Češi v zahraničí: Kadeřábek rozhodl, dvakrát se trefili Necid, Ondrášek i Schwarz

26.08.2019, 22:39
Aktuality
Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté hrající v zahraničních ligách. Dvě branky si zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu, Zdeněk Ondrášek z amerického Dallasu a také Petr Schwarz z polského Rakówa Czestochowa. Obránce Pavel Kadeřábek zase rozhodl o vítězství Hoffenheimu v německé bundeslize nad Brémami.

Německo


Trio českých reprezentantů se ukázalo v zápase Hoffenheimu s Werderem Brémy. Za hosty zvládli kompletních 90 minut obránce Theodor Gebre Selassie i gólman Jiří Pavlenka. Na domácí straně pak hrál Pavel Kadeřábek a v závěru to byl právě on, kdo rozhodl o domácím vítězství. V 87. minutě vstřelil gól na 3:2.

Za Augsburg tentokrát nastoupil od začátku pouze brankář Tomáš Koubek. Proti nováčkovi soutěže Unionu Berlín kapituloval jedinkrát v 80. minutě. Znamenalo to však pro Augsburg bodovou ztrátu, protože hosté tím vyrovnali na 1:1.

Vladimír Darida odehrál v dresu Herthy Berlín 61 minut. Pak byl vystřídán Daviem Selkem. Hertha v těch chvílích prohrávala s Wolfsburgem 0:1. Nakonec prohrála 0:3.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas nastoupil v základní sestavě Bristolu City na půdě Hullu. Ve 32. minutě ale musel střídat kvůli zranění. S největší pravděpodobností si poranil stehenní sval. Bristol nakonec zvítězil 3:1.

Itálie


Záložník Jaromír Zmrhal nastoupil za Brescii na půdě Cagliari v 71. minutě z lavičky náhradníků. Nováček vyhrál v prvním kole na Sardinii nečekaně 1:0. Další Čech z Brescie Aleš Matějů nehrál kvůli disciplinárnímu trestu z minulé sezony.

Záložník Jakub Jankto hrál za Sampdorii Janov od 66. minuty. Jeho tým ovšem dostal za vyučenou od římského Lazia a prohrál 0:3. Jankto nastoupil už za stavu, který vydržel do konce utkání.

Brankář Lukáš Zima odchytal za Livorno ve druhé lize celé utkání proti Entelle. Jeho mužstvo ovšem prohrálo 0:1.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík drží ve španělské lize zatím čisté konto. I ve druhém zápase udržel nulu a přispěl Seville k vítězství 1:0 na hřišti Granady.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid pomohl dvěma góly k vítězství Den Haagu na hřišti Waalwijku. Poprvé se trefil v 57. minutě, kdy zvyšoval na 2:0. Skóre uzavřel sedm minut před koncem z penalty. Pro jeho tým šlo o premiérové vítězství v sezoně.

Záložník Václav Černý nastoupil v 66. minutě za Utrecht v domácím zápase proti Venlu. Odvrátit porážku 1:2 se mu ale nepodařilo.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Nijmegen a pomohl svému mužstvu k vítězství 2:1. V nastaveném čase druhého poločasu dostal žlutou kartu.

Dvěma gólovými přihrávkami se na výhře Go Ahead Eagles nad rezervou Utrechtu podílel záložník Jaroslav Navrátil. Ten nastoupil v základní sestavě a odehrál 75 minut, než byl za stavu 4:0 vystřídán. Stejným výsledkem nakonec duel i skončil.

Záložník Richard Sedláček dostal příležitost v základní sestavě rezervy AZ Alkmaar a hned po pěti minutách utkání na hřišti Top Oss se zapsal mezi střelce. Jeho tým nakonec vyhrál 2:1. Sedláček byl střídán v 81. minutě synem nizozemské legendy Ruuda Gullita Maximem.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil odehrál celé utkání za Jagiellonii Bialystok proti Wisle Krakov. Jeho tým zvítězil 3:2, Pospíšil se zapsal do dějin zápasu v 35. minutě žlutou kartou. Další český fotbalista v Bialystoku Tomáš Přikryl nebyl tentokrát ani na lavičce.

Český záložník Petr Schwarz vstřelil dvě branky za Raków Czestochowa proti Lechu Poznaň. Proměnil oba dva pokutové kopy v 51. a 74. minutě. Domácí tým tak dotáhl nepříznivý stav 0:2 na 2:2. Konečný výsledek to ale nebyl. Hosté zvládl ještě jednou udeřit a nakonec vyhráli 3:2. Obránce Tomáš Petrášek odehrál celé utkání a v 52. minutě dostal žlutou kartu. Třetí Čech Daniel Bartl naskočil do hry v 69. minutě.

Obránce David Jablonský nastoupil v základní jedenáctce Cracovie Krakov proti Arce Gdyně. Svému mužstvu pomohl k vítězství 3:1.

Útočník Michal Papadopulos nechyběl v základní sestavě Korony Kielce na půdě Górniku Zabrze. Nakonec odehrál celý zápas, který ovšem skončil jasnou porážkou Korony 0:3.

Ve druhé lize odehrál kompletních 90 minut za Stomil Olsztyn obránce Lukáš Kubáň. Ze souboje s Chrobry Glogow si odnesl jeho tým bod za remízu 0:0.

Český fotbalista Michal Bezpalec odehrál celé utkání za Termalicu Bruk-Bet Niecacza na hřišti Wigry Suwalki. Musel však přetrpět porážku 0:1.

Obránce Jan Mudra v dresu Chojniczanky Chojnice odehrál kompletních 90 minut, ale porážce s Pusczou Niepolomice 0:1 nezabránil.

Skotsko


Brankář Václav Hladký si připsal v duelu jeho St. Mirrenu proti glasgowským Rangers šest úspěšných zákroků. K bodovému zisku to ale nakonec nestačilo. Favorit vyhrál v St. Mirrenu 1:0.

Slovensko


Obránce Filip Twardzik stejně jako útočník Ondřej Novotný odehrál celých 90 minut za Ružomberok v zápase proti Trnavě. Jejich tým ale prohrál 0:1. Další Čech Filip Hašek zůstal na lavičce jako nevyužitý náhradník, stejně jako na straně Trnavy rezervní brankář Petr Bolek.

Kypr


Obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner odehráli celé utkání za Omonii Nikósie. Na půdě Doxy pomohli k vítězství 2:0. Lüftner se do historie zápasu zapsal žlutou kartou z 58. minuty.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič nastoupil v základní sestavě Hajduku Split v zápase na půdě Osijeku. Simič byl střídán v 86. minutě za nepříznivého stavu 0:1. Stejným skóre nakonec zápas také skončil. Hajduk je v tabulce druhý za vedoucím Dinamem Záhřeb.

Maďarsko


Útočník David Vaněček odehrál kompletních 90 minut za Puskás Akademii proti Ferencvárosi Budapešť a mohl si užít velké vítězství. Jeho tým zvítězil 4:1.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celé utkání za Gaz Metan Medias, který velkolepš porazil FCSB 4:0.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu, který ale doma prohrál s Denizli 0:2. Český reprezentant odehrál celé utkání.

Krajní bek Filip Novák odehrál kompletních 90 minut za Trabzonspor při vítězném utkání s Malatyasporem. Trabzon vyhrál 2:1.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek vstřelil dva góly v dresu Dallasu proti Houstonu. Svému týmu pomohl k vysoké výhře také jednou gólovou asistencí. Na hřišti strávil 83 minut, než byl vystřídán.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (44)

Přidat komentář
Losinho

Ondrášek

Reagovat
REPLIKATOR

Necid

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Fabregas@ole

Mareček, Morávek, Macek, Hájek, Zlámal, Pavelka, Barák, Krejčí, Vydra, Skalák, Pekhart ???

Jakože dobrá rubrika, Fiši... ale když už, tak už komplet

Reagovat
pospech11

A v Rakousku si ještě zahráli Jurdik a Ostrak

Reagovat
Stannis Baratheon

Na ty se úplně zapomíná, zejména na Jurdika.

Reagovat
John Obi Mikel

A hráli? Jestli ne, tak je tam psát nemusí. Jestli ano, tak na ně zapomněl.

Reagovat
Fabregas@ole

"Další Čech z Brescie Aleš Matějů nehrál kvůli disciplinárnímu trestu z minulé sezony."

Reagovat
REPLIKATOR

Skalák hrál ve středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zálohy?

Reagovat
AC Sparta Praha good

Myslím, že ani jeden z nich nehrál

Reagovat
JeséRodriguez

Dnešní nominace mě fakt zajímá...snad vezme Sadílka na LB

Reagovat
Kucka

Reagovat
JeséRodriguez

tak Sadílek je v U21

Reagovat
Kucka

škoda, i když teď vypadá Novák celkem ve formě, tak by to mohl zvládnout on

Reagovat
JeséRodriguez

doufejme

Reagovat
bruchy

Lüftner skončil v takové pr*eli?

Reagovat
JeséRodriguez

Celkově ti stopeři, to je tragédie.

Reagovat
KingMaster13

Jeho blbost že od nás utekl tak brzo, mohl se tu v klidu vyhrát a jít někam vejš než do Dánska.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
8lampard8

Reagovat
OTASi

Kodaň zas tak špatná adresa není, odchází se odtamtud taky dobře na západ. Jen na to prostě asi neměl

Reagovat
KingMaster13

No nebyl vyhranej. Měl podle mě rok počkat a pak jít. Jinak Kodaň je tak nějak zhruba stejně silná adresa jako Slavia takže i ten přestup mi nedával moc smysl.

Reagovat
Selänne

Teď jo, dlouhodobě je ten klub jinde.

Reagovat
mayday

Ani na tu Kodaň neměl. Typickej silovej dřevák.

Reagovat
zlatan-legend

Kde by měl jako hrát výš? Tohle je jeho strop

Reagovat
Andis

Čumim že Černy nebývá v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Sezónu začínal v základu. Avšak snad v každém zápase brzy střídal. Trenér nebyl spokojen s jeho výkony, proto teď lavicka. Zatím to vypadá, že i Utrecht může být nad jeho síly

Reagovat
Selänne

Protože se chová jako mentál. A bohužel takhle i hraje.

Reagovat
dave30

Bohužel, je to neustále podobné. Náš mladý (nejen mladý) hráč jde do zahraničí, ze začátku se tam chytá, po prvních rozhovorech s ním má většina fanoušků jasno, že právě tento hráč to má v hlavě srovnané (na tuto frázi jsem již alergický) a ejhle - zase nic. Opakuje se to stále dokola. Ale kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Reagovat
Andis

v NDR ted získali Schicka, konkrétně Lipsko. No těžko si představit, že se probije do útoku přes Wernera a Poulsena...ale aspoň se bude zase moct opakovat to o čem mluvíš a rozjede se třeba nová Schickmanie

Reagovat
Andis

Jak to myslíš že se chová a hraje jako mentál?

Reagovat
Selänne

Stačí se podívat na jeho reakci při posledním střídání. Tohle si hráč v jeho pozici nemůže absolutně dovolit.

Reagovat
Andis

Je to asi hvězda top fotbalu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AC Sparta Praha good

Úplně jsi zapomněl na Slovensko Fiši

Slovan-Žilina 1:1- Daniel 90min / Kaša 45min

Nitra-D. Streda 1:2- Jedlička 90min+žlutá

Poprad-Komárno 2:0- Pajer 90min / Končal 90min

Skalica-L. Mikuláš 1:1- Haša 90min+gól , Pospíšil 6min

Reagovat
TheMally11

Schick? Jo vlastně dřeváci nehrajou

Reagovat
Posledni Kovboj

mel by ses zabit

Reagovat
JackDaniels.

9 futbalostov v top 5 ligach plus nejakych 7 v holandsku resp. v turecku... To nieje vobec zle bratia :P

Btw: cakal som ze je u nas viac cechov

Reagovat
JackDaniels.

Hmm ked lepsie pozeram tak z tych 9 su 4brankari a kalas, zima, navratil a sedlacek su druholigisti..

Reagovat
icka

Reagovat
srandamač

Škoda, že jsme se nedozvěděli, jak to dopadlo v MLS. Hlavně že víme, jak dopadl zápas v druhé italské.

Reagovat
anarchochuligan

Záložník Jaromír Zmrhal nastoupil za Brescii na půdě Cagliari v 71. minutě z lavičky náhradníků, bez formy? Zranění, nebo nemá natrénováno, či je dřevák?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele