Bundesliga souhrn - 8. kolo

28.09.2007, 22:56, aktualizováno 30.09.2007, 19:09
Komentáře a souhrny
Nevídanou kanonádu rozjely Brémy, skóre v jejich zápase s Bielefeldem se zastavilo až na cifrách 8:1. V souboji o čelo tabulky vyhrál Bayern v Leverkusenu a zvýšil svůj náskok, druhé Schalke, které zdolalo Herthu, ztrácí čtyři body. Stále se nedaří Stuttgartu, když prohrál v Rostocku. Ččeští gólmani Laštůvka a Blažek se ve vzájemném souboji moc nepředvedli, Bochum remizovala s Norimberkem 3:3.
Schalke 04 - Hertha Berlín 1:0
Branky: 44. Rafinha (pen.)
Páteční předehrávka 8. kole Bundesligy nabídla zajímavou podívanou, které chybělo jen jedno - více gólů. Schalke doma přehrálo Herthu Berlin 1:0.

Zaplněná Veltins Arena viděla od začátku tlak domácích. V prvních patnácti minutách se hosté vůbec nedostali ke slovu. Nejvíce ze začátku ohrozil branku Herthy, střeženou českým golmanem Drobným, Bajramovič, jenže ze šestnácti metrů jen těsně minul. Hosté se dostali do šance až po zmíněné čtvrthodince, pozornost domácího brankáře Neuera vyzkoušel Pantelič. Mezitím musel odejít kvůli zranění Altintop, místo něj přišel na hřiště střelec z minulého utkání Lövenkrands. Šance se sypaly spíše na branku Drobného, jenže díky němu a dobré obraně hostů byl stav stále 0:0. Až ve 44. minutě fauloval Bergen ve vápně Jonese a Rafinha se s penaltou nepáral a dal jedinou branku zápasu.

Ve druhém poločase to už tak napínavé nebylo. Hosté jako by zápas vzdali, protože z jejich strany nebyla vidět žádná snaha o vyrovnání. Domácí už spíše jen kontrolovali, výjimkou byl zdařený útok Kuranyiho, ale na druhé straně stál skvělý Drobný. V posledních deseti minutách hráči Schalke vycítili nezájem Herthy o zvrat, a tak se pokusili udělat něco sami. Jenže buď je zastavila tyč, to v případě Lövenkrandse, nebo je znovu vychytal Drobný. Tentokráte na něm ztroskotali Kuranyi a střelec Rafinha. Gól tedy nepadl a zápas tak skončil vítězně pro Schalke.

Před 61 000 diváky si domácí v zápase ze špičky tabulky připsali tři body a posunuli se díky tomu na druhé místo.
více informací
Karlsruher SC - Borussia Dortmund 3:1
Branky: 25. Massimilian Porcello, 64. Mario Eggimann, 75. Sebastian Freis - 41. Christian Wörns
Na půdu nevyzpytatelného Karlsruhe přijela Borussia Dortmund. Ta potřebovala bodovat, což jí však hrubě nevyšlo a prohrála 1:3. Připsala si tak třetí prohru v řadě, zatímco Karlsruhe jen potvrdilo že je nejlepším nováčkem a vyhouplo se na skvělé třetí místo.

Od začátku Karlsruhe dokazovalo všem, kdo je vlastně doma a Borussii ve všech směrech přehrával. Jenže velkou šanci měl Klimowicz, který se v útoku musel obejít bez svého parťáka Petriče, po jeho střele zhruba ze šestnácti se domácí brankář Miller pěkně proletěl. Gól však jako první dali zaslouženě domácí. Ve 25. minutě se střelou přes Wiedenfellera prosadil Porcello. Potom se Borussia ujala kreativity a udávala tempo zápasu. Její tlak dokázal přetavit v branku ve 41. minutě Wörns a srovnal na poločasových 1:1.

Do druhé půle domácí znovu vstoupili jako do půle první a zatlačili hráče BVB na jejich polovinu hřiště. V 64. minutě se do míče opřel Eggimann a pěknou střelou vrátil vedení na domácí stranu. Borussia se sice snažila srovnat, vypovídají o tom dobré pokusy Valdeze a Klimowicze, jenže v 75. minutě dal jistící branku domácích Freis. Hosté se pak k ničemu nedostali, a tak si z půdy nováčka neodvezli ani bod.

Karlsruher SC pokračuje ve skvělých výkonech a po zásluze mu patří 3. místo. Zato Borussia je v krizi a tabulkou padá směrem dolů.
více informací
Hansa Rostock - VfB Stuttgart 2:1
Branky: 16. Tobias Rathgeb, 18. Junior Alves Orestes - 73. Mario Gomez
Hansa doma hostila obhájce titulu VfB Stuttgart. Domácí, jakožto nováček nejvyšší soutěže, si po špatném začátku, kdy v pěti zápasech nezískali ani bod, připsali dvě vítězství za sebou a dnes v zápase s mistrem přidali třetí.

Domácím se vydařila hlavně první dvacetiminutovka. Hansa totiž zatlačila VfB skoro až do jejich brány a svůj tlak dokázala rychle využít ve vedoucí branky. Nejprve se v 16. minutě trefil po krásné akci Tobias Rathgeb, o dvě minuty později pojistil vedení domácím Orestes. Jako by nováčka snadno nabitý náskok ukolébal a do konce poločasu se k míči skoro už nedostal. Zahrozili hosté a kdyby se lépe trefil Cacau a po něm Gomez, mohl jít VfB do druhého poločasu o poznání veselejší. Jenže své velké příležitosti nedali, a tak si domácí svůj náskok podrželi.

Hostům tlak z prvního poločasu vydržel a domácí chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí. Toho dokázal využít v 73. minutě Gomez a dal tak Stuttgartu ještě naději na bod. Jenže Hansa zjistila, že jde o hodně a začla znovu hrát aktivněji ve středu pole. Zápas se dohrával v mírném tempu a jelikož už žádný gól nepadl, Hansa zvítězila 2:1.

Díky úspěšné serii vítězství se Hansa posunula už na nesestupovou 14. příčku. Stuttgart se stále pohybuje jen ve středu tabulky.
více informací
Werder Brémy - Arminia Bielefeld 8:1
Branky: 17. Peter Niemeyer, 35. Hugo Almeida, 41. Boubacar Sanogo, 44. Boubacar Sanogo, 59. Per Mertesacker, 66. Markus Rosenberg, 85. Diego, 88. Hugo Almeida - 37. Artur Wichniarek
Velké fotbalové divadlo připravili svým fanouškům hráči Werderu Brémy. Ze zápasu s Arminí Bielefeld si udělali exhibici a bezmocnému soupeři nasázeli osm branek, po dvou zaznamenali Sanogo a Almeida. Hosté se zmohli na jedinou odpověď.

První čtvrthodinka byla spíše oťukávací. Oba týmy spíše hrály pozorně v obraně, než se vydávaly na výlety před soupeřovu branku. To však narušil v 17. minutě akcí Peter Niemeyer, který hbitou střelou otevřel konto dikvokého zápasu. Ve 35. minutě zvýšil na 2:0 Hugo Almeida a přestože hned za dvě minuty hosté díky Wichniarkovi snížili, žádné drama se nekonalo. Ještě do poločasu totiž dva góly přidal domácí Boubacar Sanogo a za stavu 4:1 se zdálo být rozhodnuto.

Domácím to ale nestačilo, pokračovali v tlaku i ve druhém poločase a v 55. minutě ho korunoval další brankou Mertesacker. V 66. minutě přidal další branku střídající Rosenberg. Se stavem 6:1 už bylo těžké něco dělat a jakoby se všichni hráči hostů vytratili už dávno do kabin. Jediný, kdo zůstal, byl brankář Arminie Mathias Hain, díky kterému zápas neskončil 10:1. I když se této cifře výsledek hodně přiblížil. V posledních minutách se trefil znovu Hugo Almeida a co by to bylo za střelnici, kdyby se při ní netrefil také brazilský středopolař Diego.

Arminia půjde psychicky ještě hlouběji a v tabulce spadla na jedenáctou pozici. Zato Werder se si generálgu na Ligu mistrů s Olympiakosem nemohl představovat lepší, v tabulce mu momentálně patří páté místo.
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 0:1
Branky: 40. Luca Toni
Šlágr osmého kola německé Bundesligy zavítal na stánek druhého týmu tabulky Bayeru Leverkusen, jenž doma hostil vedoucí Bayern Mnichov. Bayern potvrdil roli mírného favorita a brankou Luky Toniho zvítězil 1:0, čímž si na čele vytvořil už čtyřbodový náskok.

Do branky hostů se tentokráte postavil mladý Rensing a domácí ho hned od začátku otestovali. Nejprve Rensing chytil jedovatou střelu Barnetty a poté vyrazil těžkou ránu Barbareze. Hosté se také předvedli. Za zmínku stojí pěkný pokus van Bommela a nebezpečná hlavička Luca Toniho. Právě tento ostrostřelec dal ve 40. minutě jediný gól utkání. Po akci Klose-Toni tak vedli hosté po prvním poločase 1:0.

Druhý poločas se odvíjel v režii snažení domácích o srovnání. Buď ale končily nakopávané balony na obraně Bayernu, nebo domácí snahu přerušil skvělými zákroky Rensing. V 72. minutě se na hřišti ukázal i český útočník Papadopulos. Ten měl velkou příležitost v 86. minutě, jenže v dobré pozici nezasáhl správně míč hlavou a ten vůbec netrefil branku. Hosté si mohli ke konci pojistit tři body, jenže Schweinsteiger trefil jen dobře stojícího Adlera. Přesto Bayern zvítězil a pojistil si vedení v ligové tabulce.
více informací
Hamburger SV - VfL Wolfsburg 2:2
Branky: 17. Bastian Reinhardt, 68. Rafael van der Vaart - 57. Grafite (pen.), 88. Ashkan Dejagah
HSV, které rozjelo tu letošní sezonu o dost lépe než tu loňskou, doma v osmém kole hostil Wolfsburg. Vyrovnaný duel skončil zaslouženou remízou 2:2.

Hamburg se drží na špici tabulky a své postavení mezi elitou si chtěl potvrdit. V sedmnácté minutě Šimůnek a spol. neuhlídali Reinhardta a ten dal první gól utkání. Hned na to mohl Grafite srovnat, ale tentokráte mu to ještě nevyšlo. Do konce poločasu skvěle fungovala obrana hostů, v čele s skvěle hrajícím Šimůnkem, a nepustila domácí už k žádnému třebaže jen náznaku šance.

Ve druhém poločase se znovu rozjel tlak domácích a Wolfsburg se bránil zuby nehty. A nejen to, ojedinělý brejk zařídil hostům penaltu, k té se rozběhl Grafite a s klidem srovnal na 1:1. Jenže tlak domácích ani po této brance nepřestával a v 70. minutě se po skvěle individuální akci trefil van der Vaart a znovu domácí vedli. Hosté se teprve teď znovu vzpamatovali a začli hrát také na branku soupeře. V zápase nerozchytaný Rost v 88. minutě pustil pokus letní posily hostů Dejagaha a zápas díky němu skončil 2:2.

Hráči HSV spadli na 6. místo a remíza je určitě zamrzela více, než Vlky z Wolfsburgu.
více informací
VfL Bochum - 1. FC Norimberk 3:3
Branky: 43. Stanislav Šesták, 62. Marcin Mieciel, 66. Stanislav Šesták - 40. Peer Kluge, 60. Peer Kluge, 81. Zvjezdan Misimovič
Bochum doma hostila v osmém kole Norimberk. Zápas českých brankářů dopadl pro oba smírně, ale v příliš dobrém světle se neukázali, když každý z nich pustil tři góly.

Jak Jan Laštůvka v dresu domácích tak Jaromír Blažek za Norimberk měli od začátku co dělat, aby svému týmu neudělali škodu v podobě obdržené branky. Jejich snažení vycházelo téměř do konce poločasu. Nejprve se do domácí sítě trefil ve 40. minutě Peer Kluge a Norimberk rázem vedl 1:0. Radost hostů však netrvala dlouho. O dvě minuty později pustil Blažek pokus slovenského kanonýra Šestáka a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase už to s českými brankáři tak slavné nebylo. V 60. minutě dal svůj druhý gól za hosty Kluge. Znovu však po dvou minutách obdržel druhý gól i Blažek. Na 2:2 srovnával Meciel. Domácí byli v euforii a ve 66. minutě dal svůj druhý gól Šesták a Bochum poprvé vedla. Norimberk poté znovu nasadil ofenzivní hru a v 81. mu to vyšlo. Na konečných 3:3 srovnal Misimovič.

Díky slušné přestřelce se Bochum posunula o místo nahoru, Norimberk je stále na sestupových příčkách.
více informací
Hannover 96 - MSV Duisburg 2:1
Branky: 7. Christian Schulz, 63. Christian Schulz - 20. Manasseh Ishiaku
Nedělní dohrávka nabídla v Hannoveru souboj domácích s nováčkem soutěžě Duisburgem. Domácí se rychle dostali do vedení a byli lepší i v průběhu hry. A tak zaslouženě doma porazili MSV 2:1.

Hannover mohl vést 2:0 už po pěti minutách nebýt skvělého brankáře hostí a nepřesnosti domácího kanonýra Hankeho. Hned na to se domácí dočkali. Skvěle zahraný centr z rohové kopu Huzstiho trefil perfektně hlavou Schulz a po sedmi minutách domácí vedli. V desáté minutě mohl Hannover navýšit náskok, ale Tarnat ve skluzu netrefil skvělý pas Fahrenhorsta. Ve dvacáté minutě přišel šok pro domácí. Střela Ishiaka prošla netečovaná až do pravého rohu branky domácího Enkeho. Domácí se snažili ještě do poločasu vrátit vedení na svou stranu, jenže Buggink nedokázal správně zužitkovat pas Tarnata a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Na začátku druhého poločasu se zasvkěl brankář Duisburgu Starke, který zlikvidoval skvělou střelu Huzstiho. Rozhodující gól padl ve 64. minutě. Schulz se zmocnil míče na polovině hřiště a už ho nikomu nepůjčil. Skvěle prošel přes střed a z dvaceti metrů vyslal svou gólovou ránu. Po té se do hry zapojoval i Dusiburg a vytvořil si šance. Dvě velké za sebou měl Indrissou, ale ztroskotal na domácím brankáři. V poslední minutě Enke znovu skvěle zachytal, když chytil pokus střelce hostů Ishiaka.

Hosté si tak neodvezli z Hannoveru ani bod, domácí si díky čtvrté výhře v sezoně polepšili a v součastnosti mu patří sedmá příčka.
více informací
Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt 2:2
Branky: 8. Dimitar Rangelov, 18. Dimitar Rangelov - 49. Ioannis Amanatidis, 79. Ioannis Amanatidis (pen.)
Energie Cottbus ani na osmý pokus nedokázala zvítězit, přestože nad Frankfurtem vedla už 2:0. Nakonec si ze zápasu odnesla jen bod a na její pozici beznědějně posledního týmu se nic nemění.

Ze začátku se týmy spíše oťukávaly, ale fanoušci dlouho na gól čekat nemuseli. V osmé minutě se na kraji vápna hostů dostala k míči bulharská posila Rangelov a pěknou střelou k tyči dala první gól utkání. O deset minut později si na své konto přidal Rangelov dalši čárku znamenající vstřelený gól a vedení dva nula. Ten padl skoro jako přes kopírák. Skvělý pas do vápna, jedna klička do rohu šestnácky a skvělá střela levou nohou. Po dvaceti minutách tedy vedl nejhorší tým Bundesligy o dvě branky. První poločas se dohrával s náznaky šancí hostů, ale nic kloudného z toho nevzniklo, a tak první půle skončila 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločase se karty obrátily. Frankfurt zatlačil domácí až k vápnu a rychle dal kontaktní branku. Ve 49. minutě se prudkou ránou prosadil Amanatidis a dal tak hostům naději na body. Domácí se pak urputně bránili za účelem udržení tříbodového zisku. Velkou šanci měl Streit, jenže nedokázal trefit branku zhruba z pěti metrů. V 79. minutě přišel rozhodující okamžik. Michael Thurk byl tvrdě zfaulován ve vápně a Amanatidis z penalty přidal svou druhou branku v zápase a zařídil tak hostům bod za remízu 2:2.

I přes bodový zisk zůstává Cottbus na posledním místě, Frankfurt je na místě osmém.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov862022:320
2.Schalke 04844015:616
3.Karlsruher SC850311:1115
4.Bayer Leverkusen842211:414
5.Werder Brémy842218:1314
6.Hamburger SV842211:714
7.Hannover 96841311:1313
8.Eintracht Frankfurt83329:812
9.Hertha Berlín840411:1212
10.VfB Stuttgart831410:1210
11.Arminia Bielefeld831412:2110
12.VfL Wolfsburg823312:139
13.VfL Bochum823311:139
14.Hansa Rostock830510:139
15.Borussia Dortmund830512:169
16.MSV Duisburg82069:136
1. FC Norimberk81349:136
18.Energie Cottbus80355:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Werder!

Reagovat
HOST*

Bayern!!!

Reagovat
HOST*

Hansa!!!

Reagovat
Shevchenko

Stuttgart

Reagovat
Slejdy

Dortmund

Reagovat
HOST*1860

TSV 1860

Reagovat
HOST*

Real!

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Bayernnnnnnnnnnnn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele