Češi v zahraničí: Ondrášek pokračuje v kanonádě v zámoří

03.09.2019, 09:04
Aktuality
V perfektní formě se momentálně nachází Zdeněk Ondrášek, v zámořské MLS se znovu trefil v dresu Dallasu. V polské lize zase skóroval obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek. Opakovaně se blýskl i Richard Sedláček v Alkmaaru. Mezi střelce se zapsal i Filip Twardzik na Slovensku a David Vaněček v Maďarsku.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal za Sevillu domácí utkání proti Celtě Vigo, které skončilo nerozhodně 1:1. Podle statistik si Vaclík nepřipsal ani jeden úspěšný zákrok a inkasoval v 84. minutě z jediné střely na branku od Denise Suáreze.

Itálie


Obránce Aleš Matějů prožil debut v Serii A. Do zápasu s AC Milán naskočil v barvách Brescie jako náhradník už ve 14. minutě místo Martelly. Jeho tým nakonec prohrál 0:1 po gólu Calhanoglua z úvodu utkání. Další Čech z kádru Brescie Jaromír Zmrhal zůstal po celý zápas jen mezi náhradníky.

Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov na hřišti Sassuola. Za stavu 4:0 pro domácí byl ale v 54. minutě vystřídán. Janovský klub pak už jen snížil na 1:4.

Livorno, za které odchytal celé utkání brankář Lukáš Zima, prohrálo ve druhé lize na domácím hřišti s Perugií 0:1. Domácí kromě několika šancí zahodili také pokutový kop.

Německo


Hoffenheim remizoval v Leverkusenu 0:0. O čisté konto se zasloužil i český obránce Pavel Kadeřábek, jenž odehrál kompletních 90 minut.

Hertha Berlín v základní sestavě s Vladimírem Daridou prohrála hlavně vinou dvou vlastních branek obránců Starka a Rekika na Schalke 0:3. Darida vydržel na trávníku až do závěrečného hvizdu.

Dokonce čtyři Češi se potkali na trávníku v utkání Werderu Brémy s Augsburgem. Na domácí straně odehráli celý zápas brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, na straně hostů byl od úvodního hvizdu v brance Tomáš Koubek a ve 46. minutě z lavičky nastoupil obránce Marek Suchý. Spokojenější byla po zápase domácí dvojice, která mohla slavit výhru 3:2.

Anglie


Osmnáctiletý záložník Jan Žambůrek si připsal další start v dresu Brentfordu v League Championship. Do utkání s Derby County se podíval jako náhradník v 78. minutě. Duel skončil vítězstvím Brentfordu 3:0.

Nizozemsko


V základní jedenáctce ADO Den Haag nechyběl ani v utkání proti Venlu útočník Tomáš Necid. Do střelecké listiny se tentokrát nezapsal, ale jeho tým zvítězil 1:0.

Záložník Václav Černý nastoupil za Utrecht v utkání na půdě Twente Enschede z lavičky v 74. minutě. Jeho tým duel prohrál 1:3.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Nijmegen ve druhé nejvyšší soutěži proti Telstaru. Svému mužstvu pomohl k vítězství 4:2.

Český záložník Richard Sedláček skóroval podruhé za sebou za rezervu AZ Alkmaar. Tentokrát do zápasu naskočil z lavičky až v 63. minutě, o čtvrthodinku později ale vyrovnávacím gólem na 1:1 zajistil svému mužstvu ze zápasu s Dordrechtem aspoň bod.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos nastoupil v dresu Korony Kielce do zápasu proti Jagiellonii Bialystok až od začátku druhého poločasu, když vystřídal explzeňského Erika Pačindu. S nepříznivým výsledkem toho ale mnoho neudělal. Korona prohrála doma 0:2. Za hosty odehrál celých 90 minut záložník Martin Pospíšil.

Obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek se střelecky prosadil v utkání na půdě Legie Varšava. Jeho branka ale přišla až v nastaveném čase a znamenala pouze korekci výsledku na konečných 1:3 z pohledu hostů. V dresu nováčka nastoupil v základní sestavě i záložník Petr Schwarz. Třetí Čech Daniel Bartl nastoupil jako náhradník ve 32. minutě.

Obránce Jan Mudra nechyběl v utkání druhé nejvyšší soutěže v sestavě Chojniczanky proti GKS Tychy. Duel skončil nerozhodně 1:1 a Mudra odehrál celý zápas.

Stomil Olsztyn prohrál v sestavě s obráncem Lukášem Kubáněm na vlastním hřišti se Zaglebie Sosnowiec 1:3. Český fotbalista odehrál kompletních 90 minut.

Dvaašedesát minut odehrál za Termalicu Bruk-Bet Nieciecza česká záložník Michal Bezpalec. Jeho mužstvo se rozešlo s celkem Podbeskidzie nerozhodně 2:2.

Slovensko


Obránce Filip Kaša pomohl Žilině udržet čisté konto v utkání proti Senici. Český fotbalista odehrál celých 90 minut a mohl se radovat z vysokého vítězství 5:0.

Další gól si ve slovenské Fortuna lize připsal český obránce Ružomberku Filip Twardzik. V zápase na půdě Zlatých Moravců ale v 66. minutě z penalty snižoval na 1:4. Utkání nakonec skončilo domácím vítězstvím 4:2. V základní sestavě Ružomberku nechyběl ani útočník Ondřej Novotný, který byl střídán v 80. minutě. Twardzik odehrál celý zápas.

Český brankář Martin Jedlička pomohl Dunajské Stredě k vítězství 5:2 nad Slovanem Bratislava. Za ten hrál od 69. minuty záložník Erik Daniel.

Belgie


Lokeren prohrál ve druhé belgiké lize 0:2 s Leuvenem. Celý zápas za domácí odehrál český záložník Lukáš Mareček.

Chorvatsko


Tři červené karty padly ve vyhroceném utkání Hajduku Split s Dinamem Záhřeb. Jednu dostali domácí, za které celé utkání odehrál obránce Stefan Simič, dvě hosté. Hajduk se mohl radovat z vítězství 1:0, které zařídil krátce po změně stran Libanonec Jradi.

Kypr


Oba čeští obránci v barvách Omonie Nikósie Jan Lecjaks a Michael Lüftner odehráli celé utkání proti mužstvu Nea Salamis a pomohli svému týmu k vítězství 2:0.

Maďarsko


Útočník David Vaněček přispěl brankou k remíze Puskás Akademie 1:1 na půdě Zalaegerszegu. Český fotbalista se trefil ve 36. minutě, kdy poslal svůj tým do vedení. Domácí srovnali krok chvíli před přestávkou. Vaněček střídal v 71. minutě.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa nastoupil v základní sestavě Gaz Metan Medias proti Poli Iasi. Střídán byl v 54. minutě, když domácí prohrávali 0:2. Nakonec se ale mohl radovat z velkého obratu, protože jeho tým vyhrál 3:2. V tabulce rumunské ligy je Gaz Metan po osmi kolech první o bod před Kluží.

Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal celé utkání za St. Mirren, ale nedokázal na půdě Livingstonu zabránit porážce 1:2.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu. Na hřišti Konyasporu jeho tým vedl 1:0, ale po změně stran inkasoval dvě branky. Krátce po druhé z nich byl český stoper vystřídán. Hostům se pak povedlo vyrovnat na 2:2 a odvezli si bod.

Trabzonspor v sestavě s obráncem Filipem Novákem remizoval na hřišti Fenerbahce Istanbul 1:1. Český bek odehrál celé utkání.

Major League Soccer


útočník Zdeněk Ondrášek se opět trefil v dresu Dallasu FC. Brankou z 51. minuty přispěl k vítězství 3:1 nad Cincinnati. Ondrášek odehrál před střídáním 87 minut.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (41)

Přidat komentář
Losinho

Žambůrek

Reagovat
cetto

v 18 naskakovat z lavičky do zápasů Champs je super

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

bramburek

Reagovat
Messi14

nebyl to driv zaloznik?

Reagovat
Baronne

Lampasovi už se mažou komenty o Sadílkovi

Reagovat
lampas

Přitom jsem mu jen přál, ať si brzo zase kopne do balonu

Reagovat
Losinho

člověk ho ani nestihne normálně zhejtit

Reagovat
oli9

Reagovat
mojmira

Kdyby ho radši smazali úplně

Reagovat
cetto

Zajímalo by mne, zda při současné situaci se stopery zvažovali povolání Petráška. Ne že bych to chtěl , zatím toho ten kluk moc nepředvedl, ale přecijen díky těm dolům je celkem dost vidět.

Reagovat
cetto

ještě mne napadá, že proti Kosovu vlastně asi ani moc pevnou obrnu potřebovat nebudeme, spíš to bude chtít někoho, kdo tam umí zavěsit gol hlavičkou po nějaký standardce Tím spíš by o Petráškovi mohli uvažovat

Reagovat
Tochal

Ty ho nějak sleduješ? Bylo by jeho povolání do repre opodstatněné? Já o tomhle hráči totiž dnes slyším poprvé

Takhle na první pohled vidím jenom to, že ve 27 letech hraje poprvé v životě první ligu, navíc ve 12. týmu polské ligy. To mi moc reprezentačně nezní.

Reagovat
cetto

Neee nesleduju vůbec. Ale vím, že se o něm hodně mluvilo. Loni dal ve druhé polské snad 12 golů, letos je zatím dobrej i v první polské. Na repre to rozhodně není, hraje za tým úrovně Příbrami, ale pokud by se mu podařilo přestoupit do lepšího klubu, tak proč ne. Na to, že hraje stopera, je neskutečně golovej a mít takovýho hráče v kádru repre je super právě hlavně na zápasy, kdy se dá očekávat že soupeř bude bránit a ty tam budeš hnát plno centrů.

Reagovat
zlatan-legend

Joo, Petrase chtěli do první polský už, když postupovali ze třetí. On jednoznačně má na vyšší stupeň. Myslím si, že po sezóně půjde určitě jinam. Pak už by se, při dobré formě, dalo teoreticky mluvit o nějakých nadějích na repre. V hlavě to má srovnaný a neskutečně na sobě maká. I proto se tam vypracoval za 3 roky na kapitána. Což pro cizince není vždy snadný. Zvolil postupnou cestu a zatím má nakročeno dobře. Je mu sice "už" 27, ale na stopera má pořád ještě hodně let před sebou klidně.

Reagovat
Neyjrayx

u nás v čechách se moc neprosadil a po angažmá ve viktroo žižkov zafičel do třetí poslký pod křídla rakowa který si tam vybudoval český mikrosvět(Schwarz, Petrásek a Bartl), vypracoval se tam ve stopera číslo jedna a na hráče co nedostal k naší první lize čuchnout hraje statisticky dobře (na žádná videa/stream jsem nekoukal), dává spoustu golů, loni 10 ve druhé lize a to je z pozice stopera dosti těžké

Reagovat
Posledni Kovboj

Diky tem dolum? Jakoze k zamestnani v klubu jeste fara?

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo něco o tom Petrákovi? Díval jsem, že nehraje a odmítl Pafeborn...že se o šanci popere v Norimberku.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že ho nezkusí slávie

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá kvalitu na Norimberk. Nikdy vlastně pravidelně delší čas v základu nehrál

Reagovat
pospech11

A na naše v Rakousku se sere Ostrak v základu a Jurdik 15 minut proti Salzburgu.

Reagovat
Tigerinho

Ostrák dokonce áčko.

Reagovat
Špilmachr

Nahrával na gól

Reagovat
smazaný uživatel

Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu. Na hřišti Konyasporu jeho tým vedl 1:0, ale po změně stran inkasoval dvě branky. Krátce po druhé z nich byl český stoper vystřídán. Hostům se pak povedlo vyrovnat na 2:2 a odvezli si bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa ještě lepší.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa

Reagovat
Losinho

Třeba vyhraje titul.

Reagovat
Posledni Kovboj

repre

Reagovat
wjillm

Kobra kouše

Reagovat
Pablos

Co vůbec Řezníček ? On už nemá ani na druhou belgickou jo... nebo už tam ani není ?

Reagovat
fabec1222

Neni, o to divnější je, že ještě není v Příbrami nebo Brně

Reagovat
Pablos

to docela jo no teda

Reagovat
PBLead
Reagovat
fabec1222

Asi si přečetl tohle vlákno, a uvědomil si, že už nemá kde hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa už roztáčí svoje kouzla

Reagovat
Mr.Mike

Sedlacek so repre

Reagovat
Mr.Mike

Do

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele