Gambrinus liga - souhrn 23. kola

11.04.2009, 18:56, aktualizováno 13.04.2009, 19:07
Komentáře a souhrny
Derby svého vítěze nenašlo, Slavia remizovala se Spartou 1:1 a v čele má stále 11bodový náskok. I sobotní šlágr skončil remízou a to v zápase mezi Libercem a Ostravou. Brno si poradilo s Jabloncem a Teplice s Bohemians, po prohrách jsou na tom zle Zlín a Žižkov...

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:1

11.04.2009 17:00

Góly: 9. Marek Plašil - 43. Jan Chramosta

Boleslavští chtěli odčinit domácí ztrátu bodů z minulého kola, což se jim ale úplně nepodařilo. Domácí Příbram jim totiž byla více než vyrovnaným soupeřem a v úvodu utkání šla do vedení. Za hosty dokázal těsně před poločasem vyrovnat mladíček Chramosta a stanovil tak konečný výsledek zápasu.

Úvod do prvního poločasu se nesl ve znaku mírné převahy a herní aktivity hostujících hráčů, kteří si zřejmě vzali k srdci "otcovské rady" z vedení klubu, neboť to jim v minulém týdnu zastavilo proplácení prémií do té doby, dokud se jejich výkon nezvedne alespoň k průměrnému hernímu projevu, tak jako tomu bylo na podzim. Tento meč visící nad jejich hlavami ovšem fungoval pouze prvních pár minut.

Otěže zápasu totiž následně převzala domácí Příbram, která si především zásluhou Oliveiry vynutila hned dvojici rohových kopů. A byl to právě brazilský navrátilec do sestavy, který se v deváté minutě dostal k odraženému balónu po hlavičce Pleška a zblízka otevřel gólový účet večera. Svěřenci trenéra Moralese následně dokázali soupeře zatlačit na jeho polovinu a i vinou spousty pokažených přihrávek hostujících hráčů se lehko dostávali do šancí.

Svou převahu ale nedokázali Příbramští využít a dovolili se tak postupně hráčům kolem útočníka Papadopulose dostat do hry. Jejich aktivita vygradovala ve třicáté minutě, kdy po rohovém kopu rozehráli nápaditý signál, kterému chyběla jenom přesnější přihrávka na mladého útočníka Chramostu. Toho to však mrzet nemuselo. Ještě do přestávky totiž dokázal skórovat. Po sérii standardních situací si naběhl na zadní tyč a obloučkem přehodil brankáře Hrušku. Riskantní sázka na aktivního mladíčka místo kapitána Pecky se tak trenéru Hapalovi vyvedla na výbornou. Vždyť hráč s číslem 19 nastoupil ke svému druhému ligovému utkání v kariéře.

Druhý poločas nabídl festival velkých příležitostí. První z nich měl aktivní Papadopulos, který ranou z dálky pořádně "zatopil" domácímu brankáři. Chabá návštěva následně sledovala nebezpečný rohový kop domácích, kteří ho rozehráli na hlavu Plašila, jehož hlavička minula branku jen o kousek. Největší ohlas však zbudila dalekonosná pumelice z dílny střídajícího Borka, neboť ta minula Millerovu branku opravdu jen o kousek, a tak se někteří diváci, byť mylně, radovali z gólu.

Mírnou převahu si po dvaceti minutách druhé půle vynutili Boleslavští, kteří se nechtěli smířit pouze s jedním bodem, přestože tomu v našich krajinách bývá jinak. Jedinou větší šancí, kterou si však dokázala Hapalova jedenáctka vytvořit, byla ta v pětaosmdesáté minutě, kdy po křídle utekl Kalina, nacentroval Táborskému, který jen o kousek minul svatyni Hrušky.

Více informací k zápasu

Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 1:2

12.04.2009 10:15

Góly: 44. Riste Naumov - 39. Michal Hubník, 88. Daniel Rossi

Smůla provází Žižkov i nadále. Ve druhém poločase předčila mírného favorita a měla mnoho šancí, jak získat tak toužené tři body. Místo toho pokračuje série výher Olomouce, která tak ještě možná promluví v boji o poháry.

Úvodní opatrné oťukávání přineslo první zajímavou střelu ve 12. minutě, kdy po přetaženém rohu zaměstnal svou hlavičkou Hudec Bartalského. Možná škoda skvělého zákroku domácího brankáře, protože zápas postrádal jakýkoliv spád a výraznější chuť o vytvoření si šance. Náznak podařené střely přišel až po půlhodině hry, kdy Vaculík z přímého kopu kroutil míč ke vzdálenější tyči, kterou nakonec o metr minul.

Přes veškeré fotbalové zákony se diváci dočkali gólu ještě do poločasu. Pět minut před koncem sice Rossiho centr Ordoš netrefil, za ním si však ještě nabíhal Hubník a ten svou hlavičkou nedal Bartalskému jakoukoliv šanci. Trenér Ščasný zareagoval střídáním a Švancara se okamžitě chopil své funkce. Svou nebezpečnou střelou do vinglu zařídil rohový kop. Ten sám rozehrál a Naumov rozjásal domácí ochozy přesnou hlavičkou.

Druhý poločas se nesl přeci jen v rychlejším tempu, bohužel útočné akce nekončily často střelami, spíše nepřesnými přihrávkami a odvrácenými centry. Uvadající zájem fanoušků o nepříliš atraktivní utkání mohl narušit Pilař, kdyby odražený míč po standardce dokázal hlavičkou usměrnit mezi tři tyče. Chuť domácích po třech bodech rostla a Švancara svým průnikem do vápna předložil gól na stříbrném podnose Kalodovi, který ze dvou metrů dokázal nemožné - přestřelit.

Pět minut před koncem zahrál vcelku zřetelně rukou ve vápně hostující Nuc, což se nelíbilo hráčům, trenéru Ščasnému ani 2 700 divákům a dávali to jasně najevo. A tak se radovalo zbylých třiadvacet diváků. Rossi totiž v poslední minutě řádné hrací doby vystřelil z přímého kopu, propálil zeď a Bartalský se už natahoval zbytečně. Zklamaní domácí padli nevěřícně na zem.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Tescoma Zlín 5:0

12.04.2009 15:00

Góly: 14. Petr Jiráček, 50. František Ševinský, 52. Pavel Horváth, 60. Adam Varadi, 86. František Ševinský

Plzeň úspěšně navázala na výhru 4:1 z ostravských Bazal, když dnes převálcovala poslední Zlín 5:0. Zápas byl jednoznačně v režii domácích, Zlín se nemohl opřít o zdravého brankáře, což byla jedna z hlavních příčin tohoto debaklu. Tímto výsledkem si hosté nejspíš stvrdili sestup do druhé ligy.

První poločas začali aktivně domácí, když už v první minutě mohl otevřít skóre Krbeček, ale jeho pokus překazil zlínský brankář Baránek. Diváci v prosluněných Štruncových sadech na úvodní branku dlouho čekat nemuseli. Ve 14. minutě se totiž do střelecké listiny zapsal domácí Jiráček, jenž hlavičkou překonal Baránka.

Ten ale vzápětí předčasně opustil hrací plochu kvůli zranění. Ve zlínské brance jej nahradil Kořínek, jenž ve středu vychytal bezbrankovou remizu se Slavií v rámci čtvrtfinále Poháru ČMFS. Hra se po gólu domácích trochu uklidnila. O další vzruch na hřišti se opět postaral v 31. minutě plzeňský celek. Kolář běžel sám na gólmana Kořínka, kterého se pokoušel přelobovat, ale místo toho se s ním srazil.

O dvě minuty později se dostali Plzeňští do další gólové příležitosti. Varadi střílel z hranice šestnáctky na bránu, ale tam chyběl vyběhnutý Kořínek, kterého ale plně zastoupil zlínský obránce Kroča. Plzeň měla těsně před odchodem do šatny další možnost, jak se dostat do dvoubrankového vedení. A autorem gólu mohl být opět Jiráček, který místo střely zvolil přihrávku na Varadiho. Ten však nedokázal míč zpracovat a zblízka doklepnout do zlínské sítě.

Plzeň ovládla i druhou pětačtyřicetiminutovku. Hned po změně stran mohl vstřelit branku Varadi, jenž se prokličkoval mezi obránci a poté střílel těsně vedle Kořínkovy brány. V 50. minutě se Viktoria tentokrát trefila do černého. O druhý gól se totiž postaral Ševinský, který zpracoval Horváthuv centr a hlavičkou poslal míč do brány. O pár minut později se mezi střelce zapsal i kapitán Horváth, jehož centr z rohového kopu letěl ke vzdálenější tyči směrem dovnitř brány. Plzeň tak už vedla 3:0. Další branka padla v 64. minutě, kdy levačkou překonal Kořínka.

Ten od 31. minuty po střetu s Kolářem nebyl zdravotně v pořádku. Zlín už neměl v záloze dalšího brankáře a na jeho místo by tak musel nastoupit hráč v poli. Ale k této změně trenér hostí Minář nesáhl. Fotbalisté Tescomy vypadali po většinu zápasu neškodně, nedokázali si vypracovat pořádnou vážnou šanci. Poslední třetina zápasu byla již v duchu exhibice. V 75. minutě trefil tyč domácí Hájovský a v závěru utkání na konečných 5:0 upravil Ševinský, který si v tomto zápase připsal svůj druhý gól.

Více informací k zápasu

1. FC Brno - Baumit Jablonec 1:0

12.04.2009 17:00

Góly: 55. Tomáš Došek

Jablonec selhal v obraně a děkovat může jen a pouze svému soupeři, že výsledek neskončil o dost hůře. Hlavní aktér ve spalování jasných šancí, Tomáš Došek, se tak může radovat z vítězné trefy.

Rozdílnou formu obou týmů mohl již ve čtvrté minutě potvrdit Kučera, když se po rohu dostal ke střele z dobré pozice, ale mezi tři tyče svůj pokus nenamířil. Dlouho se nic nedělo, oba týmy se sice snažily o střelbu, ta však končila i několik metrů mimo. Až po více jak dvaceti minutách odcentroval zpět do vápna Mareček, před malým vápnem našel Doška, který branku svou hlavičkou přestřelil.

Do další šance dostal Doška aktivní Heinz chytrou kolmicí, ale domácí útočník ve vyložené šanci sám před Zichem opět netrefil branku. V samém závěru už hráči obou týmů hráli v dobrém tempu, nicméně chyběla finální přihrávka a přesnější zakončení. Do šaten se tak odcházelo, pro Brno smolně, bez branek.

Brno snad šlo do druhého poločasu s tím, aby uspalo celou defenzivní část Jablonce. Hosté totiž ovládali prvních deset minut hřiště, nicméně toho nijak nevyužili, a tak přišel trest. Doška si na malém vápně nikdo nevšímal, ten si tak v klidu zpracoval balon, podíval se, kde je brankář a střelou po zemi otevřel skóre.

A právě Došek mohl obstarat i další branku, když si poradil s Kučerou a Schneider se ocitl v hloubi vápna opět nehlídaný. Na rozdíl od předešlé akce však tahle skončila střelou nad břevno. Blízko vyrovnání, a to určitě zaslouženého, byl Haurdič, ke kterému se odrazil po rohu míč za vápno, ale krásně plachtící míč branku minul. S blížícím se koncem byl Jablonec nucen hrát vabank, což se málem zle nevyplatilo po centru Heinze, na který si do malého vápna naběhl vrchní brněnský palič Tomáš Došek, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval mimo.

Skvělý závěr pak mohl znamenat vyrovnání po střele Michálka, jenž mířil přesně do šibenice, nicméně Lejsal předvedl dokonalý zákrok a vyrazil na roh. Festival Zahozené stoprocentní šance á la Brno zakončil netrefením balónu do prázdné branky Dvorník, i přesto se domácí radovali z důležitého vítězství.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Bohemians Praha 1:0

12.04.2009 17:00

Góly: 37. Jakub Mareš

Kdo se těšil po nepříliš zajímavých zápasech na trochu vzrušení, nebyl při výběru zápasu Severočechů zklamán. Proti předzápasovým prognózám nastoupil v základní sestavě Stožický a tento riskantní tah s nerozehraným středopolařem se trenéru Plíškovi více než vydařil.

Běžela patnáctá minuta, když se Střížkovští dostali alespoň na pár vteřin na polovinu soupeře. Kincl totiž centroval, jeden z obránců ho srazil na roh, z něhož žádné větší nebezpeční nevzniklo. O sedm minut později přišla z čista jasna obrovská příležitost Novotného, který se dostal po centru Zoubka k odraženému míči a zcela osamocen z bezprostřední blízkosti ke smůle hostů branku přestřelil. Na víc se klub z Prahy za celou půli nezmohl.

Co se dělo mezi tím? Teplice začaly velice aktivně, agresivním presingem často nutili obránce soupeře "odevzdávat" balóny zbrklými odkopy a především v úvodu utkání tak dostali svěřence trenéra Urbana pod mírný tlak. První větší příležitost měl na kopačce Vachoušek, který převzal na hranici vápna přihrávku, obtočil se kolem nedůsledného obránce a dělovkou pořádně vystrašil slovenského gólmana Pražanů.

Následovala pasáž protkaná spoustou pěkných teplických kombinací a chytrých přihrávek do typických "českých uliček". Právě po jedné z nich se dostal Mareš sám před vyběhnuvšího Beláně, jehož včasné opuštění svatyně bylo pro hosty klíčové. Po půlhodince hry doslova "pokonil" Novotný přihrávku. Tu uzmul domácí Bosňan Ljevakovič, prosprintoval polovinu hřiště a rychlou střelou prověřil reflexy brankáře Klokanů.

Chléb se ale lámal až ve 37.minutě. Ke slibné standartce se postavil Stožický, skvěle odcentroval a aktivní Mareš vystoupil do vzduchu jako po žebříku, aby nekompromisní hlavičkou otevřel gólový účet podvečerního zápasu.

Když už vše nasvědčovalo poklidnému dohrání prvního poločasu, probral pospávající diváky nevídaným kouskem teplický Rosa. Ten se totiž nejdříve snažil zakončit centr jednoho ze spoluhráčů stylem "Kung-fu" a následně správně obdržel žlutou kartu. Neuběhla ovšem ani minuta a ten samý hráč nešetrně zajel do Vošahlíka. Hlavní rozhodčí Drábek neváhal ani chvilku a poslal hříšníka po právu do studené sprchy.

Kdo ale čekal, že po změně stran budou hosté aktivnější, mít více šancí a nebo se jim dokonce povede vyrovnat, zle se mýlil. Urbanovi hoši totiž mohli mít v dnešním zápase klidně desítky rohů, spousty standardních situací, ovšem k ničemu jim to nebylo. Jejich hře totiž fatálním způsobem chyběl jakýkoliv nápad. Míčem po sobě házeli jako horkým bramborem, a tak nebylo pro Teplice problém se jejich početní převaze ubránit.

Největší šanci na vyrovnání měl v 50.minutě Zoubek, který se po Vachouškově faulu na Novotného postavil k zahrání penalty. Alibistickým a pomalým kopem však dal vyniknout domácímu brankáři Grigarovi!

Ani v dalších minutách jsme neviděli žádnou prvotřídní podívanou. Domácí se snažili držet jednogólový náskok, a proto se do útoku nehnali. Klokani se sice snažili něco vymyslet, avšak některé akce působili až komicky naivně. Velkou vůli nevole vzbudil v úvodu druhého dějství Ibe, který nešetrně naběhl do slovenského brankáře Severočechů, v postatě totožně jako v prvním poločase Rosa. Za svůj zákrok ale žlutou nevyfasoval.

Jakmile se zápas naklonil do své poslední čtvrthodinky hry, vypadalo to, jako kdyby se svěřenci kouče Plíška napili živé vody a i v deseti hráčích dokázala pravidelně a navíc velice vážně provětrávat obranu Pražanů. Velkou šanci měl v 78. minutě Vachoušek, jehož ránu přizvedl obránce Horáček a ke vstřelení "vlastňáka" chyběl opravdu jen kousek. Sportovní fanoušek, pamatující doby minulé by utrousil něco o tom, že "milimetry chýbaly ale bylo jich prevela".

Jenže ani tato velká příležitost neprobrala tým z Prahy k větší aktivitě, a tak se v závěru dostal Mahmutović po rychlém brejku k obrovské šanci, ve které ovšem trefil jen nohu vynikajícího brankáře Beláně.

Závěr poté opepřil zákrok Vošahlíka, který po něm uviděl druhou žlutou kartu v zápase a stejně jako jeho protějšek Rosa se tak "pakoval" pod sprchy chvíli dříve než jeho spoluhráči.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - SK Kladno 3:0

12.04.2009 17:00

Góly: 29. Tomáš Stráský, 64. Tomáš Stráský, 68. Tomáš Stráský

Jihočeši předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů, ve kterém vyčníval Hudson a především šťastný střelec hattricku Stráský. Kladno nepředvedlo zhola nic a zaslouženě prohrálo.

Zápas mohl hned v páté minutě oživit domácí tým. Hudson se dostal po chybě obránce do brejku a nahrával Stráskému před odkrytou branku, ale domácí hráč byl o krok pozadu a míč do branky neusměrnil. Možná trochu překvapivě i v dalším průběhu poločasu si šance vytvářeli pouze Jihočeši. Po Homoláčově hlavičce se dožadovali penalty za ruku Strnada, ta by ovšem byla velmi sporná. Brzy poté zase rozezvučel tyč skvělou ranou z dvaceti metrů Benát. Zasloužený gól ale přeci jen přišel. Šíma nacentroval z přímého kopu, Stráský míč chytře tečoval a mohl se tak radovat z vedoucí branky. Poslední čtvrthodinka před poločasem už nic zajímavého nenabídla, do šaten tak šli v lepší náladě domácí.

Druhý poločas se nesl v hodně nefotbalovém duchu a šance se v první dvacetiminutovce diváci nedočkali. Domácí hráči jim to ovšem splatili tím nejlepším možným způsobem. Sedláček vybojoval míč pro Hudsona, který nahrál do vápna Stráskému, jehož první střelu Pavlík ještě skvěle vyrazil, ale na dorážku už neměl sebemenší nárok. Horší časy pro hosty ale teprve měly přijít. Jen o pár minut později si v rychlém protiútoku všiml Benát Hudsona, jehož střelu včasným vyběhnutím vyrazil Pavlík pouze ke Stráskému, který do prázdné branky dokonal hattrick. Zbytek zápasu už byl spíše povinností dohrát, Budějovice si připsaly vysoké vítězství.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

12.04.2009 20:00

Góly: -

Diváci na stadionu U Nisy branku neviděli, takže si domácí Liberec připsal pouze bod za remízu 0:0. Nejzajímavější okamžik se stal v průběhu prvního poločasu, kdy byla domácím upřena penalta. Hostující Baník byl po několika matných zápasech s bodem relativně spokojen.

Ve 29. minutě došlo asi k nejdůležitějšímu okamžiku celého utkání. Marcel Gecov přihrál Dočkalovi a ten byl v šestnáctce faulován. Nicméně rozhodčí penaltu neodpískal, takže se pokračovalo ve hře. Přibližně dvě minuty potom vystřelil z první Blažek, jenomže nezamířil vůbec přesně a jeho rána šla hodně nad. I Baník měl v prvním poločase jednu zajímavou příležitost, Mario Lička v běhu přihrál Lukešovi, ten okamžitě vypálil, jenomže jenom těsně vedle liberecké branky. Liberec byl přeci jenom v prvním poločase o něco aktivnější, v další situaci se Blažek uvolňoval přes Metelku, který ho nepustil pouze za cenu faulu. Hodně dobrý poločase sehrál na pravé straně obrany Gebre Selassie, ten si před koncem prvního poločasu přiťukl s Dočkalem a druhý jmenovaný zakončil, Ostravští míč zablokovali na rohový kop.

Druhý poločas nebyl tolik zajímavý jako ten první, nicméně i v něm se odehrálo několik zajímavých situací. Nejprve se k hlavičce protlačil ostravský Markovič, ale nezamířil přesně a okamžik na to musel odejít ze hřiště aktivní Gebre Selassie. Mladý obránce Liberce si při souboji nepříjemně poranil nohu a do hry už nezasáhl. To se možná projevilo při dalších akcích Liberce, který nebyl zdaleka tolik aktivní jako v první pětačtyřicetiminutovce. V 68. minutě se do šance dostal Blažek, v pokutovém území mohl zkusit zakončit, místo toho zvolil kličku a následně přifilmoval pád, za který možná mohl obdržet žlutou kartu.

Čtvrthodiny před koncem nedokázali hráči Liberce pořádně zakončit v závaru před brankou, akce nakonec skončila střelou Nezmara nad. Jan Nezmar se branky přeci jenom dočkal, jenomže přišla pozdě a navíc nebyla uznána, pomezní rozhodčí totiž viděl míč v zámezí tudíž a nemělo pokračovat. Opakovaný záběr však toto tvrzení nepotvrdil. V utkání se už nic nestalo, takže si Baník Ostrava veze z Liberce bod za remízu 0:0.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1

13.04.2009 17:15

Góly: 82. Petr Janda - 35. Roman Hubník

Eden zůstal i po pražském derby nedobyt, přestože měli tentokrát domácí po gólu Hubníka namále. V 82. minutě vyrovnal pohotovou střelou Janda a stanovil tak konečný účet zápasu.

Komu se podařilo získat vstupenku na pražské derby, jejíž cena se v týdnu vyšroubovala až na pět tisíc korun, ten rozhodně svých peněz nelitoval. Hned od úvodních minut bylo vidět především od domácích větší aktivitu, rychlejší přístup do soubojů, agresivnější napadání a v neposlední řadě i velice aktivní pressing, se kterým si hosté dlouho nevěděli rady, a tak především stopeři Řepka s Huberem museli získané balóny pouze "nazdařbůh" odkopávat.

Z toho také pramenila územní převaha Slavie, jejíž záložní řada v prvních minutách doslova vymazala tu sparťanskou a zle tak zatápěla obrané čtveřici Rudých. Jak vypadala typická šance Sešívaných? Rychlý a poměrně bezproblémový přechod střední části hřiště, přihrávka na křídlo, odkud snad nejčastěji centroval aktivní Švento, jenže žádná větší šance k vidění nebyla. Obrana hostí totiž fungovala naprosto bezchybně a se strojovou jistotou likvidovala byť jen zárodky nebezpečí pro svého gólmana.

První větší šanci utkání měl v šesté minutě Belaid, který se po rohovém kopu dostal ke střele, ta však letěla o nějaký ten metr nad. Byl to právě tuniský reprezentant, který v dalším průběhu hry nebezpečně odcentroval, jenže jeho parťákovi Fořtovi chyběly v solidní příležitosti jen centimetry k hlavičce.

Jednoznačně nejnebezpečnějším hráčem domácích byl navrátilec z Toulouse Pavel Fořt. Především ke konci poločasu měl hned dvě velké příležitosti. K oběma se dostal díky skvěle načasovanému a vysokému výskoku. V první šanci se dokázal prosadit mezi třemi obránci a po rohovém kopu minula jeho hlavička jen těsně Blažkovu svatyni. V případě druhém zase dokázal vyhrát vzdušný souboj se skvěle hrajícím Huberem a z pozice na penaltovém puntíku nebezpečně hlavičkoval, avšak hostující brankář si s jeho pokusem dokázal poradit.

Ptáte se co Sparta? Ta dávala svému soupeři zlou lekci z produktivity. Vždyť na útočnou polovinu se na delší časový úsek dostala až v 18. minutě díky rohovému kopu, ten byl ale rozehrán prachbídně, takže nepředstavoval pro Slávii větší nebezpečí.

Ve 36. minutě přišla rána z čistého nebe! Zeman ideálně rozehrál standardní situaci, Hubník se ve vzduchu dostal k lehké teči, čím poslal míč na zadní tyčku Vaniakovy branky, od níž se následně odrazil za brankovou čáru - 0:1.

A mohlo být pro domácí ještě hůře, neboť v samotném závěru poločasu měli Rudí další velkou šanci. Aktivní Zeman začaroval bránícího hráče několika rychlými přešlapovačkami, odcentroval přes něj na zcela osamoceného Kucku, který v obrovské příležitosti trefil jen výtečného Vaniaka.

Druhý poločas začal "jako přes kopírák" toho druhého. Slavie byla opět aktivnějším týmem a svým rychlým pohybem a elastické záloze si vytvořila celou řadu obrovských příležitostí. Sparťané sice slibovali v předzápasových klipech, že vytvoří v Edenu peklo, ovšem to, co vytvořili mezi jednapadesátou a zhruba sedmdesátou minutou Sešívání, se dalo nazvat jedině slovem "Armagedon". Hostující obránci totiž v tuto dobu nevěděli kam dřív skočit. Z obou stran se na ně valil jeden centr za druhým, ovšem na dlouho dobu to bylo to jediné. Ve vzdušeném prostoru se nemohli dlouho domácí prosadit.

V 51. minutě dokázal Švento přesprintovat Hubníka a jen včasné vyběhnutí Blažka zamezilo změně skóre. Jen o chvilku později zase dokázal převzít Belaid skvělou kolmici od Trappa a upaloval znovu osamocen na nebohého brankáře Sparty, ovšem svou šanci trestuhodně zahodil, když netrefil branku. Aby výheň nevychladla, přiložil do kotle Fořt, který udělal ze stojícího obránce hadrovou panenku, přehodil ho vtipným obloučkem a Švento zhruba z metru krásnými nůžkami donutil bývalého brankáře Norimberku vytasit vynikající reflexivní zákrok.

Ano, šancí měli domácí opravdu spoustu, ovšem nic z toho. Co nezvládl ve vzdušném prostoru bezchybný Huber a Řepka, to a snad i nemožné pochytal brankář Blažek. Když se čas začal chýlit ke konci, natáhl Brabec z dobrých třiceti metrů k pořádné pumelici, kterou jenom o centimetry minul.

82. minuta znamenala výbuch radosti všech fanoušků v červeno-bílých barvách. Po velké mlýnici v pokutovém území hostů, způsobené Pekhartovým průnikem přes dva hráče a Šventovou střelou, se míč dostal k Jandovi, který propašoval míč Řepkovými jesličkami a rozvlnil síť - 1:1.

Více se však přes dvacet tisíc fanoušků nedočkalo. Domů však museli odcházet více než spokojeni, neboť takovouto skvělou fotbalovou bitvu na českých trávnících zase dlouho neuvidí...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slavia Praha23156245:1651
2.Sparta Praha23117536:2040
3.Slovan Liberec23108530:2338
4.FK Mladá Boleslav23108530:2538
5.FK Jablonec23114825:2537
6.FK Teplice23106726:1636
7.Sigma Olomouc23106729:3036
8.Baník Ostrava23105833:2535
9.Viktoria Plzeň2379735:2930
10.1. FC Brno2386925:2530
11.České Budějovice23513521:2728
12.Bohemians Praha23741225:3325
13.1. FK Příbram23661122:3024
14.SK Kladno23651215:3423
15.Viktoria Žižkov23361419:3215
16.Tescoma Zlín23271413:3913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele