Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
12.10.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora si na konto připsala snad nejlepší výsledek v historii - remízu v Anglii

Nespokojenost vládne v Anglii, kde možná trochu nečekaně zabodovala Černá Hora. Dosud stoprocentní Balkánci tedy i počtvrté v řadě udrželi čisté konto, přičemž spolu se svým soupeřem rozhodli o tom, že touto kvalifikační skupinou nikdo bez ztráty kytičky neprojde. Tak jako tak to ale zatím vypadá, že o první příčku se utkají právě tato dvě mužstva.

Vzhledem k tomu, že se Černohorci dnes museli obejít bez svého elitního útočníka Mirka Vučiniče, šlo hladce odhadovat, jakým směrem budou soustřeďovat své síly. Ano, právě na pokrytí té třetiny hřiště, na které se celý zápas tuze trápili angličtí ofenzivní hráči. Spolupráce Gerrarda s Crouchem vázla, stejně jako celá souhra zálohy a útoku. Srst tak brankáři Božovičovi naježil až Johnson se svým dalekonosným kopem ze standardní situace. Zatímco se pak Černohorci nadále koncentrovali na urputné bránění vlastní poloviny, Angličané to zkoušeli alespoň z dálky. Frustrovaný Rooney ovšem minul.

Lépe si vedl po hodině hry, kdy ho do dobré šance vyslal Gerrard. Božovič si však s jeho střelou bez přípravy poradil a odsoudil Angličany k dalším minutám marného snažení o vyprodukování nějaké vážnější šance. A to se tedy Ostrovanům vůbec nedařilo, nezabral ani Youngův pokus o vynucení si pokutového kopu. Možná jen Daviesovo vystřídání, které z útočníka Boltonu udělalo nejstaršího debutanta za posledních zhruba šedesát let, přineslo nějaký ten impuls. Ve finále z toho ale byla jen další spálená šance Wayna Rooneyho. A při konečném zúčtování se mohli Angličané tvářit ještě kyseleji. Jovanovič totiž sedm minut před koncem dostal parádní možnost skórovat, s níž naložil akorát tím způsobem, že orazítkoval břevno za Hartovými zády. Přesto domácím fandům v ochozech notně zatrnulo, prohru s teprve chvilku existující samostatnou reprezentací Černé Hory by skousávali jen těžko.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
PePiG7

2:0 (Bent,Johnson)

Reagovat
PePiG7

2:1 (Bent,A.Johnson-Vučinič)

Reagovat
cresposuper

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie by mela vyhrat...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nebudou to mit lehke tip1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo sestavu?

Reagovat
Alf da Gama

Černohorci zatím velmi příjemně překvapují...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že Angličani se ani v roce 2012 na EURO nepodívaj... jejich nároďák už dávno neni to co bejval, pravidelný nezdary ve čtvrtfinále na MS i ME to potvrzujou a včerejší domácí kolaps to završil... anglická liga je jednou z nejlepších na světě, ale anglickej nároďák ani zdaleka ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál Vučinič?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože byl na PN!

Reagovat
niflheim

BOha jeho zase ticket kvůli jednomu zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele