Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
12.10.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Severní Irsko 1:1

Faerské ostrovy si připisují první body do kvalifikační tabulky. Na fotbalovém trpaslíkovi si překvapivě vylámali zuby Severní Irové, ti sice ještě neprohráli, ale remíza 1:1 je pro ně velkou ztrátou.

První poločas nabídl několik zajímavých okamžiků a to na obou stranách. Faerské ostrovy totiž vůbec nepůsobily špatným dojmem a Severní Irové to měli hodně těžké. Ve 26. minutě vypálil z otočky domácí Holst a brankář Taylor musel lapit. V náručí Taylora se objevil i nenápadný pokus Samuelsena. Severní Irové poprvé více zahrozili až střelou Evanse, avšak Mikkelsen v brance Faerských ostrovů zasahovat nemusel.

Obránce Evans se namotal i do druhé brankové příležitosti hostů, zblízka ale branku nedal. Ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky ještě ohrozili branku soupeře znovu Holst a v nastavení hostující McAuley, který na zadní tyči nedokázal procpat míč do branky.

Druhá půle začala náporem Severního Irska, bylo to logické. Britové byli favority a výhra by je posunula blíže postupu na EURO 2012. Jenomže McGinn trefil z úhlu jen boční síť a útočník Lafferty hlavou nechal vyniknout Mikkelsena, ten předvedl fantastický zákrok. Přesně po hodině hry uštědřil hostům obrovský šok Holst. Útočník Faerských ostrovů si pohrál s hostující obranou a pak vstřelil gól - 1:0.

Snaha vyrovnat se dostavila okamžitě, Severní Irové vyvinuli velký tlak a domácí se museli bránit. Evans opět minul a totéž platilo i o Bruntovi. Vyrovnání se nakonec dostavilo v 76. minutě, Lafferty zužitkoval Bruntovu přihrávku a střelou od tyče překonal Mikkelsena - 1:1. Hráči v zeleném ještě sahali po vyrovnání, ale ani ve čtyřminutovém nastavení se jim to nepovedlo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2.....0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tip:2,,,,,,,,,,,určitě o dvě branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele