Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
12.10.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko - Gruzie 1:1

V hodně průměrném utkání měli více ze hry Gruzínci, kterým oproti domácím šla alespoň kombinace směrem dopředu. Hosté se také dostali do vedení, když už to vypadalo, že si odvezou vítězství, dokázali ještě domácí udeřit a vyrovnat.

Obě mužstva už po třech kvalifikačních kolech už ztratila několik bodů, a tak byl tenhle zápas hodně důležitý, což se ukázalo v úvodu, kdy ani jeden tým nechtěl moc riskovat. Rozhodně však byli ze začátku aktivnější hosté z Gruzie, kterým se lépe dařila kombinace a tak si vypracovali územní převahu.

Zápasu však stále chybělo větší tempo, jednalo se spíše o takový územní boj. Domácí měli po půlhodině možnost zahrávání několika standardních situací, ale jejich exekutoři s nimi naložili prachbídně.

Ke konci poločasu převzali iniciativu opět Gruzínci, ale k žádné výraznější akci nebo dokonce gólové šanci to nevedlo, a tak šly oba celky po nevýrazném výkonu v první půli do šaten za bezbrankového stavu.

Ani začátek druhého dějství nepřinesl žádnou výraznou změnu v projevu hry jednoho či druhého mužstva. Bylo hodně vidět, že vítězství by znamenalo pro obě mužstva opravdu mnoho, a tak nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu.

Vždy se střídaly fáze utkání, ve kterých byli lepší domácí a poté převzali zase iniciativu hosté. Za svou aktivitu byli poté Gruzínci taky odměněni. V 75. minutě se k zakončení dostal Siradze a dal úvodní branku tohoto utkání. Za sundaný dres musel být rozhodčím potrestán žlutou kartou. Je však nutno říct, že hosté měli z prozatímního průběhu utkání více ze hry, a tak bylo vedení i zasloužené.

Gruzínců bylo najednou plné hřiště, lítali sem tam, bojovali o každý míč a snažili se zakončovat z každé pozice. Bylo vidět, že jim gól dodal hodně nové krve. Lotyši se sice snažili v poslední desetiminutovce vyvinout aspoň nějaký tlak, ale po průběhu celého dnešního utkání se jim nedařilo začít ani dobrou kombinaci.

Jako blesk z čistého nebe pak přišla vyrovnávací branka v devadesáté minutě. Z ničeho nic se totiž do šance dostal Cauna a nekompromisně vystřelil Lotyšům alespoň bod. Do konce utkání už se totiž nic nestalo a oba týmy si tak za remízu 1:1 připisují po bodu.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim ze domaci neprohrajou...tip 10...1:1,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
Sotuen

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele