Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

16.09.2019, 14:00
Aktuality
Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Itálie


Záložník Antonín Barák nastoupil za Udine v těžkém utkání na půdě Interu Milán. Jeho tým nakonec prohrál 0:1. Barák odehrál poslední dvacetiminutovku plus nastavení. V 70. minutě střídal Bosňana Jajala.

Obránce Aleš Matějů hrál za Brescii proti Bologni od začátku zápasu a připsal si jednu asistenci. V průběhu duelu, konkrétně v 63. minutě, se na hřiště dostal i záložník Jaromír Zmrhal. Divoký zápas, ve kterém Brescia vedla 2:0 a 3:1, nakonec skončil vítězstvím hostující Bologni 4:3.

Brankář Lukáš Zima odchytal za druholigové Livorno utkání v Ascoli. Dvakrát však musel lovit míč ze sítě a jeho tým prohrál 0:2.

Německo


Brankář Jiří Pavlenka odchytal za Werder Brémy celé utkání na půdě Unionu Berlín a pomohl mužstvu k vítězství 2:1. Kompletních 90 minut odehrál ve středu obrany také Theodor Gebre Selassie.

Brankář Tomáš Koubek se podílel na vítězství Augsburgu 2:1 v domácím utkání Frankfurtem. V 80. minutě dostal žlutou kartu za zdržování hry. V základní sestavě domácího celku byl také záložník Jan Morávek, který se na trávník vrátil po zranění. Vystřídán byl v 67. minutě.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celé utkání proti Freiburgu. V dobrém na něj vzpomínat nebude. Jeho tým prohrál jednoznačně 0:3.

Anglie


Útočník Matěj Vydra z Burnley si zahrál po čase opět v Premier League. V 78. minutě zápasu v Brightonu vystřídal záložníka Jacka Corka. Svému mužstvu pak pomohl k remíze 1:1, když v nastaveném čase přiťukl šikovně míč Jeffu Hendrickovi, jenž pak povedenou ranou skóroval.



Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík se Sevillou zase vede španělskou ligu. Jeho tým vyhrál na půdě Deportiva Alavés 1:0. Vaclík se na čisté konto příliš nenadřel. Domácí nevyprodukovali ani jednu střelu na branku.

Útočník Tomáš Pekhart nastoupil ve druhé španělské lize v základní sestavě Las Palmas. Mužstvo z Kanárských ostrovů doma ovšem podlehlo Almerii 0:3. Pekhart odehrál celý duel.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nechyběl v základní jedenáctce ADO Den Haag. Ten nakonec na půdě Feyenoordu Rotterdam prohrál 2:3. Necid se tentokrát neprosadil. Obě branky hostujícího celku si vstřelili domácí sami.

Obránce Josef Kvída odehrál ve druhé lize celé utkání za Nijmegen na půdě Den Bosche. Duel skončil nerozhodně 2:2, Kvída se do jeho průběhu zapsal žlutou kartou z 26. minuty. Nijmegen vydřel bod až brankou v nastaveném čase.

Záložník Richard Sedláček nastoupil v 54. minutě za rezervu AZ Alkmaar v utkání proti juniorce PSV Eindhoven. Jeho tým prohrál 2:3, přestože ještě v 65. minutě vedl 2:0.

Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Go Ahead Eagles na hřišti Top Oss. Jeho tým vyhrál venku 2:1. Navrátil střídal v 72. minutě.

Polsko


Oba čeští fotbalisté, kteří hájí barvy Jagiellonie Bialystok, Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil, nastoupili v základní sestavě pátečního utkání proti Legii Varšava. Duel skončil bezbrankovou remízou. Pospíšil odehrál celé utkání, Přikryl byl vystřídán v 57. minutě.

Útočník Michal Papadopulos hrál od začátku za Koronu Kielce v utkání proti Wisle Krakov. Papadopulos odehrál 72 minut. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Záložník Petr Schwarz si připsal asistenci u první branky Rakówa Czestochowa v utkání s Arkou Gdyně. Schwarz odehrál celé utkání, stejně jako obránce Tomáš Petrášek. Od začátku hrál i Daniel Bartl. Ten dostal v 53. minutě žlutou kartu a v 75. minutě byl vystřídán.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál ve druhé polské lize celé utkání za Stomil Olsztyn. Svému týmu pomohl proti Stalu Mielec k vítězství 1:0.

Termalica Bruk-Bet Nieciecza remizovala doma s Wartou Poznaň 1:1. Od začátku hrál v jejím dresu Michal Bezpalec, který byl střídán v 62. minutě.

Rusko


Celý zápas za Spartak Moskva odehrál záložník Alex Král. Jeho mužstvo však doma nečekaně padlo s Uralem Jekatěrinburg 1:2.

Slovensko


Celý zápas za vedoucí tým slovenské ligy ze Žiliny odehrál obránce Filip Kaša. Jeho tým ale tentokrát na půdě Zlatých Moravců pouze remizoval 0:0.

Dunajská Streda zvítězila 1:0 na půdě Senice. V utkání se potkali dva čeští brankáři. Za domácí odchytal duel Vojtěch Vorel, za hosty Martin Jedlička.

Obránce Filip Twardzik nastoupil v základní sestavě Ružomberku proti Seredi. Za Ružomberok hrál také útočník Ondřej Novotný. Oba Češi odehráli celých 90 minut, po kterých nebyli příliš spokojení s výsledkem 1:1.

V úvodní jedenáctce Slovanu Bratislava, který hrál doma šlágr proti Trnavě, nastoupili dva Češi. Obránce Jurij Medveděv odehrál celých 90 minut a dostal v 86. minutě žlutou kartu. Žluté napomínání viděl už v 9. minutě také Erik Daniel, který byl vystřídán v 66. minutě. Slovan vyhrál doma 2:0 a stáhl náskok vedoucí Žiliny na jediný bod.

Maďarsko


Dvěma brankami se blýskl útočník David Vaněček. Jeho Puskás Akademie díky nim porazila Kaposvár 2:0. Český forvard vtěsnal oba zásahy do pouhých 120 vteřin mezi 47. a 49. minout. Odehrál kompletních 90 minut.



Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal za St. Mirren celé utkání na půdě Ross County. Porážce 1:2 ale nedokázal zabránit.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka odehrál celé utkání za Antalyaspor proti Kayserisporu. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Obránce Filip Novák skóroval v dresu Trabzonsporu proti Genclerbirligu. Reprezentační bek otevřel v 17. minutě skóre. Ve vápně si našel centr z pravé strany a hlavou ho poslal přesně k tyči. Utkání však nakonec skončilo nerozhodně 2:2, což je pro domácí ztráta. Novák odehrál celý zápas. V 59. minutě navrch dostal žlutou kartu.



Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek nechyběl v základní sestavě Dallasu v duelu na půdě Chicaga Fire. Do střelecké listiny se ale tentokrát nezapsal, naopak si jeho tým odvezl vysokou porážku 0:4.

Chorvatsko


Stoper Stefan Simič odehrál celých 90 minut za Hajduk Split. Ten si z těžkého zápasu v Rijece přivezl bod za remízu 1:1.

Kypr


Omonia Nikósie remizovala 2:2 v Larnace. V základní sestavě hostů byli oba čeští obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks. Oba odehráli kompletních 90 minut.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (75)

Přidat komentář
lampas

Škoda Sadílka, ale dalo se čekat že ho odstaví

Reagovat
cetto

Neřekl bych, že odstavili. Je mladej a má za sebou pár měsíců v sestavě. V této situaci je normální, že ten hráč nehraje nonstop. Nepochybuji o tom, že se zase v sestavě začne objevovat. Nicméně tolik k neustálému volání po povolání Sadílka do repre mno...

Reagovat
Reggie

A proč neměl být povolanej do A repre? Jako kvůli tomu, že teď nějakej zápas nehrál nebo co? Vzhledem k tomu, že je to pořád hráč, který hrál pravidelně (není to myslím ani měsíc zpátky) v PSV. Což je mimochodem jeden z nejsilnějších týmů, v kterých působí český hráč.

Reagovat
PlackaSKS

to je vlastně tak smutný...

Reagovat
Reggie

souhlas

Reagovat
dave30

Jj, smutný obrázek naší reprezentace. Hráč, který má v dospělém fotbale odehráno asi 20 zápasů má spasit reprezentaci. Tak ale proč ne, když někteří hráči jsou povoláváni i když v klubu pravidelně nehrají...

Reagovat
Reggie

presne tak to bohuzel je no...

Reagovat
lampas

On rozhodně nic nespasí, to si jen někdo naivně namlouvá, jako tomu bylo ostatně vždy. Reálně nemá Sadílek o moc větší výkonnost jako třeba Radim Breite.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
tnt03

Však on se v sestavě zase ukáže :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zima si tym vybral dobre. Kdyz dostane gola, je to v duchu komunismu chyba vsech. Do toho ty chorea se Stalinem.

Reagovat
smazaný uživatel

A ted jsem si vsiml Omonia Nikosia, to je dalsi komousskej klub.

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Zmrhal štístko

Reagovat
Kang & Kodos

U toho sestřihu s Vydrou komentuje ženská?

Reagovat
Losinho

nebo dítě

Reagovat
Pablos

taky podle toho tak řve, aby překřičela pračku

Reagovat
Hokaido

Jop, je to teď trend v PL. Vždycky jeden zápas v MOTD komentuje ženská. Minule komentovala i pohár Foxes s Newcastlem. Radši jsem o tom tady držel hubu, ale je to prostě strašně otravný a k fotbalu to nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam na MOTD skoro kazdej tejden a vubec me to nerusi. Docela jsem si na ten hlas zvykl.

Reagovat
Kang & Kodos

Mně by to a priori nevadilo, třeba u nás bych si uměl představit spíš komentovat ženskou než některý joudy, který komentujou na O2 ty druhořadý zápasy z ligy. Tahle ale má extrémně nepřijemnej hlas.

Reagovat
kilobyte

Třeba tu s kozama, jak zpovídala Nedvěda. Akorát by to chtělo dva obrazy. Jeden přes celou televizi a jeden v rohu. Nejlépe aby se to dalo přepínat, kdyby fotbal nudil.

Reagovat
Ondiis

Tzv. twitch formát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

a jde jí to líp než komplet fotbalový redakci na ČT

Reagovat
Pablos

no ale ,,pumlíč" a ,,na špičičku" jen tak z patra neřekne... takže ani hovno

Reagovat
Y.N.W.A

možná ani takovej jazykolam jako "Kliment" třikrát za sebou

Reagovat
kilobyte

Co teprve takový chrchel jako Čapoun. To by ji obrátilo naruby.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
meno

Nooo a? Komentář to blbej není a otravnej hlas taky nemá. Když to srovnám s některými experty z ČT nebo O2, tak je světová

Reagovat
Posledni Kovboj

ma

Reagovat
meno

Má úplně normální hlas. Dělal jsem 2 roky za kasou v KFC v centru a hlasů jsem slyšel bžilion, tahle je úplně v cajku.

Reagovat
Posledni Kovboj

ja slysim hlasy kazdej den

Reagovat
Losinho

Barák

jinak celkově od našich dobrej víkend

Reagovat
Y.N.W.A

jo no, lepší než ten víkend před tejdnem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrvo

Matějů měl asist, pokud vim

Reagovat
C-M@ster

Jj, je to tam napsaný (ale možná nebylo v době, kdys to psal)

Reagovat
ondrvo

Reagovat
smazaný uživatel

u Moravka uz nemusite psat, ze se vratil po zraneni, s tim se pocita

Reagovat
Losinho

nestřídal proto, že se zranil?

Reagovat
kilobyte

Stejně je to masakr. On už hraje 12. sezónu v Bundeslize a přitom je pořád zraněný. Většina českých hráčů tam nevydrží ani sezónu, i když jsou zdraví.

Reagovat
cetto

Je vidět, že v noze to fakt má, v hlavě taky. On je zrovna jeden z těch mála, u kterých se dá skutečně říci, že jim zranění zničila kariéru. Kdo ví, kde by dnes byl, ale troufám si říct, že minimálně 80 zápasů v repre by měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde by byl no, zraneny

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

hlavně je vidět že umí, když ho vždycky hned po uzdravení hodí do základu

Reagovat
smazaný uživatel

Odehrál za tu dobu jen 136 zápasu v BL

Reagovat
Losinho

"přitom je pořád zraněný"

Reagovat
kilobyte

O to lepší musí být, když si ho tam pořád nechávají.

Reagovat
Posledni Kovboj

a cetls bezfrazi?

Reagovat
smazaný uživatel

jenom sem o tom neco zaslech, asi se na to vrhnu

Reagovat
Posledni Kovboj

www.bezfrazi.cz/libore-bez-domu-kurva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheMally11

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre na stoperu

Reagovat
Rudnevs

Werder má obranu skoro celú zranenú, tam to musia lepiť jak sa dá.

Reagovat
stas87

Nehra uplne zle, Kohfeldt veri na IV radsej Gebremu ako Friedlovi. Traja stoperi hrat teraz nemozu, v Berline tak musel hrat Groß z becka. Akurat proti Augsburgu tam Gebre urobil pozicnu chybu na polke, kedy ako posledny neostal stat ale urobil dva kroky dopredu, kolmica na rozbehnuteho utocnika a uz ho nemal sancu stihnut. Sak aj to skore 8-9 je po styroch kolach dost vtipne. Zo zakladu chyba asi sedem hracov ale bavi ma to ako fanusika. Ziadna nudna hra s jednym ci dvomi golmi.

Reagovat
masina_LFC

zjavne sa zmieril s tym, ze uz nikdy nic nevyhra...

Reagovat
niflheim

Muhahaha.

Reagovat
masina_LFC

jj to moze robit De Gea, ze dostal navysenie platu za slabe vykony

Reagovat
r.mrazik

tak to u vas s ohledem na ligu zna dost hracu ze jo...

Reagovat
Busby babes

v poradku

Reagovat
TheMally11

Páťa Schick nic?

Reagovat
Posledni Kovboj

kys

Reagovat
pospech11

Proč se tu pořád kašle na kluky v Rakousku? Ostrak opět nastoupil, Jurdik bohužel nehrál a to samé Vasil Kusej.

Reagovat
adam77

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League .To už začínají psát jak v hokeji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele