Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
12.10.2010 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Řecko - Izrael 2:1

Fotbalisté Řecka zvládli důležité utkání s Izraelem a úspěšně vykročili alespoň za baráží o evropský šampionát v roce 2012. Ovšem žádná lehká práce to proti houževnatému soupeři nebyla. Řecko sice dokázalo jít do brzkého vedení, jenže hosté po necelé hodině hry srovnali stav a měli jediný cíl. Remízu ubránit. Avšak tyto snahy jim zmařila o několik minut nařízená penalta, kterou domácí tým proměnil.

Řecko pak až do konce udrželo nadějný stav a dostalo se do prozatímního vedení. Naopak Izraeli se naděje na účast mezi nejlepší šestnáctkou zmenšila.

Řekové si udrželi sérii neporazitlelnosti a po čtyřech odehraných kolech mají osm bodů. Vedou tak o bod před Chorvatskem, to má však zápas k dobru. A zřejmě právě v jejich vzájemném duelu se rozhodne, který celek postoupí na šampionát přímo a který naopak bude ještě bojovat o místo v baráži. Nicméně na Izrael nečeká žádná lehká práce, ve zbývajícím průběhu totiž bude muset získat asi tak deset bodů.

Přitom Řekové byli v úvodu zápasu pod tlakem soupeře. Už po čtvrthodině hry potkala Řecko nepříjemná zpráva, když Sotiris Ninis musel být nahrazen mladíkem Yiannisem Fetfatzidisem. Diváci se nějakého strhujícího průběhu nedočkali, hned první šance se přeměnila v gól. Po pasu Pantelise Kafese se uvolnil Dimitrios Salpigidis a zavěsil přímo nad gólmana Dudu Aouateho. Hosté spálil svou největší možnost úvodní půle pět minut před koncem.

Přímý volný kop Liora Rafaelova skončil těsně nad domácí brankou. Po změně stran hosté lehce přitlačili a dočkali se velmi šťastné trefy. Po přízemním centru Colauttiho zamířil přímo do vlastní klece Nikos Spyropoulos, který byl pod velkým tlakem Eteye Schecthera. Hosté se ale z vedení vskutku neradovali dlouho. Ve vápně se totiž skvěle uvolnil Salpigidis a gólman Aouate neměl jinou možnost, než ho poslat k zemi.

K důležité penaltě se postavil zkušený harcovník Georgios Karagounis a naprosto bez problémů uklidil balón do pravého dolního rohu. Nicméně Izrael se v žádném případě nevzdával. Hned po inkasované brance vystřídal Gil Vermouth, který po dvou minutách pobytu na hřišti rozezvonil tyč. Avšak poté už vážnějších akcí ubylo a hosté srovnat nedokázali. V samém závěru napálil Loukas Vyntra v tváří tvář gólmanovi Aouatemu jeho rameno, stav se tak už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a zase nudny recky fotbal.....kez by Izrael vyhral...tip 0.. 0:0.....prani tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

X2.Tipuji,že podruhé za sebou vyhrát doma se asi nepovede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele