6. kolo
23.09.2007 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Karlsruher SC - Bayern Mnichov 1:4

Zápas Davida s Goliášem vyzněl naprosto jasně pro favorita. Bayern neponechal nic náhodě a s přehledem přejel nováčka z Karlsruhe 4:1. Karlsruhe si sice v minulém kole senzačně poradilo s Wolfsburgem, ale teď už šlo vše zase podle předem napsaného scénáře, a to tak, že by se mělo letos Karlsruhe jen topit v sestupových vodách a ztrácet body jako na drátku.

Kouč Ottmar Hitzfeld nechal zpočátku odpočívat Schweinsteigera se Zé Robertem, oba ale nakonec do utkání naskočili a druhý jmenovaný dokonce i vstřelil branku. Naopak nechyběl Oliver Kahn, zkušený gólman, který svou kariéru začínal právě v Karlsruhe.

Už v páté minutě přišel první gólový okamžik zápasu. Nezištný pas Van Bommela si pravačkou obratně zpracoval Toni a levou nohou potvrdil svou obounohost povedeným lobem přes gólmana Millera. Domácím ještě přitížil ve 20. minutě přesným zásahem Klose, který snadno dorážel dalekonosnou dělovku Altintopa vyraženou Millerem. Do konce poločasu už Bayern soupeře víc netrápil, ale v druhé polovině pokračovaly gólové hody ve stejném měřítku.

Nejprve v 50. minutě našel centrovaný balón od Jansena úplně nehlídaného Altintopa na hranici velkého vápna a turecký reprezentant dal své střele takovou faleš, že byl brankář Karlsruhe úplně bezmocný. V tuto chvíli ještě zvládli domácí zmobilizovat síly na čestný úspěch. Kmenový hráč Bayernu Görlitz dlouhým autem našel Porcella, který z 20 metrů napřáhl a rozvlnil síť za zády Olivera Kahna. Tento gól byl vyústěním menšího tlaku domácích, poté, co Bayern vcelku logicky po nabytí velkého náskoku polevil.

Jenomže jakmile Karlsruhe získalo opět půdu pod nohama, bavorský celek zkušeně své vedení potvrdil. Německá dvojice útočníků Podolski – Klose vykombinovala ideální palební pozici pro Zé Roberta, jenž obstřelil Millera a bylo rozhodnuto. Bayern mohl přidat ještě jeden gól, ale po pěkné práci Podolského neskóroval Klose.

Utkání tak skončilo jasným poměrem 4:1 pro bavorský velkoklub.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele