Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

05.11.2019, 17:08
Aktuality
Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Anglie


Útočník Matěj Vydra naskočil v dresu Burnley do zápasu na hřišti Sheffieldu United v 78. minutě. Jeho mužstvo ale prohrálo 0:3.

Ve druhé nejvyšší soutěži se obránce Tomáš Kalas po zranění vrátil do sestavy Bristolu City a odehrál celé utkání na půdě Barnsley, kde jeho tým remizoval 2:2. Kalas hrál první zápas od 24. srpna.

Další start v dresu Brentfordu si zapsal záložník Jan Žambůrek, jenž naskočil na posledních pět minut při utkání s Huddersfieldem, které ovšem Brentford doma prohrál 0:1.

Španělsko


Sevilla promarnila příležitost dostat se do čela španělské ligy. Na domácí půdě remizovala s Atléticem Madrid 1:1. Český brankář Tomáš Vaclík odchytal celý zápas. V 60. minutě ho překonal Alváro Morata. O 12 minut později se ale Vaclík vyznamenal, když chytil pokutový kop Diegu Costovi.



Ve druhé lize nastoupil útočník Tomáš Pekhart za Las Palmas v 63. minutě zápasu v Zaragoze. Jeho mužstvo ale prohrávalo už 0:2 a nakonec inkasovalo ještě jednu branku, takže domů na Kanárské ostrovy odletělo s prázdnou.

Itálie


Ladislav Krejčí hrál opět za Bolognu od začátku zápasu a proti Interu na postu levého obránce odehrál celé utkání. Jeho tým ještě do závěrečné čtvrthodiny vedl, ale pak po dvou gólech Lukakua prohrál 1:2.

Obránce Aleš Matějů nastoupil v základní sestavě Brescie na půdě Hellasu Verona a odehrál celé utkání, které bylo poznamenáno rasistickými urážkami na adresu útočníka hostů Maria Balotelliho. Matějů dostal v 36. minutě žlutou kartu, ale porážce 1:2 nezabránil. Druhý Čech z kádru Brescie Jaromír Zmrhal se na hřiště z lavičky nedostal.

Záložík Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov na půdě Spalu a podílel se na vítězství 1:0. Vystřídán byl ale ještě za bezbrankového stavu v 74. minutě. Sampdoria vyhrála v sezoně teprve podruhé, ale už se odrazila z posledního místa.

Ve druhé lize porazilo Livorno, v jehož brance stál Lukáš Zima, na svém stadionu celek Juve Stabia 2:1. Zimovi byl připsán jediný úspěch hostů jako vlastní, když si v 50. minutě srazil míč do branky po rohovém kopu.



Německo


V barvách Hoffenheimu nechyběl ani v zápase s Paderbornem obránce Pavel Kadeřábek a zápas se mu hodně povedl. V 15. minutě vstřelil gól domácích na 2:0. O deset minut později s i pak připsal asistenci u branky Locadii. Hoffenheim vyhrál hladce 3:0.



Mezi střelce se zapsal také obránce Brém Theodor Gebre Selassie v utkání s Freiburgem. V 59. minutě dával na 2:1, když mu asistoval Kosovan Milot Rashica. Utkání ale nakonec skončilo nerozhodně 2:2. V brance Brém stál český brankář Jiří Pavlenka a bohužel se chybou při rozehrávce podepsal pod první gól hostů.



Za Augsburg odchytal celý zápas se Schalke 04 brankář Tomáš Koubek. Spokojený být však nemohl, protože jeho mužstvo prohrálo doma 2:3. Záložník Jan Morávek se na hřiště z lavičky nedostal. Obránce Marek Suchý je stále zraněný.

Nizozemsko


Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven skóroval na hřišti Sparty Rotterdam. V 56. minutě vyrovnával na 1:1. Hned po gólu byl ale vystřídán. PSV nakonec remizoval 2:2.



Tomáš Necid si zahrál za ADO Den Haag jen závěr utkání proti Heerenveenu. Nastoupil z lavičky až v 88. minutě poté, co domácí tým inkasoval vyrovnávací gól na 1:1. Do konce utkání stihl jen žlutou kartu v 90. minutě.

Richard Sedláček nastoupil ve druhé lize za rezervu AZ Alkmaar v zápase s FC Eindhoven v základní sestavě a odehrál celé utkání. Do statistik se ale zapsal jen žlutou kartou v 73. minutě. Jeho tým prohrál 1:2.

Jaroslav Navrátil odehrál celý zápas za Go Ahead Eagles na hřišti Bredy a pomohl týmu k remíze 1:1.

Slovensko


Slovan Bratislava porazil na domácím hřišti Senici 2:0 a upevnil si vedení v tabulce Fortuna ligy. V jeho dresu nastoupili v základní sestavě obránce Jurij Medveděv i záložník Erik Daniel. Daniel odehrál 73 minut, Medveděv ještě o deset minut víc. V brance Senice stál český brankář Vojtěch Vorel.

Ružomberku pomohla k vítězství na hřišti Pohronie 2:1 také proměněná penalta Filipa Twardzika. Obránce odehrál celých 90 minut.

Brankář Martin Jedlička odchytal celé utkání za Dunajskou Stredu proti Seredi. Gól za svá záda nepustil ani jeden, jenže se neprosadili ani jeho spoluhráči, a tak zápas skončil nerozhodně 0:0.

Obránce Filip Kaša odehrál celé utkání za Žilinu, která ale prohrála jasně 0:3 venkovní utkání na půdě Trenčína. Úsměvným faktem je, že se kvůli nevyhovujícímu stadionu hraje Trenčín své zápasy právě na žilinském stadionu.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček nastoupil ve druhé lize v základní sestavě Lokerenu. Duel s Virtonem ale nedohrál. Vystřídán byl v 64. minutě, navrch jeho tým prohrál 1:3.

Kypr


České defenzivní duo Jan Lecjaks a Michael Lüftner nechybělo v sestavě Omonie Nikósie v zápase s Achnasem. A pomohlo k vítězství 2:1. Omonia je v tabulce druhá za vedoucí Famagustou.

Litva


Brankář Martin Berkovec odchytal celé utkání za Žalgiris Vilnius. Na hřišti Žalgirisu Kaunas mohl slavit vítězství 2:1.

Maďarsko


Puskás Akademie prohrála doma s Honvédem Budapešť 1:2. Útočník David Vaněček nastoupil v základní sestavě a hrál do 87. minuty.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos nastoupil v základní sestavě Korony Kielce. Ta porazila na domácím hřišti Zaglebie Lubin 1:0 a Papadopulos vstřelil ve 20. minutě jediný gól zápasu. Čtyřiatřicetiletý útočník se trefil za Koronu teprve podruhé.



Obránce David Jablonský odehrál celých 90 minut za Cracovii Krakov a pomohl k vítězství 1:0 nad Lechií Gdaňsk.

Záložník Martin Pospíšil si připsal gólovou asistenci v dresu Jagiellonie Bialystok proti LKS Lodž. V 67. minutě poslal do vedení jeho tým Kwiecien. Za Jagiellonii hrál i záložník Tomáš Přikryl. Na rozdíl od Pospíšila byl v 57. minutě vystřídán. Jagiellonia nakonec vyhrála 2:0.

Obránce Tomáš Petrášek rozhodl sedm minut před koncem jediným gólem zápas Rakówa Czestochowa proti Wisle Krakov. Na gól mu navíc ze standardky přihrával další Čech Petr Schwarz. Oba odehráli celý zápas. Schwarz dostal žlutou kartu.



Záložník Michal Bezpalec odehrál ve druhé lize celý zápas za Niecieczu proti Jastrzebie. Utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Obránce Jan Mudra nastoupil v základní sestavě Chojniczanky na půdě Warty Poznaň. Odehrál celých 90 minut a utkání skončilo 2:0 pro domácí.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál celý zápas za Olsztyn v Tychách. Dostal žlutou kartu a jeho tým prohrál 0:1.

Rakousko


Útočník Milan Jurdík nastoupil za Tirol Innsbruck v 71. minutě zápasu proti Altachu. Domácím se ale vůbec nepovedl a prohráli 0:4.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa nastoupil v základní sestavě Gaz Metanu Medias proti Hermannstadtu. Střídán byl v 64. minutě za stavu 0:1. Domácím se nakonec podařilo vyrovnat na 1:1.

Turecko


Obránce Filip Novák odehrál celý zápas za Trabzonspor proti Göztepe Izmir. Ten skončil nečekaným vítězstvím hostů 0:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (33)

Přidat komentář
naheCZ

Zima

Reagovat
Briggus

Incredibile errore

Reagovat
Kaspar

ale pokrok tam je, uz se micum neuhyba, ted uz je jen vyrazet spravnym smerem

Reagovat
Selänne

Reagovat
gunner123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PaYaB

Na Rashicu to bude chtít nějakou osobku, je docela ve formě.

Reagovat
meno

Sadílek kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko tam není jako proč? Nějaký komplex? Nebo se jen zapomnělo?

Spartak!!!

Reagovat
dave30

A on někdo z Čechů minulý víkend v Rusku hrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve čtvrtek hrál Spartak Kubok proti Rostovu a Král odehrál 90 minut.

Reagovat
dave30

Pohár se hrál i v jiných zemích (Simič, Necid, Černý, Darida, Pavlenka...) a nikde o tom nepíší, v Itálii se hrála dokonce liga a nic. Prostě co je v týdnu, to se nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Beru.

Reagovat
dave30

Reagovat
Joe.Cole
Reagovat
8lampard8

Reagovat
Hachim Mastour

Unai Emery has confirmed Granit Xhaka has been stripped of the Arsenal captaincy, following his much-publicised dispute with the fans.

Reagovat
Mastný Chobot

a v lete zbohom snáď

Reagovat
madlucas

necudoval by som sa keby uz v januari

Reagovat
Swarley

no to spíš Emery..

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gunner14

Reagovat
bbbauch

Xhaka nedokonci mandat, budou predcasny volby?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Swarley

A dat to Aubovi, tak ho popravit...

Reagovat
Golasso

Tohle byl nezbytný krok, ať už je pozadí toho konfliktu jakékoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vůbec s Mazuchem? Hraje ještě někde vůbec? Na EF o něm nic pořádně není

Reagovat
dave30

Na konci ledna se zranil (achylovka?) a na jaře vůbec nehrál (on toho ani na podzim moc neodehrál). Nicméně v létě mu měla skončit smlouva v Hullu (na soupisce Hullu momentálně není), takže by měl být volný hráč. Jde o to, jak je na tom zdravotně...

Reagovat
Gunner14

Stoke poslední v Champu s 8 body, to je krásné

Reagovat
kissak

Asi je moc nemusíš.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
sunakashi

OT: Sháním tři sloty na O2TV! Klidně zaplatím celých 300kč a ještě vám nechám jeden slot ze 4 volný! Já nemám O2 internet,jinak bych si to zařídil sám, ale nechci zbytečně platit 400kč místo 300kč...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele