Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
12.10.2010 20:45 CET
4 : 4
(1:2)

Reportáž

Belgie - Rakousko 4:4

V hodně divokém utkání měli nejdříve navrch hosté z Rakouska, kteří vedli 3:2. Poté přišly dvě rychlé branky v závěru od domácích Belgičanů a fanoušci už slavili výhru, když na konečných 4:4 vyrovnal Harnik.

Belgičané potřebovali v tomhle zápas zvítězit, aby se dotáhli právě na Rakousko a také Turecko, které zaváhalo na půdě Ázerbájdžánu. Byli to právě domácí, kdo vstoupil do utkání hodně aktivně, a bylo vidět, že chtějí svému soupeři ukázat, kdo je pánem na hřišti.

V 11. minutě bylo také v Bruselu hned veseleji, když se trefil přesně Vossen - 1:0. Jenže Rakušané to nezabalili a prakticky hned od rozehry se snažili vypracovat si možnost, ze které by srovnali. To se jim povedlo o tři minuty později, když vyrovnal Franz Schiemer a začínalo se od nuly.

Hra se poté hodně srovnala a bylo vidět, že inkasované branky oběma celkům ukázaly, jak silný je jejich soupeř. Navíc v 29. minutě přišel pro domácí Belgičany další šok. Míč se dostal k útočníkovi Werderu Brémy Arnautovičovi a ten bez váhání překonal domácího brankáře Baillyho.

Pro svěřence trenéra Leekense to byla hodně studená sprcha a potřebovali se co nejrychleji opět dostat do tempa, a pokud možno před pauzou ještě srovnat. Rakušané si však byli vědomi, že tohle vedení je hodně důležité a cenné, tudíž bránili ve větším počtu hráčů velmi dobře a nevypustili žádný souboj. Do kabin tak šli s jednobrankovým vedením v zádech.

Druhá půle začala dobrou akcí Rakušanů, kteří hned z rozehry zahrozili, ale branka padla na druhé straně, když se z první šance Belgičanů ve druhém poločase trefil záložník anglického Everton Marouane Fellaini.

Pro domácí to byla hodně velká vzpruha, navíc před sebou měli ještě celý poločas nato, aby utkání otočili ve svůj prospěch. Se vstřelenou brankou přišla také nová síla a větší aktivita domácího celku, Rakušané se do útoku nyní dostávali jen díky rychlým brejkům, při nichž byl hodně aktivní zejména Junuzovič.

Jenže v 62. minutě přišel další šok, když se podruhé trefil Schiemer a Belgičané mohli svého soupeře začít nahánět znovu. Pomoct jim k tomu měl okamžik o osm minut později, kdy červenou kartu dostal hostující Scharner. Diváci hnali své oblíbence kupředu, ale těm se nedařilo kombinačně hlavně na útočné polovině, kdy zbytečně ztráceli míč.

Až v 73. minutě se na hřiště dostal talentovaný Lukaku a až devět minut po něm Hazard. Oba hráče přitom odborníci očekávali v základní sestavě. Rakušané svojí aktivitou ale nepouštěli domácí do žádného výrazného tlaku, ze kterého by mohli vyrovnat.

V závěru se ale vyrovnávací branky Belgičané přeci jen dočkali, když se trefil Ogunjimi a na stadionu zavládla obrovská radost. A to ještě diváci nevěděli, že o tři minuty později celý utkání svou brankou otočí stoper Lombaerts. Vypadalo, že divoký konec utkání vyzní pro Belgii, ale nestalo se tak. V 93. minutě se totiž ještě k zakončení dostal Harnik a díky němu se nakonec Rakousko raduje alespoň z bodu.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rakousko ztrati prvni body...tip neprohra hostu 10...2:1

Reagovat
Kovi81

neprohra hostu a belgie vyhraje 2:1 ... coze?

Reagovat
smazaný uživatel

mel jsem na mysli neprohra domacich zee:-)

Reagovat
smazaný uživatel

tip1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele