Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

18.12.2018, 09:14
Aktuality
Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas odehrál v League Championship celý zápas za Bristol City proti Norwichi. Duel skončil nerozhodně 2:2.

V základní sestavě Hullu nastoupil obránce Ondřej Mazuch a pomohl mužstvu k výhře 2:0 nad Brentfordem. Mazuch naskočil do zápasu potřetí za sebou. V základní sestavě byl však poprvé od března.

Celý zápas za Sheffield Wednesday odehrál obránce Daniel Pudil. Jeho mužstvo prohrálo na půdě Swansea 1:2.

Německo


Norimberk v sestavě s Ondřejem Petrákem prohrál v páteční předehrávce 0:2 na domácím hřišti s Wolfsburgem. Český záložník se do statistik zápasu zapsal pouze žlutou kartou.

Brémy prohrály v Dortmundu 1:2. Za hosty odchytal celé utkání brankář Jiří Pavlenka, který si připsal sedm úspěšných zásahů. Kompletních devadesát minut absolvoval také obránce Theo Gebre Selassie.

V sestavě Hoffenheimu nechyběl obránce Pavel Kadeřábek. Jeho mužstvo však doma pouze remizovalo s Mönchengladbachem 0:0.

Záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín 80 minut na půdě Stuttgartu. Jeho tým tam sice vedl, ale nakonec prohrál 1:2.

Itálie


Útočník Patrik Schick odehrál posledních deset minut za AS Řím při vítězném utkání proti Janovu. V 87. minutě dostal žlutou kartu.

Ve druhé lize odehrál celé utkání v dresu Brescie obránce Aleš Matějů. V duelu proti Lecce dostal žlutou kartu, ale na konci se mohl radovat z výhry 2:1.

Španělsko


Tomáš Vaclík vychytal čisté konto proti Gironě a pomohl Seville k vítězství 2:0. V tabulce jeho tým drží druhou příčku o tři body za Barcelonou.

Nizozemsko


Václav Černý se prosadil ve druhé lize za rezervu Ajaxu. Ve 34. minutě zvyšoval na 2:0 v Almere. V 75. minutě si ještě připsal žlutou kartu a o deset minut později se postavil k penaltě, kterou ovšem neproměnil. Mrzet ho to ale nakonec zase tolik nemusel. Jong Ajax i tak vyhrál 3:2.

Záložník Jaroslav Navrátil nechyběl v sestavě Go Ahead Eagles. Jeho mužstva však doma s Den Boschem remizovalo 0:0. Do čela tabulky se tak místo nich posunula Sparta Rotterdam.

Nijmegen prohrál doma s Maastrichtem 0:1 a celých 90 minut u toho byl obránce Josef Kvída.

Rezerva AZ Alkmaar prohrála na půdě Sparty Rotterdam vysoko 0:5. Záložník Ondřej Mihálik, který se rozehrává po zranění kolena, byl na hřišti celých 90 minut. Už ve 14. minutě pak šel na trávník také devatenáctiletý záložník Richard Sedláček.

Belgie


V základní sestavě Lokerenu nechyběl Lukáš Mareček a pomohl k vítězství nad St. Truidenem 2:0. Mareček šel ze hřiště ve 4. minutě nastaveného času, kdy byl vystřídán.

Bulharsko


Levski Sofia prohrál na hřišti Beroe Stara Zagora 1:2. Český obránce David Jablonský v jeho dresu odehrál celé utkání a v 38. minutě dostal žlutou kartu.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb remizovala doma 2:2 s Goricou. Obránce Jan Lecjaks v dresu domácích odehrál celých 90 minut.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celý zápas za Maccabi Petah Tikva na půdě Beitaru Jeruzalém. Se svým týmem si nakonec odvezl remízu 0:0.

Maďarsko


Haladas prohrál na domácí půdě s Debrecínem 0:2. V základní sestavě domácího mužstva nechyběl obránce Vít Beneš. Odehrál celých 90 minut, do dějin zápasu se ale výrazněji nezapsal.

Polsko


Jagiellonia Bialystok doma nečekaně prohrála 0:4 se Zaglebie Lubin. V základní sestavě domácího týmu byl záložník Martin Pospíšil, který byl vystřídán v 59. minutě za stavu 0:3. O zhruba čtvrthodinku později šel v dresu hostů na plac útočník Jakub Mareš, který v 76. minutě střídal kolegu Tuszynského.

Dvě branky vstřelil Zdeněk Ondrášek v dresu Wisly Krakov v páteční předehrávce na hřišti Plocku. Ve 12. minutě z penalty otevřel skóre a v 61. minutě pak rozhodl o výhře hostů 2:1. Šlo o jeho desátou a jedenáctou branku v této ligové sezoně.

Legia Varšava porazila na domácím hřišti Piast Gliwice 2:0. Za domácí hrál celých 90 minut levý obránce Adam Hloušek.

Skotsko


Pět branek inkasoval Zdeněk Zlámal v brance Hearts v zápase na hřišti Livingstonu. Do 72. minuty přitom byl stav utkání 0:0. Pak Zlámal zavinil penaltu a inkasoval poprvé. Vzápětí dostal druhou žlutou kartu Djoum a s dalšími góly se roztrhl pytel. Nakonec hosté odjeli s výpraskem 0:5.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek nastoupil za Lugano v 69. minutě zápasu v Curychu. Ten nakonec skončil bezbrankovou remízou.

Turecko


Obránce Filip Novák odehrál celé utkání na půdě Besiktase a Trabzonsporu pomohl k cenné remíze 2:2. Trabzonspor ale bude výsledek spíš mrzet. Jednak vedl 2:0 a druhak dostal vyrovnávací branku v sedmé minutě nastaveného času.

Obránce Jakub Brabec odehrál za Rizespor celý zápas proti Alanyasporu, který skončil nerozhodně 1:1 a dostal v něm žlutou kartu v 76. minutě.

Antalyaspor podlehl na hřišti Malatyasporu 0:2. Byl u toho také český obránce Ondřej Čelůstka a v 72. minutě dostal žlutou kartu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mohli by tu byt i informace z Evropskych poharu, namatkove jsem si vzpomnel ze za PSV proti Interu hral od 65. min Sadilek.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Y.N.W.A

no vidíš, právě jsi celej ten článek zvládnul napsat sám

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
pepinho2

Reagovat
havrys99

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ED91

Reagovat
dave30

Myslím, že p. Fišara píše pouze o zápasech pá-ne. Pokud někdo hraje v týdnu (třeba poháry, Champ atd.), tak má smůlu...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si vsiml, ale je to skoda, nicmene kdyz se hrali vlozena kola v tydnu tak uz se tu parkrat objevili informace z obou duelu - alespon u vehlasnejsich lig

Reagovat
Losinho

Schick ten pocit, když jsi v kádru jeden ze dvou útočníků, ten druhej je zraněnej, a ty stejně nehraješ

Reagovat
smazaný uživatel

jenze si za to muze sam, hral dost ale byl nulovej proto ho ted posadil a AS dalo 3 goly a vyhralo, takze si myslim ze pro nej bude nejlepsi v lednu prchnout

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo, jak je na tom ted Tomas Egert? Porad bez angazma?

Reagovat
smazaný uživatel

podle jeho sociálních sítích zatím nic, ale vypadá fit

Reagovat
JeséRodriguez

Snad začnou kluci v Itálii hrát víc. Jankto s Barákem šanci ještě dostanou určitě, Simič by měl někam odejít co nejdřív.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele