Žádné mrcasení a muriňování ale ryzí fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

NEK' JE VJECNA CRNA GORA!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
fantomas

Nechť je věčná Černá Hora!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie - Srbsko co se tam stalo?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

právěže skoro nic, co sem teď tak nějak viděl

Reagovat
smazaný uživatel

a proto se přerušil zápas?

Reagovat
alcantara

gratulacia davidovo k rekordu, vsetko zvladnute za nieco vyse 5rokov, stoji naozaj za obdiv

Reagovat
Shevchenko

Montenegro

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema a Ronaldo krasne goly

Reagovat
smazaný uživatel

España

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente je masér, ale ten odhad na míč toho jeho strážce.

Reagovat
Josifek

Srbové jsou vskutku velmi kultivovaným evropským národem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

vrelo dakujem,Anglicko

Reagovat
stanmarch

dneska toľko prekvapujúcich výsledkov a žiadne hanobenie Turecka, Severného Írska, Anglicka ... ale keď sme my prehrali v Arménsku tak niektorí disktujúci išli z kože vyskočiť ako si mohli rypnúť do našej repre evidente je vidno že nejde o výsledok ale ide o Slovákov

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Meireles včera krásný fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Salpingidis

Reagovat
Tomanatura

Franky Schiema

Reagovat
smazaný uživatel

Srbijaaaaaaaaaa !!!!! Dobře oni Hlavně bylo totálně mimo, že to ten rozhodčí odpískal bo se nic nedělo potom, byl klid. To zas budou obstrukce proti pyro atd...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=EL4MiQEG0so

A teď, proč se ukončil ten zápas? Výtržnosti nebyli, že by proto, jak si tam fanoušci Srbska fotí policajty?

Naprostá blbost byla ukončit ten zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Portugalsko uzasny zapas.Klobuk dole pred Gentom.Ronaldo je pod nim v reprezentacii ako znovu zrodeny-vcera odohral dalsi fantasticky zapas spolu s Meirelesom.Postiga mohol dat aj ine goly ako to smiesne dokopnutie do prazdnej brany po chybe brankara,ale nezuzitkoval,ze bol dvakrat sam pred brankarom z toho raz po krasnej nahravke od Ronalda.Inak velka skoda,ze strela Meirelesa z takmer polky ihriska skoncila len na brvne bol by z toho paradny gol.Inak som velmi na pochybach ci gol Islandu mal platit,nezdalo sa mi,ze by lopta celym objemom bola za ciarou,ale dajme tomu.Dost to bolo cele divne,lebo zapas akoby snimala len jedna kamera,ale celkom sa to dalo prekusnut...

Reagovat
smazaný uživatel

Meireles hral aký post?

Reagovat
madridcan

nechcem kecat,ale prisiel mi ako podhrot...

Reagovat
smazaný uživatel

Súdiš podľa zostrihu, alebo si videl zápas? Mne sa javil ako klasický CM...

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Karim & Yoann opet.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak toto je fakt veľa. Štrba, ke´d konečne vyzrel, skončí s repre. Kucka je očividne unavený a do reprezentácie si príde oddýchnuť. Hral otrasne. Karhan si udržal svoj štandart, ale na Štrbu to nemá. Hamšík, keď nedostane poriadnu prihrávku, samozrejme spolu s útočníkmi(om) je vypojený z hry. Keď sa niečo neurobí v strede pola, nevidím to ani na 2. miesto.

Reagovat
Losinho

Cristiano pěknej gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele