Bundesliga souhrn - 6. kolo

22.09.2007, 01:13, aktualizováno 23.09.2007, 20:31
Komentáře a souhrny
Šlágr šestého kola německé Bundesligy má jednoznačného vítěze, Brémy doma přehrály úřadující mistry ze Stuttgartu v poměru 4:1. Bayern stejným rozdílem vyhrál v Karlsruhe a drží se v čele, Schalke porazilo rozdílem třídy dosud druhý Bielefeld, Hertha přestřílela Dortmund a posunula se na druhé místo, třetí je po vítězství v Hannoveru Leverkusen. Rostock porazil Duisburg a získal své první body v sezóně.
VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 0:0
Branky: -
Ani Eintracht Frankfurt, ani Vfl Bochum nevstoupily do nového ročníku nejvyšší německé soutěže vůbec špatně. V páteční předehrávce 6. kola se tak trochu očekávala bitva plná gólových šancí a samozřejmě i nějakých těch samotných vstřelených branek. Toho prvního se dostalo fanouškům vrchovatě, gólů se však příznivci obou táboru nedočkali.

Domácí Bochum, v jejíž brance se představil i český gólman Jan Laštůvka, zahájila utkání velkým náporem. Vedle pálili postupně Šesták ve dvou velmi dobrých možnostech a pak z dálky Fuchs. První střelu na branku registrujeme až ve 24. minutě na druhé straně, když z dálky prověřil Laštůvku bývalý záložník Bayernu Mnichov Michael Fink. Pak ale zase nabyl brankář hostí Pröll dojmu, že je snad na střelnici. Soupeřovy pokusy však naštěstí pro něj vždy minuly terč. A byl to na druhé straně frankfurtský Inamoto, kdo mířil přesně. Laštůvku však na švestkách opět nenachytal.

Hned na úvod druhé pětačtyřicetiminutovky zahodil velkou šanci Dabrowski, když pálil mimo z hranice malého vápna. A seriál zahazovaných šancí v podání domácích borců pokračoval i nadále. Fuchs konečně trefil svatyni Frankfurtu, ale její strážce Pröll do puntíku splnil svůj úkol a zabránil gólu. To byl také jediný zásah hostujícího brankáře proti soupeřově střele. 53. minuta přinesla pěknou šanci Takahary, ale ani druhý Japonec v sestavě Frankfurtu nezabodoval. Ke konci zápasu si několik zajímavých palebných pozic vypracovali už jen domácí, ale zpravidla nemířili přesně. Celkově vypálili směrem na soupeřovu branku 20 střel, z toho jen jedna měla parametry gólové. Zajímavostí je, že pomezní rozhodčí ani jednou nemuseli odmávat ofsajd, což se jen tak v novodobém fotbalu nevidí. Každopádně hlavně bídná muška bochumských zapříčinila bezbrankovou remízu.
více informací
Energie Cottbus - VfL Wolfsburg 1:2
Branky: 31. Dennis Sörensen - 22. Edin Džeko, 83. Jacek Krzynowek
Konečně se vlci z wolfsburgu probrali. Po třech zápasech, ve kterých získali dohromady jen jediný bod, zvítězili na půdě Energie Cottbus. Oba týmy byly před zápasem na chvostu tabulky a tak se nečekal moc atraktivní duel. Sobotní zápas těchto celků však dokázal, že opak je pravdou a fanoušci na Stadion der Freundschaft viděli veliký a urputný boj.

Do sestavy Wolfsburgu, který pro tento duel zvolil rozestavení 4-3-3, se vešly obě posily z české ligy. V obraně čtveřici nastoupil Jan Šimůnek a do útoku VfL byl nasazen poprvé do základu Edin Džeko. Překvapivě nehrál rumunský střelec a bývalý hráč Energie Sergiu Marian Radu a vedle Džeka se postavili Baier a Krzynowek. Takto poskládaný útok přinesl hostům tížené ovoce v podobě gólů.

Začátek utkání přinesl překvapivý tlak domácích, kdy hosty od pohromy zachránil s velkou formou hrající Jentzsch. Po první čtvrthodince tlak Energie opadl a hosté začali vystrkovat růžky. Do dobré pozice se dostal Džeko, ne jeho pokus ještě netrefil branku. To o pár minut později, přesně ve dvaadvacáté minutě, dostal bosenský ostrostřelec skvělý pas od kapitána hostů Marcelinha a ten ho pak poslal napříč brankáře do branky. 0:1. Hosté zůstali po gólu v euforii a znovu se dostal po taktovku domácích, kteří je zatlačil na vlastní polovinu. Domácím to přineslo radost ve 33. minutě. Aloneftis poslal pěkným pasem dopředu Sörensena a dánský ůtočník využil chyby Jentzsche, který moc vyběhnul z branky a v pohodě skoroval. Do konce poločasu se dostali do šancí oba bulharští nováčci v dresu Energie Angelov i Rangelov. No domácí útočníky vychytal, po obdržené brance, znovu skvěle hrající Jentzsch.

Do druhého poločasu naskočili týmy s tím samým, s čím se předvedli v prvním poločase. Střídat se začlo až po hodince hry. Za potlesku fanoušků ze sektoru hostů odcházel Edin Džeko, který konečně potvrdil svou pověst a místo něj se za pískotu domácích fandů na hřišti ukázal Radu. Od začátku druhého poločasu se domácí tvrdým pressingem a nátlakovou hrou snažili o vedoucí branku, jenže nakopávané balony dopředu obvykle končili na obranné dvojici Šimůnek-Schäfer. A pokud se náhodou dostal míč za tyto dva, domácí vychytal skvělý Jentzsch. Hosté se spíše spoléhali na brejky a jeden z nich jim vyšel. Po té co se dostala na hřiště posila Dejagah, Josué přihrál na neobsazeného Krzynowek a ten poslal míč přes les nohou ve vápně domácích až záda brankáře Piplici.

A tak něco přes 15 000 diváků smutně odcházelo domů, jelikož jejich Energie doma podlehla Wolfsburgu 1:2.
více informací
Schalke 04 - Arminia Bielefeld 3:0
Branky: 24. Kevin Kuranyi, 54. Gerald Asamoah, 65. Rafinha (pen.)
Schalke se otřepalo z porážky od Valencie a teprve podruhé v letošní sezoně dokázalo získat tři body. Arminia Bielefeld nepotvrdila vynikající postavení v tabulce a nakonec mohla být ráda za přijatelnou porážku 0:3.

Od úvodních minut se hrálo pouze na jednu bránu. Už v první minutě se na hranici penaltového puntíku uvolnil Asamoah a Hain mohl za včasný zákrok poděkovat jednomu ze svých obránců. Hain se měl v první čtvrthodince co ohánět. Skvělým zákrokem nejprve vychytal Kuranyiho a neuspěl ani Westermann, jehož dorážka se odrazila od tyče. Asamoah, Kuranyi a Westermann neměli střelecké štěstí ani při svých druhých pokusech, ve 22. minutě pak Kuryni mířil nepřesně po centru Rakitiče.

Německý reprezentant Kuranyi se nakonec přece jenom dočkal. Ve 24. minutě ho svým centrem našel Pander a Kuranyi hlavou konečně našel recept na Haina - 1:0.

Ve 32. minutě se mohl dočkat i aktivní Westermann, rovněž jemu se podařilo překonat Haina, ovšem doutnající požár na brankové čáře uhasil Kauf. Těsně před odchodem do kabin se znovu chytal za hlavu Kuranyi, to když jeho hlavička orazítkovala břevno.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Kuranyi rozvlnil boční síť, více štěstí již měl Asamoah. Ten si v 54. minutě zpracoval dlouhý Neuerův výkop, prokličkoval se až do pokutového území a přesnou střelou zvýšil na 2:0.

Asamoah byl i u dalšího důležitého momentu. V 65. minutě ho na zem v pokutovém území stáhl Langkamp a nařízenou penaltu proměnil Rafinha - 3:0.

Arminia zklamala na celé čáře a v její největší šanci pálil Masmanidis z kraje pokutového území vysoko nad.
více informací
Hansa Rostock - MSV Duisburg 2:0
Branky: 34. Sebastian Hähnge, 53. Enrico Kern (pen.)
Hansa Rostock v souboji nováčků přehrála Duisburg a získala svoje první letošní body. Zásluhou vítězství 2:0 se domácí odlepili ode dna bundesligové tabulky.

V úvodu utkání se o vzruch postaraly nepřesné pokusy domácího Hahngeho a hostujícího Grliče. Fotbalista Hansy se úvodním neúspěchem nenechal odradit a proti jeho dalšímu pokusu musel Starke vytáhnout vynikající zákrok. Na druhé straně pálili Lavrič a Georgiev a především první jmenovaný měl blízko k tomu, aby pohnul se stavem. To se podařilo až ve 34. minutě domácím. Rahn svým centrem našel Hangheho a ten poslal míč do sítě - 1:0.

Na úvodní branku odpověděli hosté nepřesným pokusem Tararacheho z hranice pokutového území. Hansa rozhodně nebyla lepším týmem, po změně stran se ale dočkala druhého gólu. Schlicke v pokutovém území poslal na zem Agaliho a s nařízenou penaltou si poradil Kern - 2:0.

Další pojistku mohl přidat Hanghe, podobně jako Kern ale neměl přesně seřízená mířidla. A protože chvíli před koncem mířil z trestného kopu těsně vedle také Stein, stav utkání se již nezměnil.
více informací
Werder Brémy - VfB Stuttgart 4:1
Branky: 3. Hugo Almeida, 4. Hugo Almeida, 15. Boubacar Sanogo, 89. Diego - 13. Mario Gomez
Souboj dvou účastníků Ligy mistrů, vždy silného Werderu Brémy s loňským mistrem VfB Stuttgart, skončil jednoznačným výsledkem. Domácí smetli soupeře výsledkem 4:1, čtyři z pěti branek padly už v úvodní čtvrthodině.

Oba týmy šly do zápasu možná ještě s myšlenkami na prohrané zápasy v Lize mistrů, Brémy nestačily na Real a Stuttgart na Rangers. O poznání lépe se oklepali domácí, úvod zápasu byl pro ně jako ze snu. Čtvrtá minuta, míč jde po ose Diego - Jansen - Almeida a portugalský útočník otevírá skóre. Pátá minuta, opět Diego, obchází Magnina, přihrává Almeidovi a ten ze stejné pozice zvyšuje na 2:0.

Takovou sprchu by řada týmů už nerozdýchala, ne však Stuttgart. Zabojoval a dostalo se mu odměny, ve 13. minutě po centru Khediry snížil Mario Gomez. Moc dlouho se ale hosté neradovali. Hned za dvě minuty totiž Pasanen poslal dlouhý pas, Boubacar Sanogo ve sprinterském souboji porazil Meiru a akci proměnil v branku na 3:1.

Čtyři góly za čtvrt hodiny, z toho tři v té "správné" síti, co víc si mohli fanoušci přát. Radost jim trochu zkazila 30 minuta, kdy hostující Pardo fauloval Almeidu a ten musel o pár minut později s poraněnými zády střídat. Nahradil jej Markus Rosenberg a před odchodem do kabin mohl přidat další gól, na poslední chvíli jej však obral Osorio.

Stuttgart se nevzdával a ve druhé půli se snažil o kontaktní gól. Střela Gomeze minula o decimetry, ještě méně později chybělo Hilbertovi, jehož rána se odrazila od břevna k brankové čáře a zpět do hřiště. Branková konstrukce za Wieseho zády se s míčem otkala ještě jednou, Gomezova kroucená střela ze 60. minuty olízla tyč.

Návrat do zápasu už hostům nebyl přán, naopak, ještě jeden gól přidal Werder. Dvě minuty před koncem se trefil Brazilec Diego a oslavil tak nedávno podepsaný nový kontrakt, platný do roku 2011.

Brémy se díky třem bodům posunuly na sedmé místo a to je už jen kousek na vrchol, momentálně vedoucí Hertha má jen o dva body víc. Stuttgart je na tom hůř, zůstal na sedmi bodech a klesl na 13. místo.
více informací
Hamburger SV - 1. FC Norimberk 1:0
Branky: 53. Rafael van der Vaart
Hamburk si podle očekávání poradil s Norimberkem a posunul se na pátou příčku. Hosté naopak klesli na sestupovou šestnáctou pozici.

V první, na gólové šance poměrně chudé půli, zahrozil jako první Olič. Domácí útošník si v pokutovém území zpracovával rohový kop Van der Vaarta, byl však tísněn Wolfem a nakonec zamířil mimo. Na druhé straně měl zřejmě největší příležitost hostujícího týmu v úvodní pětačtyřicetiminutovce Misimovič, s jehož ranou z 25 metrů si Rost bez problémů poradil. Čtyři minuty před koncem první části hry přišla nešťastná chvilka pro Marka Mintála, slovenský reprezentant se opět zranil a na hřišti ho nahradil Engelhardt.

Ještě před odchodem do kabin mohl Norimberku zasadit další ránu Guerrero, ovšem ve své velké příležitosti mířil nad. Jeho zaváhání však osm minut po návratu z kabin napravil Rafael van der Vaart. Kapitán HSV měl v 53. minutě už snadnou úlohu poté, co si s hostujícími obránci pohrál Olič - 1:0.

Norimberk poté vrhl síly do útoku a dvakrát měl blízko k vyrovnání. Střela Adlera z deseti metrů však jen těsně minula cíl a střelecké štěstěna nepolíbila ani Kristiansen, jehož pokud Rostovi příliš starostí nenadělal.
více informací
Hertha Berlín - Borussia Dortmund 3:2
Branky: 43. Marko Pantelič, 54. Lúcio, 76. Solomon Okoronkwo - 31. Mladen Petrič, 89. Mladen Petrič
Hertha Berlín v pohledném zápase přestřílela Borrussii Dortmund a dostala se alespoň na chvíli do čela německé Bundesligy. Na vítězství 3:2 se podíleli Pantelič, Lúcio a Okoronkwo, oby góly hostů střelil Petrič.

V úvodu zápasu dominovala Hertha, ale šance Panteliče a Lúcia se neujaly a jako první tak udeřil Dortmund. Ustál úvodní tlak, dostal se do hry a ve 31. minutě také do vedení, českého gólmana Jaroslava Drobného v brance domácích zpoza vápna překonal Mladen Petrič. O vyrovnání se snažil Marko Pantelič, nejprve si vylámal zuby na Wiedenfellerovi, ale dvě minuty před přestávkou se z voleje trefil nechytatelně do růžku a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ten po změně stran nevydržel ani deset minut. Další střelu aktivního Panteliče sice vyrazil Wiedenfeller, ale jen k brazilskému záložníkovi Lúciovi a ten si už s míčem věděl rady - 2:1. Také ve třetí brance domácích měl prsty Pantelič, v 77. minutě přihrál střídajícímu Okoronkwovi, ten si poradil s bránícím Wörnsem a zvýšil už na 3:1. Jak se později ukázalo byl to vítězný gól - dvě minuty před koncem totiž ještě na konečných 3:2 pro domácí snížil Petrič.

Závěrečný tlak Dortmundu už Hertha ustála a nejméně do neděle, kdy ji může přeskočit Bayern, se dostala do čela tabulky. Dortmund je po neúplném kole osmý.
více informací
Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0:3
Branky: 50. Stefan Kiessling, 68. Arturo Vidal, 74. Theofanis Gekas (pen.)
V Hannoveru, kam zavítal Bayer Leverkusen, se čekal vyrovnaný boj, jelikož týmy měli před zápasem podobnou bilanci. Zápas však přinesl absolutně jiný průběh.

A to si v prvním poločase vytvrořili více příležitostí domácí. Jenže ani Rosenthal a po něm Hanke nedokázali Adlera překonat. Jinak 32 000 diváků nic důležitějšího v prvním poločase nevidělo. První poločas se nevydařil českému záložníkovi Jiřímu Štajnerovi a proto ho trenér domácích Dieter Hecking vystřídal za posilu z HSV Lautha.

Ten domácím však nepomohl. Z gólu se totiž radovali hosté. Po padesáti minutách hry se trefil Stefan Kießling a Leverkusen vedl 1:0. Domácí se hned pokoušeli srovnat, jenže pokus Hankeho znovu zlikvidoval skvělý Adler. 68. minuta a druhý gól hostů. Leverkusenu navýšil vedení Arturo Vidal. O pět minut později se trefil Řek Gekas a bylo rozhodnuto.

Toto vítězství posunulo Leverkusen na špici tabulky, patří mu třetí příčka. Zato domácí spadli na příčku čtrnáctou.
více informací
Karlsruher SC - Bayern Mnichov 1:4
Branky: 52. Massimilian Porcello - 5. Luca Toni, 20. Miroslav Klose, 49. Hamit Altintop, 75. Zé Roberto
Zápas Davida s Goliášem vyzněl naprosto jasně pro favorita. Bayern neponechal nic náhodě a s přehledem přejel nováčka z Karlsruhe 4:1. Karlsruhe si sice v minulém kole senzačně poradilo s Wolfsburgem, ale teď už šlo vše zase podle předem napsaného scénáře, a to tak, že by se mělo letos Karlsruhe jen topit v sestupových vodách a ztrácet body jako na drátku.

Kouč Ottmar Hitzfeld nechal zpočátku odpočívat Schweinsteigera se Zé Robertem, oba ale nakonec do utkání naskočili a druhý jmenovaný dokonce i vstřelil branku. Naopak nechyběl Oliver Kahn, zkušený gólman, který svou kariéru začínal právě v Karlsruhe.

Už v páté minutě přišel první gólový okamžik zápasu. Nezištný pas Van Bommela si pravačkou obratně zpracoval Toni a levou nohou potvrdil svou obounohost povedeným lobem přes gólmana Millera. Domácím ještě přitížil ve 20. minutě přesným zásahem Klose, který snadno dorážel dalekonosnou dělovku Altintopa vyraženou Millerem. Do konce poločasu už Bayern soupeře víc netrápil, ale v druhé polovině pokračovaly gólové hody ve stejném měřítku.

Nejprve v 50. minutě našel centrovaný balón od Jansena úplně nehlídaného Altintopa na hranici velkého vápna a turecký reprezentant dal své střele takovou faleš, že byl brankář Karlsruhe úplně bezmocný. V tuto chvíli ještě zvládli domácí zmobilizovat síly na čestný úspěch. Kmenový hráč Bayernu Görlitz dlouhým autem našel Porcella, který z 20 metrů napřáhl a rozvlnil síť za zády Olivera Kahna. Tento gól byl vyústěním menšího tlaku domácích, poté, co Bayern vcelku logicky po nabytí velkého náskoku polevil.

Jenomže jakmile Karlsruhe získalo opět půdu pod nohama, bavorský celek zkušeně své vedení potvrdil. Německá dvojice útočníků Podolski – Klose vykombinovala ideální palební pozici pro Zé Roberta, jenž obstřelil Millera a bylo rozhodnuto. Bayern mohl přidat ještě jeden gól, ale po pěkné práci Podolského neskóroval Klose.

Utkání tak skončilo jasným poměrem 4:1 pro bavorský velkoklub.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov642016:314
2.Hertha Berlín640210:812
3.Bayer Leverkusen63219:211
4.Eintracht Frankfurt63217:511
5.Schalke 04624012:610
6.Hamburger SV63126:510
7.Arminia Bielefeld631211:1110
8.Werder Brémy63129:1110
9.Borussia Dortmund630311:109
10.Karlsruher SC63037:109
11.VfL Bochum62228:98
12.VfL Wolfsburg62139:107
13.VfB Stuttgart62138:107
14.Hannover 9662137:127
15.MSV Duisburg62048:96
16.1. FC Norimberk61235:85
17.Hansa Rostock61055:113
18.Energie Cottbus60243:112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Džeko!!!

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

nemecka liga se da vsazet !!!

Reagovat
M11

lol

Reagovat
HOST*

Bayern zitra urcite pobavi divaky peknou vyhrou!

Reagovat
HOST*FCHK

myslis ze je to jasna 2? Ja jen jestli to mam vsadit...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim první . Jen tak dál!

Reagovat
HOST*Arne

jo, je to super, sice jen na den. ale loni byla Hertha taky prvni a pak to vypadalo, tak jak to vypadalo.

vcera jsem v Berline na utkani byl, a nadherne utkani, fans taky super

Reagovat
M11

Bayern

Reagovat
HOST*Nono

Jarda Blazek evidentne Norimbrku pomaha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele