Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
12.10.2010 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

San Marino - Moldavsko 0:2

Moldavsko bylo v utkání se San Marinem výjimečně favoritem a ukázalo, že i tuto roli umí zvládnout. Trpaslíkovi z Apeninského poloostrova sice neuštědřilo žádný velký debakl, ovšem výhra 2:0 je dostačující. Moldavsko se uklidnilo již brankou v prvním poločase, definitivní pojistku hosté přidali čtyři minuty před koncem z penalty. Zápasu přihlíželo asi 600 diváků a ti rozhodně nemohli říci, že by je domácí výběr zklamal.

Dlouho živil naději na bodový zisk a to u formátu takového trpaslíka není v žádném případě zvykem. San Marino zůstává v tabulce poslední, Moldavsko si připsalo druhou výhru v kvalifikaci a stále může reálně živit naději alespoň na třetí místo, které by znamenalo ve vyrovnané skupině velký úspěch. Finsko totiž doposud nezískalo ještě ani bod a s Maďarskem, jak se už Moldavané přesvědčili, se dá v každém případě hrát.

San Marino alespoň částečně napravilo debakl ze hřiště Maďarska, kde prohrálo 0:8. Nyní jeho obranu nejvíce zlobil Nicolae Josan. Ten si vypracoval první vážnější akci zápasu po necelé čtvrthodině hry. Jeho přízemní pokus ale dokázal zlikvidovat gólman Aldo Simoncini. Následně to zkoušel z dobrých 30 metrů Viorel Frunza, jenže Simoncini se proletěl vzduchem a i tentokráte zabránil vedoucímu gólu hostů.

Jenže ve 20. minutě už nemohl dělat nic. Po milimetrovém rohovém kopu Alexandra Suvorova poslal balón do horního rohu Josan - 0:1. Na druhé straně však zahrozili také domácí. Manuel Marani vyzval ke skórování Fabia Bolliniho, avšak excelentní zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Stanislav Namasco. Dále už hrozili spíše hosté. Po průniku Andreie Cojocariho mohl zblízka zvýšit Igor Bugajev, jenže branku nepochopitelně přestřelil.

V domácím kádru vynikal Marani, který se snažil zakládat útočné akce, jeho spoluhráči ho ale příliš nepodporovali. Jenže ve druhé půli nechal vyniknout Marasca, jenž brilantně vyrazil jeho dělovku. Hosté přidali druhou branku v 86. minutě. Domácí bek Simone Bacciocchi poslal k zemi Alexeie Savinova a píšťalka sudího němá nezůstala. Střídající Anatolie Doros balón uklidil přímo do pravého horního rohu - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gol pro SM by bylo uspechem...ale pochybuji..tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele