Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
12.10.2010 21:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Island - Portugalsko 1:3

Nový trenér Portugalska Paulo Bento dokázal během pěti dnů vzkřísit naděje národního týmu na postup na Euro 2012. V pátek porazili Portugalci Dánsko, dnes uspěli i v dalším těžkém utkání na Islandu, přivezli výhru 3:1.

Pro hosty začalo utkání nejlépe, jak mohlo. Ve třetí minutě fauloval kousek před vápnem Martins a následný přímý kop proměnil Cristiano Ronaldo. Islanďané ale nachystali rychlou odpověď. Běžela sedmnáctá minuta, když na Sigurdssonův roh vyskočil nejvýše Heidar Helguson a bylo srovnáno.

Domácí se snažili pozorně bránit, rozbíjeli a kouskovali kombinační hru soupeře. Portugalci tak byli mnohokrát nuceni zkoušet štěstí střelami z větší vzdálenosti, to ale pro ně nebyl problém. Ve 27. minutě se do balónu opřel ze třiceti metrů Raúl Meireles a byla z toho parádní střela a krásný gól.

Stejný hráč se v podobném stylu prezentoval i krátce po přestávce, ovšem další pumelicí jen napálil břevno. Třetí branku Portugalska tak přidal až v 72. minutě Helder Postiga. Ronaldo zaměstnal obranu domácích, načež Gunnleifsson nedokázal odkopnout míč a Postiga se dostal k laciné brance.

Portugalsko si tak odvezlo výhru 3:1, která mu v kvalifikační skupině H hodně pomohla. Vede sice stále Norsko, Portugalci se ale dvěma výhrami v pěti dnech vrátili zpátky do hry o postup. Island je na tom o poznání hůře, všechny tři dosavadní zápasy prohrál a je poslední.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
cresposuper

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

tesna vyhra Portugalska....tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nezmrznou tak by měli vyhrát tipují 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

I Portugalsko má "nůž na krku",jinak než za 2 by to nemělo skončit.

Reagovat
AnthonyR

Škoda že jsem ten zápas neviděl, víc než fotbal by mě zajímalo to, jestli se Cristianu Ronaldovi nevytvořili na hlavě rampouchy z gelu na vlasy, nebo jestli si vzal kulicha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo měl rampouchy a právě tím byl Islandu nejvíc nebezpečný. Centrům na něho nechtěl nikdo konkurovat. V hlavičkovém souboji by to mohlo být životu nebezpečné ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele