Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
12.10.2010 20:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Švýcarsko - Wales 4:1

Své první body do tabulky skupiny G si připsali fotbalisté Švýcarska, kteří doma dokázali udolat Wales vysoko 4:1. Vítězný gól vstřelil už ve 22. minutě Marco Streller. Švýcaři tak získali první body a udrželi si naději na postup alespoň z druhého místa. Wales má naopak po třech zápase nulový zisk a jeho situace už je kritická.

Velmi atraktivní úvod zápasu přinesl v první půlhodině hned tři góly. Nejprve se však v 8. minutě po nepříjemném střetu zranil gólman domácích Diego Benaglio a byl vystřídán Marcem Wölflim. V 9. minutě se na levé straně uvolnil Tranquillo Barnetta a z úhlu tvrdě vypálil na gólmana Hennesseyho, který jeho střelu pouze vyrazil a k míči se dostal Inler, který centrem poslal balón zpět do pokutového území na neobsazeného Valentina Stockera a ten poslal domácí poprvé do vedení.

O dvě minuty později znovu zahrozil aktivní Inler, který zkoušel štěstí z dobrých třiceti metrů, ale jeho střela šla doprostřed branky, kde stál připravený Hennessey. Hosté udeřili zničehonic ve 13. minutě a trefil se kdo jiný než největší hvězda Gareth Bale. Ten inkasoval přihrávku od Kinga a naběhl si na střed hřiště, odkud umístěnou střelou k tyči nedal gólmanovi Wölflimu šanci - 1:1.

Další šanci měli znovu hosté. Z pravé strany poslal povedený centr do pokutového území Švýcarska Edwards a James Collins svou hlavičkou jen těsně minul levou tyč domácí branky. A tak udeřili na druhé straně znovu domácí. Ve 22. minutě se znovu uvolnil Inler a poslal skvělou kolmou přihrávku na Strellera, který s přehledem zakončil podél padajícho gólmana Walesu a poslal Švýcarsko podruhé do vedení.

Do konce poločasu byli domácí lepšími fotbalisty a mohli přidat další gól, ale pokusy Barnetty a Strellera se nevešly mezi tři tyče branky Walesu. Hosté se nemohli prosadit přes výborně hrající záložní řadu Švýcarska a poločasový stav tak hrál do karet domácím Švýcarům, kteří vedli zaslouženě 2:1.

Druhé dějství začalo o poznání klidněji než poločas první a k vidění byli ze začátku pouze náznaky příležitostí. Jednu z nich měl ho hostující Andy King, který se dostal do zakončení hlavou po rohovém kopu, ale jeho pokus mířil nad branku. O pár minut později na druhé straně zahrozil rovněž hlavou střelec prvního gólu Stocker, ale jeho pokus měl podobné parametry jako Kingův.

V dalším průběhu zápasu se hosté snažili hrát aktivně a vytvořit na domácí nějaký tlak, aby se jim podařilo vstřelit vyrovnávací gól. Nedařili se jim však základní kombinace a naopak domácím vycházelo téměř vše, na co sáhli. To vyústilo také ve třetí gól v síti Walesu. V 82. minutě byl v pokutovém území Walesu k zemi sražen Eren Derdiyok a domácí zahrávali pokutový kop. K tomu se postavil Gökhan Inler a poslal domácí do dvoubrankového vedení.

V závěru zápasu mohli domácí přidat čtvrtý gól. Na centr Stockera si naběhl střídající Derdiyok a svou hlavičku poslal do tyče branky Walesu. I po této neproměněné šanci se ale domácí čtvrtého zásahu dočkali. Nyní si Derdiyok a Stocker vyměnili své role a Valentin Stocker přízemní tvrdou střelou zvýšil na konečných 4:1. Švýcarsko tak po vynikajícím výkonu zaslouženě vysoko zvítězilo a připsalo si tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

si nemuzu pomoct ale Svycarum vubec neverim...i kdyz by mela byt neprohra domacich....tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

mela by byt 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele