6. kolo
22.09.2007 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Energie Cottbus - VfL Wolfsburg 1:2

Konečně se vlci z wolfsburgu probrali. Po třech zápasech, ve kterých získali dohromady jen jediný bod, zvítězili na půdě Energie Cottbus. Oba týmy byly před zápasem na chvostu tabulky a tak se nečekal moc atraktivní duel. Sobotní zápas těchto celků však dokázal, že opak je pravdou a fanoušci na Stadion der Freundschaft viděli veliký a urputný boj.

Do sestavy Wolfsburgu, který pro tento duel zvolil rozestavení 4-3-3, se vešly obě posily z české ligy. V obraně čtveřici nastoupil Jan Šimůnek a do útoku VfL byl nasazen poprvé do základu Edin Džeko. Překvapivě nehrál rumunský střelec a bývalý hráč Energie Sergiu Marian Radu a vedle Džeka se postavili Baier a Krzynowek. Takto poskládaný útok přinesl hostům tížené ovoce v podobě gólů.

Začátek utkání přinesl překvapivý tlak domácích, kdy hosty od pohromy zachránil s velkou formou hrající Jentzsch. Po první čtvrthodince tlak Energie opadl a hosté začali vystrkovat růžky. Do dobré pozice se dostal Džeko, ne jeho pokus ještě netrefil branku. To o pár minut později, přesně ve dvaadvacáté minutě, dostal bosenský ostrostřelec skvělý pas od kapitána hostů Marcelinha a ten ho pak poslal napříč brankáře do branky. 0:1. Hosté zůstali po gólu v euforii a znovu se dostal po taktovku domácích, kteří je zatlačil na vlastní polovinu. Domácím to přineslo radost ve 33. minutě. Aloneftis poslal pěkným pasem dopředu Sörensena a dánský ůtočník využil chyby Jentzsche, který moc vyběhnul z branky a v pohodě skoroval. Do konce poločasu se dostali do šancí oba bulharští nováčci v dresu Energie Angelov i Rangelov. No domácí útočníky vychytal, po obdržené brance, znovu skvěle hrající Jentzsch.

Do druhého poločasu naskočili týmy s tím samým, s čím se předvedli v prvním poločase. Střídat se začlo až po hodince hry. Za potlesku fanoušků ze sektoru hostů odcházel Edin Džeko, který konečně potvrdil svou pověst a místo něj se za pískotu domácích fandů na hřišti ukázal Radu. Od začátku druhého poločasu se domácí tvrdým pressingem a nátlakovou hrou snažili o vedoucí branku, jenže nakopávané balony dopředu obvykle končili na obranné dvojici Šimůnek-Schäfer. A pokud se náhodou dostal míč za tyto dva, domácí vychytal skvělý Jentzsch. Hosté se spíše spoléhali na brejky a jeden z nich jim vyšel. Po té co se dostala na hřiště posila Dejagah, Josué přihrál na neobsazeného Krzynowek a ten poslal míč přes les nohou ve vápně domácích až záda brankáře Piplici.

A tak něco přes 15 000 diváků smutně odcházelo domů, jelikož jejich Energie doma podlehla Wolfsburgu 1:2.

Autor: Michäel März

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele