Kvalifikace ME 2012 - preview úterních zápasů

12.10.2010, 08:36, aktualizováno 12.10.2010, 08:36
Previews
Dalším hracím dnem pokračují kvalifikační boje o postup na ME 2012. České fanoušky bude vedle vlastního zápasu v Lichtenštejnsku zajímat i výsledek duelu Skotsko - Španělsko, Slováci přivítají Irsko a po závěrečném hvizdu budou chtít vědět, jak dopadl zápas Makedonie - Rusko. Nizozemsko ve šlágru dne hraje se Švédskem...
Skupina A
Ázerbájdžán - Turecko  (úterý 17:00)
Reprezentace Ázerbájdžánu má za sebou dvě jasné porážky a ani ve třetím vystoupení se od ní nečeká zisk tří bodů. Na Kavkaz se totiž vydává Turecko, které hodlá odčinit třígólovou prohru v Německu.

Po šesti brankovém debaklu v Německu nevyzráli Ázerbájdžánci ani na další německy mluvící zemi Rakousko. Pořadatel posledního evropského šampionátu vyhrál bez problémů 3:0 a drží naději na postup. Co se týče postupových ambicí domácího celku, tak je jasné, že Ázerbájdžán tak vysoké cíle nemá. Ve skupině je společně s Kazachstánem outsiderem a bude rád za každý získaný bod. Zatímco tato zakavkazská země o postup víceméně neusiluje, jiné je to s Tureckem.

Turecko má za sebou ostře sledovaný šlágr s Německem, ve střední Evropě Turci i přes početnou podporu v hledišti prohráli 0:3 a poprvé v kvalifikaci klopýtli. Němci byli v zápase lepším celkem a vyhráli naprosto zaslouženě. Navzdory poměrně jasné porážce však zůstává cíl Turecka stejný, tedy postup na EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině.

Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka předtím porazili Kazachstán 3:0 a ve veledůležitém utkání Belgii 3:2. V zápase s Ázerbájdžánem budou jasným favoritem a cokoliv jiného než výhra bude považováno za velký neúspěch a velkou ztrátu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 4.60 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kazachstán - Německo  (úterý 19:00)
Tři utkání, tři výhry, skóre 10:1 a suverénní první příčka. Asi těžko si Německo může stěžovat na špatný start do kvalifikace na EURO 2012. Pokud to tak půjde i nadále, můžou si Němci s předstihem a navíc s velkým klidem zajistit postup. Kazachstán by neměl stát v cestě, pokud ho hosté nijak extra nepodcení.

Osmnáctičlenný kádr odcestoval z Berlína do Astany v pondělí ráno. Čert ať vezme šestihodinovou cestu. Časový posun a mrazy na bodu nula ovšem nejsou rozhodně nic příjemného. K tomu neobvyklý trénink v jedenáct hodin večer. "To že jsme dlouho cestovali a máme neobvyklé podmínky, neznamená nějakou omluvu," řekl v rozhovoru pro Sport1.de Philipp Lahm.

Německo minulý pátek doma skolilo Turecko v celku jasně 3:0. Kazachstán, v kvalifikační skupině prozatím bez bodu a bez vstřelené branky, je přece jenom soupeř, který je v žebříčku FIFA o pár desítek příček níže než Turci. Takže naši západní sousedé by opravdu neměli mít větší problémy. "Přijeli jsme pro tři body. Aby se tak stalo, musíme se soustředit a být dobře připraveni na všechno," dodával Lahm.

Kouč Joachim Löw může počítat s prakticky stejnou sestavou, která nastoupila minulý pátek. Možná však bez Mesuta Özila, jenž má poraněný kotník. "Je to pro nás důležitý hráč. Doufám, že proti Kazachstánu nastoupí," věří německý kapitán. Jerome Boateng s Grosskreutzem kvůli zranění, respektive nemoci do Kazachstánu neodcestovali, Löw se však rozhodl, že náhradu nepovolá.

Pikantní náboj bude mít utkání pro domácí trenéra Bernda Storcka, rodáka z Německa. Že by si velkohubě nárokoval dobrý výsledek, to samozřejmě nečekejte. "Pro moje svěřence je to hlavně skvělá příležitost, jak se učit. Pořád potřebujeme nějaké lekce na nejvyšší úrovni. Chceme, aby utkání bylo tak vyrovnané, jak nejlépe to půjde," říkal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 31.00 - 10.50 - 1.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Belgie - Rakousko  (úterý 20:45)
Belgičané i Rakušané dobře vědí, že v konkurenci Německa jen těžko budou dosahovat na první místo ve skupině. Ovšem velmi otevřená je druhá pozice, ze které se také dá postoupit přímo, nebo alespoň vybojovat baráž. Nicméně procházka růžovou zahradou to rozhodně nebude, na tuto příčku si brousí zuby také Turecko, které je mnohem favorizovanější, než oba úterní protivníci. Vítěz tohoto duelu však bude svému cíli mnohem blíže.

Belgie na úvod prohrála s Německem, poté se představila na horké turecké půdě a přesvědčila se, že to v žádném případě nebylo beznadějné. Státeček Beneluxu totiž vyhrál první poločas a ještě čtvrthodiny před koncem držel nerozhodný stav, ovšem nakonec turecká síla udeřila potřetí a Belgie tak těsně prohrála 2:3. Poté si ovšem spravila chuť v Kazachstánu, když díky dvěma brankám Ogunjimiho ve druhé půli udržela reálnou naději na postup na šampionát.

Rakušané zatím procházejí skupinou A bez ztráty bodu, ovšem narazili na nejlehčí soupeře ve skupině. Proti Kazachstánu v domácím prostředí se navíc notně nadřeli a vše zachránili v nataveném čase, když dali dvě trefy. Proti Ázerbájdžánu šli za svým cílem od prvních minut a výhra 3:0 byla naprosto zasloužená. Rakousko ovšem nyní favoritem není.

Belgie si ale bude muset dávat pozor na jednu velkou hrozbu. V současném kádru Rakouska totiž výrazně svítí jedna hvězda. Jedna velmi mladá hvězda - Marko Arnautovič. Jednadvacetiletému útočníkovi Werderu Brémy náramně vyšlo utkání s Ázerbájdžánem, kde vsítil dvě branky a i nyní by měl být největší hrozbou pro obranu Belgie, tím spíše, když mimo hru je Marc Janko. "Se svými výkony jsem spokojený, ale důležitější jsou vždy tři získané body," působí mladík skromně.

Arnautovič se už od soboty soustředí pouze na úterního soupeře: "Nyní nás čeká Belgie! Bude to jeden z nejdůležitějších duelů kvalifikace. Protože pokud prohrajeme, těžko se nám ve zbývajících zápasech bude dohánět ztráta na druhé místo," má Arnautovič jasno. Podíl na jeho úspěších mají podle jeho slov hlavně spoluhráči: "Pracujeme jako tým. Mně osobně se nejlépe hraje s Christianem Fuchsem, za dobrými výsledky však stojí všichni," vidí Arnautovič právě v tomto hlavní zbraň Rakouska.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo330010:19
2.Rakousko22005:06
3.Turecko32016:56
4.Belgie31024:43
5.Kazachstán30030:70
6.Ázerbájdžán20021:90
Skupina B
Arménie - Andorra  (úterý 17:00)
Arménie se pokusí navázat proti Andoře na skvělý výkon proti Slovensku, kterému nedala šanci a porazila ho 3:1. Domácím však v Jerevanu budou chybět čtyři hráči, distancovaný Mchitarjan a zranění Manojan, Malakjan, Mkrtchjan.

"Výhra proti Slovensku nám vzala mnoho energie," řekl střelec Jura Movsijan."Nebudeme podceňovat Andoru, je to těžký protivník. Soupeř urputně brání, ale pokusíme se urvat druhé kvalifikační vítězství v řadě."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.08 - 8.50 - 29.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Irsko  (úterý 20:30)
Zapomenout na nešťastné utkání v Arménii a znovu navázat na úvodní dvě výhry, to bude hlavní úkol slovenských reprezentantů v úterním kvalifikačním střetnutí s Irskem. Tento zápas bude také bojem o první místo ve skupině B. Na děleném prvním místě figurují i fotbalisté Ruska, ti v úterý zavítají do Makedonie.

Slovákům se vstup do kvalifikační mise vydařil, když doma vydřeli vítězství nad Makedonií a poté si překvapivě odvezli z Ruska plný bodový zisk. Jenže ve třetím kvalifikačním utkání Weissovi svěřenci senzačně klopýtli, nestačili totiž na Arménii a podlehli jí 1:3. A to zaslouženě. Přišli tak o důležité tři body, které jim mohou v závěrečném účtování chybět. "Není jednoduché hodit za hlavu takový zápas, jaký jsme odehráli v Arménii. Hráči měli hlavy dole, po tomto střetnutí se těžce usínalo," uvedl trenér domácího Slovenska Vladimír Weiss st.

Podle Weissových slov slovenští fotbalisté již hodili za hlavu nepovedený zápas v Arménii a nyní se plně koncentrují na jeden z klíčových zápasů s Iry, jenž může napovědět, jak na tom jsou s postupovými šancemi na finálový turnaj evropského šampionátu, který se bude konat za dva roky v Polsku a na Ukrajině. "Věřím, že vyhrajeme. Čeká nás velký zápas v otevřené skupině. To, co jsme získali v Moskvě, jsme ztratili v Arménii, ale s výborným soupeřem. Irsko zase doma prohrálo s Ruskem, takže skupina je vyrovnaná a prakticky se začíná od nuly," shrnul dosavadní vývoj skupiny B kouč Weiss.

Slovenský lodivod plánuje hned několik změn v sestavě. Na hřišti v Žilině se určitě neobjeví vůdce obrany Martin Škrtel, jenž nemůže hrát kvůli druhé žluté kartě. Nahradit by ho měl narychlo povolaný Ján Ďurica, oblékající dres Lokomotivu Moskva. Hrát také nebudou moci zraněný forvard Róbert Vittek, nemocný Marek Sapara a defenzivně naladěný záložník Zdeno Štrba, jenž se rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru.

To Irové na rozdíl od svého nadcházejícího soupeře v Arménii uspěli, i když si odvezli těsné vítězství 1:0 a poté doma přehráli Andorru 3:1. Ve třetím kvalifikačním utkání si také zapsali svou první porážku, když doma prohráli se silným Ruskem 2:3. Nyní čeká Ostrovany další těžký zápas, tentokrát na Slovensku. "Zítra se střetnou dva kvalitní týmy, které naposledy prohrály. Bude to velice těžký souboj. Uvidíme, kdo vyhraje. Pravděpodobně ten, kdo bude mít větší entuziasmus a nasazení. Slovákům chybějí důležití hráči, ale i my se musíme vyrovnat s absencí dvou klíčových hráčů," prohlásil zkušený italský trenér Irů Giovanni Trapattoni, jenž se bude muset obejít bez útočníka Kevina Doylea a dvojice záložníků Damiena Duffa a Keitha Andrewse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Makedonie - Rusko  (úterý 20:30)
Makedonie v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy hostí ve Skopje favorita skupiny B Rusko.

Makedonie v pátek poprvé uhrála tři body, když porazila slabou Andorru 2:0. I tak se pod trenérem Mirsadem Jonuzem kýve židle, podle médií by ho mohl nahradit na reprezentační lavičce bývalý kouč Srbů Radomir Antič. "Rusko je velmi těžký soupeř, který je ještě lepší než před čtyřmi lety, kdy nás ve Skopje snadno porazil," míní stratég Makedonie Jonuz. Rusko tehdy v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2008 zdolalo Makedonii 2:0 a 3:0.

Rusům se podařilo rehabilitovat za zářijovou prohru se Slovenskem a v Belfastu porazili Irsko 3:2. Podle kapitána Andreje Aršavina to byl nejlepší zápas v nové éře ruského reprezentačního týmu. Rusové jsou šestibodoví společně s Irskem a Slovenskem vedou tabulku skupiny B. Trenér Dick Advocaat má k dispozici všechny hráče, Makedonci jsou oslabeni. Domácím bude chybět především kapitán Goran Pandev, mimo hru jsou i Tasevski a Popov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.50 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko32016:46
2.Rusko32015:36
3.Slovensko32013:36
4.Arménie31115:44
5.Makedonie31114:34
6.Andorra30031:70
Skupina C
Faerské ostrovy - Severní Irsko  (úterý 17:00)
Severním Irům se povedl vstup do kvalifikace a také na Faerských ostrovech si dělají zálusk na tři body. Domácí zatím všechno prohráli, nicméně Severním Irům nehodlají dát nic zadarmo.

Faerské ostrovy toho ze všech týmů v kvalifikaci odehrály nejvíce, na svém kontě už mají čtyři zápasy, ovšem v bodové kolonce jim svítí nula. Fotbalový trpaslík zatím nebodoval a přísun bodů se nečeká ani teď, kdy na jejich půdu zavítá Severní Irsko.

Hosté z Britských ostrovů se mohou pyšnit dobrou formou, ve dvou zápasech nepoznali hořkost porážky. V prvním zápase si Severní Irsko překvapivě odvezlo všechny tři body ze hřiště účastníka světového šampionátu v Jihoafrické republice Slovinska, když vyhrálo 1:0 a ve druhém kvalifikačním zápase obralo o body věhlasnou Itálii. Squadra Azzurra na defenzívu Irů nevyzrála a remizovala 0:0.

Co se týče vzájemné bilance, tak ta hovoří ve prospěch hostů. Poslední vzájemné střetnutí se událo skoro před dvaceti lety, tehdy Irové vyhráli na Faerských ostrovech 5:0. V témže roce, ale o pár měsíců dříve, si zase fotbalový trpaslík odvezl ze Severního Irska bod za senzační remízu 1:1. O favoritovi tohoto utkání není pochyb, je jím hostující Severní Irsko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 4.75 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Estonsko - Slovinsko  (úterý 20:30)
Skupina C nabízí kromě souboje dvou ostrovních celků také zápas Estonska se Slovinskem. V Tallinnu, hlavním městě Estonska, jsou všichni plni očekávání, pobaltský výběr se po výhře v Srbsku zařadil mezi kandidáty na postup na EURO 2012.

Vše přitom mohlo být úplně jinak, po zápase s Faerskými ostrovy se příliš nečekalo, že by Estonci mohli být vážnými konkurenty Itálie a Srbska. Vždyť tento výběr jen tak tak utekl šokující porážce od Faerských ostrovů. Estonci ještě na začátku nastavení prohrávali 0:1, ale skóre ještě dokázali dokonale otočit. Možná tento fakt Estonce pořádně semknul, protože následující zápasy byly více než nadějné. V Tallinnu nejprve domácí výběr přivítal Itálii a ačkoliv vedl, utkání prohrál 1:2. Největší senzace ale přišla v pátek, Estonci totiž dokázali vyhrát na horké půdě v Bělehradě a připsat veledůležité tři body. Aktuálně patří Estonsku druhé místo, první je s bodem navíc Itálie.

Slovinsko si zatím ve skupině vede následovně. V prvním zápase překvapivě doma prohrálo se Severním Irskem 0:1, ve druhém naopak dokázalo získat cenný bod ze Srbska za remízu 1:1 a ve třetím klání si slovinský výběr poradil s Faerskými ostrovy 5:1. Situace ve skupině C je hodně otevřená a už teď slibuje velké drama do posledního kola.

Estonce, stejně jako Slovince, teď čeká veledůležitý vzájemný zápas. Samozřejmě, ať už to dopadne jakkoliv, o situaci ve skupině duel ještě definitivně nerozhodne, leč hodně napoví. Estonci jsou nabuzeni výhrou nad Srbskem, ale pro Slovince hovoří historie, s pobaltskou zemí nikdy neprohráli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Itálie - Srbsko  (úterý 20:50)
Na otřepání se z blamáže proti Estonsku nemělo Srbsko příliš času, v úterý se na Stadio Luigi Ferrari postaví proti domácí Itálii, favoritovi kvalifikační skupiny C.

Azzurri v pátečním utkání v Belfastu remizovali se Severním Irskem. I přes tento výsledek je Itálie ve skupině C první se sedmi body ze tří utkání.

V roce 2006 se Srbové rozdělili s Černou Horou a od té doby na domácí půdě v soutěžním utkání neprohráli. Až 9. října 2010 to přišlo a velmi nečekaně. Srbové pod novým trenérem Petrovićem prohráli v Bělehradu trpaslíkovi z Estonska 1:3. "Tento výsledek dělá celé utkání náročnějším, protože nebudou smět udělat zítra chybu," řekl trenér Itálie Prandelli.

Srbové jsou v krizi, prohra s Estonskem byla jen vyvrcholením krize, v které se reprezentační mužstvo nachází. Srby nenabudila ani výměna trenéra, Radomira Antiće nahradil Vladimir Petrović, ale pozitivní účinek to zatím nepřineslo.

"Bylo to velké překvapení pro nás a naše příznivce," řekl lodivod Srbů k prohře s Estonskem. "Věřím, že se můžeme zlepšit proti Itálii, pokud eliminujeme chyby. Jsem optimista."

V Itálii se mají na pozoru před srbským záložníkem Milošem Krasićem, opora Juventusu v Serii A září. "Každý ví o jeho kvalitách. Je skvělý hráč, velmi rychlý. Je v dobré formě a pro nás skutečným nebezpečím," uvědomuje si Krasićův klubový spoluhráč Domenico Criscito.

Itálii bude chybět opora středové řady Daniele de Rossi, hvězda AS Řím má poraněné stehno. Hosté budou v sestavě bez vykartovaného obránce Nemanji Vidiće
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32107:17
2.Estonsko32016:46
3.Slovinsko31116:34
4.Srbsko31115:44
5.Severní Irsko21101:04
6.Faerské ostrovy40042:150
Skupina D
Bělorusko - Albánie  (úterý 19:30)
V souboji dvou zatím neporažených týmů skupiny D hostí Bělorusové v Minsku Albánii.

Běloruští střelci se v pátek marně snažili prosadit proti Lucembursku, zavděk museli brát bezbrankovou remízu. "Nemohli jsme najít cestu přes defenzívu našich soupeřů," řekl trenér Bernd Stange, který je bez vyloučeného útočníka Sergeje Kornilenka. "Jsme velmi zklamaní. Kontrolovali jsme míč, ale nebyli jsme schopni si vytvořit moc šancí a červená karta pro Kornilenka náš úkol ještě ztížila. Jediné co můžeme udělat je připravit se dobře na Albánii a porazit ji," dodal kouč Bělorusů. Vyloučen je start Vitalije Kutuzova a otazník visí nad účastí Aleksjandra Hleba.

Albánie má po remíze 1:1 s Bosnou a Hercegovinou stejně jako Bělorusko pět bodů. Albánie je bez suspendovaného Erjoni Bogdaniho a zraněného kapitána Lorica Cany. Navzdory tomu, že kouč Albánie Josip Kuže minulý týden utrpěl mrtvici a proti Bosně na lavičce nebyl, z nemocnice v rodném Chorvatsku prohlásil: "Hráli jsme dobře a zasloužili jsme si remízu. Mohli jsme vyhrát i zvítězit."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Francie - Lucembursko  (úterý 21:00)
Nového kouče francouzské reprezentace Laurenta Blanca určitě nemohli pochválit za úvodní kvalifikační porážku, kterou jeho svěřenci utrpěli senzačně doma s Běloruskem. Fotbalovou veřejnost si ale dokázal uklidnit vítězstvími 2:0 nad Bosnou a Hercegovinou a Rumunskem, díky které je nyní Francie v čele skupiny D. Po zápase s Lucemburskem by tomu nemělo být jinak.

Lucemburčané jsou naprostým outsiderem skupiny. Během tří kvalifikačních utkání nedokázali ještě vstřelit branku, byť mají alespoň bod za páteční remízu 0:0 s Běloruskem. Co tak mohou očekávat od venkovního zápasu na půdě giganta z Francie v Métách? Upřímně řečeno, asi jen prohru vysokým rozdílem.

Francouzskému forvardovi Loicu Rémymu, dříve hráčovi OGC Nice, teď již pilíři ofenzívy Olympiqueu Marseille, se výborně povedl poslední sobotní zápas s Rumunskem. Na hřiště vběhl až v 68. minutě, přesto jeho gól z 83. minuty prolomil ledy soupeřovy obrany, který nakonec z Francie odjel s prázdnou. Jednu věc ale bude mít podle něho Lucembursko s Rumunskem společnou.

"Budeme mít stejný problém, hosté budou hrát s ultra-defenzivní taktikou," použil neobvyklý výraz. "Já viděl Lucembursko hrát v rozestavení 4-5-1. Takže budeme muset čekat na šanci, které se musíme také okamžitě chopit. Tyhle zápasy představují velkou past, vůbec bychom je neměli brát na lehkou váhu."

Rémy je pro trenéra Blanca zatím jen žolíkem, který v základní jedenáctce nenastupuje. Třiadvacetiletého útočníka se čtyřmi reprezentačními starty to však zatím moc netrápí. "Jsem tu, abych si základ vydobyl," prohlásil. "Pro tuto chvíli tu jsem jen náhradník a já to plně respektuji."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 14.50 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie32014:16
2.Albánie31203:25
3.Bělorusko31201:05
4.Bosna a Hercegovina31114:34
5.Rumunsko30211:32
6.Lucembursko30120:41
Skupina E
Finsko - Maďarsko  (úterý 17:30)
Ve velmi těžké skupině nečeká na Finy ani Maďary vůbec lehká cesta za postupem na šampionát v roce 2012, umístit se do druhého místa bude pro oba téměř nadlidský úkol. Mnohem obtížnější situaci má nyní severský stát, u kterého po dvou duelech svítí v kolonce bodů nula. Naopak Maďaři mají jistě dobrou náladu po úspěšném zápase se San Marinem a rádi by si zachovali reálnou naději na postup mezi nejlepší šestnáctku.

Maďarsko zvládlo dva papírově lehčí zápasy s outsidery, ve druhém kole těsně zdolalo na vlastním hřišti Moldavsko 2:1. Jenže hned na úvod prohrálo ve Švédsku 0:2 a pokud chce myslet na nějaký výraznější úspěch, musí ve Finsku bezpodmínečně bodovat. A to nejlépe naplno. Tato varianta na druhou stranu rozhodně není nemožná. Finové se totiž nacházejí v krizi, ze které bude hodně těžké se dostat.

Sympatický výkon předvedli na půdě Nizozemska, když prohráli jen těsně 1:2. Po sedmnácti minutách sice domácí vedli 2:0, jenže o minutu později vykřesal naději Mikael Forssell. Nicméně zkušení domácí asi už s přehledem utkání pohlídali. Horký brambor však muselo Finsko spolknout hned na úvod, kdy podlehlo Moldavsku 0:2 a jeho naděje proto klesly na bod mrazu. Proto v úterním vystoupení nepomůže nic jiného, než zisk všech bodů.

Finové by měli mít k dispozici téměř kompletní kádr, výjimkou je změna na brankářském postu. Kvůli zranění ramene vypadl ze sestavy brankář ruského Spartaku Nalčik Otto Fredrikson, do reprezentace se díky této nepříjemnosti vrací alespoň pro tento zápas bývalá jednička Finska a v současnosti gólman Boltonu Jussi Jaaskelainen. "Je skvělé, že tu s námi bude. Působil ve věhlasných klubech, má obrovské zkušenosti, které by se měly uplatnit," je nadšený z jeho comebacku záložník nizozemského SC Heerenveen Mika Väyrynen.

V sestavě by také měly být dvě důležité opory. Jari Litmanen laboroval s chřipkou, do přípravy se už ale vrátil v sobotu a měl by proto nastoupit. Markus Heikkinen se připojil k výběru v sobotu, první trénink si odbyl v neděli. S jeho účastí se proto také počítá. "O maďarském fotbale příliš zpráv nemám, ale v reprezentaci hrají skvělí fotbalisté. Výborné výkony předvádí útočník Fulhamu Zoltán Gera, opomenout nemohu ani Balázse Dzsudzsaka z PSV Eindhoven, kterého dobře znám z Eredivise," vidí Väyrynen právě v této dvojici největší nebezpečí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Nizozemsko - Švédsko  (úterý 20:30)
Šlágr skupiny E je konečně na světa a právě v něm by se mělo rozhodovat o tom, kdo skončí na prvním, respektive druhém místě. Po necelých třech kolech jsou možná tyto spekulace předčasné, ovšem na papíře to rozhodně platí. Nizozemsko po třech zápasech zatím dominuje a získalo plný počet devíti bodů, Švédové na tom však nejsou o mnoho hůře. Mají sice o duel méně, nicméně také zatím získali plný počet bodů.

Pravdou je, že Švédové zatím procházejí kvalifikací hladčeji. V domácím prostředí bez sebevětších potíží rozstříleli San Marino 6:0, předtím na úvod zdolali také Maďarsko 2:0 a nepřipustili ani v nejmenším jakoukoli blamáž. Oba soupeři se na půdě tulipánů střetli naposledy před necelými dvěma lety v přátelském utkání a Nizozemci ani v přípravě neponechali nic náhodě. Švédy jasně porazili 3:1, i nyní by za normálních okolností měli vyhrát.

Nizozemci naposledy doslova vybojovali tři body na půdě Moldavska po výhře 1:0, předtím potěšili vlastní fandy a zdolali Finsko 2:1. Právě Finové asi byli nejvážnějším konkurentem favorita skupiny. Hosté živili naději na bod až do závěrečných minut, nicméně herně na svého soupeře nestačili, ten je přehrál co se týče šancí na plné čáře. Předtím Nizozemci snadno deklasovali San Marino 5:0 a chtějí pokračovat ve spanilé jízdě i dále.

Holandský kouč Bert van Marwijk ovšem možná nebude mít k dispozici kompletní kádr, mimo hru totiž možná bude duo záložníků Wesley Sneijder - Mark van Bommel. "U Sneijdra opravdu nevíme, jestli nastoupí, rozhodne se asi až v den zápasu. Musel totiž dnes odejít z tréninku a zatím se definitivně neví, co za tím stojí. Mark má sice mírné problémy s kolenem, avšak připraven by být měl," je v nejistotě Van Marwijk.

Švédové by naopak měli nastoupit v téměř kompletní sestavě i s největší hvězdou Zlatanem Ibrahimovičem. Po lehkém zranění budou připraveni také Christian Wilhelmsson a Daniel Majstorovic. "Švédsko je velmi silný soupeř, máme z něho velký respekt. Navíc má v týmu nespočet kvalitních hráčů a my si budeme muset dát pozor hlavně v obraně," varuje před ofenzivní silou soupeře van Marwijk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.70 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Moldavsko  (úterý 20:30)
Na Stadio Olimpico Serravalle vyzve fotbalový trpaslík San Marino houževnaté Moldavany. Od San Marina nelze nic očekávat, Moldavsko je jasný favorit, otázkou je jen to, kolik se mu podaří nastřílet gólů.

K reprezentaci maličkého San Marina netřeba příliš mnoho dodávat. Tým složený víceméně z amatérů to má v kvalifikaci, ať už ve kterékoliv, vždycky hodně složité. San Marino je ale se svojí úlohou jednoznačného outsidera smířeno. Pokud bychom se měli podívat na posledních deset mezistátních zápasů San Marina, zjistili bychom, že tým nedává branky (za deset zápasů nedal ani jednu) a velké množství jich dostává. Kolik branek obdrží San Marino v zápase s Moldavskem je asi největší otázkou.

S Moldavskem je to poněkud jiné. Tento tým se může pyšnit několika zajímavými jmény, ovšem ani on nepatří mezi tradiční fotbalové země. Nicméně kvalifikaci začal velmi dobře, doma Moldavané porazili Finy 2:0, ale na tuto výhru nenavázali. Nad jejich síly byli jak Maďaři (1:2), tak i Nizozemci (0:1). Proti poslednímu finalistovi světového šampionátu ale ukázali, že jsou schopni čelit i nejsilnějším týmům, vždyť věhlasná nizozemská ofenzíva překonala moldavskou defenzívu jen v jednom případě.

Není pochyb, že Moldavsko si jede do San Marina pro tři body. V zápase je jasným favoritem a cokoliv jiného než vítězství bude považováno za malý fotbalový zázrak. Výkop je na programu ve 20:30 středoevropského času.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 18.50 - 6.75 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko33008:19
2.Švédsko22008:06
3.Maďarsko320110:36
4.Moldavsko31023:33
5.Finsko20021:40
6.San Marino30030:190
Skupina F
Lotyšsko - Gruzie  (úterý 19:00)
Gruzínci jsou po třech kolech v kvalifikační skupině F na druhém místě, což se, upřímně řečeno, určitě moc nečekalo. A to má Gruzie za sebou zápasy s Řeckem nebo Izraelem, s mančafty, které pomýšlejí na reálný postup na EURO 2012. Po domácí výhře na Maltě jí čeká znovu soupeř z lehčího soudku. Tím je Lotyšsko, předposlední celek tabulky.

Nebyla to výhra se skórem rozdílu třídy, ale tři body se počítají. Gruzie po dvou remízách s Řeckem a Izraelem chtěla potvrdit tyhle dva solidný výsledky doma proti Maltě a to se jí z části podařilo. Přece jenom není těsné vítězství 1:0 nic přesvědčivého. Ale i tak hostům dodala před utkáním v Lotyšsku určitě na sebevědomí.

Před šesti lety účastník mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku z Lotyšska nevstoupil do kvalifikace úplně šťastně. Na kontě má jen tři body za výhru přivezenou z Malty. Úplně v prvním utkání prohrál doma s Chorvatskem jasně 0:3, ale minulý pátek vůbec špatný výkon nepodal. Řekové měli velké starosti a pobaltskou zemi skolili na domácí půdě nakonec jen jedinou brankou.

I když je nyní Gruzie druhá, žádné přehnané cíle si stále nedává. "Chorvatsko a Řecko se poperou o postupovou pozici," myslí si útočník Alexander Iašvili. "Chceme hlavně pobavit naše fanoušky na domácí půdě a pokusit se na ní vyhrát co nejvíce utkání. Nejprve budeme muset vůbec zjistit, co sami dokážeme."

Statistika obou týmu je na píď vyrovnaná. Pět vzájemných zápasů dává dohromady dvě výhry Gruzie, dvě Lotyšska, jednu remízu a skóre 8:8. "Jestli chceme aspoň trochu pomýšlet na evropský šampionát, do všeho musíme jít na sto procent," uvedl dále v rozhovoru pro fifa.com. "Lotyšsko má dobrý tým, už přece hrálo na EURO. Má dobré a rychlé hráče."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Řecko - Izrael  (úterý 20:45)
Řekové by v každém případě chtěli navázat na slavný evropský šampionát z roku 2004, kde zvítězili, zatím to ale na přímý postup nevypadá. Po třech kolech totiž získali pět bodů a v konkurenci silného Chorvatska může mít každá ztráta velký význam. Řekové sice ještě neprohráli, remízovými výsledky se však na první místo v tabulce jen tak nedostanou. Ani nyní je žádná lehká práce nečeká, Izrael si totiž též brousí zuby alespoň na druhé místo.

Výkony mistrů Evropy z roku 2004 se však zápas od zápasu zlepšují. Stále sice vyznávají obranný styl hry, o čemž svědčí skóre 2:1 po třech zápasech, avšak body z toho prozatím kapou. Výrazněji jižanský stát zaváhal pouze na úvod s Gruzií (1:1). Poté už vybojoval cenný bod v Chorvatsku za bezbrankovou remízu a v sobotním zápase si poradil s houževnatým Lotyšskem 1:0 díky brance Torosidise po hodině hry.

Nyní se na Řecko chystají papírově lehčí soupeři, Izrael v domácím prostředí je velmi hratelný, Malta by měla být ještě lehčím oříškem. Izrael v sobotním zápase dlouho bojoval o body doma s Chorvatskem, nakonec ani přes zlepšený výkon na ně nedosáhl (1:2). Na úvod zdolal Maltu, k zahození poté nebyl ani bod z půdy Gruzie po bezbrankové remíze. Nicméně k postupu musí obírat o body i velké favority, proto je téměř nutností něco uhrát v Řecku.

Oba protivníci se naposledy potkali v minulé kvalifikaci o MS 2010, Řekové v domácím prostředí dokázali Izrael udolat 2:1. A podobně vyrovnané střetnutí se dá čekat také teď. "Proti Lotyšsku jsme vyhráli spravedlivě, měli jsme hru pod kontrolou a dali relativně včas vítězný gól. Rádi bychom podobný výkon předvedli také proti Izraeli," vyjádřil se s přáním po pátečním zápase s Lotyšskem kouč Řeků Fernando Santos.

Trenér Izraele Luis Fernandez si před duelem s Řeky opravdu věří: "Na utkání s Chorvatskem jsme už zapomněli, vzali si z toho dobrý příklad a teď už myslíme jenom na Řecko. V každém případě můžeme vyhrát, i když nejsme favority. Rádi bychom vsítili rychlý první gól, abychom se uklidnili a pak mohli využívat další brejky. Obrana soupeře příliš zranitelná není, ale skřípe mu to v útoku. Klíčem k úspěchu je překvapit jeho obranu," domnívá se Fernandez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko32105:17
2.Řecko31202:15
 Gruzie31202:15
4.Izrael31114:34
5.Lotyšsko31022:43
6.Malta30031:60
Skupina G
Švýcarsko - Wales  (úterý 20:30)
Situace začíná být v případě Švýcarska i Walesu už poměrně kritická. Vstup do kvalifikace ani jednomu výběru vůbec nevyšel, a tak trenéři mají řadu důvodů k přemýšlení. Pro začátek by si alespoň rádi spravili náladu výhrou, kterou mohou vybojovat ve vzájemném zápase.

Od šokujícího vítězství nad Španělskem v rámci mistrovství světa to jde se Švýcarskem poměrně z kopce. Svěřenci trenéra Hitzfelda se trápí a v posledních měsících dokázali vyhrát jen v jednom případě, a to když zdolali souseda z Rakouska.

Také do kvalifikace vstoupili přímo hrůzostrašně. Hned na úvod dostali tvrdou lekci od Anglie, v pátek pro změnu nečekaně podlehli na půdě Černé Hory. "Naše situace nevypadá zrovna dobře, ale jsem si jist, že nadcházející dva domácí zápasy vyhrajeme," prohlašuje odhodlaně trenér Ottmar Hitzfeld.

Na posledním tréninku Švýcarska se neobjevilo hned několik hráčů. Z neznámých důvodů netrénovali Stéphane Grichting, Valentin Stocker, Scott Sutter a Steve von Bergen. Všichni by ale měli být připravení do zápasu zasáhnout. Vrátit by se mohl taktéž brankář Diego Benaglio, jenž v minulém utkání chyběl.

Z Walesu se už nyní stal žhavý adept na obsazení poslední příčky tabulky. Podceňovaná Černá Hora totiž zatím předvádí výborné výkony a má na svém kontě už devět bodů. To Velšané zůstávají daleko za očekáváním. Své dva dosavadní zápasy prohráli, naposledy doma s Bulharskem, a ani tentokrát se jim nadvakrát moc nevěří.

"Doufal jsem, že v říjnových zápasech uhrajeme šest bodů. Naše naděje na dobré umístění tak nyní hodně utrpěly. Teď to už bude složité, ale i na zápas proti Švýcarsku se dobře připravíme," prohlásil kouč Brian Flynn.

I na straně Walesu musí řešit problémy s absencemi. Pod disciplinárním trestem je totiž dvojice Chris Gunter a Sam Ricketts. Zápas by měl zmeškat také záložník Joe Ledley, jenž bude se svou těhotnou přítelkyní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anglie - Černá Hora  (úterý 21:00)
O postup na EURO 2012 se v kvalifikační skupině G měla prát Anglie a Švýcarsko, možná i Bulharsko. Vyrojil se v ní ovšem jiný černý kůň. A tohle přízvisko na reprezentaci Černé hory perfektně sedí. Ze tří utkání má plný počet devíti bodů. Anglie by si tak měla dávat pozor, byť bude mít ve Wembley podporu vlastních fanoušků.

Dá se říci, že tohle je vlastně aktuální šlágr této skupiny. Asi by tohle před startem kvalifikace těžko někdo tvrdil. Oba týmy však zatím ještě nic během své poutě neztratily. Z malinké, fotbalovou historií nedotčené balkánské zemičky u Jadranu, která je v neskutečném laufu, začíná jít pořádný strach.

Paradoxem je, že ke třem vítězstvím stačila Černohorcům vždy jen jedna branka. Jak doma na úvod proti Walesu, tak na půdě Bulharska, tak i minulý pátek proti Švýcarsku - všechny tyto zápasy skončily shodně 1:0. Během těchto tří kol tak tedy Černá Hora ještě neinkasovala! Pro hosty byla hlavně důležitá poslední výhra nad Švýcarskem.

Kouč Zlatko Kranjčar mluvil k médiím vždy hodně otevřeně. A ještě před pátečním zápasem nepoužíval žádná skromná slova. "Pokud porazíme Švýcarsko, což si přeji a v což pevně věřím, pak můžeme do Anglie odletět s čistými hlavami," říkal. "Jasně že Anglii plně respektuji. To jí ale nedává právo, aby si myslela, že je v utkání jasným favoritem."

A jakmile Kranjčar opravdu se svým týmem získal třetí výhru v řadě, byl ještě optimističtější. "Máme dobrý start. Vážně uvažuji o tom, že urveme druhou příčku a zahrajeme si baráž," chrlil sebevědomé výroky. "Považuji se ze realistu, opravdu. Optimistického realistu. Vždyť jsme v Podgorici porazili Švýcarsko."

Stránky britské BBC o Černé Hoře píší: "Malá země, která má sedm set tisíc obyvatel, tedy ještě méně, než má město Birmingham." Tak rozsáhlý článek o trpaslíkovi, který má hrát v rámci kvalifikace na anglické půdě, ovšem redaktoři této britské rozhlasové a televizní společnosti dlouho nenapsali. Už i média jako by tak trochu cítila strach.

Angličané totiž nemají s balkánskými protivníky obzvláště dobré zkušenosti. Makedonie třeba na Wembley několik let dozadu dokázala dvakrát remizovat, Rumunsko naposledy Albion porazil v roce 1970, Chorvatsko bylo právě tím mančaftem, které ho například nepustilo na EURO 2008. Černá Hora se s Anglií utkává poprvé v historii.

Domácímu mančaftu bude s kapitánskou páskou znovu velet Rio Ferdinand. Tyhle povinnosti měl kvůli jeho zranění na starosti doteď Steven Gerrard. "Nevěděl jsem, jestli budu znovu kapitánem. Spíš jsem se soustředil, abych byl fit," povídal obránce Manchesteru United. "Manažer vše analyzoval a zvolil mě. Jsem za to rád. Bylo těžké snášet, že jsem chyběl na mistrovství světa."

O síle Černohorců zkušený stoper moc dobře ví. "Bude to těžké utkání," neshazoval před médii protivníka. "My musíme hrát tak, jako by to byl A-zápas a ne jako nějaké béčkové přátelské střetnutí. Moc dobře víme, jak soupeř do kvalifikace vstoupil," zakončil. Anglie má na kontě zatím dvě suverénní výhry, 4:0 nad Bulharskem a 3:1 ve Švýcarsku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Černá Hora33003:09
2.Anglie22007:16
3.Bulharsko31021:53
4.Wales20020:20
5.Švýcarsko20021:40
Skupina H
Dánsko - Kypr  (úterý 20:15)
Třetí kvalifikační zápas čeká i Dánsko, které má zatím na svém kontě jen tři body. Dánové vyzvou ambiciózní Kypr. Ve skupině H je situace hodně zamotaná, na postup si brousí zuby hned čtveřice týmů a i z tohoto hlediska je zápas Dánska s Kyprem hodně důležitý.

Dánové vstoupí do utkání s Kyprem s rozporuplnou náladou. V prvním kvalifikačním utkání porazili nejtěsnějším rozdílem fotbalisty Islandu 1:0, ve druhém zápase podlehli favorizovanému Portugalsku 1:3. Skupinu zatím vedou překvapivě Norové a ani Kypr, ačkoliv má jeden bod, se nechce jen tak vzdát šancí na postup. Dánové, kteří nechyběli v Jihoafrické republice, prahnou po postupu do Polska a na Ukrajinu. V roce 2008 na EURU chyběli a nyní si to chtějí vynahradit.

Kypr představuje velmi nebezpečného soupeře. Kyperský fotbal je čím dál více vidět, především díky klubové práci. Týmy jako Famagusta či APOEL mají zkušenosti s Ligou mistrů, ovšem na reprezentační úrovni to ještě tak slavné není. Dánové si ale musejí před domácími diváky dát velkého "majzla”, vždyť Kypr remizoval v Portugalsku 4:4 a pak potrápil ve skvělé formě hrající Nory.

Oba celky se naposledy utkaly před více než patnácti lety, tehdy Dánové doma zvítězili vysoko 4:0. Pokud bychom měli sáhnout ještě hlouběji do historie, zjistili by jsme, že Dánové vyhráli jednoznačným způsobem i předchozí zápasy. Kypřané se ale historie nebojí a tentokrát chtějí domácího favorita minimálně potrápit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Island - Portugalsko  (úterý 21:45)
Portugalsko se pod novým trenérem Paulem Bentem zvedlo a v pátek poprvé v kvalifikaci zvítězilo, když si pohrálo s Dánskem 3:1. Naváží fotbalisté z Pyrenejského poloostrova na toto vítězství v chladném Rejkjaviku?

Hráči Islandu měli minulý týden volno, ve skupině H tak odehráli zatím pouze dva zápasy, ve kterých neuhráli ani bod. Trenér Ólafur Jóhannesson věří, že jeho svěřencům pomůže návrat zkušených hráčů do sestavy Hermanna Hreidarssona a Eidura Gudjohnsena. "Určitě udělají náš tým silnějším," prohlásil.

Nový kouč Paulo Bento dostal po odvolání Carlose Queiroze za cíl dovést Portugalce na mistrovství Evropy, první krok má úspěšně za sebou. Jeho svěřenci porazili nepříjemné Dány 3:1 a dal tak trochu zapomenout na špatný vstup do kvalifikace. "Cílem je být na Euro 2012," řekl Bento. "První krok jsme udělali, ale chceme ze dvou utkání šest bodů." Portugalci jsou před duelem na Islandu kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 4.60 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Norsko33005:29
2.Portugalsko31117:64
3.Dánsko21012:33
4.Kypr20115:61
5.Island20021:30
Skupina I
Lichtenštejnsko - Česko  (úterý 20:00)
Potřetí a letos naposledy budou čeští fotbalisté bojovat o body v kvalifikaci mistrovství Evropy a v úterý v Lichtenštejnsku je znovu čeká především perné dobývání soupeřovy obrany. To se jim v předchozím zápase se Skotskem nakonec podařilo, druhá výhra by nyní přinesla klidnější zimu a optimističtější vyhlídky národního mužstva do dalšího průběhu kvalifikace.

Česká reprezentace už dávno nepatří ve světovém žebříčku mezi nejlepší, ale soupeři ji stále mají zafixovanou jako favorita. A tak každý kvalifikační zápas - s výjimkou obou duelů proti Španělsku - bude podle všeho především zkouškou trpělivosti a variability v ofenzivě. Páteční výhra nad Skotskem sice ukázala, že si s tím mužstvo dokáže poradit, ale aby setřáslo tlak, musí dál vítězit.

Úterní soupeř svým jménem patří mezi fotbalové trpaslíky, ale pro vysoké výhry se do Vaduzu už dávno nejezdí. Španělsko zde nedávno sice vyhrálo 4:0, ale i mistři světa po utkání připouštěli, že rozhodující byl brzký gól.

I proto trenér Michal Bílek už od soboty hráče nabádá, aby se připravili na další těžkou zkoušku. "Bude to složité. Klíčové bude znovu zachovat koncentraci a trpělivost proti defenzivnímu bloku, přestože si myslím, že soupeř bude chtít více hrát fotbal než naposledy Skotové. Je jim to totiž vlastní," upozornil před duelem český kouč.

Možná že o to více bude třeba dávat pozor i v zadních řadách, aby se neopakoval scénář z duelu proti Litvě. Bílek podle všeho vsadí až na složení útočné dvojice na stejnou sestavu jako se Skoty, žádné velké experimenty se nedají čekat. Jedinou otázkou je, kdo se postaví na hrot k Necidovi.

V úvahu přichází nasazení mladíka Václava Kadlece, případně přesunutí Štajnera ze zálohy. Jenže proti tomu zase mluví sobotní účast na hannoverské exhibici; těžko počítat s tím, že na hřiště půjde fotbalista, který celý víkend u mužstva nebyl.

O možnostech snaživého soupeře vypovídají výsledky z posledních let. Remízu si z Lichtenštejnska odváželi před šesti lety Portugalci, posléze Slováci a Finové; nevyzpytatelný Island zde dokonce prohrál 0:3. Naposledy dokázal zdejší výběr zkomplikovat Skotsku jeho roli dokonce na jeho stadionu, kde před měsícem prohrál až gólem z 97. minuty.

Lichtenštejnci podle všeho nemohou počítat s žádnou masivní podporou fanoušků. Na utkání se Španělskem byl sice takřka plný stadion, ale podle očitých svědků 95 procent diváků fandilo hostujícímu týmu. Tentokrát bude v šestitisícové aréně na břehu Rýna asi podstatně chladnější atmosféra, a to nejen kvůli tomu, že nádherné slunečné dny ve Vaduzu střídají večery s teplotami těsně nad nulou.

Češi si budou muset dát pozor především na útočníka Maria Fricka ze St. Gallenu, jenž se blíží ke stovce startů v reprezentaci a vstřelil v ní už 15 gólů. Pro českého fandu bude určitě zajímavý i start bratrské dvojice Martina a Michaela Stocklasových, což jsou potomci českých emigrantů. Také oni mají na svém kontě více reprezentačních zápasů než většina českých fotbalistů.

Zápas začne ve 20:00, přímo vysílá Sport 1. Delegováni byli ruští rozhodčí, jako hlavní Stanislav Suchina, jenž rozhodoval loni na podzim pohárový zápas Teplic v Tel Avivu. Jeho asistenty budou Tichon Kalugin a Vitalij Drozdov.

Po jedné žluté kartě v dosavadním průběhu kvalifikace a tudíž v ohrožení zastavení činnosti pro nejbližší březnový zápas ve Španělsku jsou na české straně Hubník, Necid a Hübschman.
Lichtenštejnsko - pravděpodobná sestava:
Jehle - Rechsteiner, Michael Stocklasa, Martin Stocklasa, Oehri - Burgmeier, Erne, Wieser, Polverino - Frick, D. Hasler.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Pospěch, Hubník, Suchý, M. Kadlec - Rosický, Hübschman, Plašil, Polák - Necid, V. Kadlec.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 23.00 - 7.75 - 1.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Španělsko  (úterý 21:00)
Velký zápas odehrají Skoti v Glasgow, přivítají totiž úřadující mistry světa ze Španělska. Podle domácího trenéra Craiga Leveina jeho muži čelí pravděpodobně nejlepšímu týmu, který kdy ve Skotsku hrál.

Skoti v pátek podlehli České republice 1:0 a po třech utkáních mají čtyři body. Teď je čeká ještě mnohem větší oříšek než naše reprezentace, tím jsou mistři světa i Evropy Španělé. Výhodou Skotů však je skvělé domácí publikum v Glasgow, kde jsou silní. "Čelíme pravděpodobně nejlepšímu tým, který kdy ve Skotsku hrál," míní trenér Craig Levein. "Naší výhodou je, že budeme hrát doma. Je důležité, že budeme mít příznivce v zádech. Uvidíme, co dokážeme. Je to největší zápas, kterého se zúčastním a stejně to má mnoho hráčů."

Otazník visí nad starty Grahama Dorranse, Stevena Whittakera a Arona Huttona. Posledně jmenovaného zadáka Tottenhamu možná ve středu obrany Skotska nahradí debutant Phil Bardsley. Kvůli kartám stojí Barry Robson.

Do zálohy La Roja se vrací uzdravený Xabi Alonso, pochybnosti jsou nad starem Sergia Ramose, který si proti Litvě poranil kotník. "Víme, že budeme hrát v úterý před velmi bouřlivými fanoušky, ale pokusíme se uhrát tři body," prohlásil záložník Španělska Santi Cazorla. "Skotsko bude hrát s největší pravděpodobností před svoji brankou a čekat si na úder z brejku. Bude to fyzicky náročná bitva." Španělé zatím ve skupině I neztatili ani bod, porazili Lichtenštejnsko 4:0 a v pátek Litvu 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.25 - 4.75 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko22007:16
2.Skotsko31112:24
3.Litva31112:34
4.Česko21011:13
5.Lichtenštejnsko20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (146)

Přidat komentář
domingo

Francie vyhraje 32:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francie by mohla remizovat...

Reagovat
smazaný uživatel

mohla by

Reagovat
Liquid

lysohlávky?

Reagovat
smazaný uživatel

Klaas Jan Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter je zpět!

Reagovat
kiwwi

Slovensko 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

holandsko-svedsko x

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

De Jong potrestán nebude

Anglická FA nebude trestat záložníka Manchesteru City Nigela de Jonga, po jehož zákroku utrpěl záložník Newcastlu Hatem Ben Arfa dvojnásobnou zlomeninu nohy a mimo hru bude zhruba půl roku. Rozhodčí utkání mezi Manchesterem City a Newcastlem zákrok neposoudil jako nedovolený a nizozemskému záložníkovi, který byl poté vyřazen z nominace národního týmu, neudělil ani kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Placebo

Snad už ten hon na De Jonga skončí

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie anglickým hovadům..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

dneska nás čeká definitivní pád slováků na hubu a jejich návrat do reality

Reagovat
stas87

myslis ze ti irski kopaci vyhraju?ja myslim ze nie dobre hravaju vzdy len na ostrovoch a vonku prehravaju....no mozno nas caka definitivny pad ceska po remizke v tej prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtenštejnsko není prdel, ale země s jednou z nejvyšších životních úrovní v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Placebo

Rozdíl mezi Českem a Slovenskem je v tom, že Češi se proti Skotům snažili hrát ofenzivní fotbal a nakonec úspěšně dobyli skotskou tvrz. Za to Slováci se proti Irům schovaj na svou půlku a budou čekat na nějakou díru v obraně soupeře. I přes to, že hrajou doma a měli by se snažit soupeře zatlačit a vykopat z něj tři body, bouou Slováci betonovat, protože boužel pro ně a pro diváka, nic jinýho neumí. Čekaj jen na náhodnej gol, jako proti Rusku a pak se zase schovaj do zákopu, což jim vyhovuje, ale pokud se octnou v roli mírného favorita a měli by držet otěže hry,neví co mají dělat viz.Armenie).

Reagovat
kiwwi

no nahodnejsi gol ako sme dali Rusom som snad este nevidel

Reagovat
Placebo

Cheš říct, že ten gol praměnil z útočné aktivity a drtívého tlaku Slováků? Vždyt jim ho Rusové doslova darovali.

Reagovat
smazaný uživatel

to je nepodstatné

Reagovat
stas87

no vase stastie je ze mate oproti nam kreativnejsiu zalohu v utoku mame aj vy aj my nekopov a v obrane sme mierne lepsi inak o tom ze nic nevieme vymysiet by som bol tisko vase euro 96 toho bolo dokazom skvela obrana nulovy utok a spoliehanie sa na nahodne goly+penalty

Reagovat
Placebo

Tak že by byli Jarda Plašil nebo Polák nějak extra kreativnější se mi nezdá , jen by to chtělo se nebát, rád bych jednou viděl jak Slovensko, jak vlítne na svýho soupeře a nadělí mu pořádnou nadílku

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil je hodně kreativní.. V Bordeaux po odchodu Gourcuffa má právě tvorbu hry na starosti on.. A Polák, když má den, tak má parádní dlouhý přihrávky. Slovensko tu zálohu takhle kreativní nemá, ale za to má individuálně schopnější křídla..

Reagovat
Placebo

Aha Plašila jsem po odchodu Gourcuffa ještě hrát neviděl a co se týče Poláka, je škoda, že těch dobrých dnů nemá víc Každopádně ani jeden z nich, zatím nepředvádí v repre své maximum, určitě jsou schopní ukázat víc...A ještě, prosím tě, jak je uspořádána záloha v Bor právě po odhcodu zmíněného Gourcouffa?

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak je to u většiny hráčů, že v repre nehrajou svoje maximum, protože tam nejsou tak sehraný jako v klubu. Aby hráč dokázal v repre zahrát maximum, tak musí bejt genius jako Rosický nebo třeba hráč jako Robben, kterej spoluhráče k ničemu nepotřebuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Placebo

A někteří zas umí hrát jen v repre, třeba takovej Klose

Reagovat
smazaný uživatel

Je to takovej mišmaš.. Jussie hraje místo Gurcuffa a hraje tam příšerně (i když domingo ti řekne, že tam je dobrej ) Fernando s Alouem hrají CM/DM, Plašil to samé co hrál pod Blancem..(Dá se říct, že něco podobného jako Rosa v repre) a Wendel jediné ostré křídlo.. Ale zatím se to nijak neustálilo.. Fernando hrál pár zápasů dokonce na stoperovi, chvilku se hrálo 4-4-2.. Prostě zatím se neví, jak to bude přesně vypadat..

Podle mě to ale bude asi takhle:

---------Fernando------Alou-----------

Plašil(BK)---Jussie(Plašill)---Wendel

Reagovat
Placebo

Musím obětovat jeden z mých zápasů a konečně se po dlouhé době na ně podívat Každopádně díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je to nic moc.. Počkej si třeba za měsíc, to to bude snad už lepší

Reagovat
domingo

Jussie je dobrej!

Ideální by to pořád bylo tak, jak jsem říkal hned na začátku -

------------Alou-------------

--Fernando---Pláša--------

-FBK--Modeste--Wendel-

Je to trochu ijný než Blancovo 4-2-3-1, protože tam má dvě ostrý křídla a nemá klasický AM. Ten rozdíl tam dělá právě FBK.. Bordeaux v současnosti nemůže hrát stejný systém co poslední dva roky, protože jim chybí Gourcuff a Plašil ani Jussie nejsou Gourcuff. Očekávám, že to Tiganovi každou chvíli dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jussie je dobrej.. Ale jako křídlo. Na AM si absolutně neví rady.. Je tam jak kdyby tam nebyl. Plašil hraje o dost líp, než on.. Ale ta tvoje sestava je ještě lepší jak ta moje.. Pravda, ale přemýšlím spíš tak jak to asi postaví Tigana, protože zatím to spíš spěje k tomu, co píšu já..

Reagovat
domingo

No až na tu alternaci Jussie/FBK (což je post za post) ty sestavy máme úplně stejný, tam ani jiná možnost není snad. Jde spíš o to, co jim dá za pokyny

Reagovat
smazaný uživatel

V tý mojí je Plašil volnej hráč, v tý tvojí BK jako křídlo, ne?

Reagovat
domingo

Jo, na hřišti by to vypadalo úplně jinak, ale jsou tam stejní hráči, jenom jinak poskládaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že se bavíme spíš o rozestavení, než o tom, kdo bude hrát..

Reagovat
KnoxXx

dobra hlupost, potencial v strede pola je velky, ale je problem, ked v hociktorom zapase hrame s 5clennym stredom pola a zvacsa s dvomi, pripadne dokonca s tromi def. zaloznikmi, pricom jeden z nich je Karhan

Reagovat
KnoxXx

teda odpoved je taka, ze za danu katastroficku nepohladnu hru je zodpovedny trener, ktoreho jedinou devizou je, ze patri k tym stastnejsim na nasej zemeguli

Reagovat
Minister

Ale nemôžu hrať všetci tak "úžasne" ofenzívne ako Barcelona. Futbal sa hrá na góly, a ak nám táto hra prinesie víťazstvá a body, tak ja budem spokojný aj s takouto hrou.

Slovensko do toho!

Reagovat
Placebo

Ale to neznamená, že Slovákům nepřeju. Jen se mi vubec nelíbí jejich hra. Rád se nechám překvapit, co předvedou dnes. Když konečně předvedou vyrovnanou partii a nebudou se jen chvovávat za val, tam ji klidně dám i ten palec nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

ty si hotový jasnovidec

Reagovat
smazaný uživatel

Nekdo uz tu psal, ze hra Irska by Slovakum nemela sedet, ja si myslim opak, ze hra Slovaku by nemela vyhovovat Irsku.

Reagovat
Placebo

Tak Irové jsou stejně jako všichni ostrované zvyklý hrát nahoru a dolů, uvidíme jak jim bude vyhovovat dobívání slovenských vrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod Trapattonim se zadne nahoru dolu nehraje, je to takova italska nuda navlecena do hracu zvyklych na anglicky fotbal, takze se ty styly mlati pres sebe. Prirovnal bych to k venkovnim zapasum ManCity, tam taky nejsou schopni dominovat a tim padem je to casto priserna nuda. Slovaci by byli pekne pitomi, kdyby se nechali Irama zatlacit, protoze tym slabsi urcite nemaji. Ja strasne doufam, ze me Irove zase jednou za cas potesi aspon vysledkem, jejich zapasy si hodne uzivam, je to sranda mit jako oblibenou repre zrovna tu jejich

Reagovat
Placebo

Čekáš že Slovensko bude ovládat hru a tvořit si jednu šanci za druhou? Pokud Irové budou vyčkávat a čekat co vytvoří jejich soupeř, tak jim nic nehrozí a odvezou si bod, protože Slovensko prostě ovládat hru neumí. Jako by říkalo:"my ten balon ted nechceme, my si počkáme na vaši chybu" Ale co, třeba mě Slováci dnes překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Hru Slovenska neznam tak dukladne, v tomhle mas mozna pravdu, nemuzu posoudit. Ja jen nechtel, aby se tu z Irska delala nejaka neprekonatelna prekazka, protoze pro Slovaky by to mel byt porazitelny souper. Irsko mozna bude cekat na chybu jako vetsina tymu hrajicich venku, ale pokud by chteli postavit nejaky obranny ukryt, tak si tim sami podriznou vetev, protoze takovy fotbal jim nesedi. Navic obrana neni v nejlepsi forme a jedina velka hvezda v kadru Irska sedi na lavicce City.

Reagovat
soukup

no tak ještě abysme proti někomu, kdo útočníky postaví 30m od vlastní brány a čeká, nehráli ofenzivní fotbal, to by byl celkem vrchol

Reagovat
smazaný uživatel

pekný kurz na Lichtenštajnsko

Reagovat
smazaný uživatel

ale kurz na škótov sa mi zdá príliš lahodný

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych - Skotové jsou v současnosti jedni z největších loserů v Evropě vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem armensko remizuje ... vyčerpali sme ich

Reagovat
Carrick

Neví někdo, jestli bude mít Belgie opět nějaké absence?

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie - Andora1

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie - Andora 1

Faerské O. - S. Irsko 02

Kazachstán - Německo 2

Makedonie - Rusko 02

Nizozemí - Švédsko 10

Itálie - Srbsko 10

Francie - Lucembursko 1

Skotsko - Španělsko 02

Island - Portugalsko - 02

Dánsko - Kypr 10

Lichtenštejnsko - Česko 2

Ázerbajdžán - Turecko 02

Anglie - Černá Hora 1

Bělorusko - Albánie 10

Reagovat
Kovi81

celkovy kurs by byl hodne chaby

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmíš to vsadit za 100,-. Ale zas míň prohraješ.

Reagovat
domingo

Tak taky to jde, dát 15-20 megatutovek a on se ten kurz nastřádá minimálně stejně, jako když dáš dva těžší zápasy. I ta úspěšnost bude plus mínus stejná.

Ale zrovna tady bych měl hodně velkej respekt z Černé Hory

Reagovat
smazaný uživatel

Mam to za 5000,- v kursu 3,6. Docela slušný myslim. A Černý Hory se bojím, ale přece nemůže vyhrávat pořád.

Reagovat
Liquid

ne že bych ti to nepřál, ale podle mě tak 1 nebo 2 překvápko bude, ta Arménie třeba může plichtit, a když s Anglií uhrálo plichtu Alžírsko, proč by to nemohla dokázat ČH, jinak ale spíš bych tipl, že překvapí Makedonie

Reagovat
Liquid

tak Arménie v klidu již

Reagovat
Placebo

Už jsem viděl lepší tiket. Kámoš pracuje v sázkovce a ukazoval mi jednu sázenku, kde chlap dával asi 10 zápasů všechny pod 1,10 a celkovej kurz 1,8. Vsadil to za dvacku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Co se směješ? za 50 let bude ve vatě.

Reagovat
Liquid

a ještě to nevyšlo ne?

Reagovat
Placebo

Měl tam dvojku na Slováky v Armenii

Reagovat
Placebo

02 ne dvojku

Reagovat
Liquid

tu 2 sem tam měl bohužel já za 1,75 a jediná chyba

Reagovat
Placebo

Taky bych ji dal, ale kurzy pod 1,8 nevsázím. Zkouším spíš trefovat nějaký překvapení nebo remízy

Reagovat
fantomas

Dneska sem dal, že Rangers o víkendu vyhrajou 2:0 a že St.Mirren remizuje s Hamiltonem 0:0...z dvacky může bejt litr.

Reagovat
Placebo

Tak nějak jsem to myslel To by klidně mohlo vyjít. St Mirren a Hamilton mají stejné skore a oba jsou stejně neschopní

Reagovat
fantomas

Přesně, to se spíš bojim těch Rangers, protože Motherwell nejsou zas takoví nazdárci a mohli by dát góla.

Reagovat
Placebo

Rangers si poradijou Nemůžou si dovolit doma ztrácet body.

Reagovat
fantomas

Tak nejde o ztrátu, ale třeba o výhru 2:1.

Reagovat
Placebo

I výsledek si pohlídaj, v duelu Rangers se Celtikem se může pořítat každej gol

Reagovat
fantomas

Nu dobrá...je na to pořád menší kurz než na ten St. Mirren.

Reagovat
Placebo

Že bych to vsadil taky? Koukám, že já jsem se dnes nějak rozpovídal, na to že jsem tu už dva roky jen jako čtenář

Reagovat
fantomas

Do toho!

Reagovat
Placebo

No jo, ale co kdybych vyhrál. Co budu dělat s tolika penězma?

Reagovat
domingo

No však jo, to jsem dělal taky... po škole do chance, za dvacku pár tutovek, večer shrábnout kilo a jít do hospody

Reagovat
Placebo

Kilo se ještě dá, ale 38Kč? Vlastně 16kč do plusu

Reagovat
domingo

třeba potřeboval na vlak domů

Reagovat
Placebo

Vlakem za 38kč? To by tu vzdálenost ušel i pěšky

Reagovat
Kepy_FCB

Turci ti v půli padají...

Reagovat
smazaný uživatel

No, né vždy je posvícení.

Reagovat
Kepy_FCB

Tak lepší když nevyjde hned první než poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě už to nestresuje. Většinou vsadim 2 zápasy a pak to je rychlý.

Reagovat
Kepy_FCB

Arménie - Andora 2:0

Faerské O. - S. Irsko 0:1

Kazachstán - Německo 0:4

Makedonie - Rusko 1:2

Nizozemí - Švédsko 1:0

Itálie - Srbsko 1:0

Francie - Lucembursko 5:0

Skotsko - Španělsko 0:3

Island - Portugalsko - 1:3

Dánsko - Kypr 1:0

Lichtenštejnsko - Česko 0:3

Ázerbajdžán - Turecko 1:2

Anglie - Černá Hora 2:0

Bělorusko - Albánie 4:0

Reagovat
Liquid

myslím že Makedonie neprohraje a Faeřani by taky nemuseli prohrát, doufám, že Island obere body Portugalce a Skotové Španěle

Reagovat
Kepy_FCB

Švýcarsko-Wales 3:1

Řecko-Izrael 1:1

Lotyšsko-Gruzie 0:0

Finsko-Maďarsko 0:0

San Marino-Moldavsko 0:1

Estonsko-Slovinsko 2:2

Belgie-Rakousko 2:0

Slovensko-Irsko 1:2

Reagovat
Liquid

Estonsko a Montenegro come on !!!

Reagovat
domingo

Reagovat
Kepy_FCB

hlavně to Montenegro

Reagovat
smazaný uživatel

dneska slovensko vyhraje, dejte na mne, pekný kurs

Reagovat
Liquid

posledně mě připravili s nějaýma pastevcama o 800,-, ne díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo pastevské derby, na to se nevyplatí dávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Azerbajdžan-Turecko 1:0 50 min.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Faerské ostrovy

Reagovat
smazaný uživatel

Go! Fa.Ost.-N.Ireland 1:0

Reagovat
Bayern +

Adam Szalai

Reagovat
Ligter

Ázerbajdžán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

OT: Slavia vede nad Ústím...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Pipo123

Ázerbajdžán - Turecko 1:0 wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

turecko prohrálo v azerbajdžánu! no to mi ho teda vy!!! aspoň už se nám nikdo nebude smát. že slováčci.... při každé příležitosti se smáli že naše béčko prohrálo přátelák v azerbajdžánu ale dnes tam prohrálo turecký áčko v kvalifikaci!!!

Reagovat
Pipo123

ono je to už fakt celé naopak, Bielorusko si vyhrá vo Francúzsku, Armensko si nás podá ako nič, Turci padnú v Aze, to je už moc, sa tá európa asi vyrovnáva

Reagovat
smazaný uživatel

a dnes prohrajem v lichtenštejnsku

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

V Arménsku, pred rokom v kvalifikácii prehralo Belgicko, len tak medzi rečou, pred troma rokmi tam prehrali Poliaci,a remizovali Portugalci, Srbi, Ukrajinci či Rumuni, Arménsko vonku uhralo remízu v Grécku a Norsku,

Reagovat
smazaný uživatel

Na Mesutovi mi začína vadiť jeho profesorská hra.

Reagovat
smazaný uživatel

někde čr:licht na netu?? nemám sport:(

Reagovat
Slejdy

primlouvam se,na atdhe mi to nejede

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hart, Glen Johnson, Ferdinand, Lescott, Ashley Cole, Adam Johnson, Gerrard, Barry, Young, Rooney, Crouch.

Subs: Foster, Warnock, Cahill, Wright-Phillips, Wilshere, Downing, Davies.

Super sestava

Reagovat
tomasinho

Snad dostane šanci i Davies.

Reagovat
Bayern +

Citizens

Reagovat
tomasinho

Kdes nechal Udine?

Reagovat
Bayern +

odpočívať v pokoji

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Reagovat
Bayern +

pre inováciu nicku

Reagovat
smazaný uživatel

Hh...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se nám ztrácíš před očima....

Reagovat
Bayern +

Reagovat
alcantara

vitazna

Reagovat
Bayern +

Janko Ďurica

Reagovat
Bayern +

Janko Mucha

Reagovat
Kovi81

parada...

Reagovat
smazaný uživatel

Ďurica odčinil chybu, ešteže. Penalta byť nemala, spravodlivosť existuje!

Reagovat
smazaný uživatel

Irové jsou nechutní simulanti....Už proti Rusku to pořád zkoušeli. Prý to měli být tvrdí a féroví chlapíci.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim te, jak se dari McGeadymu ve Spartaku?

Reagovat
stas87

jeden z najlepsich spolu s brazilcami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

gol po absolutnej blbosti duricu dalsia chyba jendriseka sa nastastie iri nepresadili ale keanovi chybal krocik...strasne chyby ako keby si nasi mysleli ze ich super nebude napadat a mozu si v klude rozohravat k penalte sa vyjadrovat nebudem staci len tolko ze rozhodcovia z talianska a spanielska su dlhodobo velmi trapny a mali by si piskat len svoje ligy a nekurvit medzistatne zapasy stred irov je velmi sillny tam ich nepretlacime rychle prihravky po zemi do kridel to uz je ina pesnicka no po hriechu sa stalo len raz za polcas a uz konecne prestat s nakopmi na sestaka ktory snad nikdy nevyhra hlavicku

Reagovat
Pipo123

Kucak je hrozný, ani jedna prihravka neni dobrá, všetko zlé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele