Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
12.10.2010 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovensko - Irsko 1:1

Slovensko má ze dvou říjnových duelů pouze bod. Po překvapivé páteční blamáži v Arménii tentokrát uhrálo remízu v domácím utkání s Irskem.

Povedený vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy s těsnými výhrámi doma s Makedonií i v Rusku zkomplikovalo nečekané zaváhání v Arménii. Na vyprodaném stadionu v současné slovenské fotbalové metropoli Žilině tedy měli Slováci co napravovat. Irové však v pátek doma prohráli s Ruskem a další tři body druhému velkému soupeři o postup ze skupiny v žádném případě darovat nechtěli.

A byli to právě oni, kdo šel ve vyrovnaném úvodu utkání do vedení. Rozehranou standardní situaci po zbytečném faulu zakončil v 16. minutě nekompromisní střelou hostující stoper St. Ledger. Zaskočení Slováci se pak dlouho nemohli dostat do hry, naopak Irové hrozili i nadále a od druhého gólu po Faheyho střele zachránil domácí výborným zákrokem brankář Mucha.

Zpět do hry dostala domácí také standardní situace. Ve 35. minutě kopal Hamšík roh, který prodloužil Kucka a na zadní tyči nabíhající Ďurica rozjásal žilinský kotel pod Dubňom. Do přestávky ale hrozili spíše hosté. Nejprve Robbie Keane v nadějné pozici minul centrovaný míč a v samém závěru prvního poločasu dokonce neproměnil penaltu! Faul Muchy na pronikajícího McGeadyho napravil sám gólman důležitým zákrokem, když vystihl směr střely irského kapitána.

V druhé půli pokračoval bojovný styl hry a především na slovenských reprezentantech nyní bylo vidět, že s remízou spokojeni nejsou. Větší příležitosti však buď pochytal brankář Given, jako v případě Hubočanovy dalekonosné střely, nebo skončily mimo bránu, například při hlavičce Oravce. Poslední slovo patřilo nebezpečným hostům. Do nadějné střelecké pozice se dostal Keane, ovšem své penaltové zaváhání nenapravil a souboj dvou aspirantů na přední umístění ve skupině B tak skončil zaslouženou dělbou bodů.

Po čtyřech odehraných podzimních zápasech je tedy situace ve skupině B velmi vyrovnaná a boj o postupová místa rozhodnou zbývající duely v příštím kalendářním roce. Se třemi očekávanými favority skupiny (Rusko, Slovensko a Irsko) zatím překvapivě drží krok také Arménie.

Autor: Martin Lavický

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
cresposuper

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

X.....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Po blamáži s Armeny Slováci vyhrají 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vieme zahrať stokrát lepšie ako v Arménsku, takže 1 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

po katastrofalnych vysledkoch a vykonoch sme vzdy ten nasledujuci zapas odohrali nad ocakavanie (Anglicko-Slovensko 4:0 a hned potom vyhra v Prahe,... Slovensko-Slovinsko 0:1, potom vyhra v Polsku....Paraguay-Slovensko 2:0 a potom vyhra nad Talianskom) takze nasi sa vedia dat dokopy....vela stastia

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Kovi81

plus absence dulezitych irskych hracu... dneska to zmaknou

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Blamáž #2 ?

Reagovat
MySch017

Toto bude riadne ťažký zápas... myslím, že naši vyhrajú, ale na tiket ich pre istotu nedám...

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
soukup

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

IRSKO VYHRA , BOHUžIAL

Reagovat
smazaný uživatel

s bojovnym srdcom to dame .. .o gol vyhrame verim tomu

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt nikde v telke nedávajú?????????

Reagovat
uff

ide to aj na stv 1aj3 aj na digi sporte

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to ináč nazvať, ak nie z pekla šťastie - vyrovnávajúci gól a nepremenená írska penalta...

Íri za 1. polčas jednoznačne lepší, ale teraz už ma neprekvapí, ak zápas vyhráme.

Reagovat
juninho8

po tej penalte mi uz nezostava nic ine len verit ze sa prebere aspon jeden z nasich utocnikov a vyhrame.....bodaj by to tak bolo

Reagovat
alcantara

remiza zasluzena, 70 minut sme hrali predovsetkym zo zabezpecenej obrany, utoccili s malym poctom hracov a boli vpredu neustale podcisleni, poslednych 20 minut sme potom neskoro chytali zajaca za chvost. sestakova forma momentalne neoslnuje, ale ked nema podporu z krajov, ked za cely zapas neisiel od nasich kridiel jeden jediny center do 16ky, sam vojak v poli proti 4rom nic nezmoze. tazko sa poto moze presadit aj marek, ktoreho najvacsiu zbran, v ktorej je snad najlepsi na sverte, nevyuzivame. v tomto ocakavam viac od mladeho weissa, ktory, kedze prakticky nebrani vobec, by mal ofenzivu viac rozhybat, byt neustale aktivne a ist do subojov 1 na 1, co dnes spravil moznro raz za zapas, ale lamat nad nim palicu netreba, stale je to este len uciace sa dieta s typickymi vykyvami pre jeho vek. kombinacia nesla prakticky vobec, vacsinu zapasu nas v strede pola prehravali aj irsky destabojari, nasledne riesenie nakopovanymi loptami na hracov typu sestak ci jendrisek je skor prejavom zufalosti, ako organizovanej snahy o ofenzivu. durica tradicne, spravi 10 veci dobre a 11tu zahra sposbom ziaka v pripravke, on uz asi iny nikdy nebude mucha tradicne podrzal, do penaltovej situacie isiel sice neohrabane z trosku zbrklo, ale nasledne vsetko napravil, za gol nemohol. zabavnikovi by mali zakazat rozohravku, ale branenie mcgeady zvladol az na jedenastkovy moment a 1 situaciu v druhom polcase k spokojnosti.

skupina otvorena, mame k dobru dvojzapas s andorrou, tomuto muzstvu na druhe miesto verim, kvalitu na to urcite ma, prve miesto ukopu rusi, ktori by si ho aj vzhladom na predvadzanu hru zasluzili.

Reagovat
soukup

kdo to je ten Róbert Jendrišek?

Reagovat
alcantara

brat erika jendriska

Reagovat
uff

je dobre ze mame 11 mesiacov volno ak nepocitam zapasy s andorou pred weissom alebo nasim repre tymom stoji viac uloh prva ziskat obcianstvo pre guedeho a bella a zapracovat ich lebo strba uz skoncil a karhan nebude tiez hrat vecne a potom to ostane na kuckovi viacmenej.2 zapracovat dalsich mladych hracov mozno hlavne grenedela sylvestra kubika hlavne v ofenzivnej zalohe a v utoku mame problem a dost velky 4 vstrelene goly za 4 zapasy o tom jasne hovoria este ze je koho zapracovat 3. pokusit sa najst aspon na striedacku nejakeho mladeho stopera proste aby sme nemusli trnut ked sa zas nasa slavna dvojka necha vykartovat myslene tym na duricu a skrtela 4 . pre nas tym je nakoniec dobre ze ma tolko casu predsa len budu o rok starsi skusenejsi a hadam zas aj o nieco lepsi a vyzretejsi ked sa z tohto aspon nieco podari tak nemusime mat strach o buducnost ak nie tak to bude s postupom tazke a nakoniec som rad ze uz je koniec tejto reprezentacnej sezony bola pekna ale dlha a na hracoch bola vidiet unava

Reagovat
smazaný uživatel

Čo?Mucha chytil penaltu len tak Mucha.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele