6. kolo
22.09.2007 15:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Brémy si poradily se Stuttgartem

Souboj dvou účastníků Ligy mistrů, vždy silného Werderu Brémy s loňským mistrem VfB Stuttgart, skončil jednoznačným výsledkem. Domácí smetli soupeře výsledkem 4:1, čtyři z pěti branek padly už v úvodní čtvrthodině.

Oba týmy šly do zápasu možná ještě s myšlenkami na prohrané zápasy v Lize mistrů, Brémy nestačily na Real a Stuttgart na Rangers. O poznání lépe se oklepali domácí, úvod zápasu byl pro ně jako ze snu. Čtvrtá minuta, míč jde po ose Diego - Jansen - Almeida a portugalský útočník otevírá skóre. Pátá minuta, opět Diego, obchází Magnina, přihrává Almeidovi a ten ze stejné pozice zvyšuje na 2:0.

Takovou sprchu by řada týmů už nerozdýchala, ne však Stuttgart. Zabojoval a dostalo se mu odměny, ve 13. minutě po centru Khediry snížil Mario Gomez. Moc dlouho se ale hosté neradovali. Hned za dvě minuty totiž Pasanen poslal dlouhý pas, Boubacar Sanogo ve sprinterském souboji porazil Meiru a akci proměnil v branku na 3:1.

Čtyři góly za čtvrt hodiny, z toho tři v té "správné" síti, co víc si mohli fanoušci přát. Radost jim trochu zkazila 30 minuta, kdy hostující Pardo fauloval Almeidu a ten musel o pár minut později s poraněnými zády střídat. Nahradil jej Markus Rosenberg a před odchodem do kabin mohl přidat další gól, na poslední chvíli jej však obral Osorio.

Stuttgart se nevzdával a ve druhé půli se snažil o kontaktní gól. Střela Gomeze minula o decimetry, ještě méně později chybělo Hilbertovi, jehož rána se odrazila od břevna k brankové čáře a zpět do hřiště. Branková konstrukce za Wieseho zády se s míčem otkala ještě jednou, Gomezova kroucená střela ze 60. minuty olízla tyč.

Návrat do zápasu už hostům nebyl přán, naopak, ještě jeden gól přidal Werder. Dvě minuty před koncem se trefil Brazilec Diego a oslavil tak nedávno podepsaný nový kontrakt, platný do roku 2011.

Brémy se díky třem bodům posunuly na sedmé místo a to je už jen kousek na vrchol, momentálně vedoucí Hertha má jen o dva body víc. Stuttgart je na tom hůř, zůstal na sedmi bodech a klesl na 13. místo.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jde vidět že se Brémy probudily

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele