Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
12.10.2010 19:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Kazachstán - Německo 0:3

Zatím suverénně proplouvá kvalifikací reprezentace Německa. Ve svém dalším vystoupení na hřišti Kazachstánu zvítězila naprosto jednoznačně 3:0 na hřišti Kazachstánu a po čtyřech odehraných kolech má na svém kontě plný počet bodů a skóre 13:1. Kazachstán má naopak po čtyřech zápasech nula bodů a už se může loučit s jakoukoliv šancí na dobré umístění ve skupině.

V prvním poločase byli lepší favorité celého zápasu z Německa, ale gól se jim podařit nevstřelilo. Nejblíže tomu byl Thomas Müller už v 9. minutě zápasu, který přijal skvělou přihrávku od Lukase Podolského a svou přízemní střelu z úhlu poslal dvacet čísel vedle pravé tyče branky domácího Kazachstánu. O minutu později zkoušel štěstí z dálky obávaný střelec Podolski, ale mířil nepřesně.

Tradičně skvěle hrající reprezentant Miroslav Klose se uvedl svou dravostí v 16. minutě, když se protlačil přes dva domácí obránce a se zakončením na dlouhou nohu málem proti chytajícímu Sidelnikovi uspěl. Navázat na něj chtěl Němec s tureckými kořeny Mesut Özil o pár minut později, ale jeho rána z hranice pokutového území mířila doprostřed, kde stál připravený Sidelnikov.

Poté přišly také chvilky pro domácí. Aleksandr Kirov se ocitl trestuhodně osamocený v pokutovém území Německa, ale nedokázal zpracovat těžký míč od jednoho ze svých spoluhráčů. Ve 30. minutě výrazněji zahrozil Kazbek Geteriev, ale jeho dalekonosný pokus skončil mimo Neuerovu svatyni a německý gólman tak v prvním poločase nemusel řešit žádnou přímou střelu.

Závěrečná patnáctiminutovka prvního poločasu patřila znovu Německu. Do šancí se propracovali postupně Kroos, Klose, Özil a Khedira, ale ani jedna z nich nebyla vyložená a ani jedna výrazněji neohrozila domácí branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vletěla reprezentace Německa ve velikém stylu a do vedení se dostala už ve 48. minutě. Miroslav Klose si vyměnil balón s Lukasem Podolskim a první jmenovaný umístil střelu přesně pod gólmana domácích - 0:1. O pár minut později zkoušel Podolski zakončovat znovu sám a znovu mířil nepřesně. Tentokrát jeho střele scházely dva metry.

Domácí měli jedinečnou šanci na vyrovnání v 57. minutě. Heinrich Schmidtgal si naběhl na centr z pravé strany a svou hlavičkou pořádně vystrašil hostující fanoušky. Poté se kormidla zápasu ujali znovu hosté a štěstí zkoušel z dálky Thomas Müller, ale ani jeho druhý pokus v utkání neskončil gólem.

Druhý zápřah tak přišel až v 76. minutě a povedenou ranou pod břevno se trefil střídající Mario Gómez. U gólu znovu asistoval aktivní Lukas Podolski. Svůj výkon pak završil třetím gólem v síti domácích. Podolski se uvolnil na levé straně a tvrdou přízemní střelou k tyči upravil skóre na konečných 0:3. V závěru zápasu ještě mohl na 0:4 zvýšit Cacau, ale svou šanci zahodil a utkání tak skončilo jednoznačným vítězstvím německých fotbalistů.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady snad neni o cem..nemci potvrdi 1.misto v tabulce..tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaší by mohli překvapit a uhrát s Němci plychtu

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele